1. Здравей Европа - последните ще бъдат първи!

Суматоха на прага на влизането в Европейския съюз

Странни работи се случват в милата ни татковина. Депутатите приеха Декларация по повод предстоящото ни членство в ЕС на 1 януари 2007 г. още преди председателят на ЕК Жозе Барозу да е връчил доклада за България на шефа на Народното събрание Георги Пирински. Срещата между двамата се състоя в 11.00 ч., а депутатите одобриха текста на своята декларация половин час по-рано със 154 гласа "за". "Докладът на ЕК още не е преведен, а ние бързаме да приемаме декларация", упрекна мнозинството Павел Шопов от Атака. Според него текстът е бил приет набързо и на тъмно, защото нищо не казва.

"Това пето разширяване на ЕС е историческо за България и се дължи на целия български народ", заяви от трибуната на парламента шефът на ПГ на КБ Михаил Миков. Той каза, че приемането ни в ЕС е равносилно на обогатяване и допринася за икономическото развитие на самия съюз. Ще продължим да работим с неотслабваща енергия, обеща още Миков. Доколко и с какво ще обогатим Европа точно в момента на приемането е твърде спорно, за да го тръбим и коментираме. Държава или географско понятие - какво ще бъде България след време и това е една голяма тема, която тепърва има да се уточнява.

Какво точно ще внесем в Европа - самите европейци трудно могат да си представят, колкотои да им е богата фантазията. Те едва ли ще схванат как министър награждава институции, организирали най-добре достъп до информация - след като институциите са длъжни да вършат това редовно и непрекъснато, тъй като е част от задълженията им.

Европа трудно ще преглътне и набезите на българските цигани, които мощно неконтролируемо ще се изнесат в Европа. Тогава Цветелин Кънчев ще остане безработен и няма да има повод да твърди "Недопустим е двойният стандарт спрямо българи и роми. Не се решава проблемът с боклука на столицата, а тръгват да събарят "Баталовата махала". Спират им парите за транспорт, а подгонват ромските каруци. Сега, за да слагат видеокамери, явно пак имат проблем. Ромите не са животни и няма защо да бъдат наблюдавани."

А че трима полицейски служители са нападнати в кв."Христо Ботев" в София, след което циганите се оплакват, че срещу тях се извършва полицейски терор. Че полицай е ударен с камък при опит да се въдвори ред при масов бой между цигани край гр. Казанлък, че стотина цигани оказват съпротива при опит за проверка в гр. Димитровград. Че постоянно се съобщава за какви ли не "подвизи на циганите" като масов побой между цигани и българи в град Павликени, че бяха ранени двама полицаи, опитали се да въдворят ред в Монтана, че циганска банда преби 73- годишен мъж и петима други в Елин Пелин, че група цигани нападна блок в плевенския квартал "Сторгозия", като се нахвърлила с камъни, тухли, бухалки, дървета. Или че циганите се заканвали, че ще запалят къщите на българите и заплашват квартала със саморазправа. Или че в средата на миналото лято в Козлодуй 120 цигани се вдигнаха на бунт срещу собственичката на кравеферма в Козлодуй, като нападнаха стопанството с камъни, дървета, вили и лопати. Стига се до сблъсък с 20 от хората на 30-годишната Мая Вълова. Равносметката бе 16 души в болницата в града, 11 от тях - цигани са с огнестрелни рани,а четирима от защитниците на фермата са с рани по главите от камъни, а един е намушкан с вила. Лансираха се различни версии за повода на скандала. А случая с тримата цигани, които се нахвърлиха върху служители на Бърза помощ в град Кюстендил и тогава пострадаха трима шофьори и една санитарка? Или скандала с циганите, който избухна в столичния квартал "Захарна фабрика". При него бе пребит университетският преподавател проф. Станимир Калоянов, който по-късно почина. Виновни не бяха задържани... Или непрекъснатите обстрелвания от цигани на влакове с камъни? При които раняват пътници, спират композиции и заграбват стоката, която продават след това? А счупените вагони и повредени релси?

Няма да ми стигне седмицата, месецът да изброявам някои от подвизите на електората на Цветелин Кънчев. Има и добри страни този прием в Европа от 1 януари 2007 година. Ще се изнесе електоратът на Цветелин Кънчев в Европа - с рейсове, с влакове - както им дойде. А там, с паспорти без срок ще живеят защитени от "защитниците" им от Европейски организации. Както се казва - да му мислят европейците как ще се оправят. Тогава еврокомисарки няма да бият път до България, ще си ги защитават там на място и едва тогава вероятно ще вдянат за какво иде реч, когато се разчистват райони със самонастанилите цигански семейства, които не плащат нито ток, нито вода, нито данъци, нито осигуровки. Те просто не работят. Както се казваше- последните ще бъдат първи.

В кадър - отново Румен Петков

В деня когато ни съобщиха, че ще ни вземат в Европейския съюз, вътрешният министър Румен Петков пое по пътя на колежката си - Емел Етем, като махна шефа на българското бюро на Интерпол и включи Бюрото в състава на новосъздадената дирекция "Международно оперативно полицейско сътрудничество" в Национална служба "Полиция". Така трябва - по-строго с хората на Интерпол, пък били те и българи.

Следващият ход на министър Румен Петков е бил да заблуди финландския си колега Кари Раямяки за готовността на България да се справи с евентуална имигрантска вълна през Черно море, след като влезем в ЕС от 1 януари 2007 г. Това стана ясно на пресконференция на министър Раямяки, чиято страна председателства ЕС, след дебата за нелегалната имиграция, проведен в Европейския парламент в Страсбург. Това е положението, Раямяки, това имаме, с това разполагаме!

И този път Румен Петков не измени на адета си - в навечерието на излизането на Доклада за България той обяви, че Прокуратурата е внесла 30 обвинителни акта за пране на пари през последните 30 дни. Според самия Петков, едно от повдигнатите обвинения от прокуратурата е резултат от съвместна реализация на службите на МВР и колегите им от ФБР. Тепърва ще втрещим Европа с цифри и действия. Като 95-те дела за незаконно забогатяване на лица, размера на което са 300 милиона - разделени тези 300 милиона на 95 дават едва джобните на едно забогатяло лице, но кой да им каже на Борис Велчев и Румен Петков? Кой?

Наблюдаващият прокурор по делото за пране на пари срещу Ангелинка Димитрова, вдовица на убития през 2003 г. в Амстердам Константин Димитров - Самоковеца, е оттеглен от делото и бе поканен да си подаде оставката като прокурор от Софийската окръжна прокуратура. Това съобщи в сряда главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет. Кой поред е този прокурор, който се е разсеял и не е поставил под запор имущество, което подлежи на изземване? Поредният - последен беше прокурорът, който беше забравил за постави под запор сметките на шефа на "Топлофикация".

Последните ще бъдат първи - само Европа не знае какво я чака след 1 януари 2007 година...

Следва продължение

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене