Управлението на ГЕРБ убива, бавно - нас и държавата...

“Не дай Боже – падаме на президентските избори – веднага на другия ден ще поискат предсрочни избори” – това каза премиерът Бойко Борисов пред българи в Прага, на среща в българското Посолство, предаде агенция “Фокус”.

По време на посещението си в Прага, българският министър-председател Бойко Борисов направи едно изявление, което трудно би се вписало в графата „нормални”. Потънал в тегобите си за оцеляване, борба за прехрана, невъзможност да се лекува – българинът напоследък не обръща кой знае какво внимание на приказките на Борисов, но направени навън, подобни изявления като нищо ще втрещят политици от други страни-членки на Европа. За какво иде реч:

„И ние искаме да направим пенсиите по 2000 евро на българските пенсионери и те го заслужават! Но веднага бюджетът ще отиде на червено, ще отидеме да се наредим за пари пред Международния валутен фонд!

Ми да направат пенсиите каквито са в България и след една-две години Европа ще тръгне нагоре! Това е рецептата – що за популизъм, що за ...което шества из Европа?!  Ами да бъдат любезни да си въведат подобни правила каквит си въвеждаме ние!”

За малцина от българите това Бойково изявление е изненада, тъй като досега, вече две години рушейки държавата, той съветваше да садим картофи, да гледаме овце, тъй като и той самият ритал със скъсани гуменки и филия с мас за ядене!

„Как няма работа! Ми примерно за овчари в момента ... и така се търси агнешко месо и овчо в цяла Европа, че просто... В зеленчукопроизводството, ...ама той нямал, защото бил IT- специалист! /Предавам дословно думите на Борисов – бел. Л. М./.”

„Понеже ме питате за картофите, ще Ви отговоря – моето семейство, откакто аз бях дете, до ден-днешен картофи не е купувало! Винаги сме си ги садили, копали, гледали, и не сме ходили в „Плод зеленчук” да си купиме!”

Най после Борисов измисли как да изравни българския стандарт, който е най-нисък в Европейския съюз с европейския!

Формулата на мъжа, който единствено с прочетената книга за Винету управлява държава, е, като не може да достигнем европейския стандарт ние, българите, защо пък европейците да не слязат до нашия, българския стандарт на живот!?

На държавите с дългови проблеми – Борисов измисли в движение как да се справят с тях! Като заживеят бедно и мизерно като нас, българите!

Реакцията на световните информационни агенции не закъсня:

Франс прес: „Някои държави, според премиера Борисов трябва да намалят пенсиите си до тези в България и тогава ще решат своите проблеми. Нека държавите да харчат само толкова, колкото печелят – никой не трябва да взема парите на данъкоплатците и да ги дава на недисциплинираните.

Борисов също така осъди изпитващите проблеми с дълга членове на Еврозоната, съветвайки ги да намалят заплати и пенсии до нивата в България.”

„Виртшафтсблат”: Борисов разкритикува държавите в Еврозоната, които имат проблеми с дълга.

„Радио Прага” акцентира на факта, че по време на разговорите Борисов е заявил, че има интерес ЧЕЗ да продължи да работи добре и за в бъдеще, въпреки че имало недоволство за високите цени на тока, който доставя дружеството до българите.

На следващия ден след посещението на Борисов в Прага, медиите в Чехия бяха лаконични, отбелязаха го с по няколко реда, тези, които изобщо го направиха, но думите на премиера на България за дисциплинирането на европейците така и не бяха отразени.

Другите два големи гафа, който направи министър-председателят ни в Прага започна със съобщението му, че имоти ще се конфискуват и без съдебно решение и предстои... забележете!?! – парламентът да приеме този закон!

Един премиер да заявява предварително какво  и как ще гласува парламентът, при положение, че всеки от 240-те депутати има мнение по приема на даден законопроект – това може да означава само едно – че Бойко Борисов е този, който ще каже какво да гласуват депутатите на управляващата му партия ГЕРБ?

Ще има конфискация на имущество без влязла в сила присъда! – обяви от Прага премиерът Бойко Борисов.

Месец и половина преди ваканцията на депутатите, малко преди летните отпуски – парламентът отхвърли предложението, или така нареченият закон „Попова”, носещ името на кандидатката за вицепрезидент Маргарита Попова. Аргументът на Попова беше, че Венецианската комисия нямала нищо против такъв закон за отнемане на имущество на граждани без съд и присъда докато много от европейските държави са резервирани от подобна американска практика. За цивилизована стара Европа, към която принадлежим и ние, българите, винаги, когато се преследват незаконно забогатели – трябва да има съдебно решение, влязло в сила, трябва да има съдебно жури, трябва да има прокурорско обвинение, трябва да има налице годни доказателства – за да се отнеме имущество законно, както прилича на една правова държава.

„Конфискация без съдебно решение - да, днес сме ние, няма опасност от нарушаване на демокрацията. А утре, ако са други? Да дойдат да ти вземат къщата, ако след две години съдът ти я върне, през това време тя се разрушила, кой ще ти я плати? В България да вземеш имота, къщата на някой, всички ще ти ръкопляскат, особено, ако е на съседа, ако е съседската, всички ще ти ръкопляскат... Има такава имоти, които безспорно ще бъдат взети, въпросът е, че това трябва да бъде цяла система”.

И тук идват въпросите: може ли един човек, па макар и премиер, заедно с председателката на парламента Цецка Цачева, председателката на парламентарната група на ГЕРБ – Искра Фидосова, като не пропускам разбира се и вътрешния министър Цветан Цветанов да решават кой имот е законен и кой – не?

От тези няколко набедени политици ли ще ни зависи имуществото, собствеността върху имуществото, което засега Конституцията ни гарантира?

Няма неприкосновеност на собствеността, няма гарантиране на тази неприкосновеност, няма прокуратура, която да решава въз основа на събрани доказателства – кое е в рамките на закона и кое – не.

По какво по същество се различава това, виждане на Борисов от методите на бандитите от зората на прехода, когато граждани бяха рекетирани, заплашвани и изнудвани, за да дадат имуществото си?

Какво ни чака тогава? Парламентът да гласува про форма проектозакон, който е в основата си – бандитски, мутренски, тъй като узаконява беззаконието спрямо редовите граждани. Но... забележете, кого ще засегне законът: не управляващи, не политици или партийци от силните на деня, не спонсори на властта, а обикновени граждани!

Така се случи след като Росен Плевнелиев летя с хеликоптер над скъпи квартали и нито един имот не бе разрушен или отнет – даже няма проверка на произхода на средствата, с които строят новобогаташите на прехода.

Нима някой посегна на къщата на самия Росен Плевнелиев, издигната на онази тънка морска ивица от брега, която е изключителна държавна собственост – т. е. спорно законно? Не, тя стои там, където е построена като паметник на неприкосновеността и никой няма да й посегне!

Нима някой посегна на хасиендите в колониално-разкошен стил – доколкото си спомням, багерите разрушиха рибарски селища, в които работеха и живееха хора, изкарващи си хляба с риболов!

Докъде ни докараха – дотам, Съветът по правата на човека на ООН настоя да осъдим антициганските протести – протести срещу действията на този в мнозинството си криминален контингент, чийто представители убиват, крадат, изнасилват продават децата си безнаказано!

Нямам нищо против циганите, които работят, пращат децата си на училище, плащат сметките си, но те са капка в морето на този етнос!

Къде беше Съветът по правата на човека, когато Франция и Италия, Холандия и Германия връщаха цигани от Румъния и България по родните им места, заради безконтролното джебчийство, проституция на жени и малки деца?

Нима Съветът по правата на човека толерира хора, които остават необразовани, осакатяват децата си, за да бъдат убедителни просяци и никога не плащат сметки, данъци и такси, и оцеляват от престъпленията, които извършват?

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ, вицепремиер и вътрешен министър в отпуск, Цветан Цветанов призова във вторник, на 4 октомври младите хора да си стоят в малките населени места, където са родени. Той разкри своите виждания за развитието на младежта и българското село по време на среща със симпатизанти в Полски Тръмбеш, роден град на певецът на МВР и близък приятел на министъра, Веселин Маринов.

Това изнесе сайтът Медияпул, като публикува още следното:

„Според Цветанов младите хора "като тези в Полски Тръмбеш" трябва да останат в малките населени места, а не да се насочват към големите градове или да търсят реализация в чужбина. По думите му, цитирани от агенция "Фокус, 300 000 българи живеят и работят в Испания и вместо да генерират брутен вътрешен продукт за собствената си страна, работейки за чужда /страна – бел.ред./”.

Какво се получава на практика: тук в държавата младите образовани с високи технилогии хора ги пращат да пасат овце, да гледат телета, агнета и да садят картофи! Учили за бъдещето – премиерът връща децата ни в миналото!

Дотук ни докара ГЕРБ.

Закриха болници, лекари и медицински сестри отидоха да изкарват хляба си в чужди държави, две години пенсии и заплати не се индексират в противоречие на действащото законодателство! Лечението вече е недостъпно за една трета от българите – хронично болни, пенсионери тежко болни деца, мъже и жени докато премиерът рита на футболното игрище, ползва фалкона си като такси, дава пари за спортни зали, които ще се ползват за елитарни цели, но не от редови младежи и деца.

Певци и шоупрограми събират пари за болни деца, за да получат своя шанс да пораснат и живеят излекувани. През това време премиерът играе на вързано, оплаква се от самота или се кара на сънародниците си!

400 милиона от здравеопазването миналата година бяха прехвърлени в бюджета на тази 2011 година, а министърът на финансите имаше нахалството да ни говори от парламентарната трибуна, че е дал 400 милиона повече за здраве!

За това трябва да благодарим единствено на ГЕРБ!

Автобуси ще заместят влакове, тъй като отпадат дестинации за жп превози. Къде, защо, това ли ще е „реформата” на Унищожителя на държавата ни Симеон Дянков – все още никой нищо не знае.

В Румъния подготвят стратегия влаковете да са на 2 часа, а у нас те са през 1-2 дни, въпреки че това е “най-зеленият” транспорт обяви шефът на транспортната федерация в КТ “Подкрепа” Розен Зарков.

Оказа се, че министърът на транспорта Московски не е наясно и къде са изчезнали 1000 вагона!?

Московски не е наясно и кои линии ще бъдат закрити – откакто стана министър този гений на транспорта явно е наясно единствено да си получава заплатата, да се вози в служебния автомобил и да дава пресконференции зе неща, за които няма никаква заслуга.

Същото важи с пълна сила и за заместника му, билетопродавача на австрийските авиолинии, и зам.-министър на транспорта Камен Кичев.

На 5 октомври в. „Труд” публикува покъртителен репортаж за едно момче инвалид, което е било принудено да пътува с инвалидната си количка цели седем часа в мръсния и миришещ товарен вагон на БДЖ, тъй като се оказало, че пътническите вагони нямали приспособления за превоз на хора с увреждания!

От 100 до 1000 лева да бъде глобяван всеки, който не си е платил дори и една здравна вноска, се предлага в проектозакон за правата и задълженията на пациентите. Това съобщи председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова, депутатката на ГЕРБ от Дулово, която едва ли си дава сметка за какво иде реч с този Проектозакон!

И тъй като в справката за нея от парламента биографични данни за упражнявана професия липсват, ще й поясня:

В България има над 2 милиона трайно безработни граждани – в тази група влизат хора, които гледат хронично и тежко болни деца или близки, хора, които няма как да си намерят работа, тъй като икономиката ни е със затихващи функции, земеделието – също и има някакви варианти за сезонна работа, но в определени селища на страната, които първо трябва да вземат квалифицирани местни жители, а след това да се обърнат към приходящите от други селища на България.

Другарката Атанасова от ГЕРБ не я мисля – тя е далече от тези житейски проблеми, осигурена й е служебна кола от парламента, има си безплатно зареждане с бензин, висока заплата и всичко необходимо, за да се подхранва вярата й в ГЕРБ, Цветанов и Борисов.

„Според сега действащото законодателство хората, които са с прекъснати здравноосигурителни права и искат да влязат отново в системата, трябва да си платят вноските за 36 месеца назад. Ако проектозаконът за правата и задълженията на пациентите бъде приет в този вариант, то те ще трябва да заплатят и глоба от 100 до 1000 лева”, обясни пред Дарик радио Атанасова, без да се интересува дали хората, които ще трябва да плащат здравни вноски назад и солени глоби имат какво да сложат на масата за ядене!

Кой да й каже на корефейката от Дулово, че ако човек има пари за здравни осигуровки, то няма да чака да го глобяват!

Кой да й каже на Дуловчанката от ГЕРБ, че хората нямат какво да работят, хората нямат пари за храна, ток, топло, хората нямат пари за лечение и са се отказали от много важни за нормалното съществуване услуги.

Кой да й каже на Атанасова, че от две три хранения, мнозинството българи от трайно безработните ядат малко, а вече и по един път на ден!

Две години след като ГЕРБ пое държавата живеем от зле, по-зле - всички възрасти, жени, деца, старци и мъже.

На половината мандат управлението на правителството на Борисов ни убива, рушейки държавата. А от този път връщане назад няма...


 

Коментари 

 
+6 #4 гражданин 2011-10-13 11:18
Защо толкова малко хора виждат цялата истина. Българския народ все още в голямата си част е заблуден. Надявам се на тези избори да отговорим подобаващо. Нямаме друг избор
Цитиране
 
 
+10 #3 Костова 2011-10-06 19:08
Отново великолепен анализ!
Цитиране
 
 
+11 #2 Почитател 2011-10-06 16:01
Поздравления, г-жо Манолова, за хубавата статия! Написано горчиво, искрено - от сърце!
А Десислава Атанасова е била юрисконсултка на МБАЛ-Русе, тоест подписът й седи под всички сключени от болницата договори, някои от които леко понамирисват.
Цитиране
 
 
+8 #1 Недялко Шаллиев 2011-10-06 14:00
Госпожо Манолова, Вие сте умна жена - защо търсите обяснения там, където трябва да се даде дума на психиатрите? Основният проблем е, че тези безусловни игноранти бяха избрани законно от едни други такива и сега необезпокоявано "си разиграват безмозъчния кон". Съществуващите проблеми, които повдигате, макар и частично ще се решат, когато достатъчно мислещи и накърнени от сегашното "управление" достойни български граждани, изритат негодяите. А за съвета по отношение на незаслужените/незаработените/измислените заплати в "развития Запад" и за т.нар. "гражданска конфискация" (която се разбра, че се прилага успешно в доста държави), не сте права - аз, като обикновен човек, не се плаша, защото имам само 26-годишен автомобил и изплащам (почти непосилно) на сестра ми половината от наследствен (на починалите ни родители апартамент), но ОНЕЗИ ДРУГИТЕ (очевадно бъркалите в кацата) ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАТ...
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене