Цветанов се появи в БНТ, за да охули бившият шеф на ДАНС

„Часът на татко” с МВР-министъра завърши с хорце

Цветан Цветанов, вътрешен министър с маркова ризка дава интервю и по време на отпуска си!Българската обществена телевизия БНТ в рамките на едно интервю, изби рибата с демонстрация на сервилност, правилни въпроси, слагачество и плонжове пред вицепремиера в правителството, Цветан Цветанов.

Придворната журналистика набира скорост - идат избори!

Тъкмо си бяхме починали от неразбираемото, неясно, неграмотно говорене на министъра на вътрешните работи и телевизията, която се издържа от нашите пари на данъкоплатци направи най-унизителния реверанс в историята на родната журналистика с разговор, който удари всички първи места в класациите.

Поучително е да се чуе и види това интервю:Той е многодетен баща на три щерки и обяснява сътрудничеството с партньорските служби по осигуряване на националната сигурност под възхитения поглед на дъщеря сиОт силното слънце ли, от непоносимата жега ли това лято, нечий тревожно объркан ум в БНТ се бе престарал да демонстрира на ранобудните българи докъде може да падне журналистиката и колко дълго може да се удря в дъното.

Бащата на три момичета, училият за даскал по физическо вицепремиер и министър на вътрешните работи, Цветан Цветанов бе настанен на ливада под чадър с най-голямата си щерка, за да даде „квалифицирани” съвети на водещата Жени Марчева за децата в семейството. От време на време Марчева се обръщаше към дъщерята на Цветанов – Гергана, която водещата наричаше свойски Гери, като я питаше има ли си приятел, закъснява ли вечер, страхува ли се след взрива на летище Сарафово и прочие „жизненоважни” въпроси.

Най-голямата Цветанова гордост вече учи в чужбина и говори развален българскиЦветановата щерка демонстрира завиден развален български език, като обясни, че от Италианския лицей вече е прехвърлена да учи в чужбина, много добре прекарва лятото. Чухме, че момчетата около нея вероятно ги е страх от баща й, вероятно ще учи нещо, свързано с политически науки, но може и икономика.

На по-голямата част от зададените й въпроси отговаряше татко й, като ни обясни на колко години е всяка една от дъщерите му и че присъстващата Гергана била отговорна и никога не била ограничавана.

В това непреходно интервю чухме, че в Евксиноград Цветанов нахлул с микробус приятели /?!?/, десет човека, без да се усети този министър, че сметката за поддръжка на тази резиденция я плаща данъкоплатецът.

Друго си е татко вътрешен министър да щипне щерка си по бузката пред 2 милиона телезрителиЧухме, че с четири жени той си живеел добре /имаше в предвид трите си щерки и майка им-бел. Л. М./, че водеща във възпитанието във фамилията била жена му, че другата му щерка била тарикат, или как забравили най-малката в микробуса. От малкия екран говорещият лошо български министър ни даде „ценни” съвети за училището, за семейството, колко важно е да се роди детето здраво, и как трябва да се стараем да ги „възпитаваме” като добри граждани?!?

Не се мина и без професионални теми, като бе засегната тази с взрива на летише Сарафово. Тук Цветанов не пропусна да ни повтори, „полагаме максимални усилия не само да установим самоличността на атентатора от летище „Сарафово”, но и да установим всичко около самия терористичен акт, че ударът е подготвян извън пределите на страната, спомена и себе си като се назова „официалните власти”.

Основното беше: „Полагаме максимални усилия всички да спим спокойно”, и че щял да се въздържи от точното споменаване на предполагаемите извършители!

Водещата Жени Марчева не може да скрие възхищението си от министъра!Тук Цветанов не пропусна да спомене любимото си сътрудничество с „партньорските служби, как „това е една основна цел за всички служби и винаги има пълна солидарност в стигането до край..., как сме щели да получим помощ, която бихме могли да получим в дългосрочен план от Великобритания от съвместна работа... /словоредът и съгласуването в изреченията е оригиналното на Цветанов – бел. Л. М./.

По разкриването чухме, че „обществото да бъдем по-бдителни, защото винаги във всяко едно престъпление всеки може да допринесе за неговото разкриване – било то с пряк очевидец, ако е станал на извършването на това престъпление...

... искам да благодаря на всички тези, които действително проявиха своята гражданска активност и на всички тези, които към настоящия момент дори са разпитани като свидетели във връзка с последствията от тежкия терористичен акт и преди това лицето, което беше забелязано на територията на страната.Тук Цветанов охули Цветлин Йовчев, бившия шеф на ДАНС, настоящ началник на кабинета на президента, че не било редно точно той да го критикува за пробив в сигурността, защото бил начело на ДАНС и най-малко било некоректно точно той да го критикува!?

Всъщност критиката преди Йовчев дойде от самия Плевнелиев, но Цветанов удобно прехвърли нападките си срещу Йовчев, за чието уволнение вероятно той има личен принос...

Според вътрешния министър няма пробив в националната сигурност - кой смее да му противоречи...Цветанов говори за парламентарния контрол на ДАНС, но „пропусна” да обясни защо той никога не се е явил в Комисията за вътрешна сигурност, когато са го канили. Последното бе повод в парламента Цветанов да избухне и тропа по банката, като един Хрушчов, а председателката на парламента Цецка Цачева да прекъсне заседанието, за да го успокои?!?

Изявлението на вътрешния министър на Германия, че няма да бъдем приети в Шенген, той определи като неофициална позиция?!? Лошото е, че германският му колега повтори своето твърдение...

Едно хорце с ансамбъл След като изтормози зрителите с омазаните с лиги въпроси, водещата предложи да завършат с ансамбъл „Българе”, като за по-жизнеутвърждаващо министърът на вътрешните работи се хвана на хорцето?!

Пропуснах как водещата разговора Марчева каза, че можело да осигурят и бавачка за най-малката щерка на Цветанов докато си хортуват под чадърчето!

Като гледах тази соцГЕРБ-овска идилия, се запитах: а кого би довел със себе си премиерът Бойко Борисов на такова интервю – може би някои от кучетата му каракачанки? Известно е, че дъщеря му е в Щатите и не е наличност за подобна смехотворна пропаганда...

Запитах се и защо отрочетата на Цветанов и Борисов са зад граница, след като ГЕРБ направи българското образование една мечта?!

Колко ли късат от залъка си двамата първи в ГЕРБ след като издържат децата си в чужбина?!

Цветанов искал дъщерите му да бъдат щастливи – а нашите деца? Те как да живеят, като бензина в колите си го сипваме от джоба си, а не ползваме държавен?!

Как да са щастливи нашите деца, които от три години управление на ГЕРБ не ходят на почивка?

И още: цял свят ни разбра, че нямаме система за сигурност на туристите против терористични нападения, как Цветанов отново си изкриви приказката да ни заблуждава, че полагали усилия да спим спокойно? Всъщност точния израз беше: полагаме максимални усилия всички да спим спокойно...Те спят спокойно, но на наш гръб и за сметка на нашите нерви и изтънели джобове!

Питам се: след като БНТ е искала да създаде семейна идилична обстановка за разговора с вътрешния министър, защо не отиде в някой от шестте му апартамента или в къщата му в село Шума?

Поучително е да се проследи това интервю с Цветан Цветанов – престоят избори и кой знае какво още ни чака, и какво ще ни причини обществената телевизия?!

Боже, пази това, което е останало от страната ни, от такива политици и журналисти ще се опитаме да се пазим сами!

Какво ли не сме видели и преживели 47 години с компартията, но трите години на управление на ГЕРБ разбиха и най-смелите ни представи за диктат и еднолична власт!

Това е. Изтрийте немирната сълза.

Не е смешно.

Послепис. Препоръчва се на членовете на ПП ГЕРБ да докладват своевременно за тази публикация, с оглед стягане на партийните редици и бъдещия вот за парламент догодина.

 

Коментари 

 
+3 #2 Ivan Jontchev 2012-08-20 20:36
Положението в Българи става все по-критично и много критично.Ако ГЕРБ спечели втори мандат,с Българския народ е свършено
Цитиране
 
 
+1 #1 SOS 2012-08-09 11:40
ЦИРК!ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ДНЕС!ЦИРК СЪС СЛАБИ ТРЕТОРАЗРЯДНИ АРТИСТИ,НО КОИТО УСПЯВАТ ДА СЕПОДИГРАВАТ НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД.НЕ СЪМ ГЛЕДАЛ ПРЕДАВАНЕТО,НО БИ МИ СЕ ИСКАЛО ТОВА ДА НЕ Е ИСТИНА.ЗАЩОТО Е ОБИДНО,ГНУСНО ЗА ТОЗИ СТРАДАЩ НО РАВНОДУШЕН НАРОД.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене