От ГЕРБ „започва” летоброенето...

Дочакахме! След 20 години стана ясно, че ако другите правителства са крали, харчили, правили калпави закони и рушили, то с идването на ГЕРБ за България „започва” летоброенето! Научихме го от интервю на премиера по Нова телевизия в предаването "Здравей, България!"

Те са най-реформаторското правителство, написаха си и Отчетен доклад в този смисъл – самооцениха се, както се казва. И то високо!

Затова министър-председателят взема най-голямата заплата в държавата и всички трябва да се равняват по неговите пари. Независимо дали са хирурзи и дали оперират сърце, присъждат бъбрек, или спасяват живота на дете, независимо дали водят самолети в небето, по 12 наведнъж и отговарят да не ги сблъскат – командата е равнис по парите на Борисов и толкова...

Последният Доклад от Брюксел премиерът Борисов не иска да го коментира, защото там е записано: „Има воля – няма резултати!”

Що се отнася до отчета на властта – такива сме ги чели и гледали едно време във в. „Работническо дело” – всичко е гладко и на висота!

След мандата, ако го изкарат те, ако го остискаме и ние и оцелеем – правителството щяло да се гордее и хвали с борбата с престъпността, корупцията, с метрото, с магистралите.

Това добре, но...

Борбата с престъпността нещо се закучи при събиране на доказателствата и оттук – присъди няма.

Метрото се прави и жителите на София пътуват по 2 часа от една точка в столицата до друга и то върху разядени улици с дупки, дълбоки до 50-80 сантиметра! Не че не плащат най-високите данъци в страната, не че разбиват колите и нервите си – често да караш кола при дъжд или по тъмно по софийските улици е равносилно на самоубийство...

Престъпността и борбата с нея за пореден път са за определени хора – а кражбите по селата или кварталите, убийствата и насилието над възрастни хора – там няма тема за сценарий и видео – тогава защо да се ангажира властта?

Друго си е да нахвърляш по земята с ръце на гърба за белезници 5-6 души и маскирани и тежковъоръжени да ги държат на прицел докато ги закопчават – има си зрелище, има ли и ефект! Какъв ефект има в убита самотна старица, в обрани къщи, в пребити възрастни селяни – там няма хляб за сценарий и снимки...

„Вчерашната операция на МВР и ето видяхте, че само един ден след като бяха пуснати по едната операция се издъниха – операция „Всичко коз”. Изтеглиха още над половин милион от парите на данъкоплатците...” обясни премиерът Борисов „резултата” от пуснатите от съда задържани. Всъщност тези, които са „изтеглили” над половин милион е един човек, който ако бъде проверен, ще каже защо е изтеглил парите.

От БАН щели да стачкуват, но без основание. Учените заявили, че наесен ще протестират...
Къде го дават протести, без да са съгласували с виждането на премиера Борисов нещата?

Първо,с поред премиера: от БАН няма за какво да стачкуват и второ: ако ще го правят, да го правят веднага, а не наесен!

... тези господа от БАН да искат да стачкуват, макар че нямат основание. А и доста, така, е смешно за мен, ще стачкуваме, но септември. Защо не стачкувате днес в август. Аз съм на работа, ще ви посрещна, ще си кажете проблемите. Сега първо ще ходим на море, пък после ще стачкуваме, така ли излиза.

На какво море ще вървят учените, след като са докарани до просешка тояга? За какво говори министър-председателят, след като учените ще трябва да спрат да са учени, оттук нататък те ще се наложи да се откажат да откриват, за изследват, да изобретяват?

Имали идеи, били на прага на откритие? Че кого го е еня за това? Да си пишат у дома откритията, да изобретяват при домашни условия откритията си, да оставят записки от идеите си, от изследванията си – пък може някой внук или правнук да ги издаде или предложи на държава, в която не дерибействат комплексирани министри и висши чиновници...

Голямото Опукване на пари на данъкоплатци

Съдиите, лошите съдии – взели 13-та и 14 заплата! Да го разказваш това на гладния, безработен и мизерстващ народ е все едно да подклаждаш огъня до бензиностация!

А премиите на екипа на министър Симеон Дянков? А възнагражденията на близки и любими на властта от Управителни и Надзорни съвети? Тези пари съизмерими ли са с трудовото възнаграждение на премиера?

Да пестим пари на данъкоплатците – всички са „за”, но тогава що щат още в Бояна Дянков и фамилия? На чии разноски живеят там?

Че има в правителството факири – за това никой не спори. Журналистката Соня Колтуклиева  попита как министър Дянков със заплата от 3 182 лева изплаща ипотека за къща на стойност 2, 5 милиона?

Сайтът Bulgaria News попита: защо административната съветничка на Симеон Дянков, 26-годишната Ирина Велкова бе за два дни в Брюксел и изхарчи, или както премиерът Борисов казва опука 1500 лева на данъкоплатците?

Радетелят на неплащането Дянков си позволи да отиде на концерта на Елтън Джон със служебното си ауди, карано от служебния шофьор в извънработно време. Борисов мълчи.

Защо самият Борисов отиде в Лондон преди време с 13 души на борда на правителствения самолет за еднодневна рутинна среща с британския премиер Гордън Браун, който си отиваше от властта?! Може би за да съпреживее колективно емоциите от футболния мач „Челси” - „Арсенал” в братската полицейска компания на министъра на вътрешните работи, на шефовете на ДАНС, ГДБОП и НРС. Или може би за да получи едно рамо от МI-6 за акция „Октопод”, защото часове след завръщането му от британската столица на 9 февруари беше арестуван неговият стар враг Алексей Петров?!

Физическо ликвидиране на Борисов? Това е несериозна, лятна новина коментира бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров. Но новината бе пусната на медиите с надежда, все някой да се разтревожи от нея...

Премиерът не я коментира, но затова пък я обясни:

„Тя отговаря на въпроса на вашата колежка, защо сме най-реформаторското правителство. Защото за първи път се бръкна в канчето на всички, които през последните години източват държавата. Виждате във всяка, във всяка област има схема, която ние разкриваме, по която се крадат пари...

Но пари, крадени от други политици – а сегашните кражби? Те ще се разкриват от следващите управници...

Лот от магистрала ”Тракия” току що открит вече имал нужда от ремонт за поне 10 млн лева!

Виновен е Станишев!

„Станишев е направил калпава магистрала и я открил и то за много пари, аз трябва да обясня защо е калпав, така ли?... Ще поправям поредното безобразие, които са направили батко, братко и там всичките на Станишев протежета. И като отидат на Бузлуджа ще им го напомним пак...

... Лошо е, че трябва да им поправяме и магистралата. Поправяме магистрала „Люлин”, поправяме магистрала „Марица” в момента, за да я пуснем, поправяме мостът „Брюксел”, който беше ремонтиран само преди 6-7 години по времето на Николай Василев и НДСВ.” рече премиерът Борисов.

Когато рейтингът застине – мишената е президентът

Докладът от Брюксел призна волята на кабинета за борба с организираната престъпност, но не видя резултати.

Различни състави на съда пускаха обявени предварително за престъпници задържани с по-леки мерки за неотклонение.

Когато рейтингът на властта увехне и няма с какво да се полива, на помощ идват скандали със съда или с президента. Този път нещата явно са били доста увехнали, щом управниците прибегнаха и до двете.

Докато от една страна министърът на вътрешните работи обясняваше как съдиите не стават за нищо и поне 5 на сто от тях били свързани с престъпници, от другата страна, едновременно с горния скандал, министърът на отбраната Аню Ангелов реши да заслужи червена точка като приплъзне в последния момент на президента неподходящо предложение за шеф на Военното разузнаване.

Историята с кандидатурата на шеф на Военното разузнаване мина по познатия сценарий – съобщаваш неприемлив кандидат в последния момент, за когото си сигурен, че няма да бъде одобрен от държавния глава, пускаш го на заседание на кабинета и чакаш инициативата ти да бъде оценена...

Още по Гергьовден генерал Ангелов се пробва за скандал пред държавния глава, като не прие висши назначения в армията. Там нещата се разсъхнаха и скандалът не избухна.

Този път Ангелов заложи на няколко предпоставки;

  • заложи на външен човек, а не както говорили с президента;
  • не съгласува кандидатурата с президента, въпреки Конституцията;
  • подаде името за бъдещ шеф на ВР, след като президентът научи това от пресата;
  • направи предложение в последния момент, не изчака отговор и внесе кандидатурата в Министерски съвет!

На възмущението на президента, че действа без да зачита конституционното право на държавния глава да назначава и освобождава висшия команден състав на въоръжените сили и да удостоява с висши военни звания по предложение на Министерски съвет, Ангелов отговори:

„Моето задължение за предварително съгласуване с президентската институция не е по Конституция, нито съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили. То е въз основа на един член от Устройствения правилник на МС, така че щом МС взе решение да приемем това предложение, за мен поне МС се е съгласил с невъзможността да чакаме 26-ти. Знаете, че повечето министри са в отпуска, включително и аз от онзи ден”, каза Аню Ангелов.

„Очевидно министърът грубо е подвел Министерски съвет и се опитва да заблуди обществото”, обяви президентът, като уточни, че той като върховен главнокомандващ назначава, а не приподписва като деловодител решението на МС”.

Румяна Желева може да се е скрила на сянка и да попълва пропуските си по георграфия, международно право, история и дипломация, но синдромът „Румяна Желева” действа все още.

Министър-председателят, който не пропуска да въвежда ред и дисциплинира, този път се включи солидарно с генерал Ангелов в атаката срещу Георги Първанов:

„... Аз пак питам, нали ние предлагаме. Ние не сме деловодители... Нека да разнищим думата. Кабинетът предлага, президентът утвърждава и подписва. Министърът е преценил, че това е човекът и го е предложил. Какво е скандалното...

... Той президентът с кой ли министър няма проблем. Аз не се занимавам с неговите съветници.... Той непрекъснато обсъжда моите министри, а в същото време ни напомня, че е върховен главнокомандващ, няма лошо, но той беше върховен главнокомандващ и в предишните четири години.

И сега като върховен главнокомандващ би трябвало да похвали правителството, че отделихме 270 милиона лева да платим вересиите пак на предишното правителство. Нека върховният главнокомандващ, президентът Първанов след като е против това назначение. Ние приемаме, че той има право на своята позиция, в същото време да ни каже защо 2009 година в началото са изтеглени всичките пари от военния бюджет на военно министерство. Уж да се платят хеликоптерите и самолетите. Опукани са тогава от военния министър още преди ние да дойдем на власт. Сегашното правителство вчера дава 264 милиона за нещо, което те просто са трябвали да си платят. Така, че президентът като е казал „А”, да каже и „Б”. Да каже браво на Бойко, браво на правителството, че тези, които лъжеха военни, че бяха взели на вересия техника военна, сега те платиха и фрегати и самолети, вертолети в условията на криза...”

Президентът, според премиера, като върховен главнокомандващ трябва да каже защо били изтеглени всички пари от военния бюджет на МО за 2009!

А защо президентът да не каже и как изчезнаха парите му от президентската сметка при Дянков?

Грешка! Президентът трябва да отговаря само за времето при други правителствени мандати, а не за сега управляващите!

Президентът трябва да отговаря за какво ли не, случило се по време на неговите два мандата, а премиерът трябва да само да задава въпроси, но не и да дава отговори за корупцията по време на Симеон Борисовото правителство, в което днешният премиер бе Главен секретар.

Така че никой да не пита за приватизацията на БТК, за корупцията на царидворците в РВД, за вината по спирането на АЕЦ „Козлодуй”, за приватизацията на ЕРП-етата – тези теми касаят мандата на Борисов като Главен секретар на МВР и въпроси не се желателни!

Апропо, наскоро премиерът Борисов заяви, че ипотеките, които взели с Цветан Цветанов в името на ГЕРБ за по около 440 000 лева са били изплатени!

Любопитно е да се прочетат декларациите пред Сметната палата на политиците, човек научава доста за живота.

Как се изплаща такава ипотека за по-малко от година? Как Цветанов се сдоби с шест апартамента и колко от тях са от последно време! Как Цветанов изплати ипотеката за изборите и плаща два кредита: ипотечен и лизингов на стойност съответно 59 000 лв. и 24 500 евро.

Как министърът на вътрешните работи има министърът има влогове: 46 600 в лева и 20709 в евро и не ги е пипнал докато е изплащал ипотеката за изборите? Според подадената декларация Цветан Цветанов не се разпорежда с акции и ценни книжаа повечето имоти са били придобити през 2008 година!

Рентабилно ли е и държавнически обосновано ли е цели футболни отбори по численост да пътуват с премиера Борисов и самолета му на сметка на данъкоплатците?

Колко души на Станишев върнаха хората на Борисов на работа, уволнявайки други без причина?

Те, от ГЕРБ ни строят магистрали, метро, борят бандитите – но ние сме на улицата, в мизерия, без възможност за лечение и прехрана.

Разговорът тепърва започва...

 

Коментари 

 
+2 #3 Звезделина Милева 2010-08-14 08:49
Не са ми ясни много от постъпките и безбройните приказки на сегашните управници.Но знам,че магистрала Люлин е в голямата си част построена и не от сегашните управници,същот о е и с магистрала Тракия.Отдаде ми се вмъзможност 10 дни да пропътувам по пътищата на България - за мое учудване съвсем не лоши.Вярно е ,че не са магистрали,но пък и по много от тях за дълго време бяхме сами на пътя.За малката територия на България не са необходими множество магистрали-достатъчно е пътищата да са в добро състояние.Лошото е ,че който много говори малко работа върши.
Цитиране
 
 
+1 #2 Недялко Шаллиев 2010-08-09 15:56
Госпожо Манолова, напомням две умозаключения, подходящи и за този Ви материал - "Истината за всички е една, друг е въпросът как я изопачаваме." (Уди Алън) и "Народът често и трагически греши." (Сергей Ковальов), които недвусмислено изясняват на разумните хора нашенската ни сегащна, и не само, "обстановка".
Цитиране
 
 
+5 #1 tomazow 2010-08-09 12:41
Да бъде Борисов солидарен да накара любовницата му да върне на държ. бюджет 50 милиона от винетки,които са предназначени за магистрали и пътища , а не някой да ми ги препродава,при положение,че можеха да го свършат и български пощи !!! Ами милионите на софианци,които отиват в собственика на "Паркгинги и Гаражи",защото хората си пмислят,че като им вдигнат колата,сложат скоба и тн и тн ,парите от тяхните грешки се ползват за благото на обществото,но всъщност отиват в НЯКОЙ който е собственик на "ПАРКГИНГИ И гАРАЖИ" ,тоест на улицата ни !!! Живея точно срещу министерството на благоустройство то и на маята улица ежедновоно се събират куп пари,а в същото време има дупки от 1г, и с приятели изчислихме,че само с парите от въпросните "услуги" ,МОЖЕ ЗА 1 МЕСЕЦ СЪЩАТА УЛИЦА ДА СЕ ПОКРИЕ С ЧИСТО НОВА НАСТИЛКА, А ТЕ ДОРИ И НЕ СА МЕТНАЛИ И НЯКОЯ ДРУГА ЛОПАТА ЦИМЕНТ ПОНЕ ДА ЗАПУШАТ И ДУПКИТЕ - НАПРАВИЛ СЪМ И НЯКОЛКО КЛИП !ТА БОЙКО-МАРИОНЕТКАТА НА САЩ ЛИ ЩЕ ГОВОРИ ЗА МОРАЛ ??? АЛОоооо
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене