Дянков, дай отчет как живееш от министерска заплата в Бояна!

Когато силата на любовта победи

любовта към силата,

светът ще познае мира...

Джими Хендрикс

„Финансовият министър Симеон Дянков да направи пълен и прозрачен отчет за това как са изхарчени спестените от съдебната власт пари, с които магистратите трябваше да получат коледни премии”. За това настоя в Отворено писмо Съюзът на съдиите в България /ССБ/. Писмото е изпратено до премиера, президента, представителството на Европейската комисия и до всички министри.

Министърът на правосъдието на България Маргарита Попова разкритикува политически подкрепените престъпни действия, които възпрепятстват полицията да си върши работата, въпреки че видима подкрепа на престъпници от политици нямаше. В същото време министър Попова не обели и дума по унижението, на което нейният колега Симеон Дянков си позволи да подложи магистратите, като с натиск ги лиши от премии и то от спестени пари на съдебната система!

В писмото, което магистратите са изпратили на съответните адреси се подчертава, че поведението на Дянков е поредния натиск върху съдебната власт, която по Конституция е независима.

„Магистратите и съдебните служители няма да получат 13-а заплата, защото в държавния бюджет няма пари” обясни финансовият министър Симеон Дянков на Висшия съдебен съвет. Той и министърът на правосъдието Маргарита Попова се срещнаха с членовете на Съвета по поръчение на премиера Бойко Борисов.

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев не скри огорчението си, че подчинените му "съдии и служители, които положиха огромни усилия през годината, са лишени от справедливото възмездяване на техния труд".

Така с еднолично решение, в нарушение на Конституцията, извършвайки престъпление по служба, министърът на финансите Симеон Дянков направи за смях магистратите в родината, като ги остави само с решението за коледни премии, но без да им преведе пари по сметка.

В Откритото си писмо магистратите обръщат внимание, че "независимо от внушенията, не съществуват гаранции, че 24-те млн. лева са обслужили приоритетни финансови задължения, че са отишли при социално слабите български граждани или за животоспасяващи дейности".

Песента на Дянков, че пари в държавата няма и никой няма да получи коледни премии секна в мига, когато стана ясно, че в министерството, което ръководи, той е раздал премии на своите служители. Информацията за това безобразие и двулично поведение „проби” във форумите на интернет. Ето какво излезе там:

http://dnes.dir.bg/2009/12/24/news5604954.html#sepultura

 

Дядо Илия (25.12.2009 г. | 11:10ч.)

Тревожа се повече за Бойко!Сигурно ще му е трудно да понесе и това поредно унижение от Дянков.

 

До 1952 (25.12.2009 г. | 10:19ч.)

Не завиждам, нека да получават бонуси тези които заслужават. Но Симеон Дянков излъга най-брутално - всички в министерството са получили бонуси, не само 10-12 човека. Не мога да кажа кой е заслужил и кой не, но това мекере излъга хората в очите. Който лъже за едно, лъже и за друго.

 

coop (25.12.2009 г. | 09:07ч.)

в министерства на финансите са раздадени по 5 брутни заплати на директорите и по две на началник отделите, освен това са раздадени пари и на най -близките хора. в момента там е така шуробаджанащина, каквато никога не е имало. един шефовете в Минфин си направи ”приятелката” директор. Други си докараха абсолютно некомпетентни хора за държавни експерти.

 

знаещ (25.12.2009 г. | 07:43ч.)

Симеон Дянков е един гнусен лъжец, който не го е срам да се изправи пред телевизията и да излъже целия български народ без да му мигне окото. ЦЯЛОТО МИНИСТЕРСТВО е взело бонуси, не само ”10-12 човека” - това ми е потвърдено от човек, който работи там, и няма нищо общо с бюджета, но е взел една заплата ”бонус”. Гнусен лъжец си Симеоне!!!!!

 

VeDike (25.12.2009 г. | 02:10ч.)

Хората са гладни и безработни, какъв сполучлив бюджет ми говори този палячо :)

 

магистрат (24.12.2009 г. | 22:27ч.)

Сега е ред на главния прокурор да се самосезира и да подведе Дянков под наказателна отговорност по чл. 282 от НК и да го питам тогава как се нарушава Конституцията и законите на държавата. За това възроптяхме, а не за парите.

 

Крив (25.12.2009 г. | 11:21ч.)

Да поговорим малко в цифри щом никой не се престраши да говори. В Министерство на финансите тази година са получили общо 6 допълнителни заплати по една на всяко тримесечие и 2 за Коледа. Средната заплата за това изкувствено раздуто Министерство минава 2800 лв. Освен въпросните служители са взели и НАП - също по толкова. За 2010 г. Ви чака още по-голяма изненада - предвидили са си същите допълнителни ”премии” в бюджета за сметка на други бюджетни сфери. Не успяхте да разберете, че ВСИЧКИ СА ВЗЕЛИ не само 10-12 човека. Искам сега да Ви чуя да крещите с пълно гърло ”Браво Дянков”.

 

nikoi (25.12.2009 г. | 14:53ч.)

Какви 600 лв в МФ, знаете ли, че заплатата на един местен данъчен е толкова?! Какви са тия глупости, с които ни заливат по медиите???! ???! Отделно от това на всяко тримесечие се взимат от 800 до 2500 лв. на местно ниво, а за началниците – да не говорим!!! Хайде холан, ние да не пасем трева....

 

12 експерти от Министерство на финансите са получили повече от една заплата, като "целеви награди" съобщи NEWS dir.bg.

Изплащането на добавките е станало по личното разпореждане на финансовия министър Симеон Дянков, съобщи  и bTV.

Пресцентърът на Министерство на финансите първоначално не даде официална информация, но след направена нарочна проверка потвърди, че е имало такива плащания.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обясни, че наградите са разпоредени още в началото на декември. "Това са за служители в бюджетните ни дирекции, които се справиха много добре с бюджета. Знаете, че това е първата година, в която бюджетът се прие и постановлението за бюджета вчера всъщност мина през Министерски съвет. Това са главно младши експерти и експерти, които работиха денонощно, особено ноември и началото на декември, за да можем да го вкараме бюджета в Народното събрание на време. Около 10-12 души са това, заслужават", каза Дянков.

Симеон Дянков отклони въпроса дали премиерът знае за това негово решение.

Но да оставим чиновниците и да се обърнем към хората, от които е голям грях да вземаш: социално слабите и инвалидите.

 

„На децата с увреждания спряха парите! Аламираха читатели от цялата страна във форумите на различните сайтове:

 

http://www.btv.bg/news/news_comments.pcgi?cont_id=149064didaka1

оставям правописа, както е във форумите.


tonito77 (24.12.2009 г. / 10:36ч.)

И на децата с увреждания спряха парите и никой не го интересува как ще посрещнат празниците,когато се обаих в соц. служби ми заявиха, че няма да има,става въпрос за гр. Русе!Весели празници, мили деца!

 

SUNLIGHT2012 (23.12.2009 г. / 21:13ч.)

АМИ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ? ПАК ЛИ ЩЕ КАЖЕТЕ , ЧЕ ПАРИ РЕАЛНО НЯМА...ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!ПОЧЕЧЕ 6 МЕСЕЦА НЕ СА ПЕВЕЖДАНИ ПАРИ НА ФИРМИ ОБСЛУЖВАЩИ ИНВАЛИДИТЕ.ЗАЩО СЕ БАВЯТ ПАРИТЕ...ОТ СВОЯ СТРАНА ТЕЗИ ФИРМИ - ПРИ ЛИПСА НА СРЕДСТВА - ПРЕХВЪРЛТ ТОПКАТА ВЪРХУ ИНВАЛИДИТЕ: " ВИЕ ПЛАТЕТЕ СУМАТА,ПЪК СОЦИАЛНИТЕ ЩЕ ВИ ВЪРНАТ СУМАТА..ОН КОГА ..МОЖЕ БИ СЛЕД ГОДИНА.... ЕЙ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ - БЕРМУДСКИ ТРИЪГИЛНИК...

Инициативата „Българска Коледа” с усилия събра повече от 1,5 лева. Пари, които трябва да отидат за лечението на болни деца, тъй като държавата, в лицето на Дянков изобщо не се интересува от тях. Той се интересува от собственото си семейство и собствените си деца, и съпруга, които е настанил байганьовски в Бояна, вместо да си намери жилище или къща под наем.

И тук идват на ред въпросите:

 • Кой и срещу колко гледа децата на Дянков в Бояна?
 • Какво работи съпругата му заемаща държавен офис и телефон, с конкурс ли беше назначена?
 • Каква площ обитава семейство Дянкови в Бояна, където както е известно няма гарсониери?
 • Кой и срещу колко охранява жилището, заето от Дянков и фамилия?
 • Колко души персонал чистят, пазаруват и готвят на Дянкови и срещу каква сума?
 • Колко плаща всеки месец Дянков за наем, вода, ток и парно?
 • Плаща ли Дянков здравни осигуровки? А социални осигуровки? На себе си, на съпругата си и на децата си?
 • Съпругата на Дянков и децата му какво гражданство имат? Българско или американско? И ако е американско – на какво основание живеят на сметка на българската държава в Бояна? Като гости на правителството, като гости на премиера или като гости на президента?
 • Кой текст от Закона дава право на Дянков да изпразва сметката на Президентството?
 • Кой му дава право да задържа пари за социално слаби и инвалиди заради лихвите в банки?
 • Кой му дава право да излага премиера и да посещава частна фирма, каквато е М-Tel, за да им оказва натиск за намаляване на таксите за разговори?
 • Колко получава Дянков, за да е в състояние да превежда всеки месец в Щатите вноските по кредитите си, да покрива разходите по семейството в Бояна?
 • И най-важният въпрос: кой е излъгал Симеон Дянков, че България е африканска държава, където даже той може да е министър на финансите?

 

Ние българите не сме във война, с нас воюват псевдополитиците, които партийни лидери ни натрисат в движение, без да се замислят за последиците.

„Не ме гледай, какво върша, а ме слушай, какво говоря!” Движен от този принцип, един самообявил се за най-добър финансист пристигна в България, за да ни покаже нагледно, какво е да си жител на африканска държава. Назначи съпругата си на добър пост, започна да се разпорежда с финансите на държавата като с бащиния, настани се без да му мигне окото с фамилията си в Бояна, за да демонстрира как той, полубогът може да ни разкаже играта и да ни натисне в калта на мизерията.

Когато силата на любовта победи любовта към силата – казал го е Джими Хендрикс. Ако Дянков е чул изобщо за него, докато се е опитвал да учи в САЩ.


 

 

Коментари 

 
0 #7 Една българка 2010-01-01 22:34
Според мен този ,който му е дал тези права на Дянков не живее в България!
Цитиране
 
 
0 #6 blag009 2009-12-30 15:21
Шопе и евреите ли забъркахме? :lol:
Според мен, кой знае каква разлика м/у държавният чиновник и болшевика няма! Разликата е, че там на Запада чиновника спазва буквата на закона, при болшевизма...той е наш човек и ... утиде коня у речката!За домашно Шопе"Защо мислиш, че др. Сталин окаше, че кибернетиката е най-гулемото зло на комунизма"Ако не беше десети, и досега щехме да си блъскаме по "Правец" с РАМ-памет 1 мегабайт и твърда - 2-3 гигабайта и то на космически цени!!!!Така, че народа го е казал "Сушата се радва и на град"!Шапиш Шопе?
Кибик Блаже
Цитиране
 
 
0 #5 Българският шоп 2009-12-30 09:19
Кибик Блаже, в България “партокрацията“ съставена от полуграмотни, прости селяци се опита почти “с успех“ да създаде “комунистическа аристокрация“. Техните отрочета Уляна Пръмова, Жени Живкова, Меглена Кунева, Ирина Бокова, Борис Велчев и мн. мн.др. завършили ??? университети на Изток и на Запад успяха с благословението на висшите кадри от ДС да се инфилтрират в политическия живот на България след “прехода“. Може би един ден ще узнаем кой кого е манипулирал – “партокрацията“ ДС или обратното. Това да го оставим на разследващите журналисти!
В СССР беше ясно, че от времето на Андропов, КГБ и по-късно ФСБ постепенно превзе властта в страната. Какво стана със “съветската партокрация“ за нас българите е неизвестно. Единствено знаем, че 90% от техните милиардери са евреи, а не руснаци
Цитиране
 
 
0 #4 blag009 2009-12-29 17:45
Шопе, Шопе защо мислиш се появи Краьо-черничкият(в услуга на белите якички :))). Не бой се за щерките, синчетата, баджанаците и т.н. ТЯЯЯЯЯ, партията бди за своите деца! Под Партията разбирам поговорката, "Краставите магарета се подушват и през девет баира".Така, че некадърно с некадърно и нефело ШЪ се събере, то ЧИТАВОТО(израз на ген.Танев) си гледа работата и е в хармония със себе си.
Кибик Блаже
ПП.Шопе, акъл от БЛАЖЕ, след ДВАДЕСЕТ год. приход САМО чегетата от ДС да са ми виновниии ... нещо не лови декиш ЧАДО1 Помисли в/у по-горното.
Иначе госпожо, Дянков добре РАБОТИ и МЕЛИ:))).
Цитиране
 
 
-2 #3 Б. 2009-12-29 11:48
Питащите разбраха как живият от Доган до Овчаров и Ирена Кръстена, както и цяла армия държавни крадци та се загрижиха за Дянков, който е печелил досега доста по света. Включая от вложения на борсата.

Хора, които задават такива въпроси не заслужават изборните си права.
Цитиране
 
 
-2 #2 Българският шоп 2009-12-29 09:22
Браво Дянков, само така с наглите-3 корумпирани магистрати. Те и така са по- богати от 90% от българите. 13-та заплата им трябваше, за да си купят маркови уискита и да ги изпият някъде из "райските кътчета" по земята. Опитайте се да намерите спешно адвокат, съдия или следовател след 20 декември!
Цитиране
 
 
0 #1 Българският шоп 2009-12-29 08:02
Решението с прокуратурата и съда е по-просто отколкото с МВР, ДАНС и РУМО, защото в България има отлични правни факултети. С други думи всички съдии, прокурори и зам. прокурори на 60 г и повече задължително в пенсия, а на тяхно място млади на по 35-40 г. – (през 1989 те са били на 15-20 г. и не са отровени от комунизма). Все пак внимание на синчета, щерки и други близки роднини на "бившите" ! Същото и със следователите – всички офицери и сътрудници на ДС – ВЪН !, а на тяхно място млади и компетентни юристи. Тогава ще има истински процеси и министри-затворници.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене