Министърът Цветанов да не би да е в отпуск?

Партийци шетат, мамо, в бащино ни огнище!

вътрешният министър в работно време дава пресконференция от централата на ПП ГЕРБМинистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, в работно време,  се намъкна в дрешката на зам.-председател на ПП ГЕРБ и от централата на Партията-майка и даде 700 000 лева на пострадалите от земетресението в Перник.

От централата на управляващата партия, министърът, но в другата си битност на зам.-партиен лидер даде и пресконференция посред бял ден, за да не остане някой с погрешното впечатление, че е свършил тази работа в извънработно време!

Държава и партия се сляха в бетон, и няма проблем държавата да няма пари за пострадалите от земетресението, но партията ГЕРБ да извади 700 000 лева и да ги връчи на страдалците от Перник. Чиста работа или както народът има една приказка – „Лява ръка – десен джоб”.

При даването на 700 000 лева Цветанов дръпна и една пропагандна реч за политиката на ГЕРБ – да не се мине, както се казва на жаргон.

Цветан Цветанов, вътрешен министър открива учебната годинаЦветанов като вътрешен министър откри и новата учебна година  в бившето си училище, или може би беше в ролята на зам.-председател на ГЕРБ?

Изправи се Цветанов като един настоящ диктатор и децата му пяха, играха и рецитираха!

Не е ясно. Видно беше само, че появата на вътрешния министър/зам.-председател на ГЕРБ съвпадна с раздаването на букварчета, тетрадки и бонбони за всяко дете!

Същият Цветанов застана и до официалните лица в Деня на София – и пак не беше ясно – като министър на вътрешните работи ли беше пред твкамерите, или като зам.-председател на ГЕРБ.

Неясно е и с чии пари бе подаръкът, за който медии писаха "Цветанов подари на учениците..."

Човек се обърква.

За тези, които не знаят, Цветанов има и друга, трета битност – на гражданин и като такъв заяви на 15 октомври 2010 година пред журналисти, че бил гражданин и не можел да не изкаже своята гражданска позиция относно решение на съда да пусне обвинените в рекет, убийства и други престъпления обвиняеми, информира "Фокус". Въпреки че тогава отново не беше в отпуск Цветанов, може би отново като гражданин, предложи да съдиите да се срещнат с потърпевшите от действията на Октопода!

Може би като гражданин Цветанов отиде да даде кръв, но телевизиите го снимаха като министър, даже не като зам.-председател на ГЕРБ – факт!

Лесно ще познаем след време на кого ще прелеят кръв от Цветанов – достатъчно е спасеният пациент да заговори неясно, с непознаване на българския език и да казва „с изтекъл давност”, въпреки че давност е в женски род, но кой да му каже! Малък пример от бисерите Цветанови!

Това за пациента е шегичка!

Какво прави Цветанов – според премиера той работи за партията, но истината е, че работи за себе си и собствената си популярност, която разчита, с тези нескончаеми появявания да се увеличи рейтингът му около изборите, защото истината засега е една - без Бойко Борисов – няма ГЕРБ!

Факт. И Цветанов отива в забвение, ако лидерът му го хване липсата, колкото и да му е неприятно!

Като вътрешен министър Цветанов обяви в телевизионно интервю, че има политици, които ползват услуги на компаньонки! Как го узна – да не би да му се дава възможност да наднича под юргана на тези политици?

Политици в България са използвали услугите на модели, работещи като проститутки, като по този начин са били притискани от подземния свят. Това съобщи българският МВР-министър Цветан Цветанов в телевизионно интервю. Министърът не разкри подробности и имена на замесени политици, съобщи австрийската телевизия О Ер Еф.

Цветанов само призна, че полицията разполага с оперативна информация, че политици са били записвани, а в последствие тези записи са били използвани, за да ги изнудват.

Въпросът е: като какъв е чел или слушал Цветанов тези записи – като министър, като зам.-председател на ГЕРБ или като гражданин?

Май в нито една битност той няма право да слуша подобна оперативна информация. Все пак не е Едгар Хувър – или е?

МВР-министърът Е кадровик и то в национален мащаб, в трите власти!

Не може да стане известен като лидера си, но пък опитва да възседне властите в държавата.

След анализите на „Хроники”, че вътрешният министър Цветан Цветанов се готви за премиер със задкулисната подкрепа на някогашния американски посланик Джеймс Уорлик, на 22 март агенция КРОСС излезе със следното съобщение:

Вицепремиерът Цветан Цветанов определи като несъстоятелни твърденията на анализатори, че с промените в правителството все повече партия ГЕРБ се слива с държавата, а той е главният кадровик на този процес, съобщи БНР. "Да не ми приписват чак такава голяма роля", каза той самодоволно.

По член 1, алинея /2/ от бившия член Първи на Живковата Конституция, ръководната сила в обществото и държавата е на Партията, в случая на Политическа партия ГЕРБ.

Член 1

Ал. (2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.

Заменете БКП с ГЕРБ и ще видите за какво иде реч.

Партия ГЕРБ, респ. министърът на вътрешните работи, Цветан Цветанов определя какво да приемат депутатите от тяхното мнозинство като законодателство и така де факто, владее законодателната власт! В парламентарната група на ГЕРБ мнозинството е на депутати, привързани към Цветан Цветанов, а тези, които се "водят" хора на премиера даже не смеят да го показват!

Що се отнася до съдебната власт – в ключови съдилища Цветанов пробута свои хора: като председател на Софийски градски съд – семейната приятелка Владимира Янева и като председател на Върховния административен съд – приятеля Георги Колев!

Цветанов се опита да наложи промени в съдебната власт чрез добре подработени 41 съдии, но удари на камък... и отложи да известно време тази задача. Това време се оказа изслушването и изборът на членове на нов Висш съдебен съвет!

От шестима избрани от квотата на съдиите в края на седмицата /10-16 септември/за членове на ВСС, опонентите на Цветанов успяха да наложат с гласуване само един свой представител!

Съдията от Апелативния съд в София /САС/ Калин Калпакчиев бе избран след балотаж, като той бе една от най-силните кандидатури на недолюбвания от властта Съюз на съдиите в България.

Името на Цветанов лъсна, когато неговия човек Георги Колев събра няколко свои колеги във ВАС и те предложиха нов вариант за провеждане на вота. Срещата на Колев и приятели не бе обявена публично, но на събралите се пред съда репортери шефът на ВАС обясни, че заедно с шефката на СГС и семейна приятелка на МВР шефа Цветанов, Владимира Янева-Манолева, ген. Пенгезов и делегати от някои административни съдилища обсъждали нови изборни правила.

Всъщност при избора на членове за новия ВСС от съдиите, борбата се водеше между казионните Сдружение "Съдии за единна Европа" /СЕВ/ срещу авторитетния у нас и извън граница Съюз на съдиите в България.

„Всеки ден си говоря със съдии” бе казал ненапразно Цветанов преди време в един разговор от малкия екран, но когато го запитаха конкретно с кои съдии си говори – той не пожела да спомене имена, а още по-малко пък повода за  на разговора си всеки ден с магистрати.

„Съдът и МВР са като скачени съдове”, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който участва във Форум за публично представяне на План за действие за реформи в съдебната система /мероприятие, за което съобщи Пресцентърът на МВР?!/-бел. Л. М./.

Аз винаги съм бил с протегната ръка към съда, винаги съм бил да работим заедно, допълни той.

МВР и съдът са зависими една от друга институции. Едните събират доказателства, прокуратурата внася обвинителните актове, а съдът се произнася на база професионалната подготовка за това, което обществото очаква – така наречената справедливост, обясни той.

Цветанов каза още, че е взимал отношение по конкретни случаи към конкретни магистрати, които са били засегнати, но това са единични случаи, а не е цялостно негово отношение или поведение спрямо съда.

На въпрос дали с участието си на Форум за представяне на План за действие за реформи в съдебната система със съда заравят томахавката, Цветанов попита „Кой говори за томахавки и подобни въпроси?”

И прилагането на законите е по Цветанова угода

Добре, че Цветанов не е Бил Клинтън, и Моника Люински не си е търсила под бюрото му кламерчето, защото тогава не виждам как един български съд ще положи на стола нашият министър и той ще изживее цялото унижение да бъде разпитван за белите петна по роклята на Люински!

Та на заседанието в Пловдив по делото, в което съдия Мирослава Тодорова съди министър Цветан Цветанов за клевета, на 18 септември се случи прецедент!

"Не се чувствам виновен за това, което съм казал - заяви Цветанов по повод заседанието на съда по делото на съдия Тодорова. - За мен е непрофесионално да имаш забавяне на дела с месеци и с години и на по-горна инстанция да има изтекла давност, защото това е отказ от правораздаване", каза Цветанов.

Само че него го съдят за клевета! А не съдия Тодорова съдят? Или греша?

На заседанието от 18 септември в Пловдив, вместо страните да пледират по казуса и по събраните всички доказателства, най-неочаквано съдия Екатерина Роглекова допусна искане на адвоката на министъра Десислава Добрева, от верния на Цветанов Софийски градски съд да бъде поискана детайлна справка за всички забавени дела и мотиви на Тодорова от 2004 година насам. Подобно искане не би следвало съдът да допусне, тъй като не се отнася към предмета на делото, коментираха юристи за „Хроники”.

Ще припомня, че съдия Мирослава Тодорова внесе иск срещу Цветан Цветанов за клевета, след като той в две интервюта твърдеше, че тя покровителства организираната престъпност.

Според съдебната практика, при подобен казус, за да бъде оневинен подсъдимият, той трябва да докаже истинността на своето твърдение – че Тодорова е свързана с мафията и я покровителства.

Детайлната Справка от Цветановия СГС може единствено да докаже административните нарушения на съдия Тодорова, но не и, евентуална нейна служебна закрила на бандити.

Съдията по делото даже си позволи да определи като основателно искането на защитничката на Цветанов, но е обели и дума за мотиви да приеме това искане!

Съставът на Пловдивския районен съд отказа на адвоката на съдия Тодорова правото да приложи като доказателства по делото копие от интервю на премиера Бойко Борисов пред в. “Капитал“, в което той заявява, че е предложил на вътрешния министър да се извини на Тодорова.

За Цветановата защитничка се оказа маловажен фактът, че състав на Върховния административен съд отмени едно от двете наказания на съдия Тодорова, с което й бе намалена заплатата, като незаконно! Защитничката не допусна да се представи това доказателство пред съда!

Това е Цветановото правосъдие – това ни чака с новия Висш съдебен съвет и хората на вътрешния министър, разположени по различни възложи съдилища!

Това ни чака – безпардонна арогантност, безнаказаност, самочувствие без покритие, набеждаване на невинни граждани в престъпления, и прочие, и прочие!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене