Борисов вече не крие, че мрази българите...

„На фона на протестите изпъква направеното от правителството” – така коментира премиерът Бойко Борисов продължаващите стачки на зърнопроизводители, железничари и националния протест срещу пенсионните промени.

„Ако не им харесва, че им правим пътища за по 100 милиона на ден, стотици километри пътища, да правят протести и да върнат тези, които са изпродали всичко” в типично свой стил отсече Борисов пред събралите се репортери.

Цветан Филев – председател на Националната Асоциация на тютюнопроизводителите, прегърнат от Борисов заяви: „Ние, тютюнопроизводителите сме доволни, защото към нас споразуменията се спазват, и знаеме, че е много трудно на премиера – не му завиждаме...”

Филев бе прекъснат от самия Борисов: „Помагаме и на тези, които гледат краставици, и на прасетата, и на птиците, на всичките помагаме. И на зърнопроизводителите – най-много помагаме...”

„Извинявам се, че ви прекъснах” – извини се прекъснатият от Борисов Филев.

„...имат за този период, предишния с 20 милиона повече, за цееееееелия помагаме – продължи Борисов.

„Протести има, защото Корнелия Нинова и Станишев ги подклаждат, но аз им се радвам на тези протести, на тези протести, защото на базата на тях може да изпъкне още повече това, което сме направили...”

Борисов коментира и друг факт: „Да си дадеш летището..., а София да ми задръстват с трактори милионери, аз считам, че не е правилно...”

Почивните дни преди Никулден донесоха на Борисов още едно разочарование: той бе принуден да се оттегли от номинацията си за „Футболист на годината” но поиска тази година, 2011 да е нулева за класацията! Т. е. за мен – няма, но и за други да няма награда!

Всъщност крайно време беше Борисов да направи това оттегляне, тъй като във фейсбук се появи предложение всички класации да започват от второ място и първото да се пази за българския премиер!

Жаждата да се прави на универсална личност и да разбира от всичко, доведе Борисов до подобни неудобни ситуации, на дали ги разбра, или само се раздразни?

Какво са българите за премиера Бойко Борисов

– „...някакъв шум – като им предложат една година увеличение на годините за пенсия - излизат на протести да поскачат, а след това се радват и на 4 месеца повишаване...”!

„...ако се окаже в тази държава, че над 800 хил. инвалидни пенсии даваме, каква конкуренция ние ще бъдем на скандинавските страни, на Германия, Франция и на всички останали?” попита Борисов. Т. е. инвалидите пречат на пълноценната конкуренция на България спрямо скандинавските страни!?

„...Подписвам инвалид – много тежък – и той се нарежда на опашката и взима двойна пенсия...”

В това изявление на Борисов има няколко лъжи:

Всъщност „двойната” пенсия е една пенсия по избор и процент от инвалидната!

Що се отнася до броя на инвалидите, който неговото протеже Дянков повтаря като мантра – стана ясно, че вместо 800 000 били били четири пъти по-малко – 200 000!

Дали Дянков и Борисов ще се извинят на инвалидите за нападките! Едва ли, те не се извиняват,защото са убедени в своята непогрешимост.

Имам предложение: да предложа на Борисов да го заразят с вирусен хепатит при кръвопреливане, който се развива в годините в цироза – дали ще е в състояние да рита топката? По-скоро ще се влачи като пребито куче и ще бъде повече от непълноценен за работа...

А представя ли си е Борисов да катастрофира и загуби някой крайник – ще го проверяват на всеки три години – как ще му е на Борисов това разкарване и унижение в състояние на инвалидност?

Вече на всички в държавата е ясно, че Българите са му хора, които го дразнят с високата си възраст, инвалидността си, с претенциите си за по-добър, достоен живот! И че за най-малкото започват да скачат?!

Ами да спре да се дразни и да му видим гърба тогава – лошо ли ще е, но кой пуска властта лесно?

И няма никаква нужда да ни плаши със Станишев и Доган – на тази страна е нужно експертно правителство, от хора, които разбират от ресора си, а не са поставени на високия министерски пост, за да слушат!

Често се питам - дали Борисов само се дразни, или направо ни мрази и затова ни се кара като на непослушни деца е въпрос на гледна точка.

Разбирам, че се кара на министрите си – щом го търпят  - да им се кара, но на гражданите, които в прилив на криворазбрана хуманност го избраха за премиер да се кара – това е повече от прекалено!

На 2 декември Борисов бе в БНТ по телефона и в тв 7 – на живо, следващите редове са постевени на тези негови интервюта!

По повод претестите Борисов заяви: „...в синдикализма, малко прекаляват с това, особено за първа категория за миньорите...”

Според премиера, ДАНС не борели корупцията, а се занимавали с разузнаване и контраразузнаване...

Да ни би да е престъпление и с какво той смята, че трябва да се занимават – с отглеждане на прасета или садене на картофи?

Клас за прослужено време, стаж, - това ГЕРБ го внесоха към Бюджета на НОИ...

А синдикалистът от КНСБ, Пламен Димитров твърдеше, че за клас на ставало дума в предстоящите промени?!

„...като дойдат половин България, ще ни сменят и ще дойдат тези, които са направили дупките в бюджетите, дупките в НОИ, да си ги изкарат и след няколко години така, както след Жан Виденов се хапеха всичките да не кажа къде...”

„...синдикатите да не прекаляват с „дърпането на опашката на дявола”, защото в един момент те също няма да могат да контролират събитията. Има много лумпени в държавата, които в един момент ще излязат, ще започнат да мятат, да се бият с полицаите, ще ескалира напрежение, което след това те няма да могат да овладеят...”

Водещ: Въпросът е, че не започнахте ли да го правите малко късно, чак във втората половина на вашия мандат, и защо подписахте разни споразумения с разни организации, които след това не се спазват? Те това използват.

Бойко Борисов: Кой използва, кои споразумения сме подписали?

Водещ: Синдикатите казват – ние се разбрахме за пенсионна реформа от 2015 г., а сега те искат от по-рано да я започнат. Фермите – също.

Каква е истината – защо Борисов застана на амбразурата и заяви, че той е взел решение за увеличаване на пенсионната възраст, а не Дянков – може да има една-единствена причина: за да поеме удара на народното недоволство върху себе си и го спаси.

Предложил година, за да заскачат на протести и после „отстъпили”, за да остане само 4 месеца вдигането на възрастта за пенсия?

За тристранката, зърнопроизводителите и синдикатите

Бойко Борисов: Добре. С една дума – ние с това предложение, което сме дали на синдикатите, от 2015 г., повтарям, с цялото уважение ми към тях, отидох на тристранката да им съобщя, защо това трябва да се направи, а те ми извиха ръцете и не ми дадоха да им го кажа, дори не дадоха. Казах им – все пак го чуйте, няма да го броим. А те – не, не, не. Е, щом като е – не, не, не – я елате милите депутати от парламента, хайде вкарайте си го сега в парламента, няма тристранка, няма нищо - и приключихме разговора с тях. Аз бях там на крака да им го кажа...

Георги Милев:... категорично заявяваме, бяхме абсолютно използвани предизборно.

Бойко Борисов: Защо не изчакахте да минат изборите и тогава да дойдете да го подпишете, когато за цялата държава правим бюджета, за всички съсловия?

Водещ: Вие твърдите, че едва ли не сте били изнудени ли да го подпишете това споразумение, аз това разбирам?

Георги Милев: Не, не бяхме изнудени, а бяхме поканени. Стояхме пред Министерски съвет, не бяхме приети и отидохме в Голям Колегиум в Министерство на земеделието, за да подпишем този документ.

Бойко Борисов: Пак питам, защо само това съсловие преди изборите, преди да направим бюджета?

Георги Милев: Защото тази финансова рамка, г-н премиер, при моите страхотни уважения към вас, искам да кажа, че нашият бранш целият е гласувал за вас, заради вашата личност ...

Бойко Борисов: Абе, остави моята личност, заради тези пари, които даваме ...

...............................

Бойко Борисов: Ами взели сте решение за протест, ето, пак казвам – защо трябва да протестирате, като имате повече пари? Повече пари ли имате?

Георги Милев: Не, повече пари не взимаме.

Бойко Борисов: А, как не взимате?

..............................................

Бойко Борисов: Ами взели сте решение за протест, ето, пак казвам – защо трябва да протестирате, като имате повече пари? Повече пари ли имате?

Георги Милев: Не, повече пари не взимаме.

Бойко Борисов: А, как не взимате?

Георги Милев: Искам да кажа на всички, за да чуят, че миналата година сме взели 28,50 лв. на декар, а тази година с всичко, което се добавя, са 25 лв. 28 аз мисля, че не е по-малко от 25.

Георги Милев: Искам да кажа на всички, за да чуят, че миналата година сме взели 28,50 лв. на декар, а тази година с всичко, което се добавя, са 25 лв. 28 аз мисля, че не е по-малко от 25.

Борисов: ...ще дойдете при мен, ако трябва, ще вдигна дефицита, ще извадя пари и ще спасим земеделието...”

„...Аз не съм пъдар на тази държава. Огромни финанси се изплащат за тези органи, наречени прокурори, следователи, полицаи, криминална полиция, какви ли не...

„Откраднати вагони. Ей сега го констатираха” признава Борисов и тук веднага питаме: слепи ли са били от ръководството на БДЖ, та не разберат две години и половина, че 1000 вагона липсват?

Или машинистът от Разград, монтьорът от Пловдив, кондукторът от Варна трябва да броят вагоните из цялата страна непрекъснато, докато ги карат или ремонтират?

Да не говорим, че Дянков чул-недочул обяснява, че липсват вагони, а истината е, че са изчезнали вагони цистерни с петрол покрай ембаргото – че това вагони ли са бе Дянков, цистерната не е точно вагон – чети и търси снимки!

Та така се развиха нещата с изчезналите вагони – никой не ги търси две години и половина мандат, затова пък се викна на висок глас, че стачниците не са си пазили вагоните! И не са стачкували, че ги няма!

На 2 декември Бойко Борисов беше само в две телевизии: официозната 7 дни и държавната - БНТ. Всъщност редът беше обратен – първи се появи 13 минути преди 8 по телефона в БНТ, и като свърши – се появи в тв 7 с три минути закъснение!

http://bnt.bg/bg/news/view/65263/

Малко по-късно през деня в парламента недоволстваха, че Борисов не се е явил на парламентарен контрол, за да отговаря на въпроси на депутати – кой би имал сили след 90 минутно интервю само в една телевизия и още поне половин час във втора – да отиде да говори и в парламента – все пак българският премиер е на път да задмине Кастро или Чавес.

/Интервюто с Бойко Борисов не беше качено до събота вечерта на 3 декември на сайта на тв7, неизвестно защо. Затова пък в официозната информационна агенция „Фокус” се появи разговора с Борисов, но със съкращения. Причината за това все още не е ясна... – бел. Л. М.

http://tv7.bg/bodilnik/news/hot-spot/2549112.html/.

На 2 декември в тв7 Николай Бареков го игра Човекът духов оркестър и заслужи този път не бонбонче, а цял бонбонен щанд! То не бяха кексчета, то не бе кафенце, то не бяха словесни лупинги, които винаги завършваха с килимче, върху което да мине Богопремиерът на излизане от студиото!

Как се държи един официоз пред Борисов:

„Кафето е турско”...,

Водещ: Това така нарочна тактика ли беше от ваша страна да закъснеете малко за интервюто или така се случи, заради трафика?

„...08.03 ч. Знаете ли кой е практикувал тази тактика в източните бойни изкуства, да закъснява за дуелите – това е самурай Мусаши. Той е бил известен с това, че е имал неугледен външен вид, не е бил така силен като вас, но изнервял съперниците си, като е закъснявал за дуелите и след това ги е побеждавал с това, че има по-сериозно емоционално поведение...”

Изявлението на „Транспъранси Интернешънъл”, че в България корупцията в момента е най-висока, бе коментирано като „усещане за корупция”.

„...вие сте човекът, който с по-твърда ръка ще наложи по-сериозни мерки...”, „...критиките към вас са от две посоки...”,

„...Не знам, между чука и наковалнята сте, в ТЕЛК корупцията е голяма – нали знаете?”

„...С този пример, който дадохте, сега не се учудвам, че ви номинираха във „Фейсбук”, не знам дали знаете, но и за „Майка на годината” имате номинация във „Фейсбук”....”

Репортер: ...господин премиерът Бойко Борисов каза, че в споразумението ви преди изборите обещаните пари са били по-скоро при възможност да бъдат дадени.

Горчив спомен...

Водещ: Аз не знам дали си спомняте, имах с вас един мач преди десет години, където ви ритнах в задните части, оттогава не съм играл повече

Вместо финал по темата...

Тристанка се свиква от председателя й, министъра на финансите Симеон Дянков три дни преди заседанието. Това е правило – а защо Борисов не го зачита и удобно се прави „Дръж, ми шапката”, това явно е част от репертоара Му.

„Преструвай се винаги на добър и дори Господ ще бъде измамен” Кърт ВОНЕГЪТ в „Бог да ви поживи, мистър Роузуотър”

Ако беше жив Радичков щеше да каже едни се разкукуригват – други мътят и носят, трети и без вятър хвърчат из облаците. А българинът се е вцепенил, спешен и гледа мълчаливо как маса народ си оплетоха кошниците...

 

Коментари 

 
-3 #3 фенерче 2011-12-10 11:07
С дресирани протести и "критика" просто готвите смяната на поредния перач с нов.
Цитиране
 
 
+4 #2 SOS 2011-12-08 09:27
ТОЗИ ТЪП ПОЖАРНИКАР ОБИЧА САМО СЕБЕ СИ И ОКРАДЕНИТЕ ОТ НЕГО ПАРИ НА ВСИЧКИ БЕДНИ БЪЛГАРИ КАТО "СТРОИ" ПЪТИЩА.БЪЛГАРИНЪТ МРАЗИ ДА МИСЛИ И ЗАСЛУЖАВА ЖАЛКИЯТ СИ ЖИВОТ НА 100%.
Цитиране
 
 
+9 #1 stance 2011-12-05 21:00
Пак перфектна статия отразяваща глупостта на избраните. Сякаш народа ни робува на поговорката ''не бутай пияния, той сам ще падне''.Поздрави
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене