Пуси Райът - порното като израз на свобода на словото и християнските ценности?!

Дали Обама, Клинтън и марксистката, баронеса Аштън ще покажат видеоклипа на Пуси Райът, сниман в Биологичния музей на близките си?

Музикантите на Скандална акция на няколко девойки в Московския православен храм Катедралата на Христос Спасител ги отведе до съда, където получиха присъди от по две години затвор.

Мария Алехина, Надежда Толоконникова и Екатерина Самулевич бяха осъдени на две години трудов лагер заради хулиганство.

Какъв беше скандалът: девойките, нахлузили маски на главите си, подобни на маските на Светата Инквизиция на Римо-католическата църква се кълчеха като клоуни в православния храм, с някакви стихове и крясъци на музикален фон против Путин!

Дали тази клоунада, дали този смехотворен скандал, родил се в някой пияна главица е политически?

Клоунадата на руските панкаркиВсеки, който има и най-малко познания за религия, тутакси би отличил маските на тези момичета като неприсъщи за православната църква. Т. е. акцията на така наречените „Пуси Райът” бе насочена срещу православието!

Против политика, президента Владимир Путин можеш да недоволстваш като опозиция на площада, но да го правиш в православна църква, кълчейки се от амвона, с някакви маски на Светата Инквизиция си е откъдето и да го погледне човек – акция срещу православието!

Клоунадата на групата и на Червения площад!Няма практика в религиозен храм да се протестира политически и това бе меко казано едно тъпо извращение на платилите за виковете на така наречените пънкарки!

До този момент никой не обърна внимание, че маските на тези момичета са взаимствани от римо-католическата Света Инквизиция, което едва ли е случайно.

Неслучаен е и един друг момент – родното православие си зарови главите в пясъка и се направи на ни чул, ни видял за този скандал и чалгахулиганщина, развихрила се в храма на православни братя на българската православна църква!

Къде бе Българската православна църква да везме отношение по поругаването на храма Христос Спасител?

Готвещият се за патриарх митрополит Николай – подхвана сурогатното майчинство и жителството без брак, а скандалът с „Пуси Райът” щеше да му извади очите!

Не за първи път родните отци обръщат гръб на свои православни братя, въпреки че когато в Страсбург излязоха с присъда и голяма сума за плащане от така наречения алтернативен Синод, тъкмо руски богослови пристигнаха с юристи, за да търсят начин как да се обжалва тази присъда! Сайтът „Хроники” бе една от малкото медии отбелязала това важно за църквата и държавата ни събитие!

Сеирът е характерна черта за родните митрополити и патриарх – в това отношение те имат непоклатима традиция и правят всичко възможно да не я нарушават!

Иисус влиза в Йерусалим на магаре!Но ако Спасителя е влязъл в Йерусалим на магаре и с една риза на гърба си, то неговите така наречени наместници са мно-о-о-о-ого далече от това!

Митрополит Николай е далече от отказа от всичко скъпо и прескъпо – часовниците му са: ролекс, Вашерон Константен за хилядарки в евро и Фредерик Констант, както и бутикови ръкавели със скъпоценни камъни. Обзавеждането му е прескъпо, вози се на луксозни S-класа автомобили...

Колкото и да се правят на умрели лисици, управниците ни са наясно, че неотдавна бе поставена отново плоча в памет на Васил Левски в църквата Св. Петка. Никой обаче не се запита кой премахна предишната плоча и я изхвърли....

Ръчицата на дядо Николай - скъпо часовниче, бутикови ръкавели Името му е  митрополит Николай – и позорното си дело той извърши когато бе Знеполски епископ!

Та този поп, докато бе Знеполски епископ, със скандал свали и извади паметната плоча на Апостола от църквата „Света Петка Самарджийска”, и то под претекст, че не бил светец, а по-скоро престъпник!

Не мина много време от това злодеяние и същият поп вече се оправдаваше за кощунството с паметта на Апостола от много по-„различна” позиция пред в. „Сега”, а именно, че плочата била свалена от църковното настоятелство и неговия председател, а не по негово нареждане. "Доколкото знам, плочата е била на свети Васил Левски, т. е Апостолът е бил канонизиран за светец, а той е само национален герой", коментира духовникът. Той обясни, че би разрешил махането й, ако Левски е бил изобразен с ореол, т. е. като светец!

И от този човек ли очакваме да защити православието? По отношение на Пуси Райът” митрополит Николай бе на мнението на Мадона – тя охули руското правосъдие, а Николай си замълча!

Марксистката баронеса Катрин АштънЦелят Запад тръгна да хули руското правосъдие за присъдите, то не беше американският президент Барак Обама, то не беше марксистката баронеса Катрин Аштън, то не беше шведският външен министър Карл Билд, то не бе говорителката на Външното министерство на България, Весела Чернева!

Ще започна отзад напред:

Разочаровани сме от непропорционалната по тежест присъда срещу Надежда Толоконикова, Мария Альохина и Екатерина Самусевич от руската група „Pussy Riot”. Изкуството търси провокация, но това не може да бъде повод за наказателна репресия. Свободата на изразяване е основна ценност на демократичните общества.

Държавният секретар Хилари Клинтън с дъщеря сиПрезидентът Барак Обама е разочарован от присъдите от две години затвор, произнесени от руския съд срещу трите пънкарки от "Пуси Райът" заради протеста им срещу президента Владимир Путин, съобщи говорител на Белия дом, цитиран от Асошиейтед прес.

"Съединените щати са разочаровани от решението на съда, включително от несъразмерните присъди", каза говорителят Джон Ърнест. Макар за някои поведението на групата да е било обидно, правителството на президента Обама изпитва сериозни тревоги от начина, по който руското правосъдие се отнесе към младите жени, посочи Ърнест, цитиран от АП.

Германската канцлерка Ангела Меркел заклейми присъдите от две години затвор, произнесени срещу пънкарките, признати за виновни в хулиганство и подбуждане на религиозна омраза, предаде ДПА.

"Тази несъразмерно строга присъда е несъвместима с европейските ценности - демокрацията и върховенството на закона, към които Русия е обвързана с членството си в Съвета на Европа", заяви канцлерката, цитирана от ДПА.

„Динамично гражданско общество и политически активни граждани са нужни за модернизирането на Русия и не са заплаха за страната”, каза германският канцлер и добави, че е следила процеса с безпокойство.

Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич отговори, че в наказателния кодекс на Федерална република Германия за престъпления срещу религията и вярата съществува наказание затвор до три години.

Певицата Мадона призова на своя сайт всички, които обичат свободата, да осъдят решението на съда, а Русия да освободи „Пуси райът“.

ДСБ стана първата политическа сила у нас, която изрази позиция срещу присъдите на музикантките от групата Pussy Riot.

Те изпратиха на 18 август писмо до посолството на Русия, адресирано до президента Владимир Путин.

Ето какво пише в позицията:

Г-н Президент, Възмутени сме от абсолютно несправедливите присъди над момичетата от Pussy Riot. Те са зле прикрита политическа репресия заради политическия им протест. Макар по необичаен начин и на смущаващо място те Ви показаха, впрочем както показват хиляди други руски граждани, че не желаят да ги управлявате. Това е свобода на изказа, която е изконно гражданско право.

Мотивирането на присъдите им като почит към Православието, като „хулиганство и предизвикване на религиозна омраза” не може да скрие Вашето срамно и дребнаво лично отмъщение. Присъдите се мъчат да всяват страх чрез погазване на основни граждански права. Убедени сме, че това е обречено на провал.

Последната политическа репресия увеличава пропастта между демократичните стандарти на живот, на хуманно и толерантно управление,  и руския феномен, все повече приличащ на „култа към личността на вожда“ от времето на комунизма. Не случайно заслужихте общо порицание и негодувание.

Като членове на българска демократична партия се отнасяме с уважение към християнските ценности и към гражданското право на свободно политическо действие на всички.

И този Иван Костов влиза в православен храм, кръсти се, говори за демократични стандарти и ценности, за християнски ценности, въпреки, че жена му бивша партийна секретарка говореше за свети Мина в женски род, наричайки го Света Мина!

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън заяви, че големи въпросителни са надвиснали над руската съдебна система, след като съд в Москва осъди на две години затвор трите участнички в пънк групата „Пуси райът”, организирали протест срещу президента Владимир Путин, предаде АФП.

Бившата марксистка превърната в баронеса се изказа в подкрепа на трите рускини!

Всичко, вървеше гладко, докато в българския печат не се появи писмото на Светльо Витков, което ми върна вярата, че все още има нормално мислещи хора в България!

Ето писмото:

Светльо Витков - мъжът, който достойно защити православието Пу си Ходорковски, пу си Путин, Пуси Райът …и пу си мене! Да, аз съм човекът, който пее мръсни песни и псува, който понякога пие, и понякога се бие! Неблагочестив, но директен! Единственият българин, подведен под отговорност за порнография заради нецензурни текстове и то по времето на г-н Костов, който сега е върл застъпник на Пуситата ;) )) Да, аз съм от групата, която беше бита и арестувана заедно с публиката във Варна и не съм забравил нищо от това! Затова не ми излизайте с номера за „свободата на словото”, защото вие не сте го яли!

Да се плюнчиш пред монитора е едно, да станеш и да заявиш позиция и да я отстояваш – съвсем различно! С един коментар, изразявайки мнение, без политически да изчакам, да разбера, мнозинството как е настроено, предизвиках толкова злоба и омраза, че ако не ми е забавно, трябваше да ми е тъжно!

На злобарите ще кажа, че не съм виновен за тяхната Незадоволеност и Нереализираност!

Коментирах акта, а сега относно присъдите на Пуситата!

Смятам, че 2 години ефективна присъда, наистина е Прекалено, но законът си е закон и ако някой не му харесва да търси начин да го промени! Всяка държава има своите закони и морални правила, които не са валидни за другите! Суверенитетът е право на всяка държава, без значение на околните дали им хресва или не!

Осъждам поругаването на църквата от руските момичета, защото това е подигравка с религията, заради която днес не нося Фес! Ха, има рима!

В момента не коментирам някои служители на църквата!

Всяко стадо има мърша, но в мършата няма стадо!

Православието е толерантна религия и самия факт, че някой може да влезе в църква с маска и да се гаври с вярата на християните е неоспоримо доказателство.

Ето и един примерен сценарий:

Българска група влиза в джамия и почва да свири революционни песни! Не успяват да се изнесат и ги потрошват от бой, полицията едвам ги спасява! Следващият момент над половин милион мюсулмани живеещи в, и извън България, пощуряват и искат строго наказание за погаврилите се с тяхната религия. И сега въпрос, Колко години ще получат музикантите, според Българското законодателство? И колко ще трябва да се извиняваме за нанесената на мюсулманите обида във, а и извън България?

Относно Путин! Не съм човек, който има право да коментира политиката му както и тази на Русия, защото живея в страна, в която няма никаква национална политика! Който има глава ще знае, че на последните избори в Русия, печели „Единна Русия” на Путин, следван от Комунистическата партия! За кой са Пуситата след като искат Путин да се маха?

За тези, които ме обявиха за „червена бабичка” и уважават „свободата на словото” мога да им пожелая – Fornication Under Crown of the King! Защото като любители на „свободното слово” зная, че ще ме разберат! :)

Просто си отворете очите и вместо да скачате в морална защита на няколко девойки, за нещо, което по никакъв начин не ви касае пряко, се огледайте къде и как живеете!

Или е по-безопасно да се скача от място и да се лае през плет?

Нима решихме проблемите в страната си, за да даваме акъл на другите!

Боли ме гъза за някакви лигли, които се правят на пънкари, а след година ще са милионерки, докато аз лично не знам как ще оцелея в България!

Тези хитрини за отклоняване на внимание от истинските проблеми, чрез създаване на „шум” в „медийното пространство” да ги пробутват на почитателите на Азиско, Криско и Дриско!

Скачайте за глупости и гледайте натам, докато тук ни го набиват!

Ох, колко грубо!

Нали?

Ама боли!

Тия Нен Амен!

Светльо Витков

Във форумите се появиха веднага протести срещу Светльо Витков и неговата позиция, изразена в писмото му! Един вестник даже написа заглавие „Народът срещу Светльо Витков!”

Що за идиотщина - да се намери един читав българин, да се намери мъж с достойнство, който да каже, че е поругана вярата му и други българи - да вземат да скочат срещу него?!

Паметника на Съветската армия бе окичен с качулки като тези, на „Пуси Райът” като подкрепа на техни български привърженици!

Неграмотността на провелите акцията ги направи смешни, тъй като качулките са на Светата римска Инквизиция, но кой да научи тези поддръжници на руските пънкарки каква глупост внушават?! че Светата Инквизиция съди Червената армия може би?!

Не знам докъде щеше да стигне истерията по тази така наречена група, ако не беше дошъл денят, който даде отговори на много въпроси!

На 25 август обаче се появиха снимки и видеоклип за порнооргии с участието на едната „девойка” от „Пуси Райът”!

Информация за това пусна в. Труд, а търсене в интернет показа за какво иде реч!

Надя Толоконникова се появи в порно клипче с друга авангардна протестна група в Русия - "Война", в което клипче тя, бременна в деветия месец прави секс в присъствието на други четири двойки, които също не „скучаят”!

Четири дни след това е...., Толоконникова ражда, пише в. Гардиан!

Руската преса пък съобщи две месеца след раждането на това бебе, че то, момиченцето на „протестиращата” Толоконникова паднало от масата, на която било оставяно за часове и получило мозъчна травма!

/За сведение на привържениците на „Пуси Райът” в САЩ такава майка ще отиде светкавично в затвора, а детето й ще бъде отнето завинаги! – бел. Л. М./.

Порното е било заснето в Московския биологически музей и се вихри под надпис „Е... за наследника Мечо!”. Това порно както твърдят участници в него е било насочено против бившия президент Дмитрий Медведев и е снимано преди изборите за президент в Русия!

Уважението към читателите на този сайт ме възспира да пусна видеоклипа с участието на бременната Надя Толоконникова, но който желая, може да го отвори тук!

Снимки на руските пънкарки и протеста им срещу Медведев може да видите тук,

Благочестивата съпруга на американския президент /протестант/, Барак Обама - Мишел с дечицатаИ веднага бих попитала: ще пуска ли всяка вечер Мишел Обама видеоклипчето от Музея, за да знаят дечицата й кого защитава татко им?

Ще пусне ли Хилари Клинтън видеоклипа на дъщеря си, за да я научи какви са демократичните ценности, отстоявани от Щатите?

Предлагам и на Иван Костов да уплътни на съпругата си Елена вечерните часове със снимки или видеоклипчето от Музея.

За Катрин Аштън, нямам думи, ако й изпратя снимките и видеоклипа, свързани с протестите на „Пуси Райът”, ще вземе да се обиди или ще получи някои средна душевна травма!

На Весела Чернева и нейният началник Николай Младенов клипчето може да бъде полезно в по-нататъшното им отстояване на европейските ценности!

Предлагам на МВнР да разработи серия от подобни сцени като тази в Московския биологичен музей и да ги проведе едновременно в джамията на Халите, в Синагогата и методистката църква в София!

Може и пред храмовете да се проведат сцените - за повече публика...

Защо не – нали се глобализираме, бе другарю Младенов?

Ако Николай Младенов не се съгласи, ще взема да си помисля, че порното не е израз на свободата на словото!

 

Коментари 

 
+5 #9 Котлен 2012-09-01 18:13
Както винаги Люба Манолова и Светльо Витков са на такава човешка висота, която е непостижима за повечето споменати в текста морални и политически боклуци и парцали!
Цитиране
 
 
0 #8 киркор 2012-09-01 14:53
No1 пише под чужди ник!
Цитиране
 
 
+2 #7 киркор 2012-09-01 14:51
Маските им повече приличаха на огромни кондоми и в качеството си на такива, илюстрираха името и поведението на изпълнителките! Като прибавите и клиповете с предишни техни изпълнения, спокойно можете да ги определите като банда нагли проститутки!
Цитиране
 
 
+6 #6 гражданин 2012-08-30 08:19
Отлично написано! Както винаги браво на Манолова!
Цитиране
 
 
+4 #5 Eлена Банова 2012-08-28 14:52
Браво,Люба,прав а си във всичко.И само едно допълнение-оказа се,че щарените маски върху главите са...алюзия на цветни презервативи.И тъкмо това беше едно от нещата,които потресоха вярваща Русия.
А иначе вече се знае-една група некадърници намериха блестящ за себе си начин да си направят световна реклама.С цената на гаврата над църквата.Така че и ти, и Светльо Витков сте прави-трудно е да се подкрепя точно такава демокрация
Бъди здрава и пиши здраво!
Цитиране
 
 
+8 #4 Али 2012-08-27 18:18
Поздравления Люба!
Не зная как го правиш, но винаги виждаш повече от сндартните писачи!
Цитиране
 
 
+7 #3 Недялко Шаллиев 2012-08-27 16:30
Госпожо Манолова, напълно права сте - във всяко нещо трябва да има морал. Но понеже привеждате примери за изказвания относно това срамно действие на някакви никаквици (преводът на името на групата им е достатъчен аргумент за това ми мнение) от страна на политици, точно в тази област на човешкия живот - политиката - споменатата морална категория е рядкост и затова "съответните заинтересувани политически" коментари дори не си заслужават задълбочаването . Просто са срамни!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене