Васална държава ли е България като част от бившата Османска империя?

Пълзяща ислямизация по американски сценарий върви в страната ни?!

Центърът на Пазарджик почерня от никаби и буркиВ средата на септември центърът на Пазарджик почерняБрадати мъже се подиграваха с репортерите и въпросите им, ако ги питаха нещо сериозно от накаби и бурки в деня, когато започна процесът срещу 13-те имами, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями", /клон на едноименната саудитска фондация, действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик – бел. Л. М./.

Имамите са обвинени в популяризирането на радикален ислям. Мъже с дълги бради, стояха пред съда и заявяваха готовност да подкрепят и помогнат на братята си, които са обвиняеми!

Удобен отговор, който е адресиран до зрителитеСтотици мюсюлмани от Пазарджик, Сърница и района на Родопите стояха пред сградата на Окръжния съд и по-грамотните отговаряха със заучени фрази на репортери от медии, които правеха интервюта само с ислямистите.

Предвидливо подучени, защитниците на обвиняемите бяха взели националния трибагреник в ръка и знамето на Европейския съюз, така с двете знамена, присъстващите на митинга се обявиха в защита на подсъдимите, обвинени освен за членството си в забранената организация и в проповядване на идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава. Според протестиращите не ставало дума за радикален, а за най-обикновен традиционен ислям.

Нещата са сериозни, но властта упорито нехае

Поредната дневна молитваВ съобщението на Прокуратурата се казваше, че обвиненията са по чл. 108 ал.1 пр. второ от НК - за проповядване на антидемократична идеология, изразяваща се в противопоставяне на принципите за демокрация, разделение на властите, либерализъм, държавност и върховенство на закона, основни човешки права, като равенство на мъжете и жените и религиозна свобода, чрез проповядване идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава.

Фондация „Ал Уакф Ал Ислами” е учредена в гр. Айндховен, Холандия, и сеВърхът на джамия финансира предимно от салафитски кръгове в Саудитска Арабия, публикува Агенция „Фокус”. Холандският клон на фондацията е затворен, след като става ясно, че шестима от атентаторите от 11 септември са посетили семинар, организиран от „Ал Уакф ал Ислами”. Фондацията е сред няколкото организации, срещу които има заведени дела от семейства на жертви на атентатите от 9/11 2001 година.

Според доклад на холандското разузнаване за дейността на фондацията в Айндховен „Ал Уакф ал Ислами” говори за джихад.

У нас, под формата на благотворителна дейност, Ислямска фондация „Ал Уакф ал Ислами” осигурява подкрепа за различни програми – оказване на помощ на жени и деца, образование и социално развитие, както и изучаване на арабски език. Но това е официално и удобно, за да привлича социално слаби семейства.

В Пазарджишко Окръжната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по повод проведената специализирана съвместна операция по пресичане дейността на нерегистрирания клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ал Ислями” във взаимодействие с МВР, каза за радио „Фокус” - Пазарджик говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Снежана Стоянова.

На 9 март 2011 г. на пресконференция в Смолян зам.-главният прокурор на Република България Валери Първанов съобщи, че в литературата, иззета при специализираната акция на ДАНС за предотвратяване на радикалния ислям в областите Смолян, Благоевград и Пазарджик, се съдържат проповеди, различни от Корана и традиционния ислям.

На 19 март 2011 г. Окръжната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство по случая с нелегалния клон на ислямската организация „Ал Уакф ал Ислями”.

Това е началото...

Посланик или губирнатор във васална България?

Турският посланик в Националната телевизия?!Ректори на български университети поискаха отзоваване на турския посланик в България Исмаил Арамаз заради негово писмо с 11 нареждания по спора с Турция за дипломите ни. През лятото турският съвет за висше образование реши да не признава издаваните от българските университети дипломи на турски младежи, защото някои от документите били фалшиви.

Необяснимо защо президентът Росен Плевнелиев заяви пред журналисти, че временно наложените мерки ще бъдат отменени и че легализацията на дипломите от български вузове ще бъде възобновена възможно най-скоро?!

Проблемът с признаването на дипломите от български университети в Турция е изцяло технически въпрос, който не трябва да се политизира. Около това становище се обединиха вчера президентът Росен Плевнелиев и председателят на турския парламент Джемил Чичек.

Къде вижда държавният глава политизиране в проблема, след като сме се довели дотам, турският посланик да нарежда в суверенна България с писмо как да се разреши спорът с дипломите?

И именно той, Исмаил Арамаз бе този, който провокира скандала с дипломите като пусна информация за фалшифициране на академични документи и за купуване на изпити?!

Вместо да бъде извикан за обяснение в МВнР за обяснение, родните министри започнаха да се гърчат, за да отговарят как стоят точно нещата в този скандал!

Като капак на всичко сторено, турският посланик в София си позволи да прати писмо с 11 нареждания до ректори на висши учебни заведения като мерки за потушаване на скандала, предизвикан от него самия?! В резултат на провокирания скандал от посланика, при посещението на председателя на турския Меджлис Джемил Чичек, българският президент го прие най-радушно и увери репортерите, че легализацията на дипломи на турски студенти, завършили български университети, ще бъде възобновена възможно най-скоро?!

"Между нашите две държави няма никакви политически проблеми”, каза при посещението си в Благоевград посланикът на Република Турция Исмаил Арамаз, сякаш нищо не е сторил, за да орезили страната ни.

При посещението в Благоевград на посланика беше повдигнат въпросът със скандала с непризнаването на български дипломи в Турция и с разпратените до ректорите писма от името на посланика, в които се критикува българската образователна система. По тази тема посланик Арамаз беше категоричен, че действително има проблем с българските дипломи в Турция, тъй като има множество сигнали за фалшиви български дипломи както и оплаквания от студенти за качеството на образованието у нас.

„Ние искаме, когато един лекар получи диплома, да лекува, когато един строителен инженер получи диплома, да строи къщи, в които живеят и работят хора, тези дипломи да бъдат истински” – каза той.

На фона на това поведение на родните политици, от коридорите на властта, идва и резонния въпрос – България васална държава ли е, да не би междувременно да сме се превърнали отново в бивши територии на някогашната Османска империя?!

Европейската комисия отбеляза, че ситуацията със спазването на основни права в Турция продължава да бъде повод за сериозно безпокойство.

Ограниченията на свободата на медиите и големият брой съдебни дела срещу писатели и журналисти остават въпроси, предизвикващи сериозно безпокойство. Автоцензурата е широко разпространена, пише в доклада.

В документа еврокомисарите не скриват тревогата си, че се засилват опасенията по отношение на липсата на значителен напредък за пълното изпълняване на политическите критерии в Турция.

Турция побърза да изрази разочарование от доклада относно разширяването Европейския съюз, в който се обръща внимание, че липсата на „какъвто и да е прогрес относно 25-годишните опити на страната да се присъедини към съюза”, коментира АФП.

„За наше съжаление тазгодишният доклад на ЕС е особено разочароващ, най-вече в главите по политически критерии. Както изглежда докладът е небалансиран. Явно председателството на Кипър оказва своето влияние”, заяви турският министър по европейските въпроси Еджемен Багъш.

Бойко Борисов, премиер„България ще изпълнява стриктно това, което НАТО реши във връзка с напрежението около Сирия”. Така премиерът Бойко Борисов за пореден път подкрепи Турция в конфликта й от последните дни със Сирия.


Скандалът, който никой не счете за необходимо да обясни и поднесе извинения

В Дискусионно студио бе показан документ, според който главният мюфтия Мустафа Хаджи, /ръкоположен на поста от бившия американски посланик Джеймс Уорлик, въпреки решение на Върховния съд в полза на Недим Генджев – бел .Л. М./моли премиера Бойко Борисов да му съдейства да бъде прекратена ревизия на Националната агенция по приходите на Главното мюфтийство?!

Писмото на Главния мюфтия до Борисов

В писмото се казва: „Ако изпълните нашата молба да спрете ревизията, ние сме готови да променим нашата подкрепа на ДПС и да подкрепим ГЕРБ на бъдещите избори.”

Въпросната ревизия е била поискана от Недим Генджев, законно избрания Главен мюфтия, за разлика от Мустафа Хаджи, който бе „назначен” на този пост от посланика на САЩ в София, Уорлик.

Това ако не е разпънат чадър над Главното мюфтийство, кое е. В резултат на писмото на мюфтията, данъчните задължения на Главно мюфтийство са сведени от 15 млн лева на 3, 5 млн лева?!

От в. „Свободен народ” са цитирали и кореспонденция между началника на кабинета на премиера, Румяна Бъчварова и МФ дни след изборите 2011 година. Бъчварова и изпратила питане по отношение на ревизията на Главното мюфтийство и е поискала?! Еднократно финансово подпомагане на ГМ вероятно в знак на благодарност към гласувалите за ГЕРб мюсюлмани?!

Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов дава подробен отчет на Бъчварова по нейното питане, като е посочил датите по въпросната ревизия, за която пише Главният мюфтия до Борисов, както и как са били намалени пет пъти данъчните задължения на Главното мюфтийство?!

На тези избори Смолян и Пазарджик попаднаха под властта на ГЕРБ след местните избори, което пък осигури спокойствие на изповядващите радикалния ислям да правят каквото са им наредили отвъд границата ни.

Върхът на нахалното писмо на Главния мюфтия Мустава Алиш Хаджи до премиера Борисов е в следното изречение: „Възползвам се от случая да Ви благодаря от името на турския посланик Исмаил Арамаз за съдействието пред Софийски Апелативен съд за отстраняването на Недим Генджев от ръководството на мюсюлманското вероизповедание...”

В писмото на Мустафа Хаджи е изказана и благодарност към вътрешния министър Цветан Цветанов Хаджи да си възвърне Главното мюфтийство?!

„Освен ДПС няма кой да ни защити от обвиненията на Генджев във фундаментализъм” – пише Главният мюфтия до Борисов.

„Очакваме и занапред Вашето съдействие!” нахално, но откровено завършва мюфтията писмото си.

Какво е комбинацията тук: турският посланик оказва натиск над български съд, като го прави чрез премиера, а една религиозна общност си играе на политика с властта, като открито и нагло я рекетира!

Не минахме и без конгрес...

ДПС чете Декларация в парламента в защита на радикалния ислям, за който съдят имамите в Пазарджик„Не може да не ни тревожат опитите за създаване на конфликт между отделните религии” заяви депутатът от ДПС, Христо Бисеров на откриването на на конгреса на Европейската Либерална Младеж LYMEC, който се проведе у нас от 12 до 14 октомври.

Темата за вероизповеданията ще бъде обсъдена на конгреса на Европейската Либерална Младеж LYMEC, който се откри в София. Това каза Джейхан Ибрямов, председател на Младежко ДПС, на откриването на конгреса на Европейската Либерална Младеж LYMEC, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Една ужасната тема, която броди из България последните две седмици. Ние с моите колеги сме подготвили една декларация, която е прочетена от трибуната на Народното събрание от наши народни представители, за това как в България се потъпкват правата, свободите, правото на всеки да избира и да изповядва своята религия. Насажда се страх и едва ли не - да набеждават мюсюлманите в радикален ислям. Като ме гледате, да ви изглеждам на радикален ислямист", каза още Джейхан Ибрямов.

Парламентарната партия ДПС се застъпи за радикалния ислям в България. С декларация, прочетена в Народното събрание, депутати от Движението осъдиха процеса в Пазарджик, обявявайки го като опит за прокарване на ислямофобия, въпреки че в Пазарджис се води съдебен процес срещу имами и нерегистрирана фондация, проповядваща радикален ислям.

Радио, вестник, протести, шествия – ислямизираме ли се?

Федерация Справедливост България” и нейният председател Сезгин Мюмюн продължават с провокациите. След настояването им за изучаването на турски език в училищата в България и разрешаване за пускане на турско радио, от федерацията поискаха да издават турски вестник в Кърджали.

Цитирам горните събития, за да задам въпрос: трябва ли да сме изненадани от факта, че в Интернет бяха пуснати скандални кадри, които показват мюсюлманско шествие проведено на 23 август в Пазарджик. В него цигани, облечени като талибани крещят клетви за вярност към Алах.

Подобна демонстрация не може да се случи в нито една арабска държава, поела светския път на развитие, камо ли в САЩ, които подкрепят ислямистите, но ги държат настрана от територията си.

Районният мюфтия на Пловдив Осман Хилми подкрепи радикалните ислямисти от Пазарджик, заявиха група пловдивски имами. Те призоваха срещу него да започне разследване от страна на властите. Според мюсюлманите, Хилми e изучавал радикален ислям в Судан, а впоследствие е преподавал в село Сърница.

Групата имами, предвождана от Кемал Рашид, настоява за оставката на Осман Хилми от няколко месеца заради редица нарушения, които по техните думи е извършил мюфтията.

Посещението в България на делегация от турски депутати, водени от председателя на Меджлиса, Джемил Чичек намери широк отзвук и в турските медии. В своите коментари те наблягат върху изразената от българските държавни ръководители готовност за подкрепа на турското евро-членство и за всестранно развитие и още по-близко сътрудничество във всички области.

Явно в правителството на ГЕРБ никой не е чул за критичния доклад на Европейската комисия, която не препоръчва присъединяване на Турция към ЕС.

На 13 октомври близо 100 души се събраха на протест в центъра на Велинград срещу изграждането на джамия. По време на протеста, организиран от партия НФСБ е имало засилено полицейско присъствие.

Няколко десетки жители на Велинград протестираха срещу намерението на местното мюсюлманско настоятелство да узакони незаконната джамия в центъра на града.

До момента в общината са депозирани около 900 подписа против искането за промяната на статута на административна сграда край общинския пазар в молитвен дом.

Велинградчани се притесняват, че в центъра на града, където населението е изцяло християнско, ще се издигнат минарета с високоговорители, които ще смущават спокойствието на местните жители.

Председателят на Общински съвет Деяна Кехайова успокои протестиращите, че засега няма депозирано искате за строеж на минарета. От местното мюсюлманско настоятелство обаче признаха, че незаконно ползват административната сграда за молитвен дом.

„Ние искаме от общината да измени предназначението на административната сграда - да бъде религиозно-молитвена сграда. Понеже ние нямаме молитвен дом. И незаконосъобразно ползваме салоните за молитвен дом", каза пред бТВ председателят на мюсюлманското настоятелство във Велинград Мустафа Кадьов.

Няма воля в общинското ръководство в Бургас, за да санкционират джамийското настоятелство за незаконната молитва и незаконната джамия в кв. Победа на 19 август съобщи единствено телевизия СКАТ. Достъпът до строителния обект е забранен със заповед и влизането в него нарушава Закона за устройство на територията /ЗУТ/. Задължителните огради около обекта ги нямаше, за да бъде улеснен имамът Юмер Раджиб, който на 19 август загърби заповедта и извика последователите си в кв. Победа за Рамазан Байрям.

В сграда, която няма заповед за експлоатация допускът е забранен, тъй като се нарушава ЗУТ, но никой от общинското ръководство не пожела да обясни ще има ли санкции срещу влизането в молитвения храм, след като той не е пуснат в експлоатация, тъй като минарето трябва да се премахне.

Бургаският имам е уверил репортер на НТ СКАТ, че има разрешение да влизане в джамията от където трябва за провеждане на молитва, въпреки че на нея са били допуснати и непълнолетни.

„Имаме заповед, даже я показахме на общината!” -заяви пред камерата на СКАТ човек от джамийското ръководство, което прозвуча нелепо, тъй като именно общината е тази, която разрешава какво да се случва на нейна територия в рамките на действащите закони.

Цигани, облечени като салафити шестват в Пазарджик с викове В Интернет беше пуснато видео, което показва шествие на цигани, облечени като ислямисти /салафити/. Циганите крещят „Аллах Акбар!”, което ще рече „Аллах е велик!”

Шокира присъствието на деца в шествието, което не се допуска от Закона за детето.

След всичко казано дотук трябва ли да питаме как ще свърши съдебния процес срещу 13-те имами в Пазарджик?

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене