Бойко Борисов: „... ама изобщо, изобщо да не си мислят, че с протест ще ме уплашат!”

Струва ли си цяла държава да иде курбан заради комплексите на един Симеон Дянков?
На правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов може да се разчита със сигурност за няколко неща:
Винаги правителството е право, а българите- виновни;
Винаги вината за лошото боравене с финансите в държавата е виновна световната криза, Европа и предишните управляващи;
Никога това правителство няма да направи нищо за българите, а единствено и само за себе си и собственото си благополучие;
  • Арогантно и безпардонно поведение към редовия данъкоплатец;
  • Непрекъснато изговаряне на неистини.

Подигравка, пренебрежение, просташко високомерие, уличен език, манипулации, фалшиви заплахи за оставка... такива сигнали излъчва към гражданството кабинетът на днешните управляващи.

На 28 ноември сутринта, Борисов даде интервю в студиото на предаването "Тази сутрин" в bTV с водещи Анна Цолова и Виктор Николаев, Разговора може да чуете ТУК:

За Борисов Дянков не е излъгал като е поставил собствения си подпис под обещание за субсидии за земеделците, а след изборите се е отрекъл от него!

За Борисов стачниците идват да го свалят! И той се скара на българите затова, че не са доволни от него!

За земеделците:

Те искат да ни съборят правителството, защото са с 50 процента повече пари получили?

Бойко Борисов: Аз мога да им дам пример с гръцките фермери, които ги дават постоянно за пример. Блокираха, блокираха, блокираха и се наблокираха всички, така хубаво се наблокираха, че по-добре да не си на мястото им.

Водеща: Смятате ли, че крайната им цел е събаряне на правителството?

Бойко Борисов: Ами каква да им е крайният цел?

Водещ: Повишаване на субсидията толкова, колкото те искат?

Бойко Борисов: За да повишим субсидиите, трябва да ги вземем тези пари от образованието или трябва да ги вземем от кой? От пътищата ли?

Водещ: Може ли да падне правителството при тези протести, след като казвате – ама накрая това ли искате?

Бойко Борисов: Аз истински се надявам, че ако не идват да аплодират това, че 2 млрд. в условията на криза ... Идват да свалят правителството и когато идват с тези намерения - да свалят правителството... Те бяха при мен преди две седмици. Онази вечер в Пловдив се събирали – от „Бентли” им започват колите. И нека вашите зрители да знаят.

Бойко Борисов: Пак казвам, ама изобщо, изобщо да не си мислят, че с протест ще ме уплашат.

Водеща: А с какво, какво да направят?

Бойко Борисов: На другия ден си давам оставката. Като искат протести, да си изберат като Жан Виденов, като Станишев, като Костов и да фалират държавата.

Водещ: На 31 ще дадете ...

Бойко Борисов: Не, няма да дам. В края на краищата какво значи протест? Искаме да свалим някой.

„Искат да ме свалят – затова идват... Ще дам оставка, няма да дам...”

... Полицаите трябваше да стачкуват, синдикатите, когато Стефан Данаилов един месец обясняваше в клиповете си как те получават три пъти повече от докторите, учителите и всички останали. Тогава никой не излезе от тях да обясни – чакайте бе, хора, ние нямаме кубинки, нямаме обувки, нямаме техника.

... На министър Цветанов съм му казал така, да ги покани днес на една среща и да им каже те да определят откъде да отрежем парите в МВР, за да имаме, съгласно европейските стандарти, брутен вътрешен продукт към процент, който даваме за сигурност, те да кажат кои да уволним в МВР, щом толкова искат да бъдат интересни.

Водещ: Вие ще дадете оставка, ако протестите се задълбочат, аз това разбирам.

Бойко Борисов: Не. Ами те защо идват, нали искат да ни свалят, искат да върнат Станишев, Доган и другите.

Водеща: Не са изговорили такова послание.

Бойко Борисов: А какво са изговорили?

..............................................

Като съборят правителството и държавата, ще видим колко пари ще получат тогава.

Водещ: Готов сте на предсрочни избори, това звучи доста смело, обаче.

Бойко Борисов: Защо да не е смело? Аз не съм на власт или не искам да съм премиер на държава, в която народът се бунтува или не иска да разбере мерките. Ами ето виждате, имаше го в Гърция, имаше го в Италия. И какво се получи? Дойдоха служебни премиери. И какво започнаха? Много ще ви боли, започваме първо с пенсии, заплати и вдигане на пенсионна възраст. Това казаха в Гърция, в Италия, ще видите, че ще го кажат и в Унгария.

При зърнопроизводителите е коренно различно. Аз истински се надявам, че всъщност те идват да ни подкрепят.

Подписите със зърнопроизводителите нямат значение – показа Богопремиера. Ние даваме, бе всяка втора негова дума.

Всъщност парите са по европейски програми и не ги дава Борисов, а още по-малко пък Дянков – отпускат се по европейска линия.

Дянков подписал за 570 млн, но зърнопроизводителите ще получат с над 200 милиона по-малко – това не се засяга като тема.

За стачката в БДЖ и железниците

В момента в БДЖ проблемът според ръководството на холдинга и премиера Борисов е: как да се намалят загубите.

Всъщност, проблемът е точно обратният – как да се увеличат приходите, при положение, че винаги пътническите превози, навсякъде по света се дотират от държавата!

Борисов:... Ама изобщо не ме притеснява, трябва да им кажа, това, че стачкуват...

.....................................................

Водещ: Какво ще стане, ще фалира ли БДЖ след още 5 дни?

Бойко Борисов: Истинското ми притеснение е, ако министър Московски не умее днес, утре, другиден в Германия да се договори с кредиторите.

Водещ: Какво става, ако не се договори конкретно?

Бойко Борисов: Ами, 150 млн. евро или 300 млн. лв. директно канцлера Меркел трябва да ги предвиди в бюджета на германското правителство, защото ние няма да можем да ги платим.

Водещ: Откъде идват те точно?

Бойко Борисов: От това, че са си купували влакове, без да имат пари да ги плащат.

Водещ: Не, не, сега как ще се покрие, ако кредиторът поиска?

Бойко Борисов: Не знам, нека да кажат тези, които излизат на стачка...

Водеща: На стачка не излизат тези, които са купували, договаряли и взимали заемите.

Бойко Борисов: Моля? А кои?

Водещ: Тези, които работят в БДЖ и които получават по 500 лв. заплата, те протестират.

Бойко Борисов: Скъпи мои, не изкарвайте хората толкова неграмотни, незнаещи, немислещи.

Машинистът, билетопродавачките, монтьорите, кондукторите – те ли са вземали решенията за купуване на влакове?

Защо трябваше да минат две години и половина и ГЕРБ да започне да съкращава влакове и хора в железниците безогледно след като в тези две години и половина не бяха направили нищо?

Нито една линия не спираме.

Лъжа – според министъра се спират над сто линии...

Водеща: Само едно уточнение – да не прехвърляте върху плещите на протестиращите отговорността за стабилността на България, някак си така излиза.

Бойко Борисов: Ами то е така. Вие ме питате какво ще правя на 30 – аз съм на работа на 30. Ако те искат да не сме на работа, ще ни свалят – ще мятат камъни, ще чупят. Винаги моята опора е била в народа и в хората, които са ме избрали. След като не искат, ето ви оставка, влизаме в политическа криза, правим ...

За събираемостта, здравеопазването, инвалидите, пенсиите

... в пъти, в пъти е по-добра събираемостта и в НАП, и в митниците.

Водещ: Колко пъти?

Бойко Борисов: Със стотици милиони е повече. Със стотици милиони...

Умираме рано, смъртността ни е най-висока, в Европа повишават годините за пенсия, но и пенсиите и заплатите са им в пъти, в пъти, както обича да казва Борисов по-високи...

За това не се говори, Той, премиерът е засегнат, че работи за 1500 евро, т .е. 3000 лева на месец, заплата, която е годишната пенсия на български пенсионер.

Сигурно е прав да се засяга: месечната му заплата е колкото годишната пенсия на редови български пенсионер. Апропо, редовите са над 2 милиона от населението!

Уволнението на шефа на АГ клиника „Шейново” – чул-недочул, разбрал-недоразбрал, диктаторът вика в кабинета си лекаря шеф на клиника и го уволнява!

Няма изчакване на експертиза, няма значение, че той лично е бил в чужбина по време на трагичния случай с бременната Н. У. – няма значение, че белодробната недостатъчност не дава клинични признаци и няма как да се предвиди и избегне, предотврати – уволнява Борисов лекаря и край!

Той е закона, той е експертизата, той е заключението за причините за настъпилата смърт – той е Богопремиера и никой не може да се съмнява в неговите действия и решения!

Един доктор, ако дойде бременна жена, ако не й види пулс, кръвно, в смисъл, що за лекар е това? Що за лекар е? И аз съм убеден, че имаме страхотни лекари, хирурзи, страхотни специалисти, но за съжаление някой път се случва грешка. Естествено, аз не ги пожалих веднага, извиках ги, оставки, оставки, заминаха.

Това че от Лекарския съюз са били категорични, че няма гинекологична грешка, това, че сам шефът на клиниката е признал, че белодробната недостатъчност не нещо непредвидимо, фактът, че бременната е била увещавана да остане два пъти, фактът, че тя не е съобщила за други свои заболявания - нищо няма значение за Борисов: викаш на червеното килимче, унижаваш и уволняваш!

Даже дело няма да може да заведе този лекар, да не говорим, че уволнението му може да направи кметът на столицата, а не премиера! Но той е закона, той има последната дума!

„Проблемът на България е, че освен хората, които се трудят, има един милион души, извън пазара, тези, плюс болните, плюс глупавите, плюс инвалидите, плюс други нещастници – това са хора, които правят един милион.” Каза го Андрей Райчев в студиото на „Фактора Кошлуков” в събота, на 26 ноември. Видеофайлът може да проследите и чуете тук.

Накъде водят такива изказвания: към древна Спарта, където всеки роден болен, с увреждания бил убиван, към фашизма – да се унищожават непълноценните в пещите на Бухенвалд, или?

На кого пречат пенсионерите в България, на кого пречат хронично болните, на кого пречат инвалидите?

Водещ: Много е голям процентът на ранното пенсиониране и на инвалидните пенсии.

Бойко Борисов: Не знам дали имаме време, но само искам да запомните и да запишете, вие ще сте живи и здрави, и ще водите 2015-2016 г., когато дойде тук 2015-2016 г. дойде следващият премиер ще каже – благодаря на този, който го е направил сега. Стабилността на пенсионната система ще отиде 2015-2016 г., ще започнем да спестяваме пари вече във фондовете, ако направим това, което правим днес. А за вашите зрители, 800 хил. са душите с инвалидни пенсии в България. Защо е така? Защото НОИ плаща парите, а тук са т.нар. ТЕЛК, комисиите, които оценяват дали някой е инвалид. Естествено е, че когато сега от вас се иска да оценявате някой, за който няма вие да давате пари, малко да куца, нещо да му има – хайде, инвалид. 800 хил. души с инвалидни пенсии. За това и със синдикатите говорихме, че това трябва да се промени и тази комисия да бъде при този, който дава парите.

Водеща: Към НОИ.

Бойко Борисов: Към НОИ в случая, няма друг начин.

Дали раковоболните, трансплантираните, хората с парализа от инсулт или церебрална парализа – „нещо малко куцат”?

Дали хора заразени с вирусен хепатит при кръвопреливане, което не еизлечимо и води до цироза и рак на черния дроб „нещо малко куцат”?!

Или децата с редките болести, които държавата е оставила да са проблем на родителите им?

Може би в НОИ ще заработят лекари, може би...

Може би не всеки е Йорданка Фандъкова, на която да бе осигурено лечение от рак в Париж?! Да е жива и здрава, че я изправиха на крака, но едва ли всеки от българите има този шанс!

Българската нация е болна, само заразените с хепатит са над 150 000 души, тези с диабет са 200 000 души, дали тези стотици хиляди „нещо малко куцат”?

Какво се казва в такива случаи – желая ви, господа, от същото, което е дал животът на инвалидите и хронично болните!?

Що за просташки тон, що за отношение към хора, на които се подхвърлят някакви мизерни пенсии за инвадилност?!

Има ли пенсиониран по инвалидност, на когото да е израснала ръка, или крак, та ги разкарват на всеки три години на ТЕЛК за преосвидетелстване?

Има ли пенсионирани по инвалидност, които да успяват да купят лекарствата си с инвалидните си пенсии?

Бойко Борисов: ... Аз не съм на власт или не искам да съм премиер на държава, в която народът се бунтува или не иска да разбере мерките. Ами ето виждате, имаше го в Гърция, имаше го в Италия. И какво се получи? Дойдоха служебни премиери. И какво започнаха? Много ще ви боли, започваме първо с пенсии, заплати и вдигане на пенсионна възраст. Това казаха в Гърция, в Италия, ще видите, че ще го кажат и в Унгария...

А аз не искам да имам премиер, който гледа на болните, инвалидите и децата с редки болести като на тежест и ги унижава!

Животът, господин Борисов, е Виенско колело - днес си горе, утре си долу, днес - си здрав, утре - тежко болен! Никой не знае какво ще му донесе съдбата!

Болните са хора, като здравите, младите са хора като възрастните и безпомощните, тези на власт утре няма да са в управлението...

.................................

Какво се случва с пенсиите?

Водеща: Баба Пена как ще го разбере това? Дайте на нея да го кажете сега?

Бойко Борисов: Моите най-големи уважения към баба Пена, но баба Пена нито ще оправи държавата, баба Пена нито ще ме разбере всичките тези неща. Баба Пена, повтарям с цялото ми уважение, ще продължи да иска с 5-10 или 15 лв. да й се вдигне пенсията.

Водещ: И с право, но това е друга тема.

Бойко Борисов: С право, но точно тези, които ги е прегръщала баба Пена най-много са похарчили парите по един безобразен начин.

Водещ: И тя пак не е виновна за това.

Бойко Борисов: Не, тя е виновна тогава, защото е гласувала за тях.

Водещ: Нали казахте, че не разбира.

Бойко Борисов: В един момент обществото трябва да си дава сметка, че със своя глас определя политиката на държавата и да се сърди след това на себе си.

Водещ: Не съм оптимист, че това, което се прави, ще ни даде високи пенсии, защото това се харчи в момента, което се удържа от вноските.

Бойко Борисов: Ето вижте колко дори видно. С вдигането с една година на пенсионната възраст ние за тази година 2012 не само, че няма като бюджет да ни подобри финансовото състояние, а с 10 млн. даваме повече за пенсии 2012 г.

Наясно ли е, чувал ли е Борисов, че в редица европейски държави пенсиите осигуряват миминум средства за ДОСТОЙНО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

Или и пенсионираните по инвалидност трябвало да стачкуват?

По какво се различава Борисов от нареклия се цар, който премахна асистентите на инвалиди – по нищо!

Колкото и да се кръстеше и черкуваше Симеон Борисов – катастрофа прикова сина му на легло с опасност на живота!

Не прави това, което не искаш да те стигне е казал народът!

Дали някой вече вярва на Борисов след като той се подиграва и говори с пренебрежение за земеделци, железничари, полицаи?

Дали пенсионерите в тази държава ще осъзнаят в чии ръце е държавата?

Дали стигнахме до задънената улица, откъдето няма път напред?

Той си подава оставка, но не съвсем!

Той хока земеделците, че искат обещаното, под което стои подписа на Симеон Дянков!

Хока железничарите, които са „си купували влакове, които не могат да плащат!”

Виновни са му всички, даже болните и инвалидите!

Виновни са му тези, които Райчев нарече „нещастници”!

България е република - няма монарх, въпреки, че имаме премиер, който се изживява като цар.Няма кой да каже "Царят е гол!", което в навечерието на налагането на Бюджет 2012 би прозвучало така: "Дянков изхарчи милиарди - къде и защо?"

Той ще продължи да бъде министър на финансите, въпреки че цената за това е починали по-рано, гладуващи, мизерстващи стотици хиляди българи.

Дянков не е Калина Илиева, не е и Румяна Желева - той е събирателно на двете несполуки на премиера. Колко ще трябва да си отидат от този свят преждевременно, за да продължи Дянков да е министър?

Ще научим по-късно. Но когато премиерът Борисов прозре колко е сбъркал с Дянков - ще е късно! Той ще си е хванал самолета за Щатите и няколко милиона българи ще останат с пръст в уста! От държавата ще липсват милиарди - няколко, май Иван Костов попита за четири...

Струва ли се цяла държава да иде курбан заради един самовлюбен самохвалко, който плакне комплексите си с мизерията и мъката на един народ?

 

Коментари 

 
+2 #4 Недялко Шаллиев 2011-11-29 16:47
Госпожо Манолова, човекът, с когото се занимавате неслучайно и немуподобните му, са описани колоритно-правдиво от неподражаемия д-р Николай Михайлов (психиатър) в сп. "Тема"така - "Нищо им няма на лидерите, живеят си живота и обслужват нашия, доколкото могат. Ако са неизбежни, както се твърди, ще трябва да ги понесем. Ако това ви се струва малко, за да ви утеши, ще ви призная, че и аз не съм особено обнадежден. Властта е мъжко удоволствие, царски път за компенсация на скрити недъзи. Лидер без нарцисизъм е като музикант без слух. Положението рязко се влошава при мания за незаменимост и изключителни качества. В такъв случай доброволното слизане от сцената се преживява като суициден акт, а принудителното – като ампутация на аза и даже като форма на кощунство. Сбогуването с егото е трудна задача.". Не смятам, че има какво повече да се добавя и обяснява. Откровено написано - гнус ме е вече!
Цитиране
 
 
+3 #3 advanced 2011-11-29 13:18
Този неграмотен, нагъл, прост и бескрупулен нарцисист и психопат е ептомия на българския "преход". Да е честит на всички, които гласуваха за него.
Цитиране
 
 
+2 #2 SOS 2011-11-29 07:08
ДЯНКОВ-МЯНКОВ,ТИКВОВ ВСИЧКИ ТРЯБВА ЧАС ПО-СКОРО ДА СЕ ИЗМЕТАТ.СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА НАРОДА ОСКОТЯ.
Цитиране
 
 
+1 #1 zvezdelina mileva 2011-11-28 19:11
СТРУВА СИ,защото точно този народ го ИЗБРА О ПРЕИЗБРА.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене