Вътрешният министър работи за себе си и е доволен от себе си

Съдии, прокурори, президент, опозиция – всички са виновни и лоши за Цветанов, докато той не може да накара дознатели в МВР да осигурят годни веществени доказателства по различни престъпления!

Цветан Цветанов, вътрешен министърВътрешният министър надмина и най-смелите очаквания в европейски мащаб с поведението си напоследък като въведе като норма нечувани досега практики.

Няма друг министър на вътрешните работи в Европа, който отминава с мълчание и недомлъвки скандален гаф с проникнали чужди разузнавачи на българска територия.

Няма цивилизована държава, в която полицай №1 да се саморазправя със съдия докато я лиши от права, след като негова семейна приятелка има същите прегрешения?!

Цветанов обяснява как лекари са убили дете, което след това се оказва аборт на мъртвороден плод!Няма европейска държава, в която министър на вътрешните работи да обвинява в парламента лекари в убийство на дете, след като става дума за аборт на мъртвороден плод!

Няма вицепремиер и министър като Цветанов в други държави, който да произнася присъди преди да се е произнесъл съдът.

Няма друг вътрешен министър, който да съобщава заключение за убийство при неприключило следствие!

Няма министър на МВР да поема и бедствия и аварии, интерграция на цигани, пожарна и какво ли още не, за да прилапа мегаведомството му парите от държавния бюджет за тези дейности!

И всички тези самоволни прояви на Цветан Цветанов са гарнирани с шефство на предизборен щаб в управляващата партия, назначения на приятели на ключови и добре платени длъжности, и командировки от по три седмици зад граница!

Да вземем Коиловци

Цветанов обяснява за любителите на екстремни спортове– там приказките на вътрешния министър не стана ясно как парашутистите са влезли в страната. Най-много за тримата странни туристи, паднали от небето, знаят тримата мъже, които ги спипали на земята. Братята Цоневи – Слави и Васко, както и техният приятел полицай Румен, дошъл да им помогне. Те били убедени, че са хванали да крадат цигани от съседното село, които подозирали, че ограбват реколтата им, когато джип със загасени светлини връхлетял срещу тях. Хората, които изхвръкнали от него, без да обелят дума, владеели бойни изкуства. Българите твърдят, че са действали при законна самоотбрана.

Според френското издание „Експрес”, в скандала са били дадени изстрели. Равносметката: двама ранени от куршуми и трети жестоко пребит. Останалите двама предпочели да избягат през полята: камери за наблюдение показват как по-късно прекосяват селото, за да вземат автобуса за Плевен и да изчезнат.

Селяните припомнят странните находки на мястото на инцидента: кислородни маски, сгъваема носилка, превързочни материали и устройство за преливане на кръв. "Достатъчно за обзавеждане на малка полева болница", казва един от следователите. Към това се прибавят комбинезони от неопрен, сгънат парашут, три лаптопа, GPS устройства, карти, алтиметър, дрехи за смяна , изолирбанд. Всичко това в три огромни сака оранжев цвят, скрити в храстите.

Населението на селото бе травмирано, защото всички там знаят, че е намерен в чужденците морфин, Част от чужденците са били без документи и два дни след одисеята им тримата мъже бяха прибрани много дискретно от френските консулски служби!

Аферата бе класифицирана като отбранителна тайна. След тази история цели команди от цивилни полицаи пристигнаха от София. Те конфискуваха цялото оборудване и казаха на селяните да си затварят устата. На местния полицай му бе наредено да излезе в отпуска по болест, Прокуратурата наложи пълна тайна върху случая. Но останаха следи: в клиниката по ортопедия в Плевен, например, където бяха приети под полицейска охрана двамата ранени от куршуми. Скандалът стана международен.

Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение се наказва с лишаване от свобода до 5 години – това Цветан Цветанов чел ли го е, чувал ли го е поне, след като твърди, че е компетентен по законовата уредба на страната.

Няма нещо, което да е по-необичайно. Има хора, които са с различни идеи и обичат да се занимават с екстремни спортове. Има оказана медицинска помощ, но най-важното е, че всичко е приключило”, каза министър Цветанов. Той посочи, че е в компетентността на прокуратурата дали ще бъдат предприети последващи действия. Предприети действия срещу кого – французите са във Франция, а другите участници в боя са български селяни, които са действали в условия на законна самоотбрана?!

Туристите на Цветанов, любители на екстремни спортове според друго френско издание „Поан” се оказаха военнослужещи от френската Генерална дирекция за външна сигурност – към днешна дата вече бивши военнослужещи.

„Целият инструментариум на властта се концентрира върху това случаят в плевенското село Коиловци да бъде неглижиран, забравен и отминат. Това каза на пресконференция в Плевен депутатът от Коалиция за България Румен Петков, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Петков каза, че прави впечатление и арогантното отношение на българското правителство към българските граждани. „Французите правят опит за убийство на български граждани, сгазвайки ги с джипа с угасени фарове посред нощ. Този опит за убийство е предотвратен от служител на МВР. Вместо този служител да бъде награден, той е наказан.

Скандалът бе прикрит като депутатите от ГЕРБ не разрешиха Цветанов да отговаря в парламента за случилото се в Коиловци!

Проф. Стив Ханке в разговор с Емил Петров каза:

- В бюджета за следващата година най-голямо увеличение има при парите за МВР, как бихте коментирали това?

- Не съм запознат в подробности, но съм много скептичен за това да се увеличават парите за полицията. Полицията е част от проблема с корупцията. Корупцията нямаше да се случва без нейна помощ. Ще ви дам много прост пример - стъпка №1 в борбата с корупцията е да се приеме закон, който да се бори с корупцията. Но прилагането му започва с полицията, която трябва да хваща корумпираните. А вероятността някой да бъде заловен за корупция в България е много ниска. Следващата стъпка е да бъде разследван. На ниво прокуратура има много ниска вероятност някой да бъде вкаран в съда. А след това идва ред на съдебния процес и даването на присъда, където вероятността това да се случи е още по-малка.

Ако умножите вероятностите за това някой да бъде хванат по тези да бъде разследван и накрая - да бъде осъден, ще установите, че ако сте престъпник в България, вероятността да бъдете осъден граничи с нула.

Така че в този ход на мисли да се дават повече пари за полицията... Вместо това трябва да се правят реформи в полицията. Трябва да се дават пари за това да се извадят от системата корумпираните служители на МВР.

420 000 неразкрити кражби, които МВР не е разкрило

Цветан Цветанов подмина с мълчание и подхвърли на и. д. главния прокурор Бойко Найденов, че някакъв прокурор бил засечен да обядва с член на организирана престъпна група /все още не доказана като такава в съда – бел. Л. М./.

Още когато Борис Велчев напусна Главна прокуратура, за да бъде кандидат за конституционен съдия и си осигури още 9 години добре платен спокоен мандат, бе съобщено за 600 000 прокурорски преписки прекратени по давност!

Тогава Цветанов замълча, за да разчита на бъдещата подкрепа на лошото законодателство на ГЕРБ в Конституционния съд от Борис Велчев!

Партенката "теч" от прокуратурата

Вътрешният министър Цветан Цветанов изпрати на и. д. на главен прокурор Бойко Найденов информация за магистрат, който издал/?!?/ информация за акция "Универсалните", банда заподозрени за ДДС-измами, съобщиха във вторник от МВР.

Така изведнъж Цветанов реши да уличава прокурор затова, че е обядвал с някого, като вместо да провери данните, които подхвърли на Бойко Найденов ги съобщи на пресата?!

Цветанов напада прокурор!"Аз не мога повярвам, че магистрат може да обядва с лица, които са съпричастни към подобно източване на пари от републиканския бюджет с ДДС схемите” – коментира МВР-министърът.

По думите му Бойко Найденов вече знаел кой е този магистрат. На 14 декември обаче, Цветанов не коментира дали обявяването на въпросния теч на информация пред медиите няма да възпрепятства евентуално бъдещо разследване, а заяви лаконично само, че "той знае какво е направил и знае, че ние знаем какво е направил".

В сайта на МВР бе публикувано писмо на Цветанов до Найденов, в което няма повече информация, включително за това дали въпросният магистрат е следовател, съдия или прокурор.

"Разбрах, че господин Цветанов ми е изпратил писмо, но все още не съм получил нищо. Ако в това писмо има данни за каквито и да е нарушения на магистрат, ще го възложа на Инспектората на ВКП, за да вземе решение по него", заяви пред сп. "Правен свят" Бойко Найденов четири дена по-късно.

„Соченият от МВР за теч на информация зам.-районния прокурор на София Радослав Димов няма достъп до делата за ДДС-измами” поясни Борис Митов в сайта Медиапул, но вътрешният министър се направи, че не е чул това.

Странни са действията на Цветан Цветанов в този случай, не изчаква разследване на дознатели, подхвърля данни за нарочен магистрат пред медии и най-накрая за по-убедително пише писмо до и. д. Главния прокурор Бойко Найденов!

Защо раздухва така нашироко тази информация вътрешния министър, защо пише писмо, след като един телефон с Найденов би изяснил нещата? Дали Цветанов не предопределя крайния резултат и търси за кой ли път дивиденти на нечия друга сметка?

Дали тази партенка ще отклони вниманието на гражданството от факта за тези 400 000 неразкрити от МВР кражби? За това Цветанов не чува, както е „оглушал” и за скандала в „Коиловци”.

Черешката на тортата за гафове в движение от Цветанов бе двойното убийство в село Плана.

Вътрешният министър обяви, при неприключило следствие, че версията за двойната смърт чрез прострелване е една и други версии няма!

Въпросната единствена версия на Цветанов пред медиите е: "Инцидент, който не бих искал да коментирам, но вече е абсолютно доказано, че е станал инцидент. Имало е скандал и се е получило най-тежкото. От това, което ми казват колегите, знам, че е стрелял първо възрастният човек".

Спор, на двама души, при който възрастен човек и шефът на Националната спортна база, Петър Божилов загинаха простреляни взаимно. Това бе първоначалното съобщение на МВР.

Цветанов не обясни как и по каква причина двама спорещи стоят на 20 метра един от друг, а не са се приближили, най-малкото, за да се чуват кой какво казва по време на спора.

Два дни преди „самодейността” на Цветанов да разказва пред медиите резултат от неприключило следствие, бе съобщено, че Божилов е прострелян в гръб, докато възрастният стрелец е бил застрелян със седем куршума!

Как прострелян смъртоносно в гръб не умира, а в агония се обръща и изстрелва седем куршума в убиеца си - Цветанов остави на бъдещите телевизионни сценаристи.

Да се обърнеш и убиеш в предсмъртна агония убиеца си със седем куршума – това едва ли е в резултат на спор и разногласия!

Вътрешният министър не отговори на въпрос на Медиапул, че Божилов е бил шофьор на близкия до премиера Румен Николов-Пашата.

Какво мотивира Цветанов в действията му на вицепремиер и министър?

Цветанов се качва на автомобила, за да напусне гробището в АрлингтънТой живее, за да разхожда марковите си костюми и фланелки у нас и в чужбина.

Той намира щастие в концертите на Веско Маринов!

Той мрази съда, прокуратурата, обвинява предварително магистрати, задържани и оправдани от съда!

На един недоволен от него полицейски синдикат, той излиза с нови четири синдиката!

На един недоволен от него Съюз на съдиите, той излиза с алтернативен!

За ширещата се циганска престъпност мълчи, въпреки че парите по интеграцията с това малцинство са в него!

Той бори организираната престъпност, трафика на хора и наркотици с Кръгли маси, като един крал Артур...

Той държи НСО, съдилища, ВСС, ВАС, НРС, Комисията на тайните на бившата шефка Цвета Маркова. Негови са мнозинството от депутатите от ГЕРБ, ръководители на съдилища в страната и на път е да бъде избран негов човек за Главен прокурор!

Той никога не говори за грешките, гафовете си и бърза да изтъква следното: „Фактът, че в България пристигат шефове на всички служби от САЩ и Европа е оценка".

В същото време Цветанов "призна", че съдът разваля имиджа на службите ни в САЩ!

А вътрешният министър - дали не ни разваля имиджа пред Европа, та толкова време не ни искат в Шенген?

 

Коментари 

 
0 #3 от БИБИ 2013-01-14 14:32
е то и Самоковеца стана мулттимилонер за 3години ..... ама за имотите му и хотелът му за десетки милони трябва да питаме другарите Иван Костов и Славчо Христов ....
има далеч по - едри риби от селяка Цветанов ....
Цитиране
 
 
0 #2 SOS 2012-12-21 07:52
АМА ЛЕСНО ЛИ СЕ "ДОБИВАТ" 6-8 АПАРТАМЕНТА ЗА 2-3 ГОДИНИ.ТОВА Е КЪРТОВСКИ ТРУД.ЗАЩО ЗАВИЖДАТЕ НА ТОЗИ УМЕН,КАДЪРЕН МЛАД ЧОВЕК-СПЕЦИАЛИСТ ПО-ВСИЧКО?
Цитиране
 
 
+1 #1 Почитател 2012-12-20 15:37
Киплинг е убийствено точен: "На никой в метрополията не му пука за управлението на подвластната територия, стига местният вожд да не е целогодишно пиян или дрогиран, а репресиите и престъпността да са в поносими граници."
Свиквайте.
Позволете да Ви поздравя с http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RkNsEH1GD7Q
или с http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=player_detailpage
Имайте предвид, че др. Станишев, на мама Дина златното детенце, благоразумно продаде мобилизационнит е запаси от автомати АК за скрап.
ПъПъ - поздравявам Ви, някой пуска keylogger с всеки коментар.
Да живей почитаемото правителство, уррраааа!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене