Гамизов се готви да бяга!

Гамизов се готви да бяга!Докато Прокуратурата вяло си играе на разпити, последният участник в сценария за преврат в държавата крои да напусне страната 

Стефан Гамизов, събеседникът на Цветанка Ризова от Нова телевизия, който даде в неделя скандално интервю (видеото може да видите тук) и с него постави точка на сценария за смяна на ръководството на ДАНС и последващо сваляне на правителството, се готви да напусне страната! Отлично осведомени източници, анонимно съобщиха за сайта „Хроники” за намерението на Гамизов, като уточниха, че той бил много изплашен от собствената си роля в сценария и в момента искал единствено да бяга час по-скоро от България!

Докато Гамизов се готви да мине границата, Прокуратурата продължи да работи по случая, като привика на разпит Алексей Петров, бившият съветник на също бившия шеф на ДАНС, Петко Сертов. Съобщено бе, че ще бъде разпитан и Сергей Станишев, който в качеството си на премиер е получил преди година поверителния Доклад на ДАНС, но не го е върнал в секретната секция на Министерския съвет. Това невръщане на Доклада стана повод Алексей Петров да обяви преди повече от месец, какво съдържа той, и че в документа имало данни за корумпирани министри. Всички вкупом, барабар с президента отрекоха твърденията на Петров...

Тогава се мина на вариант „Б”: докладът бе публикуван във в. „Галерия” /вече при новото правителство на Бойко Борисов и новото ръководство на ДАНС – бел. Л. М./- реакция отново нямаше, единствено премиерът Борисов съобщи в предаването на Цветанка Ризова „На 4 очи”, че получил Доклада с придружително писмо от гл. редактор на вестника, Зоя Димитрова!
Така вместо Алексей Петров да дава обяснения, /още когато разказа съдържанието на документа, съдържащ класифицирана информация – бел. Л. М./, защо оповестява поверителен Доклад, да бъде разпитван от прокурор, съдебната власт не реагира и остави скандалът да продължи с публикацията във в. „Галерия”!

След изпращането на Доклада от Зоя Димитрова на премиера Борисов, и то с придружително писмо Прокуратурата отново имаше възможност да се самосезира и образува досъдебно производство по случая. Това не се случи и едва дни по-късно прокуратурата започна да си върши работата!

И Алексей Петров, и Зоя Димитрова трябваше по Закон за ДАНС и нормативните изисквания за ползване на класифицирана информация, да бъдат задържани, а не само разпитвани в качеството си на свидетели, но явно в тази държава нещата много трудно вървят!
Та след като Докладът на ДАНС, бе цитиран от Алексей Петров, публикуван от Зоя Димитрова, и по-късно изпратен с придружително писмо от Зоя Димитрова до премиера Борисов – реакция от властта нямаше. Ето защо бе пуснат следващият участник в сценария за дестабилизиране на ДАНС и правителството – Стефан Гамизов. Два дни след като Гамизов даде скандално интервю в предаването „На 4 очи” по повод този Доклад, новото ръководство на ДАНС и тайните в държавата, той продължи да е на свобода, никой не го задържа, никой не го извика на разпит. Така, както го изисква Законът. А и да тръгне някой да разпитва Гамизов, то ще е ще е в качеството му на свидетел! Толкова може родната Прокуратура!

Едно от скандалните твърдения на Гамизов в интервюто с Ризова в неделя беше, че на среща със сега действащия Главен прокурор, Борис Велчев, в присъствието на бившия шеф на ДАНС, Петко Сертов, е станало дума за някаква поръчка – той, Гамизов да бъде убит! Поръчката дал един от шефовете на ДАНС, а изпълнителят трябвало да бъде издирваният от Интерпол Таки!
Главният прокурор отмина с мълчание това твърдение на Гамизов, направено в телевизия с национален обхват пред поне 2-3 милиона зрители!

Изнервените изпълнители на сценария за сваляне на правителството и затваряне на ДАНС преминаха към най-последната си отчаяна стъпка: публикуваха в Интернет Доклада на ДАНС, съдържащ класифицирана информация!
Така седмица след като родината се тресе от изкуствено и нарочно предизвикан скандал, произлязъл от непредаден в секретна секция на МС поверителен Доклад на ДАНС, най-после прокуратурата се събуди и започна, макар и вяло да си върши работата.
Премиерът Бойко Борисов се сети и обяви, че ще връща Петко Сертов от топлата му консулска служба в Солун!

Пак премиерът обяви, че ще иска затвор за виновниците за скандала, но... Бойко Борисов забравя, че виновниците за разпространението на Доклада на ДАНС ги разпитват като свидетели, бавно, въпреки, че са налице перфектни доказателства, че Станишев, Петров, Димитрова и Гамизов са участници в случилото се с изчезналия Доклад.
Никой все още не е задържан по скандала с тиражирания Доклад на ДАНС, а този пропуск даде възможност междувременно, Докладът да се появи в Интернет! Само този факт е достатъчен свидетелите да променят досъдебния си статус и се озоват в предварителния арест, тъй като бе демонстрирана реална възможност да се продължи престъпното поведение - разпространението на секретния Доклад на ДАНС!

И като капак на всичко: един от най-атрактивните участници в заверата, Стефан Гамизов, стяга куфарите и се готви да изчезне зад граница!

Изчезнал поверителен /доскоро/ Доклад на ДАНС тресе новото ръководство на Агенцията, тресе правителството, тресе политиците, тресе медиите! И всичкия този земетръс се случва в условията на едно мижаво, досъдебно производство...

Следва продължение

 

Коментари 

 
+8 #4 зайо байо 2010-02-13 04:22
Стига сте занимавали хората с този лясковски циганин Пръднизов. До миналата година се представяше като експерт по атомна енергетика, сега по ГМО...
Като види камера полудява мангала...
Цитиране
 
 
+7 #3 Атанас Василев 2009-12-09 19:28
Г-жо Манолова
С интерес следя публикациите Ви и понякога си позволявам да взимам отношение.
В случая, след като изгледах и интервюто на г-н Гамизов, ми направиха впечатление неколко неща:
1. Твърденията на Гамизов по отношение на енергийната зависимост от Русия, енергийната мафия в България и ниската енергийна ефективност според мен говорят за честност и патриотизъм.
2. Забележките му към Б. Борисов са основателни. Министър-председателя сутрин говори едно, на обед друго, вечер - трето. Това стана нарицателно. И желанието му да се блокират руските енергийни проекти, меко казано буди недоверие.
3. Съжденията на г-н Гамизов по отношение на корупцията и познатите ѝ схеми в България предизвикват възхищение: човек требва да е много смел, за да постави живота си на карта и то, честно казано за едната идея.

Така че аз искрено пожелавам успех на Гамизов в неговата съвсем неравна борба с могъщите тъмни сили на България.

Поздрави.
Цитиране
 
 
0 #2 Khristo Chobanov 2009-12-03 07:06
Г-жа Манолова, имате моето най-искрено уважение, чета Ви най внимателно и Ви желая здраве и успех в просветителскат а Ви дейност, защото на народа са му нужни такива журналисти, като Вас!
Цитиране
 
 
+4 #1 blag009 2009-11-14 22:30
Г-жо Манолова, чета статията и се сетих за една причтата за Сократ.
Седнал Сократ на един камък изпотен и ядосан. Минал един ученик и ГО попитал:
-Учителю, защо сте изпотен и ядосан?
-Защото запчнах спор с един невежа и малко луд. И след 15 мин. вече не знаех кой от двамата е лудия и невежа.
Г-жо Манолова,сигуре н съм, че БЕЗ да пръска държавата 120 млн. лв. за такива тъпи доклади, Вие за един нормален хронорар, ще ГО изпипате по ПРОФЕСИОНАЛНО!
Кибик Блаже
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене