Сутрешната изповед на премиера Борисов изби рибата

„Кой ми иска обяснение! Ама БСП? Защо се интересувате от тях! Ама нека да си стоят там в ъгъла. Аз всеки ден се занимавам да им изпера кирливите ризи, ето и вчера цял ден и за "Белене" и за какво ли не.” С тези крилати мисли ни събуди министър-председателят в своята поредна порция телевизионна изповед...

Тъкмо бяхме позабравили Витомир Саръиванов от сутрешния блок на Нова телевизия и неговата вълнуваща привързаност към министър-председателя Борисов и хоп! – изненада! На 1 декември сутринта, от малкото квадратче с правилна снимка на министър-председателя /за да не стават скандали, че е избар лош портрет в полупрофил до полу-анфас/, чухме гласа Му – от традиционно гневен, хокащ, назидателен до мек и емоционално примирен...

Колчем стане дума за тройната коалиция, /която Борисов в началото броеше като двойна, изпускайки царедворците, а после премина на единична – за да разбере най-сетне непросветения българин, че за всичко са виновни социалистите/ – та, заговори ли за виновното по презумпция и идеологическа обремененост правителство на Станишев – Борисов става рязък, изпуска предлози, обърква конституционните норми и текстове и се получава една: да се смееш ли, или да плачеш!

„Зад мене стои българския данъкоплатец” /не си го представяйте буквално!/, „...нашите хубавци /разбирай социалистите!/ са се хвърлили върху куп проекти. И всичките многомилиардни.”, „...Приехме цена 4 млрд., като и двете страни, ама другата страна е тогавашното българско правителство начело с президента Първанов. Защото той се тупкаше най-много в гърдите за Големия си шлем.”, „...г-н Кириенко призна своята грешка, за съжаление от другата страна, старото българско правителство не само че не я признаха, но отново започнаха да говорят какви ли не измишльотини...”, „...трябва да кажеш и откъде да вземеш парите във времето на тотален дефицит и заплаха от Брюксел да ти вземат властта в Брюксел, ако минеше трите процента...”, „...Факт е, че от 2006 г. до вчера, 2010, по "Белене" освен първата трета първа копка нищо друго не е направено...”, „... Калина Илиева? Ами кой я отстрани, да не би да съм чакал БСП да ми каже, за да я отстраня?...

Водещ: Тя излезе по майчинство така или иначе.

Бойко Борисов: Моля?

Водещ: Тя излезе по майчинство. Вече там горе-долу нямахте друг ход.

Бойко Борисов: Напротив, аз съм й сърдит или съм обиден от нея, защото тя ни лъжеше, че е болна. Няма по-хубаво от бременността на една жена и от майчинството на една жена. И ние изобщо не бихме по никакъв начин й попречили на всичко това. Напротив, щяхме да се радваме с нея. Тя ме лъжеше мене, че има тумор. И аз с такова снизхождение, с такова, дето се вика младо момиче, с притеснения дори съм мислил за нея. И изведнъж – бебе. Добре, да ни е живо и здраво. Ама защо така ще лъже...”...

... И толкова хора дори в бременността й, все пак мъже с опит, бяха заблудени...”.

Камъчетата в обувката от изповедта на Борисов

Финансирането на „Белене” няма нищо общо с бюджета. Това е версията на Симеон Дянков, която той повтаря като мантра на премиера, докато и той се хвана на въдицата му.

  • „Белене” се е финансирало и ще се финансира от НЕК – така е отначало и това няма нищо общо в разрешения от Брюксел бюджетен дефицит, нито с кризата. Друг въпрос е, ако Дянков е решил да използва и парите от НЕК, за да заблуди Брюксел, че сме с нисък бюджетен дефицит! Още помним как същият Дянков, се направи на по мъж, отколкото го знаем и заяви в „Сеизмограф”, че докато той е министър на финансите, пари за „Белене” няма да се дават от бюджета!

Че то и никой не му ги иска на Дянков тези пари да се вземат от бюджета! Нито пък някой е поставял досега въпроса за държавни гаранции за финансирането на „Белене”! Не е ли по-добре Дянков вече да влезе в полезрението на ДАНС и да обясни как и на какво законово основание рекетира фирми, за да прибире 10 нас то от парите, които им дължеше държавата! Или да обясни как сега му е хрумнало да „ползва” резерва на Здравната каса!

Да обясни как рекетираше РВД за милиони, за да му излязат сметките по бюджетния дефицит!

Да обясни защо взе от бюджета около 60 милиона за „Бургас-Александруполис” и накара и Министерския съвет да гласува това, след като е наясно, че този проект няма да го бъде!

Абе, стане ли дума за Дянков – тя е мътна и кървава!

Но, да се върна на изповедта на премиера:

  • Няма как начело на предишното правителство да е бил президентът Първанов, както той каза днес сутринта, тъй като нито конституцията го позволява, нито държавният глава е част от изпълнителната власт – все пак!

„...министър Вежди Рашидов е подведен... съжалявам, но може би външният вид на госпожа Бонев го е направила с по-притъпени чувства за съхранения, нека така да го наречем, да проверят по-подробно кой как ги кани. Затова аз мисля, че той си е извлякъл поука и няма да го повтори повече...”.

Да те подведат ако си непълнолетен – разбирам, да те подведе жена, ако си на безброй ракии, медицината също има обяснение, да се подведеш и да забравиш, че си министър и не можеш да пътуваш на частни разноски, че и да водиш 40 души в комплект – ей на това аз му казвам подвеждане за Гинес!

  • Той не отстрани Калина Илиева, тя отиде да роди! Туморът, който „опитни мъже” не разпознаха, се оказа ... бебе!

Той е благодарен на Господ, че във всеки труден момент Му е давал по нещо, което да го успокои! Когато „туморът” на Калина Илиева се оказал ...бебе, когато дипломата й се оказала фалшива – Му дошла вестта, че Кристалина Георгиева Им измила лицето пред Брюксел!

За кое точно Им е измила лицето? За туморът, който бил бебе, за фалшивата диплома на шефката на ДФ „Земеделие”, която имаше възможност да разпределя милиарди евро по проекти от Брюксел, но остави след себе си фалшиви болнични –според твърденията на министър Найденов, лъжа за фалшива диплома и десетки хиляди излъгани земеделци, ипотекирали имотите си в очакване на пари по европроекти, които няма как да получат!?

Дали лъжите, огромния гаф с назначение на дъщерята на софийската пожарна може да минат под мотото „Всяко зло за добро”?

Остава да научим къде е доброто от всички тези скандали...

Колкото до опитните мъже заблудени от Калина Ил., че е бременна – какво трябва да си помислим, че не са употребили опита си в този случай!?

Ами като е толкова печена да заблуждава - да я наградят, бе! И това е качество все пак!

Бойко Борисов бил сърдит на Калина, а на Румяна, сърдит ли е? А като сме тръгнали да се сърдим - ние на кого да се разсърдим? Що не ни каже - нали всичко ни казва?

Другият вариант беше Цв. Цв. да беше дал име на операция "Калина" - нещо като: "Бебето", "Дъщерята на пожарникаря", "Дипломантката - магистър" - няма да му се бъркам - Цветанов има въображение все пак.

Не се налага да я блъскат на земята, или да й слагат белезници - този път ние сме прецаканите! Да ни управляват заблудени по няколко пъти мъже, даже опитни при това!

Къде е разковничето ли? В дължината на шланга, както казваше Татяна Дончева в такива случаи.

Имаше един брилянтен текст на Илф и Петров за това как тряба да се пишат „правилни сценарии”, за да им е ганартирано да оживеят в соцкиното...

Та сред тези указания помня следните задължителни елементи, цитирам по памет:

„клонче от цъфнала вишна”, „пролетарски ентусиазъм”, „нечия по-хубавка гръд в едър план”, "маховик в едър план" ...

Всичко се повтаря, но фарсът остава за наша сметка.

 

Коментари 

 
+2 #2 Звезделина Милева 2010-12-02 07:59
Ако днешните управляващи бяха прочели поне по една книга за всеки период от своя живот,а не една за цял живот,щяха поне с малко ум и разум да си играят със съдбините и днешния ден на българите.Фактът с пренебрегване на коя и да е българска партия,говори за липса и на минимално разбиране на това що е демокрация.Пренебрежението към която и да е партия изразено публично е пренебрежение към част от българския народ.Е,кого ръководят днешните управници-чрез заработеното от всички-своите съмишленици.Те и така започнаха- с лобистки закони,облагоде телстващи техните избиратели- не всички ,разбира се.Дай на простия власт и му гледай сеира-е рекъл българския народ.
Цитиране
 
 
0 #1 Недялко Шаллиев 2010-12-01 19:09
Госпожо Манолова, наскоро прочетох стихове на проф. Кино Лазаров, които брилянтно отразяват заобикалящото ни - "С две неща се обяснява/туй, което става днес-/енергична простотия,/съюзена с интерес.". Разбираемо, всекиму омръзва чакането на опровержението или на потвърждението на истинните думи, че "Човек се учи, докато е прост...". В нашия случай красноречиво и ясно не става дума за шекспировото "и най-умният си е малко прост", а за обратното, дори в мн.ч.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене