Вот - в режим на еднолична власт или страшни смешки, смешни страшки – на скандали с опашки

"Ще бъда президент на регионалното развитие и пътищата, ще дойда по регионите и ще се срещам с хората", заяви във вторник пред симпатизанти в Пловдив кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев, недочакал балотажа, защото знае, кой брои бюлетините...

Така ще се сдобием с министър на регионалното развитие и пътищата, и президент на регионалното развитие и пътищата! Кой като нас!

След 23 октомври 2011 година и децата няма да се изненадат, ако чуят, че вотът е опорочен от управляващата партия ГЕРБ, която:

 • Трябваше от позицията на изпълнителна власт да организира протичането на гласуването без безброй нарушения на Изборния кодекс, сбъркани протоколи, припаднали, хаос, скандали;
 • Трябваше от позицията на законодателна власт да създаде такъв Изборен кодекс, който да не води до скандали и нарушения;
 • Трябва от позицията на извоювани важни позиции в съдебната власт да спазва и съблюдава закона.

Едва ли има председател на изборен щаб на друга партия освен ГЕРБ, който да обикаля като Дякона Левски страната надлъж и шир и да съблюдава как върви „подготовката” за гласуване, „предаване” на бюлетините и „броенето” им.

Когото и да спрете и попитате ще ви каже, че не знае името на друг председател на предизборен щаб освен това на полицейския министър Цветан Цветанов.

Успоредно с тези екскурзии, ГЕРБ-аджиите си повикаха еврокомисари, за да качат предизборен имидж и спретната повод да кацне у нас и прелетелия океана шеф на Сикрет сървиз.

Напазарувани бяха 62 рекламни агенции, и социологически такива, медиите – отделно бяха захранени, за да няма изненади.

И докато преди изборите всички опозиционни лидери се правеха на мъже и ни убеждаваха колко велики политици са, след вота, като че ли тона и омекнаха като детски бузки.

След като бяха стегнати редиците за вота и деня и нощта след него, дойде Часът на Голямата истина: лоша организация, която се виждаше с просто око и електронните медии нямаше как да я подминат, стотици хиляди нарушения, черното беше бяло, а бялото черно – това закони, спазването им в такъв важен момент, осигуряване на спокойно гласуване – се оказаха мит!

Лоша организация, тежки нарушения на изборния кодекс и непрофесионализъм на Централната избирателна комисия /ЦИК/ бяха главните проблеми, посочени от наблюдателите от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/, Българския хелзинкски комитет /БХК/ и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Горките наблюдатели!

Те забравиха, че са дошли в страната, където абортът на мъртво роден плод в нашите географски ширини и дължини го определят като убийство на бебе! Или не бяха чували, че тук в България са виновни всички лекари, а невинни – всички семейни приятели и близки на единствено известния председател на предизборния щаб на управляващите – полицай №1, Цветан Цветанов!

Те бяха забравили, че в България задържат с опряно дуло на пистолет в главата на невъоръжени хора, пред децата им, въпросните наблюдатели май изобщо не бяха чули, че в страната ни са виновни всички освен Цветанов, който не дължи обяснение на никого за неразбории с имоти и консултации не неизвестни и още по-неназовани фирми!

Не е важно кой и как гласува – важно е кой брои гласовете!” ни завеща Джугашвили, който ако днес беше все още жив, би се поклонил на американо-българските стратези по провеждането на избори в България 2011 година.

От случилото се в след изборната нощ мога единствено да заключа, че Джугашвили-Сталин може да гълта праха на днешните изборни стратези, които подредиха как да протече вота на 23 октомври 2011 година.

Не знам защо Сталин е стигал до преброяване на бюлетините – у нас, изчезнаха 11 000 урни, които няма как да минат нелегално границата например...

У нас предизборно се агитираше в прав текст така: Избирате правилния кмет – получавате пари за общината

Избирате и гласувате за правилния кандидат – оставате на работа!

У нас демократично имаше изработени ЗАБРАНИТЕЛНИ СПИСЪЦИ!

У нас, който не успя да дочака много часовите опашки в столицата, за да предаде протоколи и чували с непреброени бюлетини си ги отнесе в къщи!

У нас се гласуваше разделно, но след това бюлетините се изсипваха като номера с боклука в един чувал!

У нас...но да дадем думата на Велизар Енчев за поне шест лъжи, които той констатира в след изборната нощ:

Конституционният съдия Димитър Гочев обясни, че е нарушен грубо изборния закон с удължаване на изборния ден с час, на места с два и повече от два.

Това, че законът е нарушен с това например деяние – може да се произнесе единствено и само Конституционният съд, в който Цветанов и ГЕРБ нямат свое мнозинство.

Тогава? Конституционният съд – няма да се произнася, въпреки че може да бъде сезиран от:

 • Президентът на страната;
 • От омбудсмана на страната;
 • От народни представители.

Нищо от горе изброените акценти не се случи... Защо?

 • Защото опозиционният лидер на минипартията ДБС, Иван Костов призова своите избиратели да подкрепят кандидатът на ГЕРБ за президент;
 • Защото Мартин Димитров изобщо не стигна до възможността да разисква евентуално касиране на вота, но затова пък държа тъпа, дълга и базсмислена реч, в която декларира, че лидерският пост в СДС не му е фикс идея!

Като чели някого го интересува това!

 • Остана Яне Янев, който обяви данъчните нарушения на Плевнелиев, а неговият кандидат си проведе комичната кампания под мотото: „Ще уволня Бойко”!
 • Янев отиде и в скандалната зала „Универсиада” с надежда да се омеша за реклама пред камерите – чул-недочул, че двама ГЕРБ-овски депутати били засечени противозаконно в залата!
 • На финала на тази поредна Янева оперета, полицията го прогони, а той намина при Борисов да му обещае своята партийна подкрепа, а Борисов от своя страна като поощрение го прати при министъра на финансите Симеон Дянков!

За разлика от мнението на лидера Станишев, кандидатът за кмет на БСП, Георги Кадиев настоя вотът да се касира, но след това изчезна?!

От третия ешелон в червената йерархия, така нареченият юрист в партията, Младен Червеняков обясни, че щели да поискат да се касира вотът, САМО ако нарушенията, констатирани след вота влияели на изборните резултати!

Твърдение, за което всеки студент по право би получил една голяма двойка!

Ами ако Червеняков не знае, че това няма никакво значение за искане за касиране на вота – то да върви да си връща дипломата в университета!

БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ – щом е нарушен реално законът, щом са налице изборни манипулации, и са налице свидетели, видео материали от нощта след вота – вотът може да се иска да бъде касиран!

Дали нарочно или спонтанно юристът Червеняков се обърка за това влияние, и не съобрази, че щом има нарушения в изборите – вотът може да бъде поискано да се касира! Така е според дебелите книги...

Екип на БГНЕС единствен засне присъствието в залата, където се преброяваха бюлетините и се вкарваха данните в компютри двама депутати от управляващата партия, ГЕРБ: Станислав Иванов и Иван Божилов. Потърсени да коментират своето противозаконно присъствие в залата пред в. „Дневник” депутатът Иванов обясни, че не е бил там, където на компютри са внасяни резултатите от предаваните от секционните комисии протоколи.

„То е едно общо помещение, но ние бяхме отзад във фоайето, където хората се струпваха, блъскаха се, караха се, носейки чувалите, както и отзад на изхода, допълни депутатът.

Въпреки това на разпространеното от БГНЕС видео от самата зала на няколко пъти се вижда, че Иванов обикаля и между компютрите допълва „Дневник”.

Второто му обяснение бе ”Помагам на бременна жена оставена сама да мъкне чувалите с бюлетините, друга - възрастна, която едва ходеше, също носеше два чувала, естествено е да им помогна и да взема чувалите...”

От ГЕРБ бяха принудени да обяснят: „Действително двамата депутати са били на мястото, но не в качеството си на народни представители, а като районни координатори на партия ГЕРБ!”

Според Изборния кодекс, достъп до тази зала имат само застъпници и наблюдатели. Само заради това изборите в София трябва да бъдат касирани!

Говорителят на ЦИК, Бисер Троянов обясни в кратко изявление пред камерата на БНТ, че представители на ЦИК са се намирали в залата, но са били там единствено, за да помогнат на Общинската избирателна комисия на овладее този хаос!

„Намесата на ЦИК беше единствено в ОИК, защото ВЕЧЕ Е ОБЛЕКЧЕН РЕЖИМА НА ПРИЕМАНЕ НА ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ...” заяви Троянов в 12 часа по БНТ.

Това бе лъжа, тъй като в 21 часа вечерта в зала „Универсиада” хаосът продължаваше констатира Велизар Енчев, водещ в НТ СКАТ – а 24 часовият срок, предвиден от закона БЕ ИЗТЕКЪЛ!

„Вече няма такова натрупване на членове на секционни избирателни комисии, които да предадат своите секционни протоколи...” – ВТОРА ЛЪЖА!

„... създадена е по-добра организация” – ТРЕТА ЛЪЖА!

„... и продължава обработката на данните...”

„...нямаме изнасяне на чували и..някъде изваждането им – ЧЕТВЪРТА ЛЪЖА - /БНТ в друга своя емисия показа, че ИМА ИЗНАСЯНЕ НА ЧУВАЛИ и занасяне до домовете, за да могат хората да се освежат, да се нахранят и да се преоблекат!/;

...тези чували са били и в моторните превозни средства...нямаме притеснения от подмяна – категорично, това не може да се допусне – ПЕТА ЛЪЖА /условия за подмяна е имало!/...още повече, че членовете на секционните избирателни комисии са достатъчно отговорни, за да не допуснат това!”

За заканата от председатели на секционни избирателни комисии да бойкотират изборите

„Оправдана е една такава изнервеност,” така обясни реакциите Троянов – с изборния ден, последван от изборна нощ, и втори ден на чакане, опашки и хаос!

Всъщност ЦИК легализира изборните нарушения... вместо да се намеси и да ги признае.

За първи път цялата нация бе свидетел на грубо погазване на законността пред очите на цялата нация!

А уж Гочоолу и Дочоолу били заменени с членство в Европейския съюз!

Трябва ли да се касират изборите след всички тези нарушения?

Това искане за касиране може да се поиска само от политиците от опозиционните партии – но такова бе не поискано!

Повтарям: В деня след изборите, лидерът на партийката със затихващи функции, ДСБ на Иван Костов заяви на Борисов, че ще подкрепи техния кандидат на балотажа за избор на президент!

На 24 октомври деня след вота и огласените безброй изборни нарушения, лидерът на остатъците от СДС, Мартин Димитров не знаеше какво иска и какво трябва да каже за фрапиращите изборни нарушения!

На избори 2011 май ги стигнахме американците, не надминахме ги!

Извършилият грубо нарушение депутат от ГЕРБ, Стоян Иванов, заяви, че всички приказки и репортажи за груби изборни нарушения били бойкот на опозицията, която искала да опорочи изборите!

В интервю за bTV проф. Михаил Константинов припомни:

„Преди 11 години... в щата Флорида броиха 39 дни. Няма грешка, почти месец и половина броиха бюлетини. Накрая не ги преброиха, искам да отбележа, Върховният съд каза кой ще бъде президент – Джордж Буш-младши...

... Аз не напразно започнах с Флорида. Във Флорида броиха бюлетините 10 пъти за 39 дни. Всеки път преброяваха нещо различно и накрая съдът, за да спаси държавата, обяви край на броенето и назначи президент...”

Е, на избори 2011 в България, под благосклонния поглед на настанения в НДК американски посланик, Уорлик, изборните нарушения НЯМАХА ЗНАЧЕНИЕ!

Както досега, след две години живот в режима на ГЕРБ и Бойко Борисов – Сталин е бледа сянка и пример за тоталитаризъм с неговото прозрение, че не е важно кой и как гласува и кой брои бюлетините!

Опозицията, с изключение на ДПС се дръпна и рапортува, че ще даде своята подкрепа за ГЕРБ на балотажа!

Какво тук значи някаква си Конституция?

Да се приготвим за началото на вечния мандат на Бойко Борисов и неговия съратник – Цветан Цветанов!

Един ден ще разказваме на внуците си, че сме живели два пъти в режим на еднолична власт!

 

Коментари 

 
0 #6 Почитател 2011-10-31 13:26
Опус № 2:
След изборите Сталин си дава сметка, че старата ленинска гвардия е успяла да унищожи и изпрати в ГУЛаг (поинтересувайт е се кой го е създал и кой е ръководил почти всички лагери до края на 1938) 80% от активистите на новото поколение, повярвало, че тази държава е негова. Останалите ликвидирани са от старата гвардия - нищо лично, Боливар не може да носи двама.
Сталин играе ва банк и обвинява всесилния наркомвнудел Ежов в морално разложение. Добре документирано от охраната му. Изнасилванията на ученички, впоследствие приписани на Берия, са били специалитет на тоя 157-сантиметров левент. При официалния обиск в квартирата му са намерени 38 хиляди метра филмова лента с порнография.
Таваришчите в Политбюро от кумова срама гласуват за отстраняването на Ежов и назначаването на Берия. Автогол!
Само за два месеца (октомври-декември 1938) Берия изчиства 97% от гвардейците от НКВД и те остават само 5% (при 1% от населението|.
Къде са нашите?
Цитиране
 
 
0 #5 Почитател 2011-10-31 12:23
Чудесно написано, от сърце и душа. Както винаги, впрочем.
Само че сте изпуснала поантата - това за гласуването и броенето не го е казал Джугашвили, ами един таваришч от старата ленинска гвардия. Има го в интернет, но не се намира лесно.
Според Сталинската Конституция (1936) за всяка изборна длъжност е трябвало да има поне двама кандидати. За избран се е смятал кандидатът, за когото са гласували 50%+1 от имащите право на глас, каквито са били всички пълнолетни, освен идиотите. Запретителните списъци, въведени от гореспоменатия таваришч и възобновени от цвъ***, са били обявени за недействителни. Учтиво моля да отбележите, че затворниците също са имали право на глас.
Сега за една изборна длъжност може да кандидатства един и да бъде избран с един глас.
Изборите са насрочени за октомври 1937. Номенклатурата започва Великото Унищожение на Конкуренцията. Избити са към 400 000 "контрареволюцио нери".
Сталин губи тия избори.
Цитиране
 
 
+2 #4 Звезделина Милева 2011-10-28 19:52
Г-н Панайотов,ПОЗДР АВЛЕНИЯ! С малко думи,всичко е казано ясно.Присъединявам се ,заставам зад всяка Ваша дума.
Цитиране
 
 
+5 #3 Петър Панайотов 2011-10-28 06:44
Диагнозата е във удивлението на Дякона - "Народе....". Не съм съгласен, че народа прави добрия избор.За да се направи избор трябва осъзнато решение.А колко го правят? Измерението на демокрацията не се състои в свободния избор на господари. А в начина да контролираш тези господари. Иначе,народа е е публика, уловена в капана на собствения си избор. Думата демокрация е запушалка за уста. В България бе направено много да бъде компрометирана идеята за социалното общество, за стойността на морала - изобщо за ценностите. Резултата е в избора - насипна държава с антисоциални закони,парите и чалгата като морален императив, бедно население поддържащо десни партии и идеи, фалшиви жалони - НАТО,ЕС,САЩ. За да се възмущаваме от горните, трябва да се погледнем и ние - що за хора сме и къде сме стигнали, като си задаваме подобни въпроси. Иначе следва заключението на дядо Славейков -"Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни..." и края...
Цитиране
 
 
+5 #2 ХАРИ 2011-10-27 03:08
Представете си за момент, че по време на уличните демонстрации в София в 1997 някоя ЦИГАНКА ви беше спряла да ви "гледа на рька" и ви беше пророкувала, че "ти, бате, може и да крещиш сега против комунизма, но след 20 години ще гласуваш - щеш, не щеш - за избраника на бодигарда на Тодор Живков". ЩЯХТЕ ЛИ ДА Й ПОВЯРВАТЕ ?
Цитиране
 
 
+5 #1 Недялко Шаллиев 2011-10-26 15:58
Госпожо Манолова, режимите на еднолична власт не са само два - спомнете си и лицето И.К. - и той си беше повярвал, но само до 2001г. Истински ме притеснява обстоятелството , че при днешните идиоти (в медицински смисъл) може да се потвърдят думите, че "Нищо не е толкова лошо, че да не може да се влоши."- Накъде повече от това, не зная, но мимансът, мимансът, мисли ли той?
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене