Нареждал ли е подслушване Цветанов – или да?

Цветанов крачи към премиерския пост, с максимата, че победителите не ги съдят!

Борисов ще бъде употребен, за да спечели изборите ГЕРБ, след което той ще мине встрани, за да даде път на бившия вътрешен министър...

Сергей Станишев, лидерът на БСП и шеф на ПЕСЛидерът на БСП, Сергей Станишев обяви пред журналисти, че бившият министър на МВР Цветан Цветанов наредил да се подслушват политици и бизнесмени!

Информацията, която уличава Цветанов се съдържала в Доклад на служители от МВР предпочели да останат анонимни. Тази информация трудно би могла да мине за любимото на Цветанов „обосновано предположение”!

Станишев тутакси отнесе документа на Главния прокурор Сотир Цацаров за проверка и даде пресконференция по скандала.

Минути по-късно уличеният Цветан Цветанов даде няколкоминутна пресконференция на която според сайта на ГЕРБ е било произнесено следното:

С днешната серия от лъжи Сергей Станишев ясно постави началото и тона на предизборната кампания. Това заяви пред журналисти заместник председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. По думите му е очевидно, че БСП ще разчитат отново на компромати, анонимки и черен пиар. „Това означава, че и този път БСП няма да се състезава с идеи и политики, а влиза в предизборната надпревара с добре усвоени агентурни похвати, активни мероприятия и фабрикуване на лъжи. Категорично заявявам, че Сергей Станишев лъже и изнесената от него информация няма никаква доза истина. Категорично заявявам, че няма да влизам в обяснителен режим и ГЕРБ няма да се включи в този сценарий”, подчерта Цветанов.

Тук с доверяването на думите на Цветанов трябва да бъдем внимателни, тъй като при него е налице синдрома на Лъжливото овчарче.

Нареждал ли е подслушване на политици Цветан Цветанов?

Откъде е този анонимен сигнал? Вариантите са няколко:

  • Материалът е подхвърлен, за да се удря Станишев персонално;
  • Материалът е пратен от хора,на които полицейщината на Цветанов е омръзнала.

Бившият вътрешен министър, Цветан ЦветановПо-скоро е второто, тъй като в петък Цветан Цветанов поиска лидерът на БСП да се оттегли от политиката – явно чепикът го стяга от това присъствие на лидера на социалистите и той използва не за първи път обстоятелствата, за да поиска да обезглави БСП. Подобно обезглавяване би било път към сигурната победа на червените на предстоящите избори.

Тук се налага да попитам: а не беше ли сигналът срещу кандидатът за член на Конституционния съд, съдия Венета Марковска също анонимен?

Тогава защо Цветанов не възропта – или той възроптава избирателно?

Може да се лъже и поименно

А когато някой лъже най-безсрамно в интервю с името си – тогава какво правим? Ще припомня случая с интервюто на Цветанов когато той заяви в интервю, че от разследването по покушението срещу Златомир Иванов-Баретата „ще излизат интересни неща”.

Георги Първанов уличи Цветан Цветанов в лъжи„Едно такова нещо е сигнал до бившия президент Георги Първанов от лице на подземния свят за среща между Баретата и Алексей Петров през 2009 г. за разпределение на наркопазара”, припомни с цитат думите на вътрешния министър Първанов.

Бившият президент Георги Първанов бе категоричен, че в споменатото интервю Цветанов е излъгал, че в писмото се споменава името на Алексей Петров, излъгал е също така, че жалбата до президентството съдържала сигнал за среща на Алексей Петров и Златко Баретата и че в писмото се споменавало как двамата са се договаряли за разпределение на наркопазара.

„С други думи - няма го споменат Алексей Петров, но пък има внушение за Бойко Борисов. А може би Цветанов, знаейки текста на писмото, е скроил номер на Борисов“, се казваше в отговора на Георги Първанов по повод поредните лъжливи инсинуации на Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Така че когато говори за лъжи и анонимни сигнали Цветанов би следвало да замълчи, за да не се излага. Едно е достоверен анонимен сигнал, а съвсем друго е неанонимно интервю, пълно с лъжи...

В съобщението по тази интрига на бившия вътрешен министър се посочваше още, че в заседанието на Народното събрание от 11 януари 2013 г. министър Цветанов обвързал Петър Стоянов, известен като Пешо Сумиста, с движението АБВ. „Това го има в делото”, отсече тогава  Цветанов.

По информация от медиите споменатото лице е било арестувано в края на юли, впоследствие - и през септември 2010 г. По това време дори и самият Цветанов не би могъл да знае за АБВ, защото идеята беше само в мисълта ми, не е споделяна с никого, дори и по телефона. Стартът на АБВ беше даден около няколко месеца по-късно, посочи тогава бившият държавен глава Първанов, уличавайки в дебела лъжа МВР-министъра.

"В началото на седмицата получих на служебната си поща шокиращ и скандален материал, в който има твърдения за ужасяваща практика за безогледно и престъпно подслушване, извършвано в МВР под ръководството на Цветан Цветанов”. Това заяви на 28 март в четвъртък лидерът на БСП Сергей Станишев като представи инфрмация във връзка с доклад, в който се съдържат твърдения за незаконно подслушване под ръководство и указания лично на бившия МВР шеф.

"Тази информация за мен е дълбоко смущаваща, защото ако е вярна, това ще означава чудовищен разтърсващ скандал, който ще излезе извън границите на страната, ще означава, че е извършвана безскрупулна злоупотреба с власт от най-приближения министър на Бойко Борисов. Това ще означава български Уотъргейт", каза Станишев, за когото подобен скандал безспорно би бил от полза.

„Не мога да изнеса публично всички данни и твърдения, защото в тях може да се съдържа и класифицирана информация”, добави той.

В прессъобщение от БСП по-късно уточниха, че подслушваните са били Георги Първанов – в периода на създаване на АБВ, Росен Плевнелиев – в периода на формиране на служебното правителство, Иван Костов – когато е критикувал Цветанов, Ахмед Доган – когато е разследван за „Цанков камък”, Волен Сидеров – когато се е обърнал срещу ГЕРБ. Симеон Дянков е бил подслушван периодично, а самият Сергей Станишев – неколкократно, Кристалина Георгиева – при посещенията си в България.

Други жертви на "безскрупулните похвати" са били – Нели Куцкова, Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Георги Гергов.

Тук му е мястото да припомня едно доброволно признание на Цветан Цветанов от времето когато беше вътрешен министър, направено пред няколко милиона зрители в предаването на Мартин Карбовски, докато последният работеше още в Нова телевизия:

В една събота, в разговора си с Мартин Карбовски Цветанов се похвали колко е осведомен и как политици или ВИП-персони ползвали услуги на компаньонки в милата ни татковина!

Цветан Цветанов в студиото на КарбовскиВодещ: Как е ставало поръчването? Ние знаем за нещо, което се нарича „Салата Цезар”. Какво е това? Това е някакъв код или някаква поръчка?

Цветан Цветанов: Това е вид код, който всъщност се използва от определените ВИП-персони, които поръчват определените момичета. Но, за мен, по-важно е, че в един дълъг период от време, защото трябва да си признаем, че от 2010-а, след задържането на Алексей Петров и всичко, което се случваше по „Октопода”, вие знаете, че там имаше няколко разследвания. Освен чисто финансови злоупотреби, момичета с цел сексуална експлоатация ...

Водещ: Излезе и тази дейност, да.

Цветан Цветанов: Тази дейност. Също така рекет, изнудване, знаете и за опит за убийство.

Водещ: В момента се съсредоточих върху това, защото има и хора, които отричат. Всички момичета явно ще отричат, по веригата.

Цветан Цветанов: Не, аз тук мога да кажа, че това разследване не е от последната операция, която беше проведена, със задържането на Хамстера. Вие знаете, че 2010 година бяха посетени няколко от тези домове, публични. В последствие имаше много разпити. В последствие бяха предприети допълнителни действия относно подобни проверки. И в този промеждутък, от две години, всъщност успяхме да съберем достатъчно доказателства. И това беше, в общи линии, „черешката на тортата”, с тези ВИП-персони, които ...

Водещ: Луксозните момичета?

Цветан Цветанов: Точно така.

И още от това интервю, което медиите бързо „забравиха”...

Водещ: Вижте какъв въпрос изскочи тук, при нас – възможно ли е хората на Алексей или някой от тези хора в организацията да са правили компромати чрез тези момичета, да са записвали? Защото има клиенти, които са от висша класа, хора от властта?

Цветан Цветанов: Това е една от схемите, която е използвана ...

Водещ: За шантаж?

Цветан Цветанов: За шантаж. И аз съм убеден, че от минали години, дори специално по оперативен път, има и в момента видни политици, които по този начин се предполага, че се държат. Но, да Ви кажа честно, нямаме към настоящия момент свидетелски показания в тази посока.

Водещ: Няма?

Цветан Цветанов: Няма, но има оперативна информация, че това е един от подходите за владеенето на подобни хора.

Водещ: Аз имам също име тук. Възможно ли е да изскочи името на висша фигура в БСП?

Цветан Цветанов: Всичко е възможно. Нека да не слагаме от една само политическа формация. Защото аз смятам, че са доста тези, които през тези 20 години са имали възможност ...

Водещ: Са ползвали тези услуги.

Цветан Цветанов: Да.

Водещ: Само, че незнайно защо, на няколко места, в сайтове, дано да е „жълто”, изскача името на президента Георги Първанов?

Цветан Цветанов: Не бих могъл да потвърдя подобно нещо, защото нямаме доказателства, които да ...

Водещ: Имате оперативна информация, значи имате и имена? В смисъл, имате нещо, което няма да ни кажете.

Цветан Цветанов: Имаме достатъчно предположения за подобна посока, но не конкретни имена, които в момента Вие ме питате.

=======================

Водещ: Да продължим /.../, че това е моментът, в който, когато си на власт /.../.

Цветан Цветанов: Хората се самозабравят. И смятат, че това не би могло да излезе в публичната сфера.

Политици поръчвали момичета?!

Как Цветанов се е сдобил в тази информация – през прозореца ли е надничал, прочел го е в книга, или го е чул по радиото? Или пък са използвани СРС-ета? Май.

Имало ли е частен ГДБОП – попитаха Цветанов  предаването „Лице в лице” на 28 март, когато гръмна скандалът с подслушването на политици:

„Готов съм всеки един, който извади нещо подобно като твърдение, но го докаже с доказателства, аз ще бъда първият, който ще се оттегли и от политика, ще се оттегля от всички постове, които...”

Кой би могъл да „клевети” бившия министър Цветанов?

„Политически партии, представители на организираната престъпност, които в момента им течат съдебни дела /течат е думата, която употреби Цветанов, вместо правилното текат, словоредът също е негов, ако ви липсва някоя дума – бел. Л. М./и тези, на които им се дава трибуна...”.

Ангажираните в сайта „Хроники” не принадлежат на политическа партия, нито на членове на организираната престъпност, що се отнася до трибуната, ние си я ползваме, защото е наша...

Тези дни Главният прокурор Сотир Цацаров от МВР да правят изявления по текущи проверки и дела...

Ето коментара на Цветанов в „Лице в лице” /словоредът е запазен-бел. Л. М./:

Цветанов в „Аз смятам, че това е принцип по който сме работели и преди. Никога не сме изнасяли данни, които да повлияят на разследването и доказателства също, които биха могли да попречат на разследването – декларира Цветанов в студиото на предаването пред двамата водещи. - ...когато се провежда операция, съвсем нормално е когато това се прави на публични места, много по-добре е да съобщиш за какво става на въпрос, отколкото да има интерпретациии от журналисти или граждани, които понякога са свидетели на подобни реализации”.

/Подчертаното е неправилно вмъкнато, тъй като след три години мандат и децата научиха, че Цветанов не е наясно с правилния говор на литературен български език.-бел. Л. М./.

Къде го стяга чепикът Цветанов?

Станишев опроверга бившият МВР-министър Цветан ЦветановЦветанов нахлу в студиото на bTV по време на разговора на Сергей Станишев с Цветан Цветанов и се позова на факта, че имало закони и институции, които не му позволявали да дава нареждания за подслушване.

Естествено, че нарежданията за нелегално подслушване няма как да са регистрирани в заповеди, естествено, че при наплива на най-модерна апаратура, всеки би могъл да се обзаведе автомобил за подслушване, под формата на съдействие с мобилните оператори – няма нищо по-лесно да се включи подслушване, защото никой не би могъл да се усъмни в действията на МВР по време на режима на Цветанов.

Как се създадоха СРС-ета за Мишо Бирата, за Танов, за други разговори на премиера Бойко Борисов по време на управлението на МВР от Цветан Цветанов, за когото никой не е наясно като какъв е работил по времето на Главния секретар Борисов в това министерство?

За това Цветанов не говори.

За случая в Коиловци, за случаите на контрабанда – „смелият” Цветанов се кри зад полата на председателя на парламента Цецка Цачева и не се яви в Народното събрание, за да отговори на депутатски питания.

Затова пък аргументите на бившия вътрешен министър за скандала с подслушванията се съсредоточиха в сферата на теми като парите от Хохегер, назначения в МВР от Михаил Миков и какво ли не. Т. е. самият Цветанов поиска доказателства за нещо, за което е сигурен, че липсват доказателства?!

Та кой документира нелегално, незаконно, нерегламентирано подслушване?

Никой е отговорът който и децата знаят.

Къде го стяга чепикът Цветанов? Не само от персоналните обвинения, но както се оказа при скандала в студиото, от чутото научихме, че Цветанов е тръгнал да спасява поста на Барозу от това той да бъде зает от шефа на ПЕС, Сергей Станишев?!

Голяма болка е да си бивш вътрешен министър и зам.-лидер на политическа партия, а срещу тебе да стои лидер на партия, бивш премиер и настоящ шеф на ПЕС! На Цветанов бе обяснено, че съответно на политическата йерархия би следвало до Станишев да седи Бойко Борисов, а не Цветан Цветанов, който и в партията и в бившия си пост в изпълнителната власт е по-ниско от Станишев.

Животът не винаги е справедлив, Цветанов!

Все едно да регистрираш изневяра с подпис и печат, ако си на висок пост и залетял по засукана колежка...

„Господин Станишев, Вие ми вменихте вина...”

сърцераздирателно изстена Цветан Цветанов в студиото, предвид огласяването на документа за подслушване на политици и бизнесмени.

А вината, която той вмени на лекарите от Горна Оряховица? Че са убили бебе, което след няколко петорни експертизи се озака аборт на мъртъв плод?

А унизителното събличане на лекарка от болницата в Горна Оряховица пред други хора, след което тя се оказа невинна?

А вината на Цветанов за получения инфаркт при един от участниците в тази разтърсваща драма?

Има ли в политиката място за етика, за човечност? Това определено е труден въпрос за Цветанов, тъй като той, без да е приключило разследване, оповести и прочете СРС-ета от трибуната на парламента, като илюстрация за вината, която Цветанов вмени на медиците!

Защо го направи? Защо не се извини? Това определено са въпроси с повишена трудност за лице като Цветан Цветанов.

Кой ще върне времето назад и ще изтрие опозоряването на лекарски екип, обвинен от Цветанов от трибуната на парламента?

Цветанов обвинява лекарите от Горна Оряховица в убийство на бебе?!Та Цветанов даже не се извини на тези хора за лъжите си и обвиненията си, не се извини за преживения ужас на полицейщина, упражнена спрямо тях!

Вместо да се извини, Цветанов се оправда, че прочел СРС-етата от трибуната на парламента, декласифицирани с прокурорско нареждане!

Само че никой не го питаше дали законно или незаконно той е прочел въпросните СРС-ета...

Едно е извинението, което си плачеше за персонална оставка на Цветанов през 2010 година, а съвсем друго – дали прочетените СРС-ета са били декласифицирани и в този смисъл законно прочетени?!

Как да му се обясни това на Цветан Цветанов като обяснението изисква по-адекватен интелектуален потенциал, с какъвто той очевидно не разполага?

Цветанов, вместо да се извини пред зрителите, извади като аргументи, че е оклеветил и съсипал здравето, живота и кариерата на лекарите от Горна Оряховица – извади отново Хохегер, назначението на Азер Меликов като щит?!

Човек в такъв момент се чуди дали това е интелектуална немощ, или превишаване на единицата мярка за наглост.

Ето част от разговора за случая „Горна Оряховица”, прозвучала в предаването „Лице в лице”:

Водещ: Сега, аз няма да бъда остър с вас, но вие един път, най-малко един път си спомням, когато нарушихте това законодателство.

Цветан Цветанов: Кога е било това?

Водещ: Един път го направихте в парламента.

Цветан Цветанов: Кога?

Водещ: За медиците става въпрос, когато, за СРС-тата.

Цветан Цветанов: Няма такова нещо. Не, просто бъркате. Точно тогава оповестяването на тази информация…

Водещ: За Горна Оряховица казуса.

Цветан Цветанов: … беше публично оповестена както от мен, така също и от окръжния прокурор на Велико Търново след спазване на процедурата по разсекретяването на съдържанието на тези специални разузнавателни средства. Никога не съм си позволявал да правя изказване, свързано със специални разузнавателни средства, без да има надлежно разрешение за това.

Водещ: Първо получихте обвинение в това.

Цветан Цветанов: Благодаря ви, хубаво е, че поне имахме възможност да изчистим и тази тема.

Водещ: Да, това е много важно, въпреки че медиците бяха след това оправдани, но важно е да разберем кои ще бъдат остриета на ГЕРБ в предизборната кампания.

Дали е по-важно кой ще бъдат хората ог РЕБ в предизборната кампания пред разбитите съдби на група медици?

Той е тръгнал към премиерския пост

Лидерът Бойко Борисов и бивш премиер има охрана от НСО, защото бил заплашван – и Цветан Цветанов, бившия МВР-министър се сдоби със същата охрана, като неговите заплахи са много повече – над 20?!

Лидерът на ГЕРБ ще е водач на две листи, и Цветан Цветанов ще е водач на две листи.

Разликите засега са, че Цветанов се сдоби с охрана от джоба на изнемощелия от мизерия данъкоплатец когато започна предизборната кампания.

Другата разлика е, че Цветанов – зам.-лидера с повече „заплахи” не обясни кой го заплашва, от кога, по каква причина и от кога.

Анонимното обяснение, че партньорски служби са сигнализирали за заплахи против Цветанов – иди ги гони тези партньорски служби, иди ги идентифицирай ако си нямаш работа...

За какво може да бъде заплашен Цветанов, след като той самият е заплаха за съсипването на националната сигурност, кадровата си намеса в съда, басните, които разправя по телевизора в различни телевизии с национален обхват.

Или Цветанов е заплашен от персоналната си липса на професионализъм, с която интерпретираше собствените си сценарии за борба с „организираната” престъпност?

Кой може да заплашва Цветанов и то над 20 пъти – със сигурност това са двете котки и гълъбът, които се разхождат на пазара на Римската стена в събота сутрин.

Той е толкова „заплашен”, че постави свои хора без проблем на ключови и добре платени длъжности – членове на ВСС, зам.-главен прокурор, председател на ВАС, членове на Конституционния съд, шеф на НСО, шеф на ГД БОП, шеф на Разузнаването и къде ли още не!

Как докато беше „заплашен” над 20 пъти, Цветанов кадруваше в съда, прокуратурата, МВР, НСО, ГД БОП, ВСС.

Още по-„заплашен” той изкара 3 седмици в САЩ и никой не му потърси сметка за безпрецедентно дългата "командировка" – да не говорим, дали изобщо даде смислен отчет за безпрецедентния си престой отвъд океана!

Непрекъснато „заплашван” бившият МВР-министър не даде смислено обяснение за това как се е сдобил с десетки хиляди евро, да не говорим за апартаментите, ремонта на къщата в с. Шума...

Данъчният, който запази „заплашваният” Цветанов от истинска проверка за начина по който се е сдобил с шестте апартамента получи тези дни номинация за изборите за следващия парламент! Името му е Владислав Горанов.

Трябва да проявим разбиране веднъж завинаги и да разберем „заплашваният” Цветанов, който ходи из телевизионните студия и съветва водещите как да му задават въпроси! Толкова е смел, въпреки „заплахите”!

„Аз не смятам, че всичко трябва да бъде хвърлено към моя вице...към моя колега вицепремиера Симеон Дянков, защото аз мога да ви кажа, че един финансов министър – той е в най-неблагоприятната ситуация, когато има финансова-икономическа криза...”.

„Моя вице” – иди кажи, че Цветанов още в изминалия мандат не се мислеше за премиер вместо Бойко Борисов!

Ех Цветанов, ех бивш министър на вътрешните работи! Да беше съобщил къде учи дъщеря ти и колко струва това учение например, вместо да сипеш несъстоятелни изявления наляво и надясно?

Вижте снимката от сайта на ПП ГЕРБ: единствен от сниманите Цветан Цветанов е с вратовръзка и марков костюм в цвят на рано пенсиониран ватман. Другите снимани са без вратовръзки?

Цветанов с марков костюм в цвят на рано уволнен ватман и с вратовръзка! Останалите са без вратовръзки, за да изпъква синчето на шофьора на генерал Григор Шопов

Какво ли означава това?

П. с. За любителите на стенографски протоколи от парламента може да прочетете ТУК стенограмата от 3 декември 2010 година, когато Цветанов обвини, с прокурорско разрешение лекарски екип в убийство на бебе!

Related Articles

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене