Имотите на Симеон – това ли е дневният ред на българите?

Съпругът на доня Маргарита Гомес Асебо и брат на Мария-Луиза Хробок, Симеон Сакскобургготски отишъл тези дни да плаче в израелски вестник, че българите не го обичали! Е, и? Сълзите му да бършем ли сега на Симеон? Той, както се казва ни разплака майката от това, че пребивава във властта, а сега се оказва, че очаквал и обич за това?

Кой обича някой да му бърка в джоба, да му обърне хастара, да го докара до просешка тояга? Само луди обичат душманите си.
Партията на царедворците не искала да бъде със социалистите във властта цял мандат – на кого ги разправят тези? Ами нали точно този мандат циментира придобитите от така нареченото величество земи, гори и имоти? Някой да им е опирал пистолет, за да бъдат във властта? Няма такова нещо... По-скоро партията му се превърна в муха еднодневка и от прекалено емоционалната си връзка с него в близките години едва ли ще попаднат във властта...
Днес сутринта, рано-рано бившият жълт депутат Минчо Спасов обяви, че трябвало да благодарим, че Симеон ни вкарал в Европа! Ех Минчо, ех, мъка! От близкия до сърцето ти Ямбол може да изглежда и така това събитие, но за повечето българи, влизането в Европейския съюз си започна още от Жан Виденовото време...
Бяха ни вкарали във СИВ, сега сме в ЕС – дали с Кремъл или с Брюксел – все някъде ни вкарват политиците ни! Само че в СИВ доларът беше валута само за Политбюро, но политбюрото беше едно. България получаваше 2 млрд долара във вид на петрол годишно да покрива някои и друга сметка.
В ЕС няма ограничение във валутата, партиите ни са около 300, само че двата милиарда ни ги взеха от затварянето на АЕЦ-а и сега хазната трябва да се пълни от данъци и такси!

Вкарал ни в Европа неосъщественият монарх, а може би Симеон ни е правил, а ние да не знаем? То не всекиму е писано да знае баща си... Колкото до Европата, Меглена Кунева така ни „вкара”, че още ближем раните си от спрените блокове на „Козлодуй”, глоби, спрени пари и забрани. Така преговаряше Кунева, че преговорните глави бяха най-пазената тайна в държавата. Така се озовахме в Европейския съюз – без да знаем какво се иска от нас, какво ни чака и колко ще ни струва това членство!
Не че Кунева бе единствена – тя, както се казва продължи заветите на Соломон Паси – той ни вкара в НАТО, за да тръгнат момчетата ни по чужди войни да леят кръв за заплата. Инвестиции обещаваше Паси от влизането в НАТО – единствената инвестиция от това упражнение си остана за Соломон, и той си знае какво намаза от това членство...
Не трябвало да обиждаме Симеон със съмнения, че имотите, земите и горите, които придоби от държавата са негови, обяви поредният царедворец Спасов. Преди 20 години неосъщественият монарх не казал, че няма да иска имотите си в интервюто си от Мадрид, обясни на по-ранобудното гражданство бившият депутат. Преди 20 години съпругът на доня Маргарита обяснил, че няма намерение да иска обезщетение от щетите, които бил понесъл за своето изгнание. Имал право на обезщетение, но „благородно” се „отказал” от него!

Явно Минчо Спасов нещо се е объркал, раното ставане ли му размести спомените – не е ясно, затова ще цитирам отново известната част от това мадридско интервю:

К.Кеворкян: Материални претенции към България имате ли?
Симеон: Как материални?
K.Кеворкян: Т.е. имуществени?
Симеон: Как тъй, в собствената си страна, не! От мене това няма да се види...”

Отказал се Симеон Борисов от имуществените си претенции по принудителното изселване? Ами да беше останал тук, да му кънти интернационалът в ушите, да бие крак с „Пред нас са блеснали житата!”. Да беше останал да го водят веднъж месечно в мавзолея при мумията на Димитров, да беше останал да учи политикономия на социализма, та да го видим как щеше да се почувства...

А колкото до имуществените претенции – да се сърди на Чърчил, че ни отряза квитанцията и ни остави на Джугашвили!
Хората били обидени според Николай Бареков, че Симеон Борисов давал интервюта на чужди медии – глупости! Как го разбра, бе Бареков, че хората са обидени? Напротив – хората си отдъхнаха от царедворци, от клоуни, от пладнешки грабеж. Хората не искат да чуят за цар и царедворци – това е истината и го показаха на последните избори като гласуваха оскъдно за жълтите.
И после: Стига с този цар, България е република все пак! Кой е този цар Симеон в наше време, че нещо не се сещам... Това название ми напомня крилатия въпрос на героя на Илф и Петров - Остап Бендер:

„- Отец Фьодор, а може би сте и партиец?”

От осем години непрекъснато слушаме: „Царят това...”, „Царят онова...” Кой цар, за какъв цар иде реч в парламентарната ни република? Да не би да е  онзи гражданин от Мадрид, който се появи в обосялата ни родина и стана партиец даже, само и само, за да си прибере някой и друг имотец, гори и земи, някои даже – двойно!
Имало интерес към Симеон – заяви Бареков. Вятър и мъгла! Единственият интерес, който има българинът изобщо не е свързан с неосъществения монарх. Ако се говори за Симеон и интереса на българите – единственото, което биха искали мнозинството от българите е да качат Симеон на самолета и да отпътува! Такъв интерес със сигурност има, но друго, свързано със съпруга на доня Маргарита не се забелязва.
С приватизацията на електроразпределителните дружества, с пладнешкия обир, наречен „приватизация на БТК”, с прескъпото плащане на външния дълг всъщност Симеон Борисов даде личен принос да доведе гражданството до мизерия и невъзможност за оцеляване.

Какво каза всъщност Симеон Сакскобургготски?

На въпрос – „Критиките към Вас са, че Сте се завърнали, не, за да дадете, а да вземете”, Симеон Сакскобургготски отговаря: „Критиката е право на хората, но за сметка на всеки един. Аз гледам по друг начин на нещата - ако са градивни критики, неща които могат да бъдат обсъдени, е друго нещо, но ако са безпочвени клюки, е за сметка на самия човек. Например през 1998 година, когато Конституционният съд реши, че като български гражданин имам право на реституция, никой не възрази. Когато дарихме 90 хектара на Община София, никой не каза „Чакай бе, това не е твое”. И всичко беше чудесно. Но от момента, в който станах премиер, започнаха да търсят какво да кажат против. Първо се опитаха да кажат, че съм бил испански гражданин. Оказа се глупост. Второ, че съм комарджия. През 72-годишния си живот съм стъпвал три пъти в живота си в казино и то, за да видя, като спектакъл, какво е това, и то е документирано от камери. И играч не съм. След това имаше приказки и за това, че съм руски агент и какво ли не още...

За имотите - той дойде да си прибере имотите. Аз мога ли да си прибера имотите в един куфар и да си отида в Мадрид с тях? Тези имоти бяха ли на народа през тези 50 години? Властта си ги прибра. А след това трябваше да останат, без да бъдат стопанисвани. Кое е по-хубаво?! Да харча пари и да се грижа за тях, или да останат безстопанствени. Всичко това е част от една митология, злоба, завист, апетити... Никой, който имаше право на реституция, не се отказа да му върнат иззетото. Независимо дали си редови гражданин или имаш друга длъжност”.
Това е част от казаното в интервю за израелския вестник „Маарив” от Симеон Сакскобургготски.  
Едно е да имаш право на реституция, а съвсем друго да реституираш земи, имоти и гори, които не ти принадлежат. Че даже едни гори от 4 500 дка – да реституираш два пъти!
Преди няколко дни бившият депутат на неосъществения монарх, Олимпи Кътев предложи да заведе една гражданка до посаденото от Симеон Борисов на местата, откъдето е сякъл гори и след това залесявал! Любопитно би било да се види залесеното от съпруга на доня Маргарита, ако изобщо съществува такова...

И още: официално бе съобщено, че от върнати двукратно гори, Симеон Борисов е спечелил от сеч и износ няколко милиона. Пита се: а колко данъци плати върху тази печалба Симеон Борисов, колко данък сгради внесе в съответните общини? Ако изобщо внася нещо, в което силно се съмнявам и бих се радвала да ме опровергае.
Та само здравни осигуровки от печалбите да беше внасял, би спасил едно-две болнични отделения от фалит и закриване!
Как се грижи за горите, които получи Симеон Борисов – като ги сече и изнася ли? Как стопанисва резиденциите – как и срещу колко внесен данък сгради?
Пет пари не давам и аз, и още доста български граждани какво ще си слага в куфарите Симеон Сакскобургготски – по-любопитно ни е защо изпързаля държавата с толкова евтина приватизация на БТК и къде влязоха „спестените” няколкостотин милиона евро загуби за държавата от тази приватизация?
Бившият бодигард на неосъществения монарх и също така бивш главен МВР секретар и столичен кмет Бойко Борисов е премиер и се зае с проверки на щетите, които е причинило правителството на Станишев, Доган и Симеон. А щетите от управлението на Симеон! А тези от управлението на Иван Костов – защо Борисов и хората му ги подминават и са се заели да ни хвърлят прах в очите единствено с дублираните 4 500 декара гори, върнати на Симеон погрешно?
Уви, България не е Италия, за да вкара на топло братовчеда на последния престолонаследник на Савоите, Виктор Емануил за корупция и измама, както бе съобщило навремето Дойче веле! И не само Дойче веле отрази скандала с роднините на Симеон Борисов!
Дванайсет регионални прокуратури разнищваха поредица от обвинения, повдигнати срещу 36-ма последствени, между които бе и последният български монарх Симеон Сакскобургготски. Според подозренията на магистратите от Потенца, разследващи аферата излезе, че братовчед му Виктор Емануил Савойски го бил включил в корупционни схеми за строителство на детска болница в България. Онази същата болница, която хората на неосъществения монарх не успяха да пробутат в парламента, въпреки че се бориха неистово!
Свалиха ни гумите с джантите докато управляваха царедворците, но кого го е еня за редовия гражданин данъкоплатец? На отбрулен лист обърнаха държавата ни – кой де мине, да ни тъпче.

Мнозинството българи са хронично болни, без работа, с кредити и заеми, а отнякъде изпълзяха бивши царедворци да ни занимават с така наречения им цар!
Това ли е проблемът на българина? Това ли е дневният му ред?
Твърде не. Затова да не се изненадват царските партийци от окончателното им изритване от властта и политиката. Това, което векове наред с жестокост и омраза ни причиняваха чужди душмани – родни политици продължиха традицията им десетилетия – с лозунги, внимание и идеология.

Когато избухна демокрацията ни обещаха, че ще живеем по-добре, но това не даде никакъв ефект. Оттук-нататък вече нищо не може да ни уплаши! Години наред ни извозваха – комунисти, социалисти, социалисти под различни названия и цветове, царедворци. Ако бъдем послушни, обещават и награда за возене! За който се хване на въдицата им.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене