Ако някой е поръчал Бойко Борисов – то ще е заради миналото...

От 7 ноември една новина обикаля вестниците, но не успя да предизвика сензация: българският премиер бил поръчан за 400 000 евро!

Публикува го в. „24 часа”, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не го отрече, а днес вече новината бе повторена и в сръбското издание „Блиц”.

Самият премиер потвърди, че са засечени планове той да бъде ликвидиран физически. По думите му хора, които кроят такива планове, имат и мотив - засегнати лични финансови интереси.

На Дунавската конференция в румънската столица Букурещ нямаше видимо увеличение на охраната на Борисов, а самият той се пошегува с обявената награда за елиминирането му. Според публикации тя е 400 000 евро.

"Мисля, че е малко. За съжаление в съседна Сърбия има такъв прецедент, така че просто трябва да се внимава. Това са много интереси, за милиарди вече става въпрос, които не само прекратихме, а и вече вървим в посока да ги преследваме тези хора.

Не виждам причина Борисов да се сравнява с убитият преди време Зоран Джинджич, както и не е ясно за кои точно милиарди говори министър-председателят ни. Ако става дума за засегнати финансови интереси – това са армиите на лекари, полицаи, безработни, пенсионери, бизнесмени на които държавата не се е разплатила и прочие, и прочие.

Оказва се, че преди 10 дни специалните служби са засекли телефонен разговор и срещи на три знакови фигури, в които станало дума за ликвидиране на Борисов, като е била назована и сумата за отстраняването му – 400 000 евро.

От Националната служба за охрана отказали категорично да обяснят дали е увеличена охраната на българския премиер пред репортер на часовия всекидневник.

От МВР неофициално обяснили, че дори и да има подобен факт, нямат намерение да го коментират.

Преди четири месеца чужди спецслужби на партньорски държави засекли в атинския хотел Крал Джорж среща на българи, които пристигнали с яхти и многочислена охрана. На тази среща бил обсъждан полицейския натиск над някои знакови фигури от добре облечените бизнесмени в България, както и какви евентуални мерки биха могли да бъдат предприети срещу това.

Преди седмица в разговор по нователевизия сам Борисов съобщи за засечен разговор в СРС между Милано и Амстердам, в който било казано следното:

"Това пожарникарче първо ще го свалим, после ще го утрепем", Премиерът не уточни кога е станало това, но според хора от службите ставало дума за 40-минутен разговор отпреди повече от пет години между Константин Димитров-Самоковеца и Иван Тодоров-Доктора, записан от чужди служби и предаден на нашата ГДБОП. Разговорът се е провел по времето, когато Борисов е бил главен секретар на МВР в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Пак за този период от кариерата на днешния премиер била информацията, засечена от сръбските спецслужби, че се готви покушение срещу Борисов заради охраната и предаването на Сретан Йосич на холандските съдебни власти.

В статията се цитира и случай със заловен албанец на сръбско-българската граница, който имал в себе си два гранатомета. За това оръжие по-късно излезе твърдението, че било за обстрел на колата на Борисов.

На въпрос на журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи, Цветан Цветанов издекламира дежурното „че се вземат адекватни мерки за охрана на застрашените лица от държавното управление” и толкова.

Имали вероятност да бъде ликвидиран българският министър-председател Борисов сега и то с причини за притискане на определени хора от сивата икономика?

Категорично – не. Тези, които се борят с нарушенията на законите и придобиват незаконно имущество в милиони, като избягват да плащат данъци са под прицел на МВР, ГДБОП, лично на Цветанов, прокуратурата и прочие субекти, сред които не присъства Бойко Борисов.

Ако се върнем към близкото минало на Борисов – заподозрените в разговора Милано-Амстердам Константин Диминтров по прякор Самоковеца и Иван Тодоров – Доктора към днешна дата са покойници.

Що се отнася до Сретан Йосич или Йоца Амстердама, както го наричат сърбите – то той получи 15 години затвор и не е на свобода.

Във в. „Труд” Лилия Цачева разговаря с психиатъра д-р Николай Михайлов, ето част от неговите коментари за властта:

Уникално мнение за политическите сили във властта даде един психиатър...

„ГЕРБ е десен анекдот, а не десница - определи много сполучливо политическата сила на управниците д-р Николай Михайлов. - Това силно персонализирано движение от турбо фолклорен тип беше наето от електората за изтребление на тройната коалиция и по-специално на Доган.

„Синята коалиция“ е опортюнистична конструкция от две съсипани партии, семейство десни акробати под купола на българския политически цирк. Позицията им на нещо средно между управляващи и опозиция ги превърна в коментатори на управлението, в рецензенти на властта. Оттук и впечатлението за самомнително менторство, за дежурна компетентност...

...Предстои още един вираж на оцеляващата им тактика: ще скъсат с ГЕРБ, за да си върнат физиономията, но пак ще е половинчато: за да не излезе, че са в съюз с БСП и за да не дразнят ЕНП. Това ми хрумва за "танцуващите с Бойко"...

... Борисов е сладкодумен разказвач на политически приказки, лукав и простодушен балкански актьор. Борисов е конгениален на своя народ, свръхлегитимен по тази причина. Лумпенизираният електорат го преживява като магьосник от последна инстанция, но не гарантира лоялност.

При първия болезнен удар върху джоба на населението го грози верижна реакция на разомагьосване. Междувременно тече битка за въображението на българите, идеята е да бъдат облъчвани с правоохранително кино, докато оценъчната им способност каталяса напълно. Публичният образ на управлението е иконографски стабилизиран от силно сугестивната фигура на премиера, който се движи пред погледа като надарен с власт, произтичаща не от конституцията, а от природата. Това е магия, някой би казал, че Борисов има окултна протекция. Засега...

... Бойко Борисов е резервен коз, закономерен и простонародно убедителен. Това родихме, това ни връхлетя. За никакъв изход не мога да говоря, питайте производителите на политическа надежда. По силите ми е да помня, че сме членове на ЕС.

В „Гласове” д-р Михайлов е още по-безпощаден:

На въпрос:

- Защо Бойко Борисов успя да се наложи като единствена алтернатива на БСП?

Отговорът бе:

-  Спечели българската „нормалност” в лицето на Бойко Борисов, каквото и да означава това, загубиха царят и левите. Нещо от наглото ляво самомнение отпрашва в историята заедно с Кобургготски и неговата „толерантна” свита. Това е добрата новина. На населението му дойде до гуша от Доган. От друга страна, и от левите, които крадат и бленуват като хитри сомнамбули, като угоени плъхове с възвишени мисли...

... ГЕРБ спечели, но то прилича на пирова победа. Костов и Янев не са надеждни коалиционни партньори независимо от декларациите им за крайно политическо себеотрицание. Ще играят с пожарникаря сложна властна игра със садо-мазохистичен привкус, която Костов умее и обича. Опасявам се, че накрая шията на телохранителя ще бъде споходена от „оная секира”, с която ни плашеха от телевизора. Кръв по ръцете на десните няма да има обаче, или ако има, няма да се забележи. Някой да е забелязал кръв по ръцете при екзекуцията на СДС?

... Партиите от прехода са в нокаут, сега ги изнасят от ринга една по една. Бойко Борисов е улична реплика по адрес на прехода, шут, адресиран наляво и надясно. Този човек не идва отляво или отдясно, а отдолу, и разбира се, от собствените си нарцистични сънища. Неговата идеология е властно-самоусладителна, примитивно-игрова. Забавлява се от обстоятелството, че е попаднал в собствената си кожа и че се къпе в погледите на всички съсловия и на всички български блондинки. Борисов излъчва чаровен юношески нарцисизъм. Изречението: “Цецо, дръж ми часовника”, е победа за наш’та махала. Сега има и счупено краче. В начина, по който страда от глезенната травма и от това, че му пречат да строи магистрали, има нещо сърцераздирателно. Аз мисля, че театрите ще опустеят по причина на този актьор и реполитизираните му фенове.

Това, което става, е срам и позор. Ударили сме дъното на глупостта и безсилието. Впрочем да става каквото ще, но защо тази предколедна радост!

Бойко Борисов е „небрежен” феномен, дете на българската непретенциозност. Ще кажа още по-остро: “Бойко – премиер” е шедьовър на националната ни некадърност, на дълбинната ни политическа неадекватност. Шедьовър на дясната некадърност в частност...

... Този, който си въобразява, че олигархичната инфраструктура на официалната политическа власт ще бъде разградена от управлението на ГЕРБ, СК и Янев е малоумен и блажен. По-скоро ще бъде повторена идеята на Костов от периода на неговото управление и осъществена от Бонев, а именно да събере на чай лидерите на подземието Корлеоне, Бардзини и Таталия и да им каже окуражителната мантра, произнесена със сипкав глас: “Момчета, по-кротко, трябва да си върнем еврофондовете”. Междувременно ще арестуват няколко души, защото са досадили на всички...

... Апропо, хрумва ми въпрос към ДСБ, сега наричани СК, и лично към г-н Костов: Получихте ли отговор от Главния прокурор на писмото, което му изпратихме, с настояване да започне незабавна проверка на твърденията, съдържащи се в швейцарския доклад до Държавния департамент на САЩ, които се отнасят до миналото на Бойко Борисов и свързаността му с „тридесет неразкрити поръчкови убийства?”. Какви мерки ще предприеме СК в рамките на операция „Чисти ръце”, за да узнаем истината по този въпрос?

И още две мнения на д-р Михайлов, за да няма недоволни:

Електронна страница на ДСБ

„... Борисов е момче от градската периферия, юноша от Банкя, Ючбунар или където предпочитате. Юношеството е вечната му възраст, улицата - произход. ...Бойко Борисов е лоялен мъж - за всички, на които е пазил телата, и за всички, които ще пазят неговото тяло. Посредник между държавата и простосмъртните. Омбудсман. Случва се нещо като революция на простодушното в света на лукавите. Важно е да се добави, че образът му не тиранизира с качества. Харизмата му е безкачествена, ширпотребна. Това го прави много подходящ за сравняване и премерване, за лекуваща идентификация. "Щом може той, значи мога и аз. В началото ще вдигам щанги." / Няма нищо по-опасно от херметизацията на ДСБ - м.07, 2006 год./

Борисов не конструира и не изчислява политическа реалност, той живее на сцената наивно и лукаво, като дете на природата. Неговият ресурс е той самият - кинематографичния му силует, разсеяната му съсредоточеност на бодигард и не на последно място - дифузният му сексапил за домакините. Борисов еротизира сцената с едно конкретно обещание да запълни дупките, каквото и да означава това, и с едно по-общо - да бъде това, което е - попзвезда. Борисов няма повече от това, което се вижда, но то е достатъчно, за да съблазни мнозина. / Борисов живее на сцената като дете на природата - м.05, 2006 год./...”

Списание "Тема"

Бойко Борисов е антропологична емблема на прехода, кинематографичен персонаж с двусмислено присъствие в “легалната зона“. Изразителен, леко комичен силует. Няма никакво съмнение, че зад него ще се подредят българският лумпениат, селото, чалгата и футболните фенове. Ще пуснат бюлетината и многобройните любители на “директното действие“, на опростената юридическа процедура. Борисов е голямо поощрение за всички изтощени от демократичните условности, от неразбираемите европейски усложнения, от институционалната надменност. Прилича на омбудсман. Бойко Борисов има всички шансове да прибере доразумния гласоподавател, прелъстените и изоставените от негово величество. Ако това се случи, най-много ще пострада Станишев. Бодигард на Живков - конкурент на партията! Това е стрес за “Позитано“..."

След всичко публикувано дотук – повтарям въпроса: коя би могло да бъде причината днес да посегнат на Бойко Борисов?

Аз не я намирам...

 

Коментари 

 
+2 #5 Нане Вутев 2010-11-10 07:35
Бе я мислим, оти дека секи път, кога нашто слънце се оцъцка на метеното, почват да го убиват. Независимо дали играе главен секретар, кмет или премиер. Фанат ли го в крачка, веднага почва да пищи, че мафията го била нарочила.
А в момента гражданята се чудят като как така ДПС-арската фирма, дето приятелски продала на зам-кмет ЦЦ два апартамента с гаражи на четвърт цена, се е скъсала да ремонтира Топлофикация при кмет ББ. И като колко милиона са делнати.
taq, не сте права за marystaneva. Туй същество ич не е просто. Обикаля като цветарка из форумите и навсякъде проповядва любов към ББ и ЦЦ, а също така и позитивно отношение тип "не ги гледай кво вършат, слушай кво ти приказват". Едва ли го прави безплатно.
Цитиране
 
 
0 #4 Анти 2010-11-09 13:43
Кой кого излъга,ще видим впоследствие :lol: Истината се вижда:на дъното на всички класации сме...по всичко.Всеки си говори като че ли сам:)
Цитиране
 
 
+4 #3 taq 2010-11-09 12:37
Ето затова сме на това дередже!!!Докат о има прост народ като тази другарка MARISTANEVA,ще ги има и биковци и догановци...На кого е бръкнал в джоба,я ми дайте един пример,че аз нещо не се сещам!Да не би като им е засягал интересите аз да съм спала!?По скоро отново бръкнаха в джоба на най-уязвимите,на болните и на техните лечители,на университетите, на учените.На някой олигарх да сте чули да е бръкнал в джоба или на някой от бившите управляващи?!Или някой да търка наровете в затвора?!Няма и да чуете,или по точно само ще чуете,а дефакто нищо няма да видите.Както винаги ЛЮБА МАНОЛОВА-право в целта.Поздравления!
Цитиране
 
 
+2 #2 Звезделина Милева 2010-11-09 09:02
Всичко в статията и цитираните мнения на специалисти е точно така.Ако нещо заплашва ББ,то е заради миналото,а не е изпълнено в миналота,защото е успял да направи изпреварващ ход.Това си е помислил всеки,който се различава поне мъничко от "ДОРАЗУМНИЯ" гражданин на смачканата и набутана в ъгъла на човешката история държава България.Принос към това и състояние и място в света имат и Иван Костов и всички"демократи",които приеха това нарицателно като антинароден-за разлика от истинският му смисъл.
Цитиране
 
 
-6 #1 marystaneva 2010-11-08 15:26
Този път не съм съгласна с авторката. Ако е за нещо в "миналото", имали са много възможности. Но не е.
Заради сега е. Защото до последно си мислеха, че ще се спогодят и с него, както и с всеки друг досега. Мислеха, че само си говори, а вземе ли властта, ще се включи в техните далавери. Всички преди него са го правили. Не можеше да им дойде наум, че той е различен, че това, което преди изборите говореше, че ще направи, наистина го мисли. Още повече, че го брояха за техен "кадър". Те го лансираха в началото, а той ги "отсвири". Останаха жестоко излъгани. Спря им много от далаверите, бръкна им "в джоба" надълбоко. Заболя ги. Чувстват се изиграни. И няма да му го простят. Нито сега, нито никога.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене