ДПС пак лъже и ни плаши... Докога?

И не смесвайте истината с лъжата,

И не скривайте истината, когато /я/ знаете.

Корана, Сура 2. Ал-Бакара

 


Не е важна истината – важна е целта, на която тя служи. Това правило би трябвало да бъде закачено на парламента, а не ненужното „Съединението прави силата”.

Днес в. „Стандарт” публикува следния текст:

„Обществото ни не е изживяло своя катарзис след възродителния процес. Това заяви в събота зам.-председателят на ДПС Лютви Местан пред хиляди симпатизанти и членове на движението. Те се събраха край Тюркян чешма в кърджалийското село Могиляне по повод четвърт век от възродителния процес. Чешмата е изградена в памет на 18-месечния Тюркян, разстрелян в скута на майка си по време на мирните протести на местните жители заради смяната на рождените им имена с християнски.”

Текст пълен с лъжи и неистини, кой знае защо повтаряни като развален телефон през годините. Непонятно защо авторът на текста не си е направил труда да провери думите на Местан за Тюркян, начина по който е загинала тя и най-малкото, че той, всъщност е тя.

Ето какво свидетелства за смъртта на Тюркян Бончо Асенов, бивш служител на Държавна сигурност, към която и мнозина от ДПС са принадлежали:

"Твърденията за безпроблемно протичане на преименуването в окръга /Кърджалийски - бел мои/ са нереални - признава Асенов. И дава конкретни примери, които стават известни чак през 1996 година: на 25 декември /1984 г. – бел. Л. М./, в с. Бенковски е организирана протестна демонстрация. Идват хора и от съседни села. Тълпа от 2 000 души се стреми да влезе в селсъвета. Стрелба във въздуха охлажда желанието на тълпата за саморазправа. Жертва е 17-месечната Тюркян, която е изпусната от майка си и стъпкана от тълпата.”

Бебето Тюркян се оказва момиченце и не е разстреляно в скута на майка си, а стъпкано от тълпата недоволни мюсюлмани!

Същият този случай бе развян в парламента от един адвокат, Васил Гоцев: според Гоцев /съветник на главния идеолог на Живков - Ярослав Радев - бел. Л. М./малката Тюркян е била убита, тъй като е чул, че е имало стрелба.

Тюркян пак е момиченце при версията на Васил Гоцев, но тук вече е разстреляно, тъй като е имало стрелба. Фактът, че е стреляно във въздуха за Гоцев е без значение.

 

ДВАДЕСЕТ И ВТОРО ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ

София, вторник, 19 юни 2007 г.

Открито в 14,02 ч.

Волен Сидеров: ... В събота, 16 юни, по Българската национална телевизия, която се издържа от републиканския бюджет, тоест от парите на нас, данъкоплатците, беше излъчен мерзкият, антибългарски, клеветнически филм “Откраднати очи”. Този филм под формата на художествено-документален разказ представя изкривено и лъжовно събитията по време на така наречения възродителен процес. В основата на сюжета е смъртта на 17-месечно момиченце на име Тюркян от с. Бенковски, Кърджалийско. Тази смърт е представена като следствие от смачкване от бронетранспортьор, и то нарочно, умишлено от страна на български служители на властта.

Това е долнопробна лъжа и фалшификация, тъй като момиченцето загива по съвсем друг начин и виновна за смъртта му е насъсканата от турски емисари тълпа в с. Бенковски, която го смачква, нападайки местните органи на властта.”

Бебето и тук е момиченце, и Сидеров протестира, че някаква филмова версия „го смачква с бронетранспортьор.” А този протест има основание, защото филмът излиза извън границите на България и чужди зрители ще приемат за чиста монета, сътр.вореното във филма!

На същото заседание в парламента Лютви Местан скача и опонира на Волен Сидеров:

Лютви Местан: От високата трибуна на този парламент вероятно е допустимо да се говори какво ли не, но едва ли е допустимо да се прави такава гавра с паметта на 17-месечно бебе, което не е прегазено, а простреляно в малкото си сърчице”.

Няма спор за пола на бебето, и гаврата е, че Волен е преразказал един филмов сюжет.

До този момент никой не споменава, че ако майката не бе излязла на митинга с бебето си, то би оживяло! Никой не говори и за това, че тълпата е от недоволни мюсюлмани, недоволни от смяната на имената си. Т. е. юрналата се тълпа убива бебето Тюркян, но за „удобство” не се уточнява за това от какви хора се състои тълпата.

Хубаво е да се почете паметта на загинал човек с чешма, но има ли смисъл в тази почит, след като се лъже кой е виновен за смъртта на детето, след като се лъже и как е загинало, даже се бърка и пола на смачканото от тълпата бебе?

А че разстрел в майчин скут не е имало – това е факт, пред който Лютви Местан би следвало да замълчи, тъй като стрелбата е била във въздуха, за да се разпръсне тълпата мюсюлмани.

Чак като се справи с пола на бебето, и начина по който то е загинало на площада, с чиста съвест Лютви ще може да заяви, че от водата от чешмата Тюркян започва катарзиса на пречистването. Пречистване с полуистини и неверни твърдения няма как да се случи. Даже когато е замесен политик.

Съпротива от страна на български мюсюлмани при смяната на имената е имало и това принуждава 1984, 1985 г. службите на МВР, Гранични войски и Вътрешни войски да ограждат пътища, да ограничават междуселищни и международни разговори, кореспонденцията се проверява и задържа. Набедени в заговор и подривна дейност български мюсюлмани са изпратени в Белене. Събитията по преименуването са съпроводени с невероятни и неверни съобщения за избиване на хора, изнасилвания, мачкания с танкове, издевателства... 5 000 убити в Кърджалийски окръг, разрушени джамии, трупове, които плуват по Дунав и Марица! Опожарени къщи! Американските радиостанции "Гласът на Турция" и "Свободна Европа" се надпреварват да излъчват "достоверни" данни, но не и да опровергават неистините.

Ако днес се повторят "кореспонденциите" за 5000 убити ще трябва да се докаже и къде са погребани! Ако днес се повторят версиите за плаващи трупове по Дунав и Марица - ще трябва да се намерят свидетели и снимков материал, а такива липсват. Но за времето тези лъжи изиграват своята роля. Никой не говори за 7-те убити и 73 обезобразени и осакатени от взрива на гара Буново. Паметта им с години не почете нито един президент, нито един премиер на България!

На митинги Сюлейман Демирел /президент на Турция в периода 16 май 1993 - 16 май 2000 г. - бел. Л.М./ призовава "Войската да тръгне към София!".

Тургут Йозал /бивш министър-председател и турски президент, умира на 17 април 1993 от инфаркт - бел. Л. М./ в бежански лагер в Гебзе нарича българите "свине" и се заканва: "Един ден Булгаристан ще бъде наш, само че този път ще го купим". Така България бе принудена да преглътне обиди и подигравки от президенти и премиер на Турция - съседна държава, но с претенци за територия и влияние в нашата страна.

Ще припомня и цитат на Месут Йълмаз: "От столетия в България живеят български граждани, говорещи турски, с мюсюлманско вероизповедание” - заявява във Виена през януари 1990 тогавашният министър на външните работи на Турция, Месут Йълмаз. /в. "Отечествен фронт", 15. 01. 1990 г./.

След задължителната смяна на имената обаче, точно в тези български граждани се появява духът на етническо малцинство. Според законите в Турция, създаването на малцинство е престъпление. Забраната там се отнася за национални, религиозни, расови и езикови малцинства. В България признаването на малцинства не е престъпление...

Неприемливо и странно прозвуча словото на кмета на община Кирково, Шукран Идриз, с което бе открит митингът с участието на депутата Местан. В словото си Идриз заяви, че традиционното събиране в Могиляне, край Тюркян чешма е техният урок по родолюбие, който предполага не конфликтност, напрежение и противопоставяне, а добросъседство, уважение, почтеност и разум в действията им, защото зад тях стои ДПС.

За какво добросъседство и родолюбие говори Идриз, след като българите християни и българите мюсюлмани сме граждани на една и съща държава?

"Ако някога, някъде, независимо в чия глава се роди идея да се посяга на права и свободи, този площад ще се напълни отново. Няма друг град или друга област в най-новата история на България, която да е дала толкова много жертви за българската демокрация", заяви Местан. Ден по-рано в кърджалийското село Могиляне заместникът на Доган намекна за нов възродителен процес и отново цитира вожда си: "Толерантност - да, много, не и наведени глави".

Дали от Европейската комисия сега ще се притеснят и възмутят? Комай в Европа няма все още паметници на терористи, какъвто ние имахме доскоро.

С години слушам, чета, гледам и се ужасявам колко много хора не разсъждават и предпочитат да приемат за истина откровени лъжи. Дали е поради инертност, или по навик да оставят на политиците да им определят и поднасят кое е истина, и кое – лъжа.

Повтаря ни се до втръсване как със смяната на имената на български мюсюлмани в края на 1984 и началото на 1985 е започнал възродителен процес. Но имена не се сменят за първи път в най-новата българска история, имената на български мюсюлмани са сменяни и по царско време.

Към историята със смяна на имената се прибавя и напускането на страната от български мюсюлмани, което всъщност се осъществи едва през 1989 година - целият този процес продължи пет години, като в началото бяха сменени имената, а след пет години българските мюсюлмани се възмутиха, стана им непоносимо и тръгнаха да напускат страната, за да се завърнат отново след месец половината от тях.

Наистина ли трябва да вярваме, че са необходими цели пет години, за да се възмути някой, че му е сменено насилствено името?

Наистина ли трябва да приемем, че ще се споменават само и единствено имената на жертвите от страна на мюсюлманите, а загиналите християни трябва да бъдат премълчавани?

Наистина ли сме толкова лековерни, че приехме за чиста монета твърдението на най-близкия съратник на най-доверения Живков човек, Ярослав Радев, навлякъл демократични одежди, че едно 18-месечно бебе е било смачкано от тълпа християни, след като в тълпата е имало предимно мюсюлмани?

Може ли да се приеме, че "голямата екскурзия" през лятото на 1989 година е пряка последица от преименуването, извършено пет години по-рано? Преименуването бе използвано преди и след 10 ноември 1989 година за политически цели и интереси на турските спецслужби.

Политиците ни приеха безмълвно на терористите на влака Буново както и да се издигне паметник на един от тях в с. Трънак.

Приеха да се регистрира и партия на етническа основа, макар и противоконституционно и с афиширана външна намеса.

Политиците ни позволиха тази партия да просъществува в законодателната, съдебната и изпълнителната власт цели 20 години.

Политиците ни гласуваха ратификация на Рамковата конвенция за националните малцинства в парламента.

Бедите в България идват от късата памет на управниците, инертността им, както и от лъжовното тълкуване на събития и факти.

Ще доживеем ли деня, в който истината за събития и факти ще се поднася едно към едно, без да бъде манипулирана и изкривена?

Едва ли.


 

 

Коментари 

 
+5 #5 Българският шоп 2009-12-29 16:52
Големият срам и позор на прехода и на т.н. “демократични сили“, че позволиха на догановци и ердогановци 20 години да убеждават помаците, че са турци. Те са помаци - българомохамеда ни. Дори и техния ислям не е като турския – помаците са шиити, а турците сунити. Никой ли не си постави въпроса, гледайки случващото се в Ирак, защо турците не успяха в продължение на 5 века да вкарат помаците в правата ислямска (сунитска) вяра ?!
Цитиране
 
 
+3 #4 Българският шоп 2009-12-29 16:49
Най-отвратителното в тази “възродителна пародия“ е, че след 1989 така наречената “десница“ в името на някаква “фалшива демокрация“ им позволи на турчеещите емигранти да се върнат (от заминалите 340 000 през лятото на 1989 г. - 120 000 се връщат още същата есен - Л.М.) и си получат обратно всичко, а на тези, които останаха в “турската родина“ им върнаха българското гражданство. Така бе създадена армията на Доган, която в името на исляма послушно гласува както им казва Доган и Ердоган. Така беше и в Косово, когато 2 милиона ислямизирани шиптари тръгнаха из Европа и… Търция, за да вкарат САЩ и Европа във война срещу Сърбия. Елементарно, нали?
Цитиране
 
 
+3 #3 Българският шоп 2009-12-29 16:48
Истината за "възродителния процес". Интересно е, че никой в България досега не анализира истински този период. Може би 50 години изолация попречиха ?! А нещата са дости елементарни : "Някой" (остава да се открие кой е този "някой" – ДС, ЦРУ или турските секретни служби) подшушна на турчеещите се българи, че ако заминат за Турция и получат турски паспорти ще могат да отидат да работят в Европа и по света. Разбира се, главното условие беше да имат турски имена! Обаче, това, което не им казаха беше, че всички страни, в които има турски "гастарбайтери" правят огромни усилия да се отърват от тях. И турското стадо тръгна…бееее ! Понататък събитията са известни на всеки среден българин. Най-интересното е, че за пръв път "комунягите" постъпиха правилно – "искаш да си вървиш, заминавай…, но не плачи след това !". Така каза и Саркози във Франция!
Цитиране
 
 
+4 #2 Българският шоп 2009-12-29 16:46
При постъпването им в ДС Ахмед Доган, Юнал Лютви, Лютви Местан и мн. др. (тогава с български имена) са полагали клетва "за верност до смърт на НР България", а днес те открито и с всички сили се опитват да превърнат Р България в "турски вилает" по нареждане на Ердоган и неговите служби. Дали това е само лицемерие, хипокризия или предателство към Родината (коя родина?).
Цитиране
 
 
+4 #1 Българският шоп 2009-12-29 16:44
Ердоган открито заявява, че целта му е де възстанови "великата османска империя", в която България отново ще стане турски вилает, и за това всички средства са добри. Любопитен съм, дали "сапунките" вървят по националните канали в Анкара или са предназначени "за износ" от турските секретни служби за догановците. Сметката е "проста" - да се представи пред БГ гяурите, колко "добри и благородни" са турците, как живеят в охолство и благоденствие, та ако един ден, недай боже, се проведе референдум за приемането на Турция в Европейския съюз, старите моми, изкуфелите бабички и дебилите да гласуват "ДА". Само по тази причина, бразилските, американските и останалите "сапунки" са за предпочитане. НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ, не забравяй историята си и не позволявай тя да се върне по един или друг начин!
Иначе в Турция 2-3 милиона живеят горе-долу като в "сапунките", но останалите 85 милиона живеят като скотове.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене