Чадър на политици над Кирил Рашков коства два живота

„Ние няма да направиме демонстрация. Тези хора ако са прости и простаци – аз не съм! Те правят демонстрация, събират се по 50 по 100 човека, идват в наште домове, идват, блокират ни къщите, колите, и, пикаят с извинения в къщите ни, и го пита, в къщата ми, охраната: „Какво правиш тука?”, „Тука дойдех да пикая...!” нали , така го казвам, да го разбере народа... на бившата кметица сина й!

Изглежда Прокуратурата полицията, и държавата, и господин Цветанов си затваря очите, не гледат – недоволства алкохолният бизнесмен и цигански бос Кирил Рашков в клип, разпространен в мрежата.

Не гледат, не знаят какво може да стане, не знаят какво последствие може да стане! 1000 краища на България ми се обаждат и да тръгват насам! Аз не гу прая това нещо и няма да го напрая! /запазен и оригиналният изказ на Кирил Рашков – бел. Л. М./. – И няма да го направя, защото ще стане много страшно. Ние не искаме да стане Косово! Ние не искаме да става Македония и Сърбия!

Умолявам господин Цветанов и неговите подчинени, и Прокуратурата в България, да земат сериозно отношение – не казвам да задържат, но както напраиха за моя внук нещата, нека да разследват случая – направихме един път жалби, втори път, трети път – не обръщат внимание!”

Кого заплашва Кирил Рашков?

От какво е недоволен? Защо „пропуска” смъртта на три момчета, едното от които убито умишлено? И вече погребано – ще го върне ли някой? Ще остане неизживения му живот и изплаканите очи на майка му...

„Този имот е на държавата, на кметството! А ви заблуждават нещо – не ви дават правилна ориентация!

- Кое Ви дава право да задържате журналист и да изземвате касетата му? – чува се да пита женски глас.

- А на вас кой ви дава право да идвате в чужд имот вий, като сте журналист защо не ви бесят като в Иран, в Ирак?! Я, сиктер от тука...

Този аудиозапис е също в Мрежата и носи заглавие: „Внукът на цар Киро: Защо не ви бесят като в Иран?”

От петък вечерта с. Катуница гори и се бунтува! На улиците му са излезли жители на селото, младежи, за които полицията казва, че са футболни фенове. 127 са задържани, повечето са разпитани, започнали са и бързи производства в съда...

Къщите на един от най-богатите цигани в държавата Кирил Рашков пламват по време на протестите горят, подпалени от много места! Това е знакът на съселяните към самия Рашков, че за него обратен път към Катуница – няма!

Бунтът в Катуница започва след като умира Ангел Петров, умишлено прегазен от микробус докато е разхождал кучето си...

Втората жертва умира докато траят протестите - това е 16-годишният Павел Толев, който е издържал до този ден десет сърдечни операции и е с байпас. Смъртта на приятеля му Ангел му идва в повече – Павел припада на улицата и по-късно умира!

Според репортаж на „Труд”: „55-годишният шофьор, който прегази Ангел Петров, избягал от местопроизшествието и се скрил в Турция. Оттам С. Й. няколко пъти се обаждал на близките си и решил да се прибере в България. Той е задържан към 23 ч в събота на границата..."

Има ли чадър от властта над хората на Кирил Рашков?

Окръжният прокурор Иван Даскалов обяви, че срещу шофьора ще се повдигне обвинение за причиняване на умишлена смърт при пътнотранспортно произшествие.

Според запознати има и друга версия за прегазването. Атанас, бащата на загиналия Ангел Петров, е роднина на бившата кметица на Катуница София Христева. Тя подала много сигнали за ползването на общинска земя от Рашков в землището на селото. По данни на полицията преди дни синът й подал жалба, че бил заплашван с убийство от хора на Рашкови.

Три дни преди Ангел да умре, убит при прегазване с микробус, е имало жалба до полицията за заплахата за убийство! И докато полицията се е ослушвала три дни – Ангел е прегазен и убит!

“За никого няма чадър”, напомни директорът на областната полиция старши комисар Тодор Чонов, но вярва ли му някой?

Самият Кирил Рашков е изведен и пазен, вместо да е вече с повдигнато обвинение в ареста за заплаха, както се чува от аудиозаписа по-горе.

Другата „закрила” от обвинението чуваме, когато окръжният прокурор Иван Даскалов обяви, че няма закон, по който в 21 век някой да бъде изселен! Досъдебно производство е образувано и срещу още двама души, които се опитали да прегазят полицаи и младежи на протестите в селото в петък, 23 септември вечерта.

В почивните дни е стартирало разследване за палежите в къщите на Рашкови и запалените, и обърнати автомобили, което в момента се води срещу неизвестен извършител. От полицията съобщиха междувременно, че по делата много от свидетелите ще бъдат защитени, за да не се страхуват да дават показания.

След 22 години Главният прокурор на Република България се „престрашава” да разпореди проверка на произхода на доходите на целокупната циганска фамилия на Рашков – откъде са доходите й, откъде са скъпите коли, кой какво работи и как е спечелил милиони, какви данъци е плащал!

Премиерът Борисов заяви, че полицията е изпуснала положението в Катуница. Вицепремиерът Цветанов бе на обратното мнение като каза, че органите на реда са реагирали бързо и навреме.

Жандармерия е извела циганската фамилия Рашкови и ги пази, за да няма саморазправа с тях от недоволното население на Катуница!

В. „Труд” за убийството:

19,55 ч, петък. Проблясват ножове от буса. Шофьорът натиска газта, прекосява градинката, където в този момент е Ангел, излязъл да разходи кучето си. Бусът блъска момчето. Баща му Наско се хвърля на вратата на водача, моли го да спре. Но шофьорът натиска газта и преминава през тялото на Ангел. Влачи го 15 метра. След това изчезва. Момчето издъхва в ръцете на баща си. Полицията обявява за издирване шофьора на буса, снимката му е изпратена до граничните пунктове...

23 ч, петък. Между 50 и 100 мъже атакуват кордона от полицаи, пробиват го и се отправят към автомобилите на Рашкови. Опитват се да извадят четирима роми от мерцедес с английска регистрация. Шофьорът на возилото натиска газта, след него тръгва втори бус от кортежа с мъже от “Столипиново”. Блъснати са трима полицаи. Двама от тях са със счупени ръце, третият е с порезни рани. Колите помитат и двама младежи - Атанас Васев (24 г.), който е с фрактура на ключицата и травма на главата, и Петър Петров (18 г.) - със счупена лява подбедрица...

Кола гази живи хора – все още няма повдигнати обвинения за опит за убийство на двамата младежи, трима полицаи...

Нямало чадър над милионера циганин Рашков – кой ще повярва?

Улиците на с. Катуница се напълниха с гневни хора, хвърчат камъни, огнени парцали към дворците на Рашков, полиция и жандармерия охраняват?!

Пожарна гаси запалените дворци, след време те отново пламват!

Версията на Кирил Рашков за убийството изнесена във в. „Труд” е следната:

„Причината е, че роднините на другото дете се засегнали, защото си играе с ромско дете... Българчето било роднина на Атанас Петров, баща на убития Ангел.

... На 22 септември Атанас дойде с три коли с хора при нас. Подадохме сигнал в полицията. Те дойдоха на оглед и казаха, че ще ни викат в понеделник за обяснения... Причакали са ги 20-30 души българи до градинката, нападнали са ги с колове и тояги, пуснали са куче срещу тях. Нашите хора се уплашили, тръгнали да бягат с колата и ударили момчето. Не отговаря на истината, че умишлено е блъснат Ангел” – твърди Кирил Рашков според „Труд”.

Наричат го цар, но за мен като автор на този сайт той е бивш криминално проявен, осъждан, с не излежани присъди от преди 10 ноември 1989 г., с бизнес – балони, „правене” на алкохол, незаконна търговия с валута и злато, обвинения за кражба на земи, разминала му се с... глоба, с частен зоопарк, с разкрит нелегален цех в Катуница за алкохол – също без последствия, с криминални подвизи на различни членове на семейството му из различни европейски държави, обвинявани в джебчийство.

На 25 септември Национална телевизия СКАТ припомни:

 • През 1984 е арестуван за притежание на злато и валута. От дома му са иззети над два милиона лева.
 • Преди 1989 година Кирил Рашков има седем присъди с общо 30 години затвор, които така и не излежава, тъй като избухва демокрацията.
 • След 1989 регистрира първата си фирма за алкохол и вдига завод в с. Катуница.
 • През 1993 година е арестуван заради производството на фалшив алкохол. След проверки в склад в Катуница са открити 126 тона спирт 140 кашона с ракия менте, 200 000 бутилки и 14 нелегални машини за бутилиране на алкохол.
 • Рашков излиза под гаранция от 10 000 долара.
 • През 1998 година той основава партия „Свободна България” като целта му е да вкара цигани, близки до фамилията му в политиката и икономиката.
 • Кирил Рашков е обвиняван и за два бомбени атентата: разминава се с ареста, защото криминалисти преценили, че нарочно го топят!
 • През 2010 пред кафене на бившата кметица на с. Катуница София Христева е хвърлена бомба самоделка. Тя обвинява Рашков.
 • Срещу Рашков има многобройни жалби за незаконно придобити от фамилията му имоти, общински терени и незаконни постройки, както и обвинения за незаконна сеч в гора край Катуница.
 • През 2001 година Рашков купува около 8 дка, върху които строи личната си резиденция. По-късно обгражда общински терени, поставя бариери и въоръжена охрана. Забранява всякакво движение по общинския път и превръща тополовата гора в място за лично ползване.
 • Междувременно Рашков продължава да трупа милиони от производството на алкохол, за който се твърди че е фалшив.
 • През 2010 Асеновградския съд осъди на една година условно с три години изпитателен срок 19-годишният Георги Рашков, внук на циганина милионер Кирил Рашков за хулиганство и заплаха за убийство на журналист, който заснел имотите на Рашков!
 • Кирил Рашков е бил глобен с 3000 лева.

- Преди години във фамилната къща на циганина Кирил Рашков в Катуница се самоубива Геновева /20 г./, съпруга на внука на Кирил Рашков. Нейните близки, които са от рода на царица Костадинка в Долни Богров, твърдят, че жената била подтикната към смъртта, защото фамилията на мъжа й я обиждала, защото не била добра джебчийка;

- На 25 септември в предаването на Нова телевизия „Станция нова”, се включи племенник на Костадинка, който разказа, че баща му се самоубил преди 2 месеца, защото бил притискан от Цар Киро;

- Синът на Кирил Рашков е осъден в Лондон за кражби;

- Съпругата на Рашков - Костадинка, бе арестувана на летището в Париж като джебчийка с 1000 евро в нея;

-  Внукът на Рашков – Георги е с условна присъда за заплаха към журналистка;

- Когато умира най-малкият син на Кирил Рашков – Иван от рак, циганската фамилия разширяват гроба му в Пловдивския траурен парк в нещо като мавзолей. Реакцията на властта е: постройката бе съборена със заповед на кмета Славчо Атанасов.

Не се изселвам оттук, оставам в Катуница”. Това заяви пред Dnes.bg по телефона милионерът циганин от Катуница Кирил Рашков.

Той отхвърли обвиненията, че е замесен в поръчителството на убийството на 19-годишния Ангел Петров. Рашков твърди още, че не той, а роднини на момчето го тормозели от дълги години и го заплашвали!

Рашков бе категоричен, че не се чувства виновен за двата смъртни случая на млади момчета за последните 24 часа и че не обръща внимание на подписката, в която жителите на селото искат неговото изселване.

„Нека не протестират, защото мога аз да ги принудя да се изселят от Катуница”, каза още Кирил Рашков. Според него, на неговото семейство е нанесена психическа травма с размириците в Катуница...

Във в. „24 часа” в безпрецедентно интервю на Елица Кандева, Кирил Рашков заявява най-безпардонно:

„- Г-н Рашкав, какво се случва в Катуница и защо се стигна до убийство?

- Когато имаме смъртен случай от небрежност, защо го изкарвате убийство? Цялата работа е, че тия хора са от една листа за изборите, а ние сме от друга. Идват при нас да питат и да натискат за гласове. Нападат нашите хора, те тръгват да бягат и в паниката смазват това момче. Сега твърдят, че сме го били убили.

- Ако е случаен инцидент, защо цялото село тръгна срещу вас да ви гори къщите?

- Това не е срещу мен, а срещу етноса в тая държава.

- Хората от Катуница обаче казват, че нямат нищо против етноса ви, но са против постоянния тормоз, на който са подложени от вас, синовете и внуците ви.

- Обратното е. Има много оплаквания от наша страна. Бившата кметица София Христева ги прави тия неща. Тя е в дъното на тия работи, нейният син Веселин Христев и няколко човека около тях. Два мандата ние я поддържахме за кмет с пари и с гласове.

Като поискахме вече нови хора - по-съвременни, по-културни, почнаха да ни тормозят.

- Колко пари сте похарчили в нейна подкрепа и с какво почна да ви тормози?

- Десетки хиляди съм дал. Като се обърнаха нещата, тръгна срещу мен. Дава ми разрешение да строя - после праща хора да спрат обекта. Аз се обърнах към ГЕРБ и сега много ги е яд. Обаче тая жена, като е кметица, те държат селото. Десетки пъти ни нападаха къщата.

- Кой и как?

- Нападат ни посред нощ, горят ни оградите. От 6 години е това...

... Бил съм заграбил терен край вилата да си правя парк с животни. Аз питам, ако е било така, защо толкоз години ме оставиха да го правя и чак после се сетиха да го разтурват?

... - Моят син Ангел е №1 в листата на Национално движение "Единство". Ще подкрепим ГЕРБ. Говорихме. Няма да кажа с кого, какво, що. Те са направили сондажи, разбрали накъде сме се ориентирали и ето отговора им...

.............................................

- Аз тук съм си у дома. Ако те не искат да живеят с мен, да си вземат тяхната част. Или да си ходят при Сидеров, Расате и Цветелин Кънчев.

Да си направят убежища и революционни комитети. Ако щат, да си играят на войводи и на турско робство.

Ако трябва, ще строя 5000 човека циганска войска да ме пази. Предлагат ми го това: "Дай да го направим!" Обаче аз така не искам.

- Кой ви го предлага - тия хора, които са тръгнали с бус от Столипиново да ви бранят ли?

- Няма такива хора и никакви бусове не са идвали.

- А защо се намесиха футболните агитки - те какво общо имат с вашите крамоли в селото?

- Тях питайте. И също - защо го допусна държавата. Защо не ги спря да пристигнат в селото и да правят тия погроми? От паника стана всичко, никой от моите хора не е тръгнал да убива. Даже аз пръв се обадих в полицията. Казах им: "Тръгвайте, защото тука става война и ще се избием."

- Сега къде сте?

- В къщата сме. Само разправят, че са ни извели. Носят ни ядене от някакви помощи, лимонадка и кока-кола. Около 20 човека сме тука - цялото семейство е около мен. Прибрал съм ги на сигурно. А който пакости отвън, ще отговаря пред закона.

- Ще искате ли охрана, как ще излезете утре на улицата?

- Няма да искам охрана. Който ме нападне, ще му отрежа главата. Ще се защитавам с каквото мога. Със зъби, ако трябва. Аз гардове не искам, искам да си продължа нормалния живот. Нямам намерение да правя конфликти. Ние сме миролюбив народ. Обаче ще продължават да ни мачкат. Гледате какво става - голямата риба яде малката.

Видяха у циганина малко и тръгнаха да му горят къщите. Сега ги е хванало страх, че ще тръгнем да отвръщаме. Обаче ние да не сме простаци като тях?! Защо не влизаме в Шенген? Защото продължава тая диващина и балканщина. Докога? И какво съм виновен аз, та да ме чакат с кучета и железа по улиците?”

В сутрешното предаване на тв7, Кирил Рашков отрече да е казал думите от интервюто – може ли да му се вярва?

Едва ли...

И отново ще припомня:

16-годишният Павел е припадна при безредиците в Катуница, и по-късно почина в хирургията в Пловдив.

Павел спешно беше закаран, за да му се прилее кръв, но лекарите не можаха да го спасят. При новината майка му припадна, брат му и придружаващите го младежи са в шок. Момчето е било близък приятел на премазания от буса на клана Рашкови - Ангел. Имал е байпас на сърцето...

Ангел намери смъртта от микробус с хора на Кирил Рашков вътре, пред очите на баща му.

Закъснялата реакция на властта...

В сградата на община Пловдив започна среща на президента Георги Първанов с представители на областните, общинските власти и на ОДМВР-Пловдив по повод напрежението в Катуница, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Обявено бе, че в 10.30 часа, в сградата на Областната дирекция на МВР-Пловдив ще се проведе оперативка, на която ще присъства президентът. Очаква се на нея да присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

На срещата в община Пловдив присъстваха директорът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, началникът на кабинета на президента генерал Никола Колев, секретарят по въпросите на националната сигурност в президентската институция Румен Марков, секретарят по връзки с гражданското общество Андрей Бунджулов.

Премиерът Бойко Борисов рано сутринта на първия работен ден, 26 семпетври даде интервю в предаването "Тази сутрин" на bTV:

Това интервю бе излъчено на живо, след като предишния ден, на 25 септември бе във ВИП-ложата на стадиона в Разград, на мач на Лудогорец, за което се публикувана снимка във фейсбук, която показва как министър Мирослав Найденов и премиера люпят семки.

Стадионът в Разград е същият стадион на който Борисов раздаде преди време 12 000 кебапчета!

Защо трябваше да умрат двама младежи, за да се отвори говорилнята на политиците, които са в предизборна треска – етнически ли е конфликтът в с. Катуница, или заради чадъра на властта над криминално проявени и недосегаеми при всички власти цигани?

Ще провери ли прокуратурата кой и по каква причина години наред е пращал някъде си жалби срещу Кирил Рашков и фамилия?

Ще провери ли прокуратурата защо три дена преди убийството на Ангел, на жалбата, че е заплашван с убийство не е даден ход?

От случилото се в Катуница могат да се направят няколко извода:

 • Политиците ни са гузни и затова са пазили Кирил Рашков и циганската му фамилия за да не излязат нелицеприятни факти за тях самите;
 • На 23 септември вечерта България видя в действие гражданското общество срещу недосегаемостта на определени люде;
 • Как може да очакваме да бъдем приети в Шенген, след като у нас е разтворен чадър над самозабравили се цигани милионери?

Поучително е да се чуе как Кирил Рашков попита Николай Бареков по време на сутрешното предаване на живо по тв7 от 26 септември:

А колко ти струва часовника, Бареков? Чуйте цялото предаване на:

http://tv7.bg/news/964112.html

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене