Премиерът Борисов: Изобщо не искам да коментирам моите министри... В пъти, в пъти са по-добри...

Той, министър-председателят не искал да коментира министрите си, защото били в пъти, в пъти по-добри.

Сини и червени Го атакували, защото ги било яд на Него, атакували го заради статуквото, президентът бил политически субект на проекта си АБВ, а не държавен глава...

Никой не е свалил президента, а още по-малко пък са насрочени президентски избори преди края на мандата на Първанов.

За годишнината на Втората световна война, Той направи така, че президентът да не отиде в Гданск и обяви, че не канели ченгета...

За да не изостава от "първенците" вицепремиерът Цветанов нарече президента на Републиката "Гоце", псевдоним на държавния глава, от връзката му със спецслужбите, която не се е изразявала в доноси...

Няма аналог в света вицепремиер да нарича президента не по име, а с псевдоним.

Нали ние не трябва да се учим от Цветанов и да му прикачваме прякори, като Цецо Апартамента, или Цецо Физкулт - ура?

Приятно ли ще им бъде? Или някой сутрин, още в тъмна доба, ще ни проснат по корем на земята и ще ни закопчаят, заради...нещо си...

Половината министри на Станишев били подсъдими... Но, всъщност, не са.

Другият вицепремиер в правителството, Дянков самоволно спира пари за лечение,, пари на съдии, даже изпразниха сметката на президентството...  Да не говоря за срамната история с лъжите Дянкови от срещата му с президента, че бил милионер, или милиардер... Вече не помня.

Цветанов го искали и Вашингтон и Брюксел! И трето дете чакал – затова не бил за махане!

Костов и Първанов били в последните 20 години статуквото – да, ама не, ако ще бъдем точни и коректни. Преди 20 години единият беше член на ОКЗНИ, а другият – консултант на Зелената партия...

Познавал Мишел Бонев от банкета след мача с Италия – ама колко струваше този туризъм за нас, като държава в криза? Да, ама в Италия и европейската преса гръмна скандал?

Приятелят на Мишел Бонев и премиера Борисов - Берлускони - в. "Гардиън"

Парите за кино са толкова, колкото са били – преди са били 17 млн, а сега са 9!

9=17 Политическа аритметика!

А филмовите делегации било нормално да са от по 40 души – че и повече!

Нормално е, след като за една буквена грешка в Рим се завлякоха безброй политици и житейските им спътници! За наша сметка.

Неотразимата Мишел Бонев от банкета след мача

Неговите министри са в пъти, в пъти, в пъти по-добри! Ето, транспортният, назначи шофьора си Кикарин, който му пазарува и се грижи за децата му понякога, на служба в РВД. Заради заплатата, нищо, че в РВД не са му видели очите и не го познават! Нищо, че съвместява няколко длъжности и назначения, на човека му трябват пари...

Та нали „добрият” транспортен министър върна на работа в РВД хората, назначени от Станишев и Симеон – а пък тъпите избиратели да слушат, че БСП и НДСВ му били опоненти! Вятър и мъгла работа!

Да тури подпис като премиер под назначение на шеф на Фонд „Земеделие”, която всъщност си фалшифицирала дипломата! Престъплението е нейно, не на Него! Може би тя му е държала ръката да подпише назначението й!

Или тя е завела баща си, огнебореца в радиото, да излага министъра, като вземе микрофона в живо предаване и обяви, че министърът на земеделието не казва истината, защото дъщеря му не била тежко болна, а бременна?

И какво се случи след това – нищо! Дъщерята на огнебореца роди, а таткото, след двумесечен скандал отиде в пенсия!

Тя нямала морал, а баща й, приятеля на други огнеборци, има морал, след като е наясно, че дъщеря му лъже с болнични, и с диплома? Че вместо да си я прибере у дома, затова, че е излъгала и го е изложила, че е излъгала нагло и е изложила тези, които са я назначили – таткото на Калина Илиева мълчеше, като че ли всичко си е в реда на нещата с дъщеря му!

Това ли е морала на огнеборците, чийто дъщери ги назначават защото са млади?

Те – премиер и вицепремиер и министър на МВР могат всичко. Могат да наричат съдиите корумпирани, могат да оказват натиск. Даже могат да ни разказват, как еврокомисар по бедствията съветва премиера за специализирания съд?

Какво се случва в тази държава?

Разправят ни басни – сутрин, обед и вечер. Убеждават ни, че не е лъжа, че представяш бременността си за тумор, а е лъжа само, че си фалшифицирал дипломата си за висше образование?!

Не е скандал, че нечий татко, макар и столичен шеф на огнеборците е уличил министър в лъжа, скандал е, че той остава на поста си и след гафа с министъра - няколко седмици!

Не е лъжа, че министър на финансите ходи в Китай с младата си, незавършила образование съветничка – с неизвестна служебна задача! Истината е, че за "срещите му с премиера в Китай нето едно издание там не писа, той, министърът на финансите бил влюбен! Абе, същият не беше ли и женен?

Не е лъжа, когато един посланик на САЩ твърди, че има несъществуващо криминално разследване на депутат, истината е, че Главният прокурор даже не е чувал за подобно нещо, а депутатът си работи в парламента и не му е свален имунитетът!

Не е гаф, че самоволно, министър на вътрешните работи иска разсекретяване на СРС-ета и прочита присъда от трибуната на парламента, по незавършила прокурорска проверка. С политически цели – да смаже опонентите си. Истината е, че експертизата още не е произнесена и не е ясно за плод ли говорим, или за бебе, за аборт ли иде реч, или за преждевременно раждане?

И как уби министъра на земеделието контрабандата на меса, след като кравите ни са в Червената книга, овцете и свинете – също. Дали пък не ползваме освободено месо от нечий държавен резерв? Защото добитък по пасищата на родината нещо не се забелязва...Един измря, други ги заклаха, трети умряха от глад...

На 7 и на 8 декември премиерът даде няколко интервюта – две от които в БНТ, ето какво чухме от малкия екран:

7 декември 2010 година, По света и у нас, БНТ

Президентът Първанов: „Отговорността за назначаването на Калина Илиева за директор на фонд „Земеделие” е политическа и персонална...

... Този, който я е предложил, този, който я е утвърдил, би трябвало да знае всичките тези неща при вземането на решение. Още повече, че година след това няма как тези неща да не са се знаели...”

Идеята за лидерство е немислима без компетентност.

Дилемата пред страната трябва да се дебатира точно - дали ще се насочим към производства на стоки с висока добавена стойност или ще се задоволим както досега с оцеляването на една периферия на услугите и обслужващите сектори и дейности.

Реално, политически дебат върху това, коя алтернатива ще е възможна и ще се предпочете – изобщо не се води.

Как да бъдат санкционирани депутатите, които предпочетоха получаването на скъп подарък пред задължението да работят? Засега думата са си присвоити само партиите, докато избирателите, истинската причина народните избраници да бъдат в парламента освата нечути и без глас... това бяха въпросите, които постави държавният глава, но вместо това получи няколко пъти почти един и същ отговор:

Бойко Борисов, премиер, 7 декември 2010, БНТ, По света и у нас.

„БСП и Синята коалиция играят заедно срещу управлението на ГЕРБ и затова го атакуват едновременно. Те затова го атакуват, защото ГЕРБ е разрушила статуквото и сега България изглежда по нов начин. Според Борисов Синята коалиция не се държи като партньор и не го е подкрепила за приемането на бюджета на държавата.

„Нека го наричаме господин Първанов, защото той вече е субект, политически по своя проект АБВ, така че просто...поредната партия или движение, която с приближаване на местните и президентските избори се опитва... така... да се включи в общественото внимание.

=================

Значи като знам неговата Тройна коалиция и неговите министри, които са половината са подсъдими сега, които той назначи, със.. начело там Доган, Станишев... кой ли не. Изобщо не искам да коментирам качествата на моите министри. В пъти, в пъти са по-добри от това, което беше в предишния мандат... и по-нататъка.

Смяна на министри? Ами това си е координирано действие на щабовете на Първанов и Костов, които 20 години си прехвърлят топката и ние просто им променихме модела. Синьо-червено или ляво-дясно, и четири години едните да си вършат безобразията – после другите и така да се връщат, както бяха и започнали в началото... Сиреч много координирани действия между двата щаба. Сега предполагам и някоя социологическа агенция ще се обади, една, две, така, за да има цвят, и всичко останало... Но, това което и вчера, и онзи ден, и онзи ден България все повече усвоява европейски фондове, държава с най-ниски данъци, държава, държава, в която се строят магистрали, спортни зали, естакади...

Ъ-ъ-ъ-ъ, очаквам тези дни и президентът Барозу да ми изпрати писмо, с което да уточниме как, ползвайки особено ъ-ъ-ъ-европейските институции..по-добро усвояване в пъти, пъти, пъти на европейските фондове... Очаквам..днес имах прекрасен разговор с директора на банката на ЕС,  Европейската инвестиционна банка, с който започна магистрала „Струма”, другата седмица ще се видиме лично...Е, затова ги е яд и сините, и червените... съжалявам, че.. и само ше им дам пример, ъ-ъ-ъ, че един човек бяха помолили министър Трайков да им сложи в Борда на АЕЦ „Козлодуй” и той им го сложи, и министър Трайков го няма в техния списък.

Да махна Цветанов, защото в тоя момент, когато те искат да го махат, е при директора на ФБР, Сикрет сървиз... секюрити, Ди Е Ей в Щатите, получава подкрепа и от Вашингтон и от Брюксел...

Или да махна Миро Найденов, който въведе „Стара планина” и уби контрабандата на месата..."

Друго свое интервю премиерът даде на 8 декември вечерта в предаването „Екип 5” на БНТ.

Водещи на предаването: Иван Гарелов, Милен Цветков, Мариета Фидосова, Мартина Шопова, Георги Кузмов:

/поместваме го с незначителни съкращения/

 

Коментари 

 
0 #1 Българин 2010-12-16 09:38
Мисля, че не сте схванали докрай театъра.Няма абсолютно никаква разлика между ГЕРБ,ДСБ,НДСВ,В МРО,АТАКА,ДПС.... и ред други,масоно-еврейски рожби на единствената партия майка на всички партии в България БКП.Само изхождайки от тази гледна точка може да се обеснят кражбите и грабежите в България скрити под нищо не означаващи празни думи,като приватизация,из точване,реформа ....
Това е местния театър с режисьори от Израел, Западен Израел т.е. САЩ и разбира се тяхната патерица Русия. За да могът да потдържат театъра на доброто и лошоот ченге. Е сега малко агента на ЦРУ Тим Осман /т.е. Бин Ладен/ измести нещата и сега е в заслужена отпуска,но кагато им потрябва отново ще си влезе в ролята на "терорист". Сега вече пътя на петрола е почти усигорен през Каспийско море,затав Съединените Еврейски Щати са в Авганистан...... Друг е въпросът защо превърхнаха нашата армия в наемни убийци?
Но то трябва да се мисли......
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене