Борисов иска пожизнено да ни управлява!

Днес, 1 ноември, който е Денят на будителите – се превърна в ден на интриги, лъжи и инсинуации от страна на премиера. Казаното от него възпламени политическата обстановка: поискано беше касиране на изборите в много градове от страната като съдът засега уважи само тези на ГЕРБ! Лидерът на социалистическата партия Сергей Станишев за първи път от много време насам се разгневи и заговори, както отдавна очакваме – искрено, откровено, нападателно, че ни управлява не партия, а групировка...

Но да караме поред – за целта ще се върна година и две месеца назад, в едно интервю на Борисов, дадено пред Росен Петров:

„Имам чувството, че изляза ли от политиката и това ще ми бъде края на живота. Не виждам по друг начин как мога да живея... Знам, че просто това ще е краят вече, просто няма накъде повече...

... Толкова врагове имаме, толкова... само заменките на горите, където се спряха. Това е един закон ГЕРБ, който прие, само това нанесе милиарди щети на тези, които си бяха в най-хубавите кътчета на България, взели да си построят имоти и то за милиарди, повтарям. Това са огромни пари, за които им нанесохме щети. Разни „Нагли”, „Килъри”, ще ни оставят живи или няма да ни върнат?

... Така че, където се вика, сложил съм си и аз, за съжаление доскоро бях само аз, но сега и Цецо вече няма друг път, няма друг изход. По начина, по който се работи никой не е работил, никой не си е слагал главата в торбата, никой не си е правил такива врагове, защото ако си ги бяха правили, Пардю нямаше да пише подобни неща...”. Тези думи премиерът Бойко Борисов казва на 19 декември 2010 г.в разговор с Росен Петров в предаването му „Нека говорят”. Интервюто му го има на сайта на Министерския съвет и може да го видите цялото:

С какво бе белязан Денят на народните будители?

Денят започна с тъпа интрига на Борисов и „политически анализи” на Христо Стоичков, които направиха управниците за смях, но да карам поред...

В предаването „Тази сутрин” Борисов пусна интригата, че там, където президентът Първанов е минал да представи книгата си, там общинските избори били спечелени от БСП!

Явно това не му достигна и той забърка още по-голяма каша, като разказа „спонтанно” как депутатът от ДПС, Лютви Местан отишъл след първия тур при президента, но...объркал къщите в Бояна и влязъл при премиера!

Твърдение, на което и децата биха се изсмели!

Но за да е по-достоверно, ще дам част от интервюто на Борисов в „Тази сутрин”, а след това ще продължа с изявлението на Лютви Местан за случая и писмото, което той е изпратил на президента и премиера с искане за проверка на случая, а от Борисов очаква извинение!

И така:

Какво направи депутатът от ДПС Лютви Местан в отговор на инсинуацията на Борисов?

На пресконференция в парламента Местан прочете писмото си до премиера и президента и обясни случилото се:

„На срещата с президента Първанов не е имало и една дума, която да дава основания за внушението на Борисов – каза той. - На среща с президента на републиката, по негова покана, това е втората ми визита там... пристигам към 9,10 пред входа, чакането продължи смущаващо дълго, имаше някакви обаждания от кабината на охраната, някъде към 9.30 отвориха портала и казаха, че няма да спуснат бариерата, служител ме въведе в една къща, където се появи премиерът – аз наистина изпаднах в леко вцепенение – Извинете, аз нямам среща с вас имам среща с президента начина по който впрегна името ми за да обслужи свои политически внушения...”

"Аз се смятам за достатъчно скромен политик, не съм толкова добре запознат с коридорите на властта и няма как да знам, че резиденция "Бояна" е дом и на българския президент, и на българския президент", каза той.

Местан разказа, че е трябвало да се срещне с държавния глава Георги Първанов по негова покана. миналия вторник в 9.15 ч. Това било второто му посещение в резиденцията и затова се насочил към познатия му вече вход. Служителите на НСО чули при кого отива и го проверили, както е по протокол, като го помолили ли да изчака. Само, че чакането се проточило 15 минути.

"През това време имаше някакви обаждания от кабината на охраната и някъде към 9.30 отвориха портала и паркирахме на вътрешния паркинг. След това служител на охраната ме въведе в една къща. След още малко чакане пред мен се появи премиерът на Републиката", разказа патилата си зам.-председателят на ДПС. "Признавам, че наистина изпаднах в много конфузна ситуация и както самият той сутринта каза в ефир - аз наистина изпаднах в леко вцепенение. След поздрава казах нещо от рода на: "Извинете г-н Премиер, явно има някакво недоразумение. Аз нямам среща с Вас, а срещата ми е при президента Първанов".

Той каза: "Няма нищо, случват се такива неща", сподели Лютви Местан.

След като в крайна сметка стигнал при държавния глава той го информирал за случилото се и поискал обяснения за действията на охранителите от НСО.

Какво се оказва – Лютви Местан съобщава на гардовете на НСО, че отива при президента Георги Първанов, а те говорят неизвестно с кого по телефона и още по-неизвестно защо го завеждат и вкарват при Бойко Борисов!?!

Според Лютви Местан, гардовете на портала звънят на два вътрешни телефона - на охраната на премиера и на президента. "Нямам обяснение защо служителят от охраната е звъннал при премиера, вместо при президента. Би трябвало да има списък кои от гостите на кого са", каза той.

Местан обясни, че е недоволен от "недопустимия начин", по който Борисов е разказал цялата история в ефира на БТВ тази сутрин. "Той използва гафа на собствените си служители, за да обслужи чрез мен своите политически внушения", коментира зам.-председателя на ДПС.

Малко опровержения за неистини от върховете на властта

Нито аз, нито Яне Янев, нито който и да било друг сме заявявали, че ще подкрепим на втория тур кандидата на ГЕРБ. Ние сме последователна опозиция. Това заяви категорично Атанас Семов от РЗС. В предаването „12+3” той уточни: Това, което ние заявихме, е, че Изборният кодекс предполага да се търси съгласието на 48 депутати, за да се иска касиране на изборите. Ние заявихме, че няма да ходим да се молим нито на БСП, нито на ДПС, за да съберем мнозинство за касиране на изборите и след това те да искат в замяна подкрепа за техния кандидат за президент. Ние техния кандидат не можем да го подкрепим.

В позицията на РЗС няма никаква промяна. Отидохме при премиера, за да поставим въпроса за изключително тежките изборни нарушения, които дават основание да се иска касиране на изборите. За част от фактите, които изнесохме, той не знаеше. Беше изключително важно да се разбере, че ние оставаме категорично мотивирани при събиране на достатъчно доказателства да настояваме за касиране на изборите, коментира Семов. Ще отмина с мълчание думите на Борисов, че е нормално на Балканите по избори да има бой, няма да коментирам неговите твърдения, че Първанов и Доган са „играли” заедно БСП да не спечели изборите, за да може по-лесно да свалят Сергей Станишев от лидерския пост!”

В изборната нощ председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов излъга пред медиите, че съм го поздравил за „изборния успех”. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, съобщиха от пресцентъра на партията. "Категорично заявявам, че не съм поздравявал нито устно, нито писмено Борисов за т. нар. избор на президент. За мен този избор беше безпрецедентно опорочен и фалшифициран. Няма как да поздравя един фалшификат, какъвто е произведеният за президент Росен Плевнелиев.

След тези зашеметяващи събития, които ни върнаха към мига, в който Бойко Борисов призна, че излезе ли от политиката – за него няма живот

Четете утре продължението:

  • Тъпата интрига на Борисов за БСП не успя! Станишев най-после се разгневи!
  • ГЕРБ си има нов „политически” „анализатор” – Стоичков!
  • В кои общини се иска касиране на вота и с колко гласа „назначиха” Йорданка Фандъкова за кмет на столицата!

Както и:

  • Защо Джеймс Пардю е прав и какво написа Конгрешънъл Куотърли за бъдещия/настоящ премиер на България!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене