Кажете на Борисов, че е по-красив от Стефан Данаилов, та белким миряса

Кажете на Борисов, че е по-красив от Стефан Данаилов, та да се успокои най сетне и да престане да навиква кого където свари!

На 16 октомври десант от високопоставени ГЕРБ-аджии нахлу в ремонтирания Пернишки театър с кандидатката си за кмет, която се прочу с ключодържателите с мечета, с  емблема на ГЕРБ. ГЕРБ-аджиите нахлуха в театъра в отсъствието настоящата кметица, Росица Янакиева, която не е техен кандидат, въпреки че е лош тон да отидеш на някого в къщата и да се разхождаш в отсъствието на домакина.

По време на репортажа се чува гласът на Симеон Дянков, който без да е в отпуск от битността си на министър на финансите и вицепремиер беше дошъл по дънки и яке, за да се отърка о премиера Бойко Борисов, въпреки че не всички пари за ремонта бяха преведени в срок!

Зад гърба на настоящата кметица, Росица Янакиева, Дянков държа някакво полупредизборно, полусамохвалебствено, подигравателно към БСП, критично  слово, което може да се види от сайта на тв Канал3:

„Изглежда завършено, което беше важно, изглежда топло – което е също важно, светлините са добри и след малко се надявам, че ще чуем от акустиката...

... Перник е една от най-лошо организираните финансово общини... надявам се, че скоро ще дойде ново ръководство, което ще е по-отговорно... Все пак е голям приз – да си сред най-лошите...Знаете, че тука някъде е и Финансовият инспекторат, до седмица две ще свърши работата си по всички обществени поръчки... Първоначалните коментари, защото на мен всяка седмица ми докладват по всички инспекции в страната са ужасяващи, нещо от рода на НДК... Едно от нещата, които трябва да се промени са обществените поръчки – да се правят така, както трябва." /изявлението на Дянков е още докато текат проверките на финансовите инспектори. – бел. Л. М./.

Дупница /18 акта към кмета/, Видин, Смолян – изброява вездесъщият финансист общините, което явно не са се държали правилно към ГЕРБ. Тези общини ще получат актове, ще има административна отговорност и след това материалите ще влязат в Прокуратурата.

Явно Дянков не е чул за процедурата обжалване, предизборно и той се включи от Перник в надпреварата: Цялата власт на ГЕРБ!

Проверки, предварително сплашване с прокуратура и съд, обвинения преди за са излезли окончателните резултати от работата на финансовите инспектори – това е другата страна на предизборната „кампания” на управниците от ГЕРБ, за което сайтът „Хроники” вече писа и предупреди.

Независимо, че Сметната палата е проверявала това, което рови Дянков сега по „сигнал” на „граждани”, той, преди за е получил крайните резултати обяви, че констатациите ще отидат „директно в Прокуратурата – както за Дупница, така и за Перник!”

Моите служители”, "докато аз съм министър” това продължава да преобладава в речника на Дянков, която се изживява като държавата, щом държавните служители са НЕГОВИ?!

Бъдещата кметица, както вече се изживява кандидатката от ГЕРБ Ирена Соколова рапортува на вътрешния министър Цветанов, който в момента го играе шеф на предизборния щаб на ГЕРБ:

„За тези две години имаме: автомагистрала „Люлин” – изградена, театралната зала – обновена, пътят Перник-Брезник - изграден, 91 000 – спортна зала „Дружба”...”

„Айде, айде, айде, айде – подвикна на присъстващите Борисов, посрещнат от Соколова. – Стефан Данаилов тук трябваше да дойде сега, защото четири години като министър, с Първанов, със Станишев, да дойде да види като министър – как се работи... Обещанията на Станишев, Първанов, Стефан Данаилов...

... Този театър и типичен пример за многото приказки, и Стефан Данаилов казва – Нов ден, не казвам, за да се заяждам, но той беше 4 години министър... тези номера накрая да казват: хайде дай, още 500 000... когато перничани дадат вота си...”

Няколко дена по-късно, на 19 ноември, след като е говорил вече срещу Стефан Данаилов при откриването на ремонтираната сграда на Техникума по графика и фотография,

на заседанието на Министерски съвет, премиерът Бойко Борисов дръпва една реч, продължение на нападките срещу актьора, кандидатирал се за вицепрезидент.

Това се случва след като „правилния” министър на здравеопазването подхваща още по-„правилно” темата:

Точка 3

Проект на Решение за приемане на доклад за приходите и разходите на център „Фонд за лечение на деца” през 2010 г.

СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ: Уважаеми господин премиер, колеги, знаете, че Фондът за лечение на деца в чужбина е създаден с ПМС, знаете с какво се занимава. Аз искам само да кажа няколко числа.

През 2008 г. 1 753 000 лева приходи; 2009 г. – 1 100 000; 2010 г. – 5 560 000; тази година са 8 200 000 лева. Казано, обаче, в съдбите на децата: 2008 г. – 88 деца изпратени, 2009 г. – 105 деца, 2010 г. – 276 деца. До момента са 270, остават още три месеца. Защо го казвам това, защото в публичното пространство се върти един клип, където казват, че се срамуват, че се лекуват деца с есемеси, аз пък казвам, че се гордея и въобще не се срамувам, защото е ясно какво прави държавата, ясни са числата, ясни са изпратените и излекувани български деца.

Може би през 2005 г., когато приходите са били 6 милиона, а са изразходвани само 1 500 000, тогава са дошли от въпросните есемеси. В днешно време много от парите се дават от държавата и се използват максимално ефективно и максимален кръг деца получават лечение.

БОЙКО БОРИСОВ: Сутринта за първи път се заслушах в клипове, между другото, защото винаги това ми се е струвало голяма глупост. Заслушах се в Стефан Данаилов, говореше такива лъжи. Първо, бюджетът на здравеопазването е три по-голям от бюджета на МВР. Представяте ли си, този човек е бил четири години министър. Четири години този човек е слушал приемането на бюджета. Той тогава е бил горе-долу същият бюджет за МВР – на неговия приятел Румен Петков, и на здравеопазването.

Сега открихме ремонтирания „Юлиус Фучик” – техникумът, някои може да го знаят. Не можете да си представите в какво състояние беше, без мазилка, просто беше смазан. Откакто е построен не е правен ремонт. Сега го санирахме, нови зали, нови класни стаи, отвън, отвътре, дворове. А този техникум – полиграфическата гимназия, както сега се казва, е пряко подчинена на министъра на културата. Сиреч, Стефан Данаилов е бил четири години министър и това му е било работата да го направи при бюджетен излишък над 3-4 милиарда. Ама много ме е срам от това, което прави този човек. Това е точно приказката – на стари години да се омаскариш. Един гениален артист, любимец на всички, на стари години да те вкарат в предизборна схема, защото тяхното е схема… Защото той и днес казва, че щял да продължи да снима филми. Ама чакай, ти или си артист, или си вицепрезидент, или си министър, или си еди какъв си. Щял да продължи да снима филми и сиреч аз съм тук само да излъжа хората да гласуват за Калфин, пък после си отивам пак да си снимам… Много го било срам…!? Ама много ни е срам от вас, защото лъже.

А нима тази… как беше – Коледата на Първанов, Българската Коледа, нима не събират пари с есемеси и какво лошо има?! Първанов всяка година събира по милион, милион и нещо и след това ги даряват на болници, за кувьози, какво ли не. Сиреч, той самият пряко е участвал сигурно в инициативите на Първанов, ако се провери – ще се намери. А и толкова пари даваме за здравеопазване – 3,25 милиарда – рекордно, повече от тогава, когато е бил той министър.

Просто трябва да им се казват точните думи – лъжци, лъжете, лъжете и мамите. Това трябва да им казвате. Това са лъжци, излиза и лъже хората и вика – как ще има по-голям бюджет на МВР от здравеопазването. А то е точно обратното – за здравеопазване три пъти е по-голям. И ако се обясни, че огромната част – 90 процента отиват за заплати на полицаите…

Приемаме точка 3.

Поздравявам Вежди за това, което сме направили там. Вижте с Лили Павлова дали някоя държавна фирма може да проектира или един етаж отгоре още, лека конструкция някаква, където да си сложат машините, защото има огромен наплив от деца. Това е модерна професия сега и просто не им стигат учебните стаи, малко трябва да се разширят. Имат си площ и нагоре и встрани.

Вежди, да го поемеш това, да видиш да им помогнем, защото директорката няма да се справи. Да направим едно проектче и вече за следващата година да почнем да се мъчим да го финансираме.

ВЕЖДИ РАШИДОВ: Господин премиер, веднага след Вашето изразено намерение наистина да помогнем и да разширим базата, аз съм възложил на главния секретар и на екип, който да направи проект, който проект аз ще Ви предоставя, да Ви обясня, да Ви кажа на колко възлиза. Така че то е възложено вече, господин премиер.

БОЙКО БОРИСОВ: Добре.

На предизборния концерт за закриване на кампанията на ГЕРБ Борисов вметна в словото си, че е ходил на кино със Стефан Данаилов и изключително много го уважава, като една икона на киното: „Данаилов казал, че мислил, че съм мъжко момче. Да, господин Данаилов, за това ти отговорих така, защото във филмите ти дават реплики и ти ги произнасяш и ставаш голям артист. В случая са му дали грешни реплики и той си оплю сурата".

Странно е, че вместо да каже нещо да свое оправдание

за издигнатите кандидати на ГЕРБ за изборите, с принадлежност към Държавна сигурност, Борисов се зарови  в битка със Стефан Данаилов. Странно, но и удобно.

Странно е и защо след като ГЕРБ се хвали наляво и на дясно с успехи в управлението на държавата, защо докара в столицата високопоставени чиновници от ЕНП и ЕК начело с Жозе Мануел Барозу, за да му правят вятър предизборно на уж успешния мандат!

Не стига, че ни бръкнаха в джоба заради европейско-чиновническо-партийния рейд, ами и Борисов се уреди с пристигане в страната на шефа на американското НСО /службата, охраняваща президента/ и долара, Марк Съливан.

Очевидно настоящият американски посланик бе амбициран да изтрие впечатлението от интервюто на бившия посланик Джеймс Пардю, което далеч не беше похвално за Борисов и Цветанов.

За долара сме наясно колко се нуждае от охрана, след като американската икономика е в много висок външен дълг и продължава да печата пари.

Що се отнася до охраната – по бодигардска линия Борисов има какво да си хортува със Съливан, въпреки че без преводач няма как да се случи!

Знаменателно от пресконференцията на Борисов – Съливан беше гневното избухване на премиера след като журналистът Сашо Диков си „позволи” да му зададе неправилни въпроси:

"… Това е шефът на службата, която пази двете най-ценни неща в САЩ -  президента и долара", представи Борисов госта си.

„ Току що говорихме с премиера за някои от успешните ни случаи преди години, като партньори в борбата с фалшифициране на валута”, каза и Марк Съливан. Той е в София за участие в международната конференция по киберсигурност и киберпрестъпност.

Съливан подчерта, че сътрудничеството с България никога не е било на по-добро ниво.

Самият Съливан докато е бил в тайните служби се е борил с измамите… А сегашната му служба има и разследващи функции

На срещата с Марк Съливан днес си спомнихме за 2001 година, когато с Румен Миланов отидохме в САЩ и в Сикрет Сървис ни пуснаха филм как се разпространяват фалшивите пари в света - на първо място беше Колубмия, а на второ България. Никакви срещи със заместник-директори, никакви срещи с директори – нула доверие в България…обясни Борисов топлата си връзка със Съливан и службата му на журналистите.

Оттогава досега сме спрели десетки, над 30- 40 печатници и операции са проведени, каза Борисов. Тогава нямаше никакво доверие към България, с нас се срещнаха хора, едно ниво над портиера, днес директорът на Сикрет Сървис прелита океана, за да дойде тук и утре сутринта да си замине", обяви пред събралите се журналисти.

„Господин Съливан, тъй като аз съм възрастен човек и особено нямам понятие от киберпрестъпленията, тъй като Вие Сте човек, който може да даде ценни съвети и примери, … имам два много кратки въпроса към Вас, към премиера ще ги задам друг път, по понятни причини сега няма да ги задавам. Ако в САЩ в публичното пространство се появи информация, че е направен опит за подкуп на един министър, какво следва оттам нататък, Вие Сте човек, занимавал се дълги години с измами. И второ, тъй като г-н Борисов е казал, че журналистът трябва да задава въпроса докато не получи отговор, в Щатите, ако един политик откаже да каже откъде са част от декларираните му доходи, откаже да каже кой му ги е платил – какво става оттук нататък…Благодаря Ви.”

Тук съм да говоря за киберпрестъпността…" опита да се измъкне от отговора Съливан.

Много е важно за нас, Вие сте ни примера, Вие сте ни новият Голям брат, пример за подражание…

Вижте, говорите за материя, за която аз не съм тук…

Борисов издекламира, че вече е имало отчет в данъчни декларации на това, за което Диков пита, т. Е. За апартаментите и консултациите на Цветан Цветанов…

Борисов взе думата и каза, че …същите тези хора, т. е. хората на Сикрет сървиз, са ги завели в Европол, където не са искали да виждат наши високопоставени държавни служители.

И едва като проведохме няколко операции, и поставих условие те да бъдат ръководени от България, тогава бях Главен секретар, тогава с всички тези колеги заловихме маса международни престъпници. Не само наши, а по целия свят. Вследствие на което, към момента  - след което и директорът на Европол, и директорът на Сикрет сървиз идват и казват добри думи за България!

Що ви дразни, че се казват добри думи за България?! Че вече не сме след Колумбия, че вече ни уважават хората и ни казват, че сме най-добри партньори. Що толкова това ви мъчи?! 2001 година по-хубаво ли щеше да бъде – да дойде … те нямаше да дойдат, де, само щяха да ни наредят след Колумбия!

С. Диков:  Кого визирате господин Борисов?

Б. Борисов: Как кого визирам…

С. Д.: Ами казвате, що толкова ви мъчи?!

Б. Б.: А не мога да разбера, след като г-н Съливан може да обясни за киберпрестъпността… ти директно го пращаш за апартаментите на Цветанов, за които той в парламента 100 пъти го обясни?!

Б. Б.: Съжалявам, сто пъти ме предупредиха: правите изявления, както правят в чужбина и не давайте възможност да ви опорочават за пореден път пресконференцията! Честно ти го отговорих – за да дойдат тези хора тука сме положили огромни усилия години наред! Хиляди офицери, десетки офицери . са работили да не сме в черните списъци – дали за пиратство, дали за фалшиви долари, евро, източване на фалшиви карти,…думите на г-н Съливан са подкрепа, ако щете за Шенген, ако щете за общата ни сигурност…

Каква е връзката на Щатите с Шенген, освен да оказват натиск за приема на България върху еврочиновници, както вероятно ще се случи.

За консултациите на Цветанов така и не чухме нищо.

За апартаментите и кредитирането му от тъста и тъщата – също нещата се замазаха.

Месеци наред вече в структурата Бор Кор нищо не се случва, поне не се чува за работа или резултати.

Те са недосегаеми – Цветанов, апартаментите, доходите му, консултациите на анонимни консултирани…

Не чухме от Борисов и след признанието му, че знае кой е взривил автомобила на Диков някакво име!

Отиваме на избори, а след тях непослушните, нарочените ще се запознаят със сградата на Специализирания съд – отвътре, със стъклените клетки там.

Съдът вече е на Цветанов – Софийския градски и Върховния административен съд – което на първо време е достатъчно, заедно със спешения и послушен Висш съдебен съвет.

Над 400 000 хиляди се оказа в повече българите преди вота – мълчи се.

…За колко много неща се мълчи.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене