Татяна Дончева изби вратата на есенно-зимния политически сезон и нахлу със замах!

Юристката свали от раз дрехите на партийните „царе” и ги остави голи!

Съд, с който се подмиват задните части след посещение в тоалетната. Среща се при някои народиДо днес, 3 септември всички живеехме с мисълта, че сме попаднали в Царството на заспалите партийни „принцове” и „принцеси” от всички политически сили, които явно чакат някой да ги събуди с целувка, но не стана!

Сутринта, в предаването „Здравей, България!” на Нова телевизия, известната с безкомпромисния си изказ да нарича нещата със собствените им имена, Татяна Дончева,  събуди с трясък политическото мъртвило и нахлу с коментарите си във всички посоки на политическия спектър, раздавайки шамари без почивка!

В разговор с водещия на Нова телевизия Евгени Генчев, бившата депутат Дончева, а сега адвокат на свободна практика напомни безапелационно за какво иде реч, като разруши всички кули на спокойствието и политическата апатия

Есенно-зимният политически сезон бе открит от Татяна Дончева със замах!

 

Какво чухме от Татяна Дончева по време на разговора?

Татяна Дончева - тя назовава нещата с истинските им именаТрябва ли да се занимава целокупното българско гражданство с тъпизмите на говорителя на БСП Антон Кутев?

Редно ли е лидерът Станишев да пише индулгенция на живо пред телевизионните камери за глупостите, които Кутев сътвори?

Кой е дневният ред на една опозиционна партия – дали да занимава със себе си и глупостите си всички, или да говори безпощадно и без отдих, на висок глас от сутрин до вечер за безработицата, за мизерията, за непрекъснато скачащите цени, които правят живота на мнозинството българи невъзможно труден?

Сергей Дмитриевич го тегли от "Позитано" 20 към Брюксел, и част от избирателите му мислят, че това ще помогне на партията и на страната!

Блажени са верующите!

Водещ: Той сега стана и на Социнтерна вицепрезидент?

Татяна Дончева: Да стане и на сто Социнтерна, това представя ли БСП в друга картина в страната?

Станаха ли хората резистентни, безразлично ли им е какво се случва и какви ги вършат политиците и кого ползва това на вътрешнополитическата сцена?

Дончева - трудният, мислещ събеседникБезразличие ли ще бележи оставащото време до изборите, или рязък завой в соцпартията и категорично обновяване на ръководния състав с млади и кадърни, харизматични политици?

Има ли място глупосттта в политическото поведение и прави ли то безотговорни и олекнали политиците пред очите на бъдещите си избиратели?

Какво могат да дадат още политиците от политическата класа на прехода и не еВодещият Евгени Генчев, на когото му бе доста трудно в разговора с Татяна Дончева ли време вече те да останат в историята?

Не е ли време поне веднъж политиците да проявят честност и почтеност и да се оттеглят, за да заемат местата им експерти, патриоти, хора, мислещи за бъдещето на страната ни, а не само за миналото?

Обръгнахме на старини, черепи на вампири, свети мощи, милиони за разкопки – българинът днес иска децата му да са нахранени, облечени, образовани и да не се готвят да напуснат родината си, защото тук вече е невъзможно да се живее, работи и съществува!

Така наречените македонци крадат история, а политиците ни какво правят: засипват ни с минало и бъдещето е неясно и тревожно.

Безработицата ни е рекордна, а министърът на вътрешните работи твърди, че ще увеличават доходите на населението! Кои доходи – тези, които над 3,5 милиона българи не получават?

Закриват села, населението се топи, половината от миналогодишните ученици и учители няма да се явят тази година в школата – а министърът на образованието си трае.

В 16 от 27 европейски страни-членки цените на горивата са по-ниски – а лидерите на ГЕРБ са щастливи, че ни похвалил някакъв високопоставен европейски чиновник!

Председателят на Еврокомисията Жозе Мануел Дурау Барозу ни похвали за финансовата дисциплина! Да дойде този чиновник Барозу да живее с нашите доходи – и ние ще го похвалим, дето се казва – ще се скъсаме от хвалби, че оцелява с доходите на над 3 млн българи!

Цветан Цветанов, вътрешен министър - важното е да има камери и микрофониМинистърът на вътрешните работи, вместо да гони бандитите, тръгна по партийни работи със служебния си автомобил и служебната си охрана!

Въпросът е: толкова ли няма автомобил в ГЕРБ, че ползва и зарежда на наш гръб луксозните си возила – това, дето го вози него и другите – на охраната.

И не стига, че ни подяжда по партийна линия, ами го прави докато е на работа като министър!

Слаб отбор зад голяма табела ли е БСП?

Какво ще стане с големите партии СДС и БСП в обозримо бъдеще?

Татяна Дончева: ... Мартин Димитров говореше за СДС преди малко. Да, но минало време. Минало дълбоко време. В момента в СДС се състезават Карлово със Свищов. И БСП не е далеч от времето, когато ще бъде по същия начин сведена до състезания на два провинциални града в битка за някакво лидерство.

Водещ: Според Вас БСП е може би очаква съдбата на Съюза на демократичните сили?

Татяна Дончева: Тя върви по тоя път. Само, че с тази разлика, че като по-възрастен организъм по-бавно тече болестта. И те не вземат никакви мерки това да се преодолее.

Какво направи ГЕРБ докато упорито копаеше на собствената си леха?

Татяна Дончева: ...Критична е ситуацията в България в момента. Те убиха всяка политическа сила, всякаква политическа алтернатива и сегашните управляващи могат спокойно да купят следващите избори по начин, по който на тях им се иска. Не може наличните политически субекти да чакат от само себе си нещата да се случат, от само себе си някой да ги хареса, поради липса на друга алтернатива и въобще нещата да станат без усилие.

Какъв е проблемът на БСП?

Татяна Дончева: Вижте, вие знаете ли, колко хора на 30 – 35 години има в БСП. Проблемът на БСП е, че вие ми задавате въпроса, което означава, че десет години, който от младата генерация и от средната е показвал лидерски качества е бил отстраняван. Защото трябва да се осигури комфорт на Станишев. И накрая за комфорта на Станишев. Около него е Кутев, Вигенин и още няколко ибрикчии. Какво от това, това не дава сила на партията. А за да изведете тази генерация 30 – 35-годишни наистина се нуждае партията от една ръководна група в момента...

Какво очаква ГЕРБ ако вземе втори мандат?

Водещ: Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов казва – обществените нагласи са такива, че хората ни харесват, ще спечелим изборите, ще повторим мандата и втория мандат вече чудеса ще се случат.

Татяна Дончева: Ма, чудеса ще се случат. Държавата няма да остане нищо от нея камък върху камък. Не е драмата може би и в това. Независимо, че ви говоря апокалиптични неща. Когато простотията и глупостта вземе връх в една държава, в една фирма, в една община, в едно семейство нищо хубаво не ги чака. Когато човек реши да си прави експеримент с някой най-напред му взема акъла и го пуска да прави глупости. То това никога не е довело до просперитет. Цветанов може да си харесва мястото на вицепремиер. Той е като оня от приказката за стълбата. Колкото по-високо отива във властта, толкова повече му се струва, че боговете са му равни.

Водещ: Ще повторят ли според Вас мандатът си ГЕРБ, какво Ви е усещането?

Татяна Дончева: Какви ми е усещането, на края улицата ще ги гони с камъни, това ми е усещането.

Кой е темата на БСП преди изборите?

Татяна Дончева: Темата на БСП трябва да бъде отстраняване на тази простотия и чалгарщина от властта. Привличане за участие в изборите на една много широка група специалисти, които могат да тикнат България напред. Вкарване в ръководството на БСП една много голяма част от младата генерация на партията. Която значи да смените общо фасадата...

Какво се случи на 3 септември, в първия ден на политическия сезон?

Докато някои политици подремваха на сянка в очакване да минат и празничните дни – Татяна Дончева отвори вратата, по-точно казано изби вратата на есенно-зимните политически събития и нахлу с взлом сред самодоволните и безхаберни народни избраници!

Ако трябва да се изразя образно -  тя не хвърли ръкавица на една партия, тя хвърли предизвикателни откровения и прогнози, от които доста от политиците ще ги сърби известно време!

Деликатно спуснатата завеса на почиващите, неизвестно от какво родни политици бе раздрана и връщане назад – няма!

------------------------------------

* Според Тълковния речник - ибрикчия означава прислужник, които участва в ритуала на подмиването – подлива вода с ибрика, подсушава с кърпи задните части на господаря си, пръска го с ориенталски аромати.

Терминът се употребява иносказателно когато някой иска да се изкаже образно за дадени хора и явления.

 

Коментари 

 
0 #1 SOS 2012-09-04 10:13
СЪЖАЛЯВАМ НО ОБЯСНЕНИЕТО ЗА ДУМАТА "ИБРИКЧИЯ" НЕ Е ТОВА,КОЕТО СТЕ ДАЛИ.ЗА "УМНАТА" ГОСПОЖИЦА ДОНЧЕВА ТОЗИ ЕПИТЕТ СЪВСЕМ Е НЕУМЕСТЕН.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене