Хора за убиване

Ако питате какво е безнадеждност – отговорът е: да те сгази политик. Тогава със сигурност ти си мъртъв, а той – на свобода и безнаказан. Така е в Република България – не по Конституция, а в действителност. И само в нашата Република. Българите се делят на: българи с права по Конституция и българи, с професионални или по рождение придобити права. Разликата е в това, че първата група граждани имат права само на хартия, а в действителност откъдето и да ги погледнеш са си безправни. Т. е. имат право да работят, да плащат данъците си, да живеят само със спечеленото и да умрат, за да освободят място за следващите.

В Еклезиаста е записано: има време за разхвърляне на камъни и време, за събирането им.

В събота информационните агенции съобщиха:

„Бившият депутат Борислав Великов е откаран в „Пирогов", с контузия на гърдите и корема, без опасност за живота, след катастрофа, станала между Требич и Илиянци. При катастрофата е загинал на място 42-годишен мъж, пътувал в москвич, казаха от Националния медицински координационен център...

 

Какво се случва в съботния обед

И така: в 13.30 по обяд, Славчо Тодоров, мъж на 42 години, баща на две деца, тръгва с 10 минути по-рано за работа. Качва се на москвича си без да знае, че това е последното му пътуване.

Славчо Тодоров е тръгнал за службата си, работи в "Соффарма" на "Коларов". Тъкмо бил излязъл от Требич и го връхлетяло аудито на бившия депутат.

„Казаха ми, че Великов е летял с повече от 140 км/ч, когато тръгнал да изпреварва", разказва със задавен глас големият син на Славчо Тодоров пред в. „24 часа”.

По същото време, бившият председател на парламента Борислав Великов яхва аудито си, за да отиде на баскетболен мач.

Между кварталите Илиянци и Требич, аудито предприема изпреварване, въпреки че колоната, която трябва да задмине е дълга, а пътят - хлъзгав. Натиска газта, скоростта се увеличава до 130-140 км, според близки на Славчо Тодоров, и с тази скорост връхлита челно москвича в насрещното движение, като смазва предницата му. Тодоров умира на място, а за да извадят тялото му, пожарникарите режат останките на москвича с флекс. Водачът на москвича е откаран в моргата. Аудито е изхвръкнало от пътя.

Великов е закаран в „Пирогов”, въпреки че има само леки охлузвания и остава там, като изключва GSM-а си. Няма счупвания, няма кръвоизливи, не се налага оперативна намеса. Великов не приема в болничната стая никого, освен близките си и когато репортери на „24 часа” успяват да влязат все пак при него, покрива главата си със завивката си и остава така, докато журналистите си тръгнат.

Запознати с фактите на катастрофата споделят с близките на жертвата Тодоров, че Великов е тръгнал неправилно да изпреварва в насрещното движение, тъй като пътят бил хлъзгав, висока скорост би била фатална и колите от колоната, които е трябвало да задмине били много...

След като е прибран в „Пирогов”, Великов веднага извиква другаря си, Огнян Герджиков и на медиите е съобщена следната версия: „Предишния ден е получил аритмия. Не е ял два дни и му е причерняло. Бил е известно време в безсъзнание, когато колата се е движела... той е разбрал какво се е случило. Научил е за трагедията и е изключително травмиран душевно. Предполагам как се чувства и преживява всичко, защото, както казах, той е изключително отговорна личност...”

И така: политикът е в топлата стая на болница, с леки травми и много уплашен. От журналистите се крие с чаршаф.

Загиналият е мъртъв, вместо на работа и на циментовата маса в моргата. След броени часове го погребват синовете, съпругата и майка му. Безутешни. Единият му син е в осми клас, а другият – абитуриент. Искат справедливо и ефективно правосъдие.

Събират подписка – не вярват в съда, не вярват в обективно правосъдие.

Единият няма да усети болката, защото е жив, но е политик и едва ли ще бъде осъден. Другият мъж, Славчо Тодоров също не усеща болка – вече е мъртъв.

Изключително „отговорната” личност Великов не за първи път катастрофира.

"Искам да стана свидетел на скърбящото семейство на Славчо Тодоров, загинал в москвича си, пометен от бившия шеф на парламента Борислав Великов - ще помогна с показанията си пред съда, за да не бъде потулен случаят", заявява пред "24 часа" Пенка Микова от плевенското село Беглеж.

Тя бе блъсната на паркинг до хотел „Шератон” от автомобила на политика в София, на 11 април 2006 г. „Тогава той обеща пред цяла България, че ще изплати здравните ми осигуровки - всичко 460 лева. Излъга - не го стори и сега парите набъбнаха от лихвите на 550 лева. В момента ги оправям разсрочено, внасям по 10-20 лева месечно, повече не мога да заделя - безработна съм от години", спомня си Микова.

Микова е блъсната от Великов на излизане от храма „Света Неделя” пише тогава Буряна Божинова:

“Мен ме спасиха шишенцата със светена вода. Изнесох ги от черквата, защото щях да пътувам при синовете в Испания. Тези бутилчици, изглежда, поеха удара и предотвратиха най-страшното”, смята Микова. На излизане от храма жената носела и бутилка червено подсладено вино. При удара в ламарините 3-литровият съд се пръснал на парчета и виното се плиснало на паважа...

Половин час лежах под колата. Никой не ме докосна, мислеха, че съм мъртва, взели виното, взели го за кръв. Накрая сама се надигнах от плочника”, спомня си Пенка Микова.

“Ако тогава беше излязла цялата истина за Великов и ако силата на властта не беше ме сломила и отказала от борбата за възмездие, той може би щеше да получи наказание и да се поучи. И нямаше да стигне до фаталното убийство на невинен.”

Днес Пенка Микова е категорична: "Искам да стана свидетел на скърбящото семейство на Славчо Тодоров, загинал в москвича си, пометен от бившия шеф на парламента Борислав Великов. Ще помогна с показанията си пред съда, за да не бъде потулен случаят."

24 часа след трагедията депутатът все още не бе разпитан. Обяснява, че е психически зле от случилото се, много бил травмиран и не може да даде показания.

Прокуратурата мълчи, защото случаят не й е докладван и така се процедирало при непредпазливи деяния.

"Причина за инцидента може и да е несъобразената скорост. Тепърва ще бъдат назначени експертизи. Кой е виновен за удара, ще стане ясно едва когато приключи досъдебното производство", коментира говорителят на столичния КАТ Любка Маринова.

Когато има публикации във всички вестници – прокуратурата може да се самосезира. В случая не го беше направила.

Когато един човек се чувства зле, не се качва да кара кола, тъй като ше застраши живота на другите на пътя. Пише го и в Закона.

Когато един шофьор се чувства зле и въпреки че му е зле се е качил да кара, той не кара рисково – не изпреварва, не увеличава скоростта, навлизайки в насрещното движение, още повече когато пътят е хлъзгав.

Колко ще се крие в болница затрилия човек на пътя, бивш царедворец, Борислав Великов? Все някога ще трябва да излезе.

Ако все пак тази катастрофа влезе като дело в съда, то условна присъда няма как да бъде произнесена, защото катастрофата на Великов е рецидив.

Медицинска експертиза ще прегледа Великов, за да установи какво е било състоянието му при катастрофата. Дали това ще е меродавно, след като събитието е минало и състоянието му е променено от времето на случилото се.

И още: може ли една експертиза, колкото и прецизно да се провежда да отговори на въпроса: какво е било състоянието на виновника за трагедията Великов, точно в мига на насрещния удар. Разбира се, че не може.

Оттук нататък, каквото и да се случи след трагедията от катастрофата, виновникът е жив и е на свобода. Мъртъв е другият шофьор – невинен и мъртъв. И това е ясно без експертиза.

В Еклезиаста е казано още:

"11 Тогава разгледах всичките дела,

които бяха извършили ръцете ми,

И труда, в който се бях трудил,

И ето, всичко беше суета

и гонене на вятъра,

И нямаше полза под слънцето."

Други думи са излишни.

Има хора за убиване в българската държава и то невинни. Има хора и за извършване на убийствата. Според произхода и мястото им в политическата йерархия – те също са невинни.

Отново оставяме нещата в ръцете на Господа.

 

Коментари 

 
+1 #5 ДЯДО СИМО 2011-06-20 07:45
НЕ Е ПЪРВИЯ УБИТ
Цитиране
 
 
+1 #4 Попа 2010-07-30 10:22
Уважаеми Господа,

Този случй е много тежък и грозен. Може да се пише и анализира много относно тази гибелта, но дано близките на г-н Тодоров да са по-добре и да се борят с хъс и постоянство, те просто няма какво повече да губят, за разлика от този смешник великов на който ще му престой дълък път осеен с бодливи рози.

Бог да прости жертвата (г-н Тодоров), и да не забрави великков.
Цитиране
 
 
+4 #3 100ян 2009-12-16 13:39
Представям си ако на място на депутата беше загиналия човечец и той беше затрил депутата.Сигурно вече и делото щеше да е минало че даже и в затвора да е.А гледайте само как някой друг ще излезе виновен сега.Я колата,я пътя,я господ че е развалил времето,но не и депутата.
Цитиране
 
 
+4 #2 政治家のダイ 2009-12-15 20:12
прокуратурата какво чакате СТРАХ ЛИ ВИЕ.
Цитиране
 
 
+9 #1 Българският шоп 2009-12-15 12:48
Така е ! В България има човеци и парвенюта които се считат за "богоизбрани".
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене