За топките на футболните ни мъже...

Купуване на мачове * Сбъднати мечти * Борислав Михайлов не е този който виждате и чувате * Унижението на обществената телевизия – кой и защо я стъпка в калта? * Пародия ли бе краят на първенството или началото на края на романтичния период?

Защо всичко утихна след финала и ощетената БНТ „забрави” за недоволството си от кражбата на излъчване на финала?

Методи Манченко, БНТНа 23 май 2012 година, в сутрешния блок на БНТ бе излъчен един прелюбопитен разговор между Методи Манченко и адвоката на БНТ, Станислав Иванов. Темата: Кой има право да излъчва двубоя Лудогорец – ЦСКА?

На 23 май сутринта, водещата Жени Марчева се опита да разплете казуса по време на разговора...

Всъщност имаше ли заплитане на казуса, след като БНТ има изключителни права да излъчва мачовете от АРФГ през сезон 2011-2012 година?

Какво се случи и коя бе невидимата ръка, която уреди друга телевизия да открадне и излъчи финала на футболното първенство?

Имаше ли ощетени, освен зрителите на БНТ, тъй като тази телевизия е с най-голямо покритие и, за да бъде гледана, не се налага да се плаща такса за кабелно излъчване?

Съгласно Договора, който има БНТ, тя притежава правото да реши кой мач да излъчва и в случая – решението на БНТ бе да излъчи мача Лудогорец – ЦСКА.

Как се краде излъчване на футболен финал?

Всичко започва с едно писмо, в което другата страна по Договора с БНТ я уведомява, че се променя часът на излъчване на срещата от 17.45 на 20 часа, което е в пълно противоречие с разпоредбите на договора, тъй като такава промяна не може да се извършва без съгласието на БНТ!

С това писмо БНТ е информирана, че камерите й няма да бъдат допуснати на стадиона и БНТ няма да има право да вземе интервюта с треньора и състезателите след мача!

Защо промяната на часа на срещата е била свързана с недопускане на камерите на БНТ на стадиона – никой не обясни!

Камерите са в Разград, репортерите – също и имат готовност да излъчват финала на футболното първенство, както е по Договор!

Стотици хиляди лева е неустойката по договора с БНТ, които фирмата на Валентин Михов SV - RSA трябва да плати за смяната на часа на мача без съгласието на БНТ и недопускането на техниката й на стадион „Лудогорец Арена".

Срещата е кулминацията на сезона, това е срещата, която определя шампиона на страната.

От фирмата на Валентин Михов са изтъкнали като довод за „промените” – закъсняло плащане от страна на БНТ. В писмото до БНТ се изтъква „неизпълнение на задълженията по договора” но не се уточнява какво точно е това неизпълнение на задължения от страна на БНТ!

Финалът Лудогорец-ЦСКАПри недопускане на екипа на БНТ да отрази двубоя, обществената медия ще търси неустойки в размер на стотици хиляди лева. Всъщност има право да търси неустойки, а дали ще го направи е Божа работа...

Въпреки договорката и многократните опити на представители на БНТ да се свържат с Валентин Михов, той така и не вдига телефона си на 23 май, сутринта!

В разговор с представители на БНТ по-рано, Михов е потвърдил, че няма да върне часа на мача, независимо от неустойката, с която е заплашен.

Към 23 май, БНТ не е спряла плащанията си към фирмата на Михов, а по-скоро са били забавени вноски, поради липса на съответни преводи от Министерство на финансите!

БНТ е обществена телевизия на бюджетна издръжка и принципалът, институцията, която следва да й превежда пари е МФ!

Към 23 май все още в БНТ не е получена поредната вноска, но крайният срок на плащане е седмица по-късно – така че и неплащането няма как да е мотив за забрана за излъчване на финала на футболното първенство!

Адвокатът на БНТ съобщи, че Валентин Михов е получил гаранции от министъра на финансите, че сумата за 30 май ще бъде преведена.

Имаше ли умисъл в тази откровена кражба на финала, имаше ли интерес на друга медия към излъчването на този финал – толерираше ли някой кражбата и кой позволи да се краде от българска обществена телевизия – това тепърва би следвало да стане ясно.

Кирил Домусчиев, безапелационно и твърдо уреди отборът му да вземе две титлиКакви бяха мотивите на Валентин Михов да отритне БНТ за сметка на друга телевизия с не толкова голямо покритие на излъчване, която на всичкото отгоре изискваше и заплащане на кабелен оператор!

Българската национална телевизия е под чадъра на Европейския телекомуникационен съюз, заедно с ВВС, RAI, Первый канал и ARD, но това е подробност от пейзажа, която не интересува никого от мъжете в БФС и държавата.

Представя ли си някой как от гореизброените телевизии в европейски държави някой взема предстоящ футболен финал и го харизва на частна медия, до която не всички зрители имат достъп?

Предстои плащане от страна на БНТ за излъчване на Европейското първенство по футбол, на предстоящата Олимпиада в Лондон и това са стотици хиляди евро да милиони лева, за да могат по-голям брой зрители да бъдат съпричастни на тези спортни събития!

Мечтата на Кирил ДомусчиевНа 23 май сутринта, репортерът Антония Близнакова от БНТ съобщи от Разград, че домакините на стадиона са получили писмо от ръководството на едноименния отбор – камерите и репортерите на БНТ да не бъдат допускани на стадиона!

Ограничени са били възможностите за БНТ да излъчва интервюта след края на мача Лудогорец-ЦСКА.

Дали „Лудогорец” ще вземе след Купата и шампионската титла, след като отборът започна тази сезон 2011-2012 от мястото си в дивизията и показа как с много пари, амбиции и лично приятелство на собственика Кирил Домусчиев с премиера на България – Бойко Борисов е на прага да дублира титли!

Прецедент, какъвто някои колеги казаха в един от репортажите, че е имало единствено в Зимбабве!

Докато в деня преди мача финал арогантността на домакините на Лудогорец надделя над смутеното поведение и неловки приказки от страна на различни представители на БНТ.

Унизително бе, да слушам как Методи Манченко се молеше на 23 май сутринта на Валентин Михов: „Вальо, ако ме чуваш, вдигни телефона!” Михов остана със затворен телефон за БНТ и слушатели, и зрители.

Надеждите на Манченко разумът да надделее изглеждаха доста нелепо на фона на безпардонността на другата страна, предпочела да хариже футболния финал на телевизията на властта – тв7!

Интересно е, че месец по-рано от деня 23 май, на пресконференция, самият Валентин Михов потвърди перфектните отношения на фирмата му с БНТ?!

За реакцията на Манчеко народът е измислил израза: „Дете наивно, ти живота не познаваш!”

Интересно и неизвестно бе и че Спортно-техническата комисия към Българският футболен съюз бе излязла с решение, че мачът ще се предава от друга телевизия!

Нито юридически издържано, нито в интерес на мнозинството български зрители.

Тогава какво очакваха от БНТ, след като и БФС предаде четата с това решение?

Нима в този Футболен съюз не са наясно с Договора между компанията на Валентин Михов и БНТ, та въпросната комисия си позволи да излиза с такова решение?

Странно е да припомня как бившият вратар Борислав Михайлов отвърна на поканата на Христо Стоичков за среща: „Аз съм президент, а той е треньор!”

Е, и?

Нима тази длъжност е направила Михайлов по-интелигентен, а пък ние да не сме забелязали?

Или може би е минал в някаква аристократична каста?

Навремето, когато баща ми ме водеше по мачове като приятел на Гунди, помня как публиката викаше, че някои голове ти ги вкарват от Халите!

След това, слава Богу се оправи на вратата, но никой не ти връчи златната обувка, или Златна врата.

Всеки ден не е Великден...

Христо Стоичков"Чаках ги достатъчно време да се наиграят. Виждате, след 11 мача, аз мълчах, нищо не казах. За подигравката с българския футбол, с футболистите, треньорите... защо ги няма феновете, защо мачове не се играят...", попита Стоичков в предаването на Росен Петров „Нека говорят”.

Аз гледам хората в очите. Нямаше ли проблеми с мачове, със съдийството в Стара Загора, Монтана, Бургас и къде ли не? Нещата са толкова много загрубели. Затова най-официално каня Боби Михайлов на дебат с детектора на лъжата, да не се крие като мишка от тамян. Аз ще му задам три простички въпроса: Дали той като президент на БФС е участвал в манипулиране на резултати от мачове на националния отбор? Участвал ли е в тото схеми на българското футболно първенство? Упражнявал ли е натиск върху съдиите за изход от определени мачове?”

"Христо Стоичков не влиза в схеми и няма да влезе. За разлика от други" - заяви категорично старши-треньорът на "Литекс". - Не става въпрос дали искам да оглавя футболния съюз....”

В предаването на Росен Петров, Стоичков има доблестта да се извини за казаното от него за България и българите, като подчерта, че много обича родината си.

Не всеки би го сторил...

Стюарди с палки на стадиона в РазградНа 23 май, БНТ бе ритана, унижавана от Футболен съюз, от фирма на Валентин Михов, от някакви самозабравили се домакини от Разград и... като никога, премиерът не се намеси?!

В договора за телевизионните права между националната медия и фирмата на Валентин Михов изрично е казано, че БНТ има първи избор за мач от всеки кръг. Съвсем естествено за 30-ия кръг изборът падна върху решителния сблъсък за титлата в Разград.

Според този договор, всяка промяна на деня или часа на провеждане на съответната среща трябва да бъде съгласувана с националната медия. Без подобно съгласие спортно-техническата комисия на БФС взе решение да смени часа двубоя "Лудогорец" - ЦСКА от 17:45 на 20.00 часа. Още по-скандалното бе, че в решението на комисията се съобщава, че мачът ще бъде излъчен по друга телевизия в разрез с подписания договор. Мотивът на Валентин Михов е закъсняло плащане от страна на БНТ, което се оказа и невярно...

Три греди за ЦСКА, отстранен треньор Стойчо Младенов по време на мача, заради това, че задал логичен въпрос на страничния съдия, малшанс за червените психически превес на домакините от Разград на финала, недопуснати фенове на стадиона и то със законно закупени билети, бой на стюардите по фенове на ЦСКА с палки под благосклония поглед на полицията – финалът се изроди в някакво мутренско-силово веселие.

Сбъдна се детската мечта на приятеля на премиера - да се класира за европейските турнириСобственикът на „Лудогорец”, Кирил Домусчиев интелигентно отбеляза в коментар след мача: „Битият бит - ...” ще оставя на читателите да си завършат поговорката.

„Не може само „Лудогорец” да губи, а другите отбори да печелят от нищо мачове...То има Господ...”

„... Селекция, довършване на някои ремонтни работи по стадиона, цял месец не искам да говоря за мачове...” – обясни Домусчиев.

„България докато не си вдигне нивото на клубния футбол...”

Да изгради един еталон на футбола, за да видят и другите клубове... редеше като в приказка Домусчиев бъдещето на този спорт.

Имало Господ – да не би Домусчиев да има в предвид приятеля си премиера Борисов?

Трябва ли да се изненадваме, че собственикът на ЦСКА не беше на стадиона за футболния финал? Нима бе наясно как ще завърши срещата?

Самохвалството – което не става с пари, става с много пари

Рекорден брой зрители - над 1 милион и 500 хиляди души са гледали двубоя за шампионската титла между Лудогорец и ЦСКА, предаван пряко по ТV7, отбеляза на сайта си медията. TV7 отбеляза изключително силен финал на Виктория футболно първенство, показвали пийпълметричните данни, похвалиха се от тв7.

Битото момче, фен на ЦСКА, с разкървавено лицеБитите фенове на ЦСКА, недопуснатите на стадиона останаха извън медийното внимание, с изключение на Канал3.

Милион и половина българи са гледали по ТВ7 шампионския мач, което е рекорд за младата, но прогресираща телевизия хвалиха се сами от медията.

ТV7 е най-гледаният канал в страната сред младите зрители е другото самохвалство!

Ами като откраднеш готов финал за футболното първенство – как няма да те гледат? Непонятно остава само как за ден, зрителите от страната си платиха таксата за кабелна телевизията, за да бъдат включени веднага и да гледат тв7.

Необяснимо защо, вездесъщият шеф на БФС, Борислав Михайлов не се извини на феновете на ЦСКА и БНТ за кървавия финал на футболното първенство и откраднатото излъчване.

Всъщност - обяснимо е, защото, за да се извиниш за такива огромни гафове трябва да имаш мъжеството да го сториш. Явно при Михайлов мъжество липсва, което тутакси ме навежда на мисълта, че щом не се чувства виновен и още не си е дал оставката - той е съпричастен на случилото се. Т. е. той е съучастник!

Никой не е женен на поста си - Михайлов пък най-малко. така че рано или късно ще му видим гърба и ще се наложи някъде другаде да си играе на велик и недостижим...

Трябва ли да се изненадваме тогава, че когато един български футболен запалянко обича качествената и красива игра – гледа Английското първенство, или италианското, испанското?

Трябва ли да се изненадваме, че в Перник ЦСКА игра твърде странно с Миньор?

Трябва ли да се изненадваме, че Веско Маринов бе в самолета за Мюнхен преди финала на шампионската Лига?

Полски Тръмбеш, Полски Тръмбеш, но като ти порасне работата и топлите връзки с властта – летиш из Европа да гледаш качествен футбол!

Патриоти – душа дават..., както е казал Поетът, но не свойта душа, братя, а душата на народа!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене