На какво си играе Бойко Борисов? Обиди арменците, мълчи пред циганите...

Министерски съвет Има ли министър-председателя винаги мнение, което отстоява. Събития от времето на влизането му в политиката показват, че премиерът Борисов мени мнението си без проблем, даже не му е проблем да се извърти и на 180 градуса.
Върховен съд, партии, полиция клекват пред циганите и това, което вършат. Всички българи сме живи свидетели на това явление от времето когато избухна демокрацията. Още се помни скандалът с решението на Върховния съд, което кметът на община „Възраждане”, Ева Сеизова дочака, за да предприеме изселване на самонастанили се на чужда земя и то незаконно, цигани, пристигнали откъдето им душа иска от страната. Върховните магистрати се произнесоха, че циганите пребивават незаконно върху общинска земя, но решението им остана неизпълнено, тъй като веднага след Решението в електронни и печатни медии се надигнаха пишман политици от различни и най вече цигански партии, за да обясняват как се нарушават правата на техните хора.

От Европа долетяха депутатки, които също се изправиха срещу съдебното решение на най-висшия български съд. А казват, че съдът бил независим, и България е суверенна държава!
Общината спечели делото срещу самонастанилите се върху общински терени цигани. Кметицата Ева Сеизова коментира тогава, че законът трябва да е еднакъв и за българи, и за цигани. "Знам, че ще има протести, но кой ще защити българите от пет блока наоколо, които ме бомбардират с жалби", попита кметицата. Никой не й обърна внимание.
Гетото във "Възраждане" съществува от около 30 години. Циганите, които живеят в него, твърдят, че са родени там и няма да напуснат махалата.

От Хелзинкския комитет обявиха, че принудителното извеждане на циганите от техните постройки в кв. "Баталова воденица" в столичния район "Възраждане" без да им се осигури друго жилище би представлявало нарушение на човешките им права и мярката граничи с етническо прочистване.
Циганите, чрез своите „политици” заведоха дело срещу държавата в Европейския съд по правата на човека, след което кметът Бойко Борисов вдигна бялото знаме и съобщи, че събарянето на незаконно изградените постройки в "Баталова воденица" се отлага. Повод за решението му бе писмото, изпратено от Европарламента до премиера Сергей Станишев...

Как се извъртя кметът

Както подкрепяше действията на кметицата на община „Възраждане” Ева Сеизова, така, в един момент кметът Борисов се извъртя и се обърна на 180 градуса.
„... интеграцията на ромите трябва да стане в бъдеще политика за всички столични райони”.
„...Проблемът идва с пришълците. Първо, защото самите роми не ги допускат в кварталите си, те правят катуни, а ако влязат и се настанят понеже нямат препитание – крадат”, обясни Борисов криминалното „присъствие” на циганите в ежедневието на столичани.
“Бойко бута, Бойко строи", шегуваха се циганите в София. Бойковата пословица стана актуална броени дни, след като столичният кмет Бойко Борисов предизборно се закани, че ще сравни със земята 6 хиляди незаконни цигански къщи, но в същото време обяви още, че предстои да се строят модерни жилищни комплекси. Така хем циганските домове щели да си останат цели, хем гетата нямало да грозят повече европейската ни столица.

Печели ли София от циганското присъствие?

Под 1 процент са циганите в София, които имат над средното образование. Това е било записано в Стратегия за подобряване живота на ромското население в периода 2007-2013 година, която била приета на заседание на Столичния общински съвет. 110 000 са циганите в София, отчете преброяване, с пришълците – 250 000.
Институт „Отворено общество” към който пренадлежат мнозина от хората около премиера Бойко Борисов стартира на 1 октомври т. г. Стипендиантска програма за студенти цигани по медицина.
Фондация „Отворено общество” предупреди, че 1/3 от циганите нямат здравни осигуровки. Всъщност цифрата е поне 9/8 от циганите, но присъщо за организацията на Сорос е да пише на границата на лъжата, когато става дума за цигани например.
Декади на ромско /циганско/ включване, поръчкови статии за неравностойно положение на циганите в България – това е част от арсенала на политиката, която водят и налагат хората на Сорос.

Естествено в този арсенал липсват такива факти като: криминогенността на този етнос, побоищата, убийствата, кражбите, проституцията, измамите, които циганите извършват ежедневно – престъпления, които в 80 на сто от случаите остават ненаказани.

  • Цигани нападат влакови композиции, цигани се возят без билети в обществения транспорт, цигани плячкосват реколтата на хората по селата, нападат и обират възрастни хора в домовете им, заселват се в чужди имоти и къщи и отказват да ги напуснат, нападат и разграбват товарни влакове в различни райони на страната;
  • Цигани участват в трафик на хора: проститутки, деца, джебчийки, те не си плащат сметките за ток, не си плащат сметките за вода и други консумативи, не плащат данък сгради и данък смет, заселват се незаконно в градове и села.
  • Циганките не се женят, за да получават помощи като самотни майки, живеейки в същото време на съпружески начала с някой мъж;
  • Циганите не пращат децата си на училище, въпреки задължителното образование; отказват работа по програмите за заетост, защото е по-лесно да живеят от помощи;
  • Над 80 на сто от тях са неграмотни;
  • Отказват да се социализират, защото живеели по свои закони и обичаи;
  • Масово не плащат здравни вноски, но ползват здравни услуги;
  • Масово не плащат социални осигуровки, но получават пенсии;
  • Искат жилища, но съсипаха построените от холандска фондация мезонети в столицата.
  • Цигани от Лом например се представят за бежанци от Косово в Германия. Колко пъти различни европейски държави ни връщаха компактни групи от цигани, отишли там, за да проституират и крадат?

Това е накратко равносметката от безконтролното заселване на цигани от цялата страна в София...

В същото време...

през 2008 година, докато Бойко Борисов беше столичен кмет, два дни преди Великден, в Столична община избухна скандал. Причината бе, че групата общински съветници на ГЕРБ изтегли подписите си под предложението на ДСБ София официално да признае и осъди геноцида над арменския народ в рамките на Османската империя. За разлика от общините Пловдив, Русе, Бургас и Силистра, които признаха арменски геноцид и го осъдиха, Столична община не допусна приемане на Декларация за осъждане на геноцида...

"Аз не искам да се конфронтирам с Турция" - призна по-късно Бойко Борисов. Истинската причина за това поведение на Борисов бе, че Турция е приятел на САЩ, а САЩ са държавата, която столичният кмет много уважава.
Днес Бойко Борисов е премиер. На срещата на Г-20, която се проведе наскоро, американският президент Барак Обама обяви за пореден път, че Балканите не са приоритет на външната политика на Щатите...
В същото време Турция подготвя пакет от документи, който да уреди отношенията й с Армения, тъй като това е част от пътя, който тази държава трябва да извърви, за да влезе в Европейския съюз.
Неприетата Декларация за осъждане на арменския геноцид от Столична община си остана...
Само че арменците са абсолютна противоположност на циганите. Те учат, работят, част от българската интелигенция са – единственият им „недостатък” за ГЕРБ например е, че не са толкова многобройни и не вършат работа по изборите.
За арменците остана обидата им от ГЕРБ и Борисов, за нас - голямото навеждане на ГЕРБ и Борисов пред циганите. В кризата с боклука циганите показаха колко може да се разчита на тях като отказаха да събират боклука на София и създадоха на кмета Борисов голями главоболия...

Безпринципност комбинирана с някаква неизвестна игра са отношенията на ГЕРБ към циганите и арменците.

На какво си играе всъщност Бойко Борисов?

 

Коментари 

 
0 #4 nana 2010-08-23 13:23
mnogo obidno e che Borisov sravnyava ciganite i Armenciite, Armenia e nay drevniat derjava na sveta, i xristianstvo idva ot Armencite,prvo nie priex me xristianstvoto, moga da kazvam che ot nas mnogo nechta tryabva da nauchi cyal svyata, naprimer morala, koy tu lipsva v Bulgaria, borisov priema ciganite zachtoto ne znaye ot kte idva bulgarski koreni kolkoto znam e bulgari se tatari , za tuva cigani i turci imat po xubovo myasto v Bulgaria, 5 veka Bulgaria jevela pot robstvoto na turcite, i sega tryabvashe da izgoni turcite ne da dava xubava myasto, ponyakoga as chustvam che sm v turcia, a za genocida kazvam edno Borisov nyama smelost da priema zachtoto e strax ot turcite ne ot Amerika
Цитиране
 
 
+5 #3 Звезделина Милева 2010-05-14 13:36
България греши като се подчинява на външни внушения спрямо циганите-така ги нарича цял свят-само ние си кълчим езика.Неямам свединие,как е решен въпросът с циганите в други страни,но знам и съм ги виждала как са "устроени"във Франция-там ги наричат пътуващи хора,и точно така живеят на каравани,които имат право да спират на строго определени места за определено време.
Цитиране
 
 
+5 #2 BadGrey 2010-05-01 19:22
Това което трябва да се направи е следното:
В документите за самоличност да се посочва произход.
народност: Българин
произход: цигански & турски

Закон според който в България с предимство във всяка сфера на общественият живот са българските граждани от български произход.
Забрана за гласуване и заемане на държавни постове от граждани с не български произход.
Това не противоречи на никакви човешки норми и права.
Пък на който не му харесва да се маха.
България е на Българите !!!!!
Цитиране
 
 
+13 #1 Българския шоп 2009-10-09 07:49
По отношение на ромите трябва да се извърши “анти-възродителен процес”, т.е . да им се върнат техните оригинални ромски имена. Само така България ще си измие образа пред Европа, когато те тръгнат с БГ паспорти да просят, крадат и се проституират, а и те ще си намерят своя “интернационале н идентитет”.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене