Брутално

В чии ръце е съдбата ни и тази на нашите деца, и близки

Борисов пред Диана Найденова припомни поговорката :На 10 декември в неделя, Борисов даде едно изключително брутално интервю по bTV пред Диана Найденова, в което коментира в типичната си безочлива арогантност някои от темите на деня:

За посещението си в Щатите

Водещ: Имаме 30 минути време за разговор, а и теми дал Бог. Да започнем първо със срещата ви с президента Обама – една от най-дискутираните теми на седмицата. На мен например не ми стана ясно защо бяхте във Вашингтон?

Бойко Борисов: Съжалявам, че не ви е станало ясно. Ние имаме много активна външна политика и непрекъснато се срещаме на различни нива с различни ръководители на държави. И за нас това не е някаква новина, че ще имаме среща поредна с президента Обама.

Водещата Диана НайденоваВодещ: Знаете обаче, че световните медии говореха за това, че вие сте първия европейски лидер, когото той приема след спечелването на изборите.

Бойко Борисов: Така е. Когато се обади да поднесе съболезнования на България за терористичния атентат в Сарафово, тогава се уговорихме веднага след изборите да се видим. И просто той даде три дати – 3 декември, 17 декември, на 17 декември имаме смесено заседание с гръцкото правителство и мисля, че 20 януари. Считате ли, че съм длъжен на някого да обяснявам защо съм приел 3-ти, а не 17-ти или 20-ти, на някои анализатори, в кавички, които се изявяват?

Стоп! Какво ни казва Борисов,

че след терористичния акт Барак Обама му се е обадил, за да изрази съболезнованията си и тогава се уговорили, след изборите за американски президент – да се видят?!

Барак Обама прие в Овалния кабинет премиера Бойко БорисовКак така още на 18 юли Обама е бил сигурен, че ще бъде преизбран, та да уговаря срещи след изборната победа?!

Откъде накъде Обама лично е дал три дати, след като изобщо не е бил сигурен, че ще бъде преизбран?

Да не говорим, че никога, ама никога, един президент на САЩ не отваря тефтера, за да определя лично дати за визитите на чужди лидери в Белия дом!

Подобна измислица би могла да мине пред всеки, но не и пред човек, който познава дипломатическия протокол!

Някой нещо си измисля, Някой силно лъже и това Нещо противоречи на всякаква логика!

Месеци преди изборите Обама да дава дати за срещи, след като всички знаем, че това американският президент никога не върши и по протокол. За тези визити си има хора и процедури в Белия дом!

„Докато за другите хора, нормалните политици в Европа, това са работни нормални срещи, които се провеждат често и си говорят хората по различни теми. И затова аз само се надсмивах над писанията по вестниците, защото за радост към днешна дата и с президента Обама, и особено с неговите съветници в лицето на господин Бренън, на директорите на националните му служби, на федералните служби, прекрасни колеги, добри приятели...

Считате ли, че съм длъжен на някого да обяснявам

защо съм приел 3-ти, а не 17-ти или 20-ти, на някои анализатори, в кавички, които се изявяват? – заяви Борисов пред интервюиращата го Найденова.

А ето го и отговора, който Найденова "пропусна" да му даде, но ние, от "Хроники" не пропускаме!

Считаме, господин премиер, считаме, че сте длъжен, защото пътувате на наша сметка, а не с пари от джоба си, или партийни пари от ГЕРБ! Ето защо, считаме, че трябва да обяснявате, но с истини, а не с приказки на границата на лъжата!

Борисов се хвали с приятелство с кого ли не по света... Водещ: Може ли да кажете, че отношенията ни с Русия с днешна дата…

Бойко Борисов: Вие, доколкото знаете, просто виждате доколко дори са смешни тези твърдения, защото в същото време, когато тези хора са го твърдели, НАТО взе решение и заедно с Турция да сложат ракети на турско-сирийската граница. И хубаво стана, че точно по времето, когато бяхме ние с президента Обама, повтарям, изключителен човек, изключителен приятел на България, заедно с техните служби, заедно с всички, които в момента са в американската администрация, мога да кажа, че България е сочена за един изключителен партньор, българският народ като такъв.

Водещ: Сега като стъпим на местна почва, прелетим през океана, за да се върнем в родината, ще стане малко по-труден разговорът, но последно, по същото време, докато вие бяхте при господин Обама…

Бойко Борисов: Исках да кажа, че президентът Путин с моя турски колега Ердоган бяха от другата страна, така че беше много… Всички чакаха.

Водещ: Да де, но това беше разчетено от международните анализатори като сериозно стопляне на отношенията между Русия и Турция за сметка на отношенията между нас и Русия. Защото Русия ще строи ядрена централа за 20 милиарда.

Бойко Борисов: Кажете сега кои са тия анализатори.

Водещ: Да не ги споменаваме.

Бойко Борисов: До вчера Турция и Русия си разменяха толкова остри реплики. Това е нашата граница през Черно море – оттатък е Русия, от другата страна е Турция. След Турция идва Сирия, от другата ни страна е Сърбия, Косово. Просто непрекъснато в този регион има конфликти. Аз толкова много се радвам, че президентът Путин беше отложил, ако си спомняте, визитата, отиде да се види с премиера Ердоган и дойдоха такива добри новини оттам.

Водещ: Но вие не отидохте на първата копка на "Южен поток", отиде рожденичката Лили.

Бойко Борисов: Тя не беше рожденичка.

Водещ: Ами на следващия ден, след като празнува рождения си ден.

Бойко Борисов: Ами то аз след шест месеца съм имал рожден ден, значи и аз съм рожденик, защото пък не на следващия, а на шести…

Водещ: Добре, ден след като отбеляза рождения си ден, замина за първа копка на "Южен поток". Защо не вие?

Бойко Борисов: А защо аз? Аз не ходя на първи копки, много рядко ходя. Аз ходя на откриване...

Той ходи на откриване, а не на първи копки! Запомнете това, за да не стават грешки!

Той може всичко – да отиде в Русия когато си иска, може и да не отиде.

За него отношенията и с Ердоган, и с Путин не били проблем!

„... Аз не мога да разбера защо трябва аз да отида.

Борисов: Аз мога да отида когато поискам в Русия

За Борисов няма пречки - не е звъннал на Путин - не е отишъл там!Водещ: Защото такива бяха очакванията. Защото се говореше…

Бойко Борисов: На кой?

Водещ: … че вие в началото на декември ще посетите Русия. Признайте си.

Бойко Борисов: Аз мога да отида когато искам в Русия.

Водещ: Сигурен?

Бойко Борисов: Абсолютно. С президента Путин ако искате утре да поискаме разговор, утре ще ни даде. И той щеше да дойде, ако нямаше, знаете, проблеми, сега да не ги коментирам, не ми е работа.

Водещ: Добре.

Бойко Борисов: За наша радост ние имаме прекрасни отношения и със САЩ като наш стратегически партньор, имаме и с Русия, имаме и с Турция, имаме разбира се и с Европейския съюз. Няма баланс иначе.

Дали Борисов сериозно смята,

че някой ще повярва как руският президент Владимир Путин, научил, че Симеон Дянков ще пляска руснаците е загорял да идва в България?

Защо Борисов не размисли дали той би отишъл в държава, от която някакъв измислен финансист се заканва да го пляска?

Водещ: Хубаво е, че направихме тези уточнения. Сега се връщаме в България. Преди да започнем политическите анализи, защото предизборната кампания струва ми се не само започна, а вече се ожесточи, в същия този блиц дух моля, да ви питам ще има ли коледни добавки към пенсиите?

Бойко Борисов: Не.

Водещ: Може ли да попитам първо?

Бойко Борисов: Не.

Водещ: Какво не? Какво ще ви питам…

Бойко Борисов: Казвам ви, че няма.

Водещ: Какво?

Бойко Борисов: Дали ще има коледни добавки.

Водещ: За пенсионерите.

Бойко Борисов: Има Закон за бюджета, няма да има коледни добавки, тъй като няма пари от бюджета.

Водещ: Защо социалният ви и финансов министър вече трети месец не спират да говорят за това, че се чакат показателите…

Бойко Борисов: Защото и аз много искам да дадем коледни добавки, но няма в хазната.

Т. е. пари няма, но нека двама министри да говорят или разсъждават по темата, за да има очаквания, макар и лъжливи, а и защото хората трябвало да знаят, че Борисов искал да даде коледни добавки към пенсиите?!

Гавра с мизерстващите гладни и мръзнещи пенсионери

Над два милиона пенсионери чуха, че няма да им дадат коледни добавки към обидно ниските пенсии!

Така че пари от бюджета има - за разкопки и търсене на мощи, но за живите няма милост!

Обидно е за майките и бащите, но ситият на гладния не вярва! Знаем го още от времето на Мария-Антоанета...

„...ако не искаме да се превърнем както Италия, днес премиерът си даде оставката, в Испания виждате избиват се хората по улиците вече, Португалия, Ирландия и кой ли не, просто трябва да продължим със същата фискална дисциплина...рече Бойко Борисов. Само че българинът търпи до време, особено когато е принуден да си ляга гладен, болен и на студено...

Пенсиите? За бедността са виновни комунистите и семейството на Станишев?!

„Водещ: Докато вие бяхте във Вашингтон, за да не обвиняваме тук политически анализатори и спекулации, сигурно не сте чул, че европейската статистика излезе за пореден път с информацията, че ние наистина сме най-бедния народ в Европейския съюз.

Бойко Борисов: Естествено, че ще бъдем най-бедния народ. Естествено. Ние продължаваме още да избираме комунистическата бивша партия в България 20 години след революцията, продължаваме ДПС да има винаги по 10 процента и да е балансьор в парламента и да създават проблеми. Естествено, че ще бъдем. Кога сме били по-богати в 100-годишната история на БСП да ви питам? Кога сме били по-богати? Ние колкото сме били по-приближени към социалистите навремето или по-развит социализъм, в кавички, толкова по-бедна е държавата.

Странно защо водещата Диана Найденова не попита Борисов след тези словоизлияния: А вие не бяхте ли член на тази партия? Не напуснахте ли МВР, в знак на протест против деполитизацията?

Водещ: Мая Манолова ви отвори един халваджийски тефтер и ви казва…

Бойко Борисов: Аз бих й отворил пък, да я пратя да отиде при господин Иван Искров и да отвори спестяванията на българските граждани в БНБ – над 33 милиарда лева. До нейния халваджийски тефтер, аз й казах – болно ми е, че има и такъв тефтер, стоят 33 милиарда спестявания на граждани в банката.

Т. е. Борисов не вярва, че в България има бедни, гладни, мизерстващи, умиращи заради липса на пари за лечение!

33 милиарда имало в БНБ, но колко от тях са по 2 до 5000 лева, и колко на милионери? Това защо Борисов не казва?

Водещ: Ама и пенсионерите са работили, господин премиер.

Бойко Борисов: Да, безспорно. Миличките мои. Но те през годините главно поддържаха БСП – 22 години. Вижте им митингите.

Водещ: И какво, да ги накажем ли?

Бойко Борисов: Не ги наказваме. Тези хора са им похарчили парите. Тези хора са държали държавата най-бедна. Но за съжаление носталгията към миналото ги държи там. Искам да дам много, но аз искам да мисля и за тези хора, които работят; тези, които искат да отиват на работа по добър път, да имат метро, да имат комуникации, да имат чиста среда и екология. Аз мисля и за тези хора, защото те са носители на прогреса. И виждате, че сега от април месец ще вдигнем и пенсиите...

Пенсионерите? „Миличките мои, но те през годините главно поддържаха БСП – 22 години. Вижте им митингите!”

БСП ли каза Борисов? А защо смелата Диана Найденова не го попита – не бяхте ли Вие член на тази партия, която е откривала лагери?

Найденова не посмя и отмина с мълчание словесната тирада на премиера.

Четвърта година от мандата на ГЕРБ, всяко обяснение за мизерията и бедността съдържа обвинения срещу комунистите,/вече несъществуващи/, замазване на тиранията и кощунството с живи хора, с политическите опоненти.

Кой е опозиция в България днес, по време на режима на ГЕРБ и Бойко Борисов?

Сергей Станишев? Иван Костов? Ахмед Доган? Не – опонентът на режима на ГЕРБ е гражданството!

Станишев ходи из парламента с таблет с портрета на дъщеря си Дария и даже не излезе при майките, които протестиращи нахлуха с малките си рожби.

Станишев не излиза в четвъртъците пред парламента при пенсионерите, защото бедността, мизерията и тегобите им за оцеляване са му чужди!

Единственото, което роди главата на Бойко Борисов бе, че управниците лъгали пенсионерите цели два месеца! Е, и? Ще ги стопли ли, ще ги нахрани ли, или ще ги излекува пенсионерите и безработните тази констатация на лидера на БСП и ПЕС?

Или трябва да се впечатлим от предпазливия коментар на Сергей Дмитриевич, че не се гордеел, че Бойко Борисов бил член на партията му?!

На кого му пука дали се гордее Дмитриевич, или не се гордее с нещо си, след като в ефир пред над два милиона българи бившият член на БКП и днешен премиер, Бойко Борисов обяви, че едва ли не в тази партия са убийци?

Каква подигравка, какъв цинизъм има във възклицанието на Борисов: „Миличките мои, те през годините главно поддържаха БСП...”

Какво излиза според елементарната логика на Борисов? – Щом са гласували за БСП пенсионерите – сега ще си плащат – с глад, със студ, с болести, с мизерия и борба за оцеляване!

Защо Дянков е циничен – защото подражава на сайбията си

Бойко Борисов: Между другото, аз съм доволен от Дянков. Даже се чудя как е говорил за коледни надбавки, като прекрасно знае, че в бюджета няма, но той свърши много работа. Както вътрешният министър свърши много работа в Щатите и във Великобритания, и в Брюксел, така и Дянков свърши много работа по финансовата стабилност на България...

Финасова стабилност за най-бедната нация, най-бързо топящата се нация, най-болната нация – тук има ли място за твърдение за финансова стабилност?!

Тъпи шеги за социалистите от лидера на ГЕРБ или виж, кой говори за бандити!

... Водещ: Кажете обаче притесни ли ви онова предупреждение на лидера и на европейските социалисти господин Станишев, че като не си отидете с мир, ще си отидете по друг начин?

Бойко Борисов: Те веднъж са убили дядо ми. Така че аз ги приемам много на сериозно тези работи. И взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити.

Водещ: Какво значи това?

Бойко Борисов: Да се охраняваме. Те са много страшни. Те са много страшни, Станишев е много страшен. Той по другия начин, той ги разбира тези работи още така по наследство.

Водещ: Как, какво, притеснявате се физически?

Бойко Борисов: Как се убиват хора, как се правят концентрационни лагери, той прекрасно знае какво е било в „Белене” преди атомната централа да тръгне да я строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият начин, другият, е ясен. Но мисля, че няма да му се дадем така лесно, колкото и да е страшен. Защото безспорно те са много страшни. Те са много страшни.

Не разбирам как човек може да е бил член на някаква партия и след години да я хули и отрича...

Убитият дядо на премиера – съчувствам му, това е болка, която той не спира да припомня вече четвърта година мандат! Не е ли време вече да каже кога, къде и по каква причина е бил убит неговият дядо. Аз лично свещичка ще му запаля, да е светъл пътят му!

Очаквам премиера Бойко Борисов да каже конкретно кой, защо и кога, къде е убил дядо му! Нали е част от неговата биография – нека да знаем повече за тази трагедия!

И ние сме имали дядовци, бащи – защо не осветли тази част от биографията си господин премиерът?

Премиерът е прекалено изнервен

Преди време, в началото на мандата, Бойко Борисов подхвърли, че Лютви Местан уж сбъркал вратата му в Бояна и се озовал при него!

Сега интригата се повтори – премиерът съобщи че след операцията на крака му, пръв посетител при него бил не друг, а лично Иван Костов?

Категорично не съм привърженичка на лидера на ДСБ, не приемам нито стила му, нито егоизма му, нито готовността му да руши, за да оцелява в политиката, но защо Борисов подхвърли за това посещение?

За да уязви Костов? И защо, защото точно сега това му е изгодно?

Всички знаем, че целта на Иван Костов е да се пенсионира в парламента, за да няма пенсията му таван!

Знаем, че през изминалите 23 години Костов беше два пъти министър на финансите, веднъж премиер, която му отрежда специални заслуги по сегашното състояние на икономиката, финансите и законодателството в държавата.

Знаем, че краят на СДС започна, когато Иван Костов поиска да направи от СДС партия, за да я управлява еднолично.

Знаем и, че зимата на 1996-97 година беше една лъжа и начин Иван Костов да вземе властта с помощта на Джордж Сорос.

И все пак – твърде низко е да се правят интриги с политически опонент, който в немалко случаи те е подкрепял!

Бойко Борисов: Аз съм дискретен човек. Но дано ме гледа, защото не му прави чест. Но най- от всичко беше учудване за всички нас, когато спечелих изборите и бях на операция, първият ми посетител в болничната стая, още не бях излязъл от упойката и ми се струваше, че халюцинирам, беше Иван Костов.

Водещ: Когато там с крака имахте проблем?

Бойко Борисов: Да. Първият. И Цецо чака в коридора, Цветанов, и не може да влезе от него. И като влезе и го видя, и вика: аз сигурно пак много работи не съм разбрал. Ето, живи свидетели са докторите, всичките.

Водещ: Добре, с какво си обяснявате…?

Бойко Борисов: Значи този човек може да си затвори очите и да дойде при мен в болницата и да каже: ти си мотора на дясното, давай, защото можете само вие да биете БСП. И е факт, че само ние можем и продължаваме да водим на БСП в условията на най-тежката криза, искам да кажа...

=====================

Декември 2012 година. Оттук нататък до изборите за парламент, всяко интервю ще е предизборна агитация на Борисов, в усилията му за спечелване на втори мандат.

Комунистите са виновни, че няма пари за пенсионерите, БСП е виновна за кризата, Иван Костов бил подмолен, прикрит.

Русия – само да щракнел с пръсти и щял да замине, или Путин да дойде!

Обама и цялата администрация на Белия дом били приятелски настроени към него и страната ни.

Дянков бил върхът. Цветанов – другият вицепремиер бил много добър!

А истината е, че каквото и да сътворят двамата му вицепремиери, Борисов ще трябва да го преглъща, защото... защото никога няма да посмее да се раздели с тях или с когото и да е от тях!

Премиерът Бойко Борисов е твърде изнервен в навечерието на изборите

и по тази причина става все по-груб и безпардонен:

Водещ: Само на края ми кажете, ако не сте премиер какво ще правите след следващите избори?

Бойко Борисов: Това не е ваша работа. Аз не ви питам Вие какво ще правите след предаването.

Запомнете: на Бойко Борисов никога не бива да му се задава въпросът какво би правил ако не е премиер!

В началото на мандата, пак при Диана Найденова министър-председателят Борисов беше казал, че ако излезе от политиката – за него няма живот, което означава, че Конституцията трябва да се промени и той да управлява пожизнено!

Шегувам се.

 

Коментари 

 
0 #1 Т_Живков 2012-12-13 04:13
Их, шегаджия,шегува ш се, значи! Но... това не означава, че лъжеш, нали?...
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене