Маджо ли беше човека, който пазят от терористи?

Румен Петков пак оглави класациите по гафове

Адрес: Европа. Това посочи Младен Михалев - Маджо след като застана пред съда като свидетел по убийството на бай Миле. Днес свидетел ще бъде един от братята Маргини - дано се мине без бой по журналистите.
"В МВР няма информация, че Софийски градски съд /СГС/ иска като свидетел по делото за убийството на Милчо Бонев - Бай Милев да бъде "обезпечен" неговият бивш съдружник в СИК Младен Михалев - Маджо. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румен Петков в деня на явяването на свидетеля. Отново чухме Петков да говори неистини, тъй като още през февруари СГС е поискал от Столичната дирекция на полицията Михалев да бъде издирен и да му бъде връчена призовка. От вътрешното ведомство обаче са започнали да търсят конкретния адрес на Маджо в България, но не и да го издирват. До съда е била изпратена полицейска справка, че свидетелят е бил в страната от 11 януари до 8 март и през този период се е придвижвал свободно.
"Ако при нас е постъпило искане за обезпечаване на свидетел, то е щяло да бъде направено незабавно", каза още Петков.
Защо МВР-министърът Румен Петков прояви предпазливост по отношение на свидетеля Михалев? Отговорът е близкото минало: "Румен Петков се познава лично, и се е срещал многократно с Младен Михалев-Маджо" - каза преди време бившият шеф на НСС и днешен депутат и шеф на софийската организация на ДСБ, Атанас Атанасов и поясни: Но нито Младен Михалев, нито Красимир Маринов някога са стигали до съда с обвинение за извършено престъпление. Тези хора и досега са с чисто съдебно досие?"

В интервю за агенция "Фокус" от 2 март миналата година, по повод убийството на Бай Миле и други подобни люде, писателят Христо Калчев каза: "Хора като Бай Миле, Телето - Стоил Славов, които бяха забъркани със сърбите, имаха тежки връзки с югоембаргото. Много пари не отчетоха. Много пари на Аркан завлякоха. Много от тях си отидоха по тази причина... Нито Маджо ще прости на Маргините Стоил Славов - нито те на него Димата-Руснака."
Фокус: Имам предвид борба за влияние на чужди мафии, служби... Последният жив, свободен и активно действащ "сикаджия" от епохата на първоначалното натрупване на капитали - Младен Михалев-Маджо, който не се появи да почете паметта на Димата Руснака, днес е далеч от проблемите на негови побратими от зората на времето на групировките. Той живее зад граница, но в мига, в който стъпи на родна земя надява бронираната жилетка.
В друго свое интервю писателят Христо Калчев след убийството на Емил Кюлев бе казал: "Такова показно убийство ще развие силна параноя у други мастити бизнесмени като Васил Божков, Маджо - ако оживее, Маргините, братя Пехливанови и други, които, общо взето, са върхът на каймака в този свят. Войната продължава до естествения й край."
Единен поръчков център на убийството на Кюлев и покушението над Младен Михалев посочи приживе Христо Калчев.
Що се отнася до босовете от сенчестия бизнес, Калчев бе казал: "...излизат под прожекторите и остават на течение. А течението не носи нищо друго освен куршум." Калчев бе лаконичен и точен - а Маджо едва ли е пропуснал думите му.
"Всички са поръчани /т. е. - чака ги сигурна смърт - бел. ред./, казваше приживе писателят Христо Калчев. - И Божков е поръчан, и Маджо е поръчан. И Златко Баретата е поръчан. Маргините са поръчани, но са в затвора. Ако излязат и те ще си дойдат по реда...".

"Румен Петков е назначен за министър на вътрешните работи от Младен Михалев - Маджо, а след това Маджо е поискал от Петков да вкара Маргините в ареста", заяви ген. Атанасов по Би Ти Ви. Почти веднага след това изявление на Атанасов МВР пусна официално опровержение. От ведомството на Румен Петков категорично заявявиха, че "комуникации" с престъпни босове нямат. Т. е. Младен Михалев - Маджо е престъпен бос?!? Според МВР?

Преди една Нова година, на околовръстното шосе гръмна джипа на Дмитрий Минев-Димата Руснака. Взривът беше само предупредителен, тъй като Руснака оцеля. После пък бе стреляно по колата на Младен Михалев-Маджо - и той оцеля, но след време замина зад граница.
Милчо Бонев или бай Миле бе един от основателите на силовата групировка СИК заедно с Красимир Маринов-Маргина, Дмитрий Минев-Руснака, Румен Николов-Пашата, Младен Михалев-Маджо и Венцислав Стефанов. Всички те бяха съдружници и в "Интергруп и партнърс" ООД. Дружеството се занимаваше с търговия на петрол и туризъм. /Бонев е бивш полицай, а прякорът Бай Миле получава още като служител на МВР - бел. Л. М./.

В началото на своя път по първоначално натрупване на капитала, бай Миле бе първоначално към ВИС, но след това премина в СИК. След взрива в асансьора, при който загина Стоил Славов, генерал Бойко Борисов каза, че ако Клюна е бил в затвора - то взрив срещу Стоил Славов е можело да няма. По същия начин при идването на Младен Михалев, за да свидетелства по делото за убийството на бай Миле, Маргините са под домашен арест - дали това ще спаси Маджо? И то след като той бе така зорко пазен вчера покрай явяването си в съда.
Имаха ли връзка с политици хората около Маджо? Ще припомня случая, в който депутатът от НДСВ Диляна Грозданова съобщи, че мъжът й - Любомир Павлов, шеф на Надзорния съвет на Общинска банка, е бил заплашван от Венцислав Стефанов и Маджо заради "Софийски имоти". Няколко дни преди това лидерът на СДС Надежда Михайлова се оплака, че и тя е получавала заплахи от същите хора. Но думите за заплаха са едно, а осъществяването на заплахата - съвсем друго.

Преди два месеца, на 5 март, 46-годишният Георги Йовев Струмин -джудист, загина, докато пътувал за Челопечене. Веднага стана ясно, че жертвата е бил охрана на един от създателите на силовата групировка СИК, Младен Михалев-Маджо. По информация на БНТ в колата е била взривена бомба. Минути след взрива, части от колата и тялото на Струмин бяха пръснати навсякъде в радиус от 500 м. Един час след огледа, полицията успя да идентифицира колата като "Рено 21". Оказа се, че експлозивът е бил заложен вътре в купето на автомобила, зад седалката на шофьора, което според полицаи означава, че може да е поставен от врагове.

Това, според близки до бившата групировка СИК, е била основната причина на Маджо да се дърпа и да се бои да се връща в България. Още повече, че от взрив загина и съдружникът на Маджо - Стоил Славов, пак с взрив бе сплашен и Иван Тодоров - Доктора. На 28 януари 2002 г. взривно устройство избухна в жилището на Димитър Димитров - Маймуняка, който след няколко часа се пресели в Отвъдното. За Маджо, опасността за живота му е нещо постоянно, а опитите за неговото елиминиране датират още от далечната 1993 г. Тогава по колата, в която той, Георги Илиев и Димата Руснака се возят беше стреляно докато, минава покрай казино "Севастопол". Друг въпрос е, че от колата на тримата също е имало стрелба срещу охраната на заведението. Причината хората от колата да открият стрелба бе, че предния ден, в столичния квартал "Дружба", пазарджишки висаджии нападнаха съдружника на Слави Бинев - Цветан Божков. Тогава стана ясно, че престрелката в "Дружба" е била наблюдавана от братята Васил и Георги Илиеви и Маджо.

В деня, в който Младен Михалев напусна страната, /според справка на границата - на 8 март т. г./ бе разпространен американският компромат срещу Бойко Борисов, който го уличавал за връзки с подземни босове. Младен Михалев се бе върнал в родината чак след като бяха задържани братята Маргини - Красимир и Николай. Из страната бе пуснат слух, че Михалев имал редовен американски паспорт /какъвто имаше и Илия Павлов преди да бъде застрелян - бел. Л. М./ и че си е направил пластична операция на лицето. Идването му в Съдебната палата показа, че Маджо си е със старото лице и не е имало хирургическа намеса.

Затова пък около явяването му като свидетел предизвика безпрецедентни мерки за сигурност в столицата, като спиране на минаващия наблизо трамвай, На кръстовищата около Съдебната палата бяха спрени полицейски коли и мотори, а ченгета с палки спираха преминаващите автомобили. Акцията предизвика множество задръствания и истински хаос в движението по централните улици на София.
При преминаването покрай очакващите го журналисти, Михалев не си спести клоунадата и им се поклони. Маджо дойде по настояване на магистратите, за да даде показания като свидетел по делото за бруталния разстрел в градината на ресторант "Славия". Причината е, че Михалев е бил последният човек, с когото бай Миле е имал разговор преди да отиде в ресторанта.
Бизнесменът пристигна в съда с тричасово закъснение и с около десет частни гардове и двама адвокати, а под сакото му се виждаше бронежилетка.
"Не знам кой избива бившите ми съдружници, каза Михалев пред съда. На въпрос на магистратите как си обяснява поредицата показни убийства на лицата от "Интергруп енд партнърс" - Дмитрий Минев, Стоил Славов и Милчо Бонев.
Все още съм шокиран от тези убийства и нямам обяснение за тях, допълни Маджо.
Отговорът на Михалев обаче не задоволи съдебния състав. Магистратите се поинтересуваха дали "личната застрашеност" на Маджо е свързана с тези екзекуции. Михалев отговори, че било нормално човек да се чувства застрашен.
"Затова живея в чужбина, защото в България се случват често такива неща", допълни още той. В същото време обаче Маджо отказа да съобщи в коя държава живее и съдът не продължи с въпросите по постоянния му адрес.

Коридорите на Съдебната палата в района на залата, в която се гледаше делото, останаха пълни с охранители до късния следобед. Над 15 яки мъже със скъпи костюми, бронирани жилетки и слушалки стояха по всички ъгли на първия етаж на съда. Те следяха всяко движение на преминаващите из коридорите на Съдебната палата. Пред вратата на залата пазеха двама служители на "Съдебна охрана" и двама от частни гардове.

Една от версиите за небивалите мерки за охрана от страна на полицаите бе, че се провеждало специализирано полицейско мероприятие. Заместник-министърът на правосъдието Димитър Бонгалов обясни, че напрежението около съда било свързано със сигнал за подготвян атентат.
В края на деня стана ясно, че засилените мерки за сигурност са били поискани от заместник-министъра на правосъдието Димитър Бонгалов заради получени сигнали за заплаха за убийство на свидетел бе съобщено в новините.
"Става въпрос за терористичен акт срещу лице, което е участник в съдебното производство, което започна днес и ще продължи до петък", заяви Бонгалов, въпреки че не пожела да уточни дали въпросното лице е Маджо.

На журналистите бе подхвърлена и версията за претърсване на сградата заради сигнал за поставена бомба, въпреки че мнозина от самите служители на реда не бяха наясно с никакъв сигнал за бомба. Самият Маджо се появи с огромно закъснение от страничен вход, пазен както от своята охрана, така и от униформени полицаи. На излизане, след разпита пред съда на Младен Михалев, фоторепортерът Емил Иванов е снимал, което става повод той да бъде ритан и бит с палки от полицаите.
Странно прозвучаха думите на царския депутат, Николай Свинаров по повод инцидента: "Разбира се, че никога не може да има основание за пребиване на журналист. Има много журналисти, които трябва да получат санкция за своите действия, но боят не влиза в тези санкции."
"Грабнаха го зад черните метални врати и аз чувах само крясъци "Помощ!", каза колежка на фоторепортера."

Един бизнесмен, бивш член на силова групировка, който не смее да живее в България заради висока степен на лична застрашеност се яви вчера в български съд. От МВР съобщиха по повод хаоса, създаден около отиването в сградата на съда на свидетеля, че нямат навика да си комуникират с престъпни босове! И то след като въпросното лице свидетел е с чисто съдебно минало. И след като свидетелят с чисто съдебно минало ходи с бронирана жилетка, с 15 души охрана, докато полиция отцепва движението в Столицата, заради неговото явяване в съда. Мнозина от съдружниците на този бизнесмен не са сред живите заради неочаквана смърт.
И накрая, за да е всичко като в Дивия Запад, охраняващите свидетеля полицаи взеха, че биха фоторепортер, който изпълнява служебните си задължения. Много европейско, господин министър Петков! Това указания на комисаря Франко Фратини ли са, или някакви нови европейски порядки за разбиране на действията на полицията?

Вчера бяха подхвърлени няколко версии за хаоса около съда: заплаха за бомба, охрана на свидетел и терористична заплаха. За да не се излага полицията вероятно ще трябва да бъде направена компилация от трите версии - нещо като: свидетелят Маджо бе пазен от полиция в Съдебната палата, заради терористична заплаха от бомба.

Май пак ще се пътува до Брюксел...

 

Коментари 

 
0 #1 БГ МАФИЯ 2013-02-22 18:29
МВР - Маджо Вика Румен
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене