Седмица преди ареста си Алексей Петров вече е знаел, че предстои да бъде задържан!

Алексей Петров бе задържан като ръководител на организирана група за пристъпления! Това се случи днес, рано сутринта и стана новина №1 на българските агенции. Далеч по-скандално бе, че седмица преди ареста си Алексей Петров вече е знаел, че предстои да бъде задържан и близкия до него в. „Галерия” попита преди броени дни министъра на вътрешните работи, Цветан Цветанов дали отговаря на истината предположението, че бившият съветник на първия шеф на ДАНС, Петко Сертов ще бъде арестуван! Отговор е бил получен във в. „Галерия” едва днес, след новината за ареста на Петров.

Къртицата в МВР продължава да действа и информация за предстоящата акция „Октопод” е изтекла поне седмица предварително към самия Петров! Днес предположението на бившия съветник от ДАНС вече е факт, както е факт и че все още вътрешни хора издънват бъдещите операции на МВР.

Вторият момент в масираната полицейска акция „Октопод” е този, че отново екипите не са били нормативно подготвени за бъдещите обиски и претърсвания, както ще стане дума по-нататък в анализа.

Все още продължава специализираната полицейска акция, която започна около полунощ, под наименование „Октопод”. Полиция, служители на ГДБОП, ДАНС, СОБТ, СДВР, под ръководството на прокуратурата, тръгнаха към локализиране и задържане на членовете на йерархично изградена организирана престъпна група, търгувала с политическо влияние, а също така, занимаваща се с изнудване, силово събиране на рекет, предлагане на платени сексуални услуги, незаконно придобиване на финансови средства от „Кремиковци” АД, неплащане на ДДС, търговия с влияние, пране на пари и други престъпни дейности. Проведени са били и обиски в жилищата на някои от задържаните.

Акцията е била осъществена на територията на София, в кварталите „Оборище”, „Лагера”, „Дружба”, около столицата – Кремиковци, Драгалевци, а също така в Костинброд и Своге, съобщиха от МВР.

Досега органите на МВР са задържани 12 души, сред тях, според БТА е и съобщеният с прякор Трактора, Алексей Петров. Това съобщи първа БТА, позовавайки се на достоверни източници, пожелали анонимност. За „Хроники” наш източник потвърди, че около басейна „Спартак” е имало с часове видимо засилено полицейско присъствие, което вероятно идва да докаже първоначалната информация, че е твърде вероятно Алексей Петров да е сред задържаните. Ще припомня, че на „Спартак” има офиси Алексей Петров.

Полицейската акция „Октопод” бе проведена след няколко знакови събития:

  • Съдът пусна Антон Петров от ареста срещу парична гаранция от 20 000 лева. Петров бе сочен за близък на Алексей Петров и бе задържан по друга масирана полицейска акция, наречена „Наглите”;
  • Съобщено бе, че предстои разследване на бившия главен секретар на МВР, генерал Валентин Петров;
  • Бившият министър на вътрешните работи, Румен Петков, понастоящем депутат легна болен след новината за проверката на неговия главен секретар, Валентин Петров и отказа коментар по акция ”Октопод”;
  • Предстои да излезе междинен доклад на Европейската комисия в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Тук ще припомня, че точно на басейна „Спартак” са се случвали знакови събития: прочутата среща на бившия министър на вътрешните работи, Румен Петков с братя Галеви и прострелването на Алексей Петров в гърдите и краката на излизане от комплекса.

Полицията продължава издирването на Антон Петров, тъй като той не е бил намерен на адреса, който е бил известен на правоохранителните органи. В жилището, където участниците в „Октопод” са очаквали да намерят Антон Петров е бил проведен обиск, без съдебна заповед, с обяснението, че претърсването се извършва „в условията на неотложност”.

Всъщност с този обиск може да се даде и отговор на въпроса има ли „Октопод” връзка с „Наглите” – до този момент и след случилото се в съда, когато Антон Петров бе пуснат поради липса на доказателства стана ясно, че Петров няма да бъде свързван с „Наглите”. След като Петров бе пуснат с мярка „парична гаранция” от съда, бе съобщено, че Антон Петров ще бъде проверяван за пране на пари.

Веднага изниква въпросът: ще приеме ли съдът, когато задържаните бъдат изправени пред него за определяне на „мярката за неотклонение”, наличните доказателства и улики като годни, след като са били иззети без да има съдебна заповед за обиск?

След задържаните са братя Пламен и Йордан Стоянови - Дамбовци, свързвани с това, че са били „на вход и изход" на металургичния комбинат „Кремиковци", и освен това са били близки на убития преди години автоджамбазин Ганчо Ганев – Ганеца, както и на самия бивш съветник на също първия шеф на ДАНС, Петко Сертов – Алексей Петров.

При операцията са проверени пет стриптийз бара и 13 нощни клуба. Два клуба са били запечатани и в тях проверка не е била извършена. Установени са общо 130 жени в нощните заведения. От тях - 88 стриптийзьорки и танцьорки и 42 други жени. Арестувани са пет жени, занимаващи се с проституция. При проверките са открити и иззети наркотици.

Заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Бойко Найденов съобщи, че е образувано досъдебно производство в НСлС във връзка с операцията „Октопод” тази нощ. В момента разследващите от сх.пециално сформирания екип събирали и преценявали иззетите доказателства и улики при обиските и претърсванията. Въпросният екип е бил създанен от Софийска градска прокуратура и следователи от Националната следствена служба и МВР. „Предприемат се всички законови мерки по осигуряване на законов процес. Разследващите екипи ще преценят колко да останат в ареста задържаните тази нощ лица", поясни Бойко Найденов.

По закон разследващите могат да задържат арестуваните до 72 часа, след което съдът ще трябва да се произнесе каква мярка да бъде приложена към задържаните. В 13 часа БНР съобщи в новините си, че разследващите няма да чакат разрешените 72 часа и ще изправят пред съда още утре задържаните при масираната полицейска акция, проведена тази нощ.

Кой е Алексей Петров?

Или по-правилното би било да попитам: с кои хора бе и е свързан той през годините и как доби известност сред гражданството?

Алексей Петров е преподавател в УНСС, бивша барета, близък до бившия Главен прокурор, Никола Филчев, бизнесмен с интереси в застраховането, служител на Националната служба “Сигурност”, член на борда на застрахователна компания „Аполо и Болкан”, а също и на ЗК „Спартак” и „Средец М”, а по-късно и ЗД „Левски Спартак” до 2000 година. Петров е бил треньор на българския национален отбор по карате.

Алексей Петров бе определен като „лоялен гражданин” от премиера Бойко Борисов след като му занесе на ръка Секретна справка на ДАНС!

Още тогава, според действащото законодателство, Петров трябваше да бъде вкаран на топло и да даде обяснение по какъв начин се е сдобил с въпросната Справка. Вместо това, постъпката му оценена от Борисов като достойна!

След връчването на секретния документ на премиера, бе образувано досъдебно производство срещу бившия шеф на ДАНС, Петко Сертов и срещу също бившия вече премиер, Сергей Станишев.

Освен тези две „жертви” на схемите на Петров, друг политик, който също бе принуден да си подаде оставката бе бившият МВР-министър, Румен Петков. Конкретен повод на тази оставка стана срещата на Петков с братя Галеви на територията на басейна „Спартак” – организирана лично от Алексей Петров.

Алексей Петров е човекът, който беше силен политически по време на мандата на управление на Тройната коалиция и по тази причина бе назначен за съветник в ДАНС. Тогава управляващите не спираха да говорят колко е полезен той в борбата с престъпността.

Мнозина запознати свързаха изчезването и осветяването на секретни документи с класифицирана информация от ДАНС именно с бившето присъствие на Алексей Петров в Агенцията. След смяната на властта и влизането на ГЕРБ в управлението на държавата се заговори за потресаващи случки, които са били ежедневие в ДАНС: от рекетиране на видни бизнесмени от служители на Агенцията - до саморазправа в сградата на ДАНС с висш офицер!

„Петко Сертов беше формален председател на ДАНС, а фактическият ръководител бе Алексей Петров – каза в предаването на БНР „12 + 3” бившият шеф на контраразузнаването, Атанас Атанасов.

Свързан ли е бил Алексей Петров с „Кремиковци”,? Ето какво каза по темата Александър Томов в интервю за сайта „Frog news”:

Въпрос: - Истина ли е, че Алексей Петров е имал кабинет в „Кремиковци” и че е имал интереси към цветните метали?

‒ Той е свързан с комбината, това е безспорно. Това го знаят стотици хора. Това е много години преди случилото се. Да, имаше кабинет и по нареждане на Митал аз му взех кабинета.

- Заплашвал ли ви е Алексей Петров и Вие подавали ли сте някъде сигнал?

‒ Предпочитам да прескоча този въпрос. Разговарял съм по повод заплахите срещу мен и кражбите в „Кремиковци” и за искането на рушвети с бившия министър Румен Петков и съм искал съдействие, но съдействие нямаше.

- Какво не знаят хората още за този човек? Вие очевидно го познавате доста добре?

‒ Аз не го познавам много добре, защото съм се сблъсквал с него само на територията на „Кремиковци”, където той очевидно имаше силни позиции и вероятно има още силни позиции. Моята цел беше да установя ред на територията на „Кремиковци”. След съвещанието в Лондон през 2007 г. за мен беше ясно, че ще има нов инвеститор и направихме много смел амбициозен план за следващата година.

- Пак ще Ви върна на Алексей Петров, беше ли той по-силен от Вас, въпреки, че Вие бяхте ръководител, когато е имал кабинет в „Кремиковци”?

‒ Неговата сила идваше от топлата му връзка със Станишев. В тези 4 месеца аз се сблъсках с реалности, които не съм предполагал, че съществуват и преломът беше, когато смених охраната. Последваха 2 много големи аварии, които аз мисля, че бяха саботаж. Последва една сериозна медийна кампания и в крайна сметка се стигна до моето излизане само 4 месеца, след като бях назначен. Така че той вероятно е бил по-силен, защото е бил с правителството и е бил приближен на премиера Станишев.

- Какво би казал Прамод Митал, ако бъде повикан като свидетел по делото?

‒ По това дело всичко е открито и публично. Не смятам, че Митал може да се отклони от истината. Досега имаше над 30 свидетели на прокуратурата и всички говориха едно и също. Това са публични сделки, аз пак казвам, че обвиненията са политически инсценирани и предизвикани. За тези обвинения изключителна роля е играл и Алексей Петров, защото тогава той е бил ръководител на връзките между ДАНС и прокуратурата. Всичко е ясно, пъзелът се подрежда. Очаквам съдът да си свърши работата по това политическо дело.

При акцията „Октопод” днес са били задържани още и известните братя Дамбовци, които са били на изхода и на входа на металургичния комбинат "Кремиковци". Те са участвали в източването на завода, съобщи сутринта вътрешният министър Цветан Цветанов.

Името на Петров се свързваше и с партията на Яне Янев, „Ред, законност и справедливост”, което той самият никога не отрече.

Интересна връзка на Алексей петров припомни преди време и сайта http://razkritia.com/. Текста ще намерите на следния линк:

http://razkritia.com/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%B9%D0%BE%D1%86%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B4/

Авторите на текста твърдят, че е съществувала топла връзка на Алексей Петров с Сретан Йосич, или Йоца Амстердама и сръбските служби били на път да я разкрият и докажат. Оказва се, че само 3 дни преди да бъде арестуван Сретен Йосич, той провел разговор с българския агент от ДАНС Алексей Петров...

„Специалните служби са прибягвали до елиминиране на конкуренти, за да контролират политико-икономическите процеси”, твърдеше преди няколко месеца бившият служител на ДАНС Алексей Петров.

Съветникът на Петко Сертов, Алексей Петров разказа в парламента, как специалните служби са прибягвали до елиминиране на конкуренти, дори и чрез физическо отстраняване.

„Не мога да кажа имена, нека да изчакаме реакцията на комисията, но става дума за посттоталитарен модел, който е използван от специалните служби за елиминиране на конкурента, на опонента, чрез дискредитиране, а в краен случай и чрез физическо отстраняване”, потвърди думите си Петров пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, след като бе изслушан от парламентарната комисия за контрол на ДАНС.

„Ако са верни обвиненията срещу Алексей Петров, това означава, че мафията в България си е направила вестник” – заяви пред Агенция БЛИЦ, журналистът Кеворк Кеворкян, визирайки седмичника „Галерия”.

Ще издържат ли в съда аргументите на разследващите по „Октопод” или ще бъдат пуснати от ареста, така както се случи с повечето арестувани при операциите „Наглите – 1” и „Наглите – 2”?

Цели 12 часа трябваше да минат от началото на акция "Октопод", за да обясни Прокуратурата какво се случва. Оказа се, че самият Алексей Петров е бил задържан още през нощта в жилището му, но официалното съобщение за този арест бе пуснато чак следобяд на другия ден.

Последно, цифрата на задържаните при масираната полицейска акция са били 13, а според някои електронни медии – 14 души, 7 от които са били отведени в следствения арест на Националната следствена служба.

В края на деня, се предаде сам и издирваният Антон Петров.

Организираната група, за която говори сам МВР министърът Цветан Цветанов е действала повече от 10 години, като през това време Алексей Петров е бил и преподавател, и застраховател, и пет години член на Надзорния съвет на Националния статистически институт.

Името на Петров бе цитирано покрай екстрадирането на Сретан Йосич от българия и версията, че сърбинът е дал 3 млн, за да бъде подменен в ареста и да му се организира бягството. Тези пари така и не бяха открити, но затова пък миналата година, когато започна процесът срещу Йосич, някой плати на сръбски издания да пишат за връзки на Йосич с българския премиер Бойко Борисов с подкана, Борисов да се яви на делото като свидетел!

За да е сигурно, че точно Йосич е в ареста и него предават на холандските власти –на задържания докато беше в България му бяха направени изследвания и бе определена неговата ДНК!

Миналата година, когато Алексей Петров се яви в Комисията за контрол на ДАНС, направи бомбастични изявления за разкрития, които и така не оповести публично!

Сайтът „Хроники” публикува питане още миналата година: защо, един бивш служител на ДАНС /за какъвто бе легитимиран Алексей Петров – бел. Л. М./, разнася документи, съдържащи класифицирана информация, без да има последствия за него самия. Питах и защо този служител не бе задържан, за да пише обяснения за скандалното си поведение, което подронва националната сигурност. Така поне го повелява законът. Действия или отговор не последваха от страна на изпълнителната власт или съдебната власт.

Вместо това премиерът Борисов похвали Алексей Петров и го нарече „лоялен” гражданин!

Тук ще припомня, че Петров бе един от лидерите на Съюза на бившите барети, който бе създаден след като в квартал „Белите брези бяха убити от свои колеги от борба с масовите безредици две от баретите, а един бе тежко ранен. Тогава, в знак на протест, над 100 барети напуснаха поделението. Това бяха същите барети, които на погребението на двамата си разстреляни колеги не допуснаха тогавашния министър на вътрешните работи, Виктор Михайлов и други членове на ръководството на министерството.

Две покушения преживя Алексей Петров, покушения които така и не бяха разследвани и резултатите не бяха оповестени:

През 1992 г. срещу него бе извършен неуспешен атентат на басейна "Спартак", когато той бе прострелян бе в гърдите и крака на излизане от комплекса. Но за това стана дума по-горе.

Седем години по-късно, през март 1999 г., Петров беше прострелян в крака, в ресторант "Перла", в Драгалевци. Тогава бе съобщено, че инцидентът е станал случайно, а прострелването е след рикошет.

Развитието на днешните събития, свързани с специализираната полицейска акция ще има продължение утре, когато задържаните бъдат изправени пред съда, за определяне за мярката за неотклонение на всеки един от тях.

Очакват се сътресения в политическата власт, както настоящата, така и бившата, след тази акция – коментираха наши източници от Прокуратурата.

До края на днешния ден стана известно, че прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Алексей Петров.

 

Коментари 

 
+3 #2 Ник 2010-02-11 10:44
Може да ви звучи несериозно,но като чета как някой застрашил националната ни сигурност,си задавам въпроса за каква нацинална сигурност говорим?Има ли изобщо такова нещо в тази територия в която измира народът,където няма армия,няма оръжие,а власт,граници,п ари,енергетика и комуникации са в чужди ръце!
Цитиране
 
 
0 #1 insomnia1304 2010-02-10 21:21
Подходящ музикален фон...
Бъдете здрава!!! :-)


Tommy Flanagan, Benny Carter - Misty
http://www.youtube.com/watch?v=IiBqSOQFOZY&feature=related
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене