Куйович – цирковете в съдебната система продължават...

съдебна система,скандалЕдин бивш Главен секретар на МВР, който се подвизаваше преди малко повече от година като фотограф и снимаше тайно депутати и журналист на среща в заведение, днес сутринта се оживи някак странно и се разприказва без да си поеме дъх. Валентин Петров, който тогава официално отрече да е правил снимки, но по-късно си го призна, „пропусна” да обясни как точно бе научил за срещата в сладкарницата. А появата на въпросния Петров в заведението навремето изобщо не приличаше на нещо спонтанно, нито „спонтанно” бе той да се разгърне във фотографиране. Кой изпрати Петров в сладкарницата, кой му постави задача дас нима – този гражданин така и не сподели с данъкоплатците и ги остави на сухо.

Докато през юни 2008 г. Петров ходеше по сладкарници и снимаше, бившият МВР-министър Румен Петков обяви в село Джурково, че ще извади истината за оставката си и поне трима ще изтръпнат! Веднага се намериха социалисти, които започнаха да броят кои и колко ще изпищят от извадените истини на Петков, но човекът се умъгли и си затрая, ни лук ял, ни лук мирисал.
Като знаем колко "смело" през 2008 г. генерал Валентин Петров се вдигна и отиде в почивни дни до Разград, за да изисква документацията по случая с паспорта на Куйович, като знаем колко бързо се озова той след ареста на зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов, в Главна прокуратура, необяснимо е защо същият този смел и храбър Валентин Петров не даде смислено обяснение за пътуването си до Разград и нездравия интерес който го е завел там.

Валентин Петров мълча и за това как при очаквани 4 тона хероин, антимафиотите заловиха само някакви си 60 кг, както и какво се бе случило, за да не преминат очакваните 4 тона хероин границата?
В последния работен ден миналата седмица, един осъден даде телевизионно интервю от затвора и то след като след като срещу него има произнесена и влязла в сила присъда. Черногорският наркотрафикант Будимир Куйович, който бе осъден на 16 г. лишаване от свобода, бе наказан с изолиране в наказателна килия за срок от 14 денонощия, съобщиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието.
Наказанието му бе наложено след извършена проверка от страна на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" заради интервюто, което той даде по телефона в ефира на bTV. Но защо само Куйович го отнесе за интервюто?
Мобилен апарат, внесен в затвора по непозволен начин, уговорка за интервю със самия черногорец всичко това напомни за смехотворното наказание, което му лепна навремето съдът за показване на среден пръст в коридорите на Темида.

Случайно ли отиде да снима срещата на депутати с журналист Главният секретар на МВР Валентин Петров? Защо 15 минути преди да се появят снимките му в Интернет за тях вече бе съобщил тогавашният МВР министър Румен Петков?
Спомнете си как на една пресконференция Петков разсъждаваше на тема „Куйович-Муйович” с един неповторим блясък в очите:

„Журналист: Казахте, че заставате зад ген. Валентин Петров...
Румен Петков: Категорично.
Журналист: Как?
Румен Петков: /жестикулира яростно/ Прав, седнал, /търси думите, ръкомахайки/. Вие как държите? Подскажете ми...на то-о-о-я конкретен въпрос. /удря фриволно по масата/... не бях...аааа-х-х...К,во нещо дава Пловдив на българщината! Гордея се с образованието си. /смях в залата/
Румен Петков: Куювич, Муйович, Уйович, всеки, който завършва на тази сакрална сричка, да излезе и да каже - мойте отношения с Иван, Стоян, Петров и Драган са такива... Вашта кръвожадност не ме въодушевява. Има хора, които не знаят защо им служи горният завършек на тялото, но ние не сме сред тях. В това число бивши служители... Така горе -долу, за да придава завършен вид и понякога да не нарушава баланса на движението...”

Този запис не бе излъчен по новините в нито една телевизия.

Година и три месеца по-късно, в наши дни Румен Петков е депутат, а Куйович обяви в залата на съда, а дни след това и в телефонно интервю от килията, че е "плащал на министър Румен Петков и на главния секретар Валентин Петров", за да осигури спокойствие за бизнеса си в България.
"Питайте Валентин Петров и Румен Петков, натопиха ме, защото спрях да им давам пари", това обяви в съдебната зала на 24 септември т. г. черногорският наркотрафикант Будимир Куйович, цитиран от сайта "Всеки ден". Което означава, че някой, някога е водил на заплата едни хора, заради един бизнес...
Няма да задавам въпрос дали от заплатата от този човек са плащани социални и здравни осигуровки – никой не обърна внимание на думите на въпросния „бизнесмен” и нещата с осигуровките отпаднаха от само себе си.
Юристи по наказателно право ми обясниха, че едно е да разполагаш с безспорни факти, а съвсем друго е да си в състояние да ги докажеш в съда, за да се вземат под внимание в мотивите по бъдещата присъда.

Заговор за оставка, дестабилизация на правителството на Станишев видяха в случващото се различни политици и бивши хора на МВР. Междувременно Румен Петков бе обвинен, че е осветил агент на ДАНС. По-късно обаче стана ясно, че въпросният осветен човек не се е водил на никаква длъжност в ДАНС по време на „осветяването” и Петков излезе в бяло от това обвинение...
"В полицията има хора, които са покровителствали Будимир Куйович и те трябва да си получат заслуженото. На мен ми омръзна да се занимавам с идиотщини, защо трябва аз да завеждам дела срещу Будимир Куйович и срещу Ваньо Танов, и срещу не знам си кого, когато те не плюят по лицето Петров, а те плюят по институцията", коментира пред Дарик радио Валентин Петров.

Не зная дали от Европейската комисия успяват да следят всички идиотщини, които висши управници изричат в медиите. В предаването на БНР „Неделя 150” вицепремиерът и днешен МВР-министър, Цветан Цветанов коментира скандала с интервюирания Куйович така:
„Аз не смятам, че не трябва чак толкова много да се обръща сериозно внимание на един човек, какъвто е Будимир Куйович и все пак Будимир Куйович има една доста тежка осъдителна присъда, която произнесе българският съд и в тази посока той е в състояние да говори абсолютно всичко, но това не би трябвало да се приема като чиста монета, но въпреки всичко институциите трябва по някакъв начин да реагират на подобни твърдения.”
Преди година и половина гражданството бе потресено от скандал, как някакъв висш началник на Главна дирекция за борба с организираната престъпност си бе поискал пушка и лаптоп за подарък и ги бе получил на поднос, със синя панделка.
Заради пушката и лаптопа пък една Справка дадена на висши началници на МВР бе станала причина известни оперативно интересни лица да се освободят от телефоните, които са ползвали, и да прекратят връзките помежду си". Тези лица са били предупредени и никой не се съмняваше в това.
Ето какво могат да причинят една нищо и никаква пушка, и още по-нищо, и никакъв лаптоп...

"Всички тези, които се опитват с ченгеджийски номера, бивши генерали, да правят от това политика, би трябвало да седят в ъгъла и да мълчат, защото те конкретно би трябвало да отговарят на много въпроси за времето, когато те са били в ръководството на МВР", заяви пред телевизионните камери преди повече от година бившият днес министър-председател Сергей Станишев, и то точно в дните, когато скандалите тресяха обществото. Само не уточни кой в кой ъгъл да застане.
На въпрос - дали ще има оставки в системата на МВР, премиерът Сергей Станишев каза, че е налице парадоксална ситуация, че когато започнат да работят системите и се върши работа, това се възприема като скандал, а не като нещо, което ще доведе до оздравяване.
Прав си е човекът – да ти подарят ей така пушка и лаптоп – кой не би оздравял?

В Софийския затвор в момента има поне 200 мобилни телефона. Същото е и с наркотиците и парите и аз никога не съм отричал, че с това не можем да се справим, заяви в неделя по БНР бившият директор на затвора Милети Орешарски, помолен да коментира безпрецедентното интервю на осъдения за наркотрафик черногорец, Будимир Куйович, дадено пред национална телевизия по мобилен телефон от затвора в петък.
В интервюто Куйович, който в момента обжалва присъдата си за трафик на наркотици пред Върховния касационен съд, обяви, че е бил притискан от зам.-вътрешен министър и от апелативен прокурор да даде компромати срещу тогавашни МВР-шефове.
Един си пожелал пушка и лаптоп, друг изнесъл информация за подслушване на телефони, трети тича в провинцията, за да „подреди” фактите по бъдещи „разкрития”. Същият трети тича и по сладкарници да снима депутати и журналист, докато министърът му предварително обявява за фотозаниманията му.
В МВР днес работят служители с по пет-шест години стаж в структурите за противодействие на престъпността. Пет-шест години стаж, което означава, че борците ни с организираната престъпност са на светлинни години от схемите, стратегията и действията на тази организирана престъпност.

Организираната престъпност в България не започна през 2003, когато тези служители са постъпвали на работа, а по-скоро през 1993 година, когато бе извършено и първото поръчано убийство.
На фона на всички тези събития, на фона на безсмисленото очакване на еврокомисарите България да се справи с организираната престъпност – фактът, че осъден за наркотрафик дава телевизионно интервю от килията си е едно нищо!
В местата за лишаване от свобода, осъдени и очакващи правосъдие имали телефони, пари и наркотици – има ли изненадан от това? Призна го не друг, а бившият директор на затвора. Не се чу от Прокуратурата да са започнали проверка по признанието му.

След откровенията си пред водещия Николай Бареков, наркотрафикантът от Черна гора, Будимир Куйович, който бе осъден на 16 г. лишаване от свобода, е наказан с изолиране в наказателна килия за срок от 14 денонощия заради интервюто си, съобщиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието. Лошото е, че няма начин Куйович да изкара цялата си присъда в изолация!
Циркът със съдебната ни система продължава...

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене