1.Подслушването – Цветанов като Хамлет - да бъде или не.../обновена и допълнена/

Кой посмя да обвини бившият МВР-министър, след като държавата, е негова?

Главен прокурор, Сотир Цацаров17 април 2013 година, два дни след скандална пресконференция на Главния прокурор, на която е изнесено, че 2/3 от сигнала на соцлидера Сергей Станишев за незаконно подслушване от МВР било истина!

17 април - Станимир Флоров е привикан в Прокуратурата по проверка за наркотици, съобщи Веселина Томова в сайта си Афера.

17 април - Главният секретар на МВР Калин Георгиев също е привикан в Прокуратурата, за да даде обяснения за негови твърдения в ежедневник, че нямало изтрити СРС-ета и всичко изчезнало от харддиска било архивирано.

17 април - служебният премиер Марин Райков на пресконференция в Министерски съвет съобщава пред репортерите, че е разпоредил служебната министър на МВР Петя Първанова ще разписва използване на СРС-ета само в присъствие на друг служител от ведомството!

Четворно критичен ден за Цветан Цветанов и бившия премиер на ГЕРБ, Бойко Борисов!

В същото време сайтът "Хроники" научи, че досъдебното наказателно производство по подслушванията е разпоредено на Столична следствена служба, от градския прокурор Николай Кокинов, назначил там небезизвестният Петьо Еврото!

Кратка беше нашта радост, че вече сме имали истинска прокуратура! Цялата мощ на доскоро бившите управляващи от ГЕРБ се стовари върху Главния прокурор и прокурорите, дръзнали да дадат пресконференция, на която да кажат, че МВР-ето на Цветан Цветанов подслушвало незаконно!

 

С днешната серия от лъжи Сергей Станишев ясно постави началото и тона на предизборната кампания. Това заяви пред журналисти заместник председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. По думите му е очевидно, че БСП ще разчитат отново на компромати, анонимки и черен пиар. „Това означава, че и този път БСП няма да се състезава с идеи и политики, а влиза в предизборната надпревара с добре усвоени агентурни похвати, активни мероприятия и фабрикуване на лъжи. Категорично заявявам, че Сергей Станишев лъже и изнесената от него информация няма никаква доза истина. Категорично заявявам, че няма да влизам в обяснителен режим и ГЕРБ няма да се включи в този сценарий”, подчерта Цветанов.

Покрай историята с прокурорската проверка за незаконни подслушвания изпълзяха познати лица от прехода, които явно си търсеха работа и тръгнаха за защитават бившия МВР -министър Цветан Цветанов с голи гърди.

Единият бе експертът Иван Бояджиев, който трябва да пази хляба си в Столична община!

Другият бе Методи Андреев, бивш шеф на Комисията по досиетата, който обвини за скандала ... дежурната виновна бивша Държавна сигурност!

Третият "поборник" в защита на незаконното подслушване се оказа настоящият Главен секретар Калин Георгиев, за когото мнозина грешат, че бил интелигентен.

Не знам дали тези напъни ще донесат работа и хляб на тези пръкнали от кризата адвокати на зам.-лидера на ГЕРБ - времето ще покаже.

Днес, на 17 април източник на "Хроники" съобщи, че наказателното производство по подслушването било дадено от градския прокурор Николай Кокинов на Столичното следствие, където както знаем шеф е небезизвестният Петьо Еврото.

Дали крайният резултат от тази борба на гербаджиите със закона ще завърши с победа на закона - тепърва ще научим. сега продължаваме с темата...

Тук не мога да отмина и „грешката” на ГЕРБ:

 • избраха си съдии,
 • избраха си съдии в Конституционния съд,
 • назначиха си председател на Върховния административен съд,
 • назначиха си семейната приятелка на Цветанцветановата фамилия Владимира Янева-Манолева за шеф на Софийски градски съд,
 • подмениха си Висшия съдебен съвет с доверени лица,
 • правиха „закони” с мнозинството си в парламента,
 • приеха Бюджет, който доведе хората до улицата и отчаянието да не им се живее!

Главният прокурор, зам.-главният прокурор Сотир Цацаров, зам.-главния прокурор Борис Сарафов и Роман Василев нап ресконференцията, на която огласиха резултатите от проверката по сигнала, внесен от Сергей СтанишевГоряха хора, пълниха улиците на 15 града с гнева си, биха ги. Протестираха срещу в пъти по-високите цени и какво се случи? Милиционерски разработки ги направиха смешни, с кръгли маси, пресконференции, проникване в гражданските движения, с провокации отвътре, докато изгря тезата, че протестиращите не знаели какво искат...

Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър коментира резултатите от прокурорската проверка като Само едно не успя да предвиди Цветанов – че има закони, които могат да го вкарат на топло за сериозни прегрешения!

Тези закони той не отмени, нито пък се сети да замени с удобни на диктатурата, която се готвят да установят гербаджиите за втори мандат!

Не е достатъчно да си силен, арогантен, да лъжеш и да си нагъл – достатъчно е само да си интелигентен – нещо, което при Цветанов  е дефицит!

Кой да предвиди, че има и прокурори, които ще решат да четат законите и да работят истински!

Народът намери сили да се зарадва на Главния прокурор и проверката за подслушването докато на малкия екран се появи сегашната министър на вътрешните работи и даде ясен знак, че Цветанов ще го бъде и пребъде!

Въпреки законите, въпреки системното им нарушаване...

Започна обратното броене за всенародната радост,

започна мощното арогантно завръщане на ГЕРБ към властта, и това научихме именно от така наречената зам.-министър на вътрешните работи в служебния кабинет на президента!

Коя е тя:

Служебната министър на вътрешните работи, провалила као заместник на Цветанов влизането на България в ШенгенПетя Първанова, провалила се като зам.-министър на вътрешните работи по влизането на България в Шенген – да се издигат провалени лица на отговорни постове е тайната на българския преход!

„Никой не е казал, че нещо се е случило – трябна да бъдем абсолютно коректни има образувано досъдебно производство, в рамките на което трябва да се установи дали е извършено престъпление, а също така се събират доказателства и в полза на това, че не е извършено престъпление!”

Те ти, булка, ГЕРБ-еров ден!

„...Така че нека да дочакаме резултатите от наказателното производство...”

Нямало извършено престъпление, никой не бил казал, че има извършено престъпление, но се водело наказателно производство! - възмути се едва ли не Петя Първанова.

Водещите на Тогава защо се води наказателно производство бихме запитали тази "велика" познавачка на НПК!

Защо е образувано наказателно производство, щом няма „извършено престъпление”?

Защо прокуратурата не излезе след проверката и да обяви, че няма данни за извършени престъпно деяния? запита служебната МВР-министър Първанова в студиото на "Лице в лице".

Остана да каже още:

като обяви Прокуратурата, че Цветанов е невинен, да подари сигнала за незаконното подслушване на Предизборния щаб на ГЕРБ може би в пряко предаване по телевизията, украсен със синя панделка и последния диск на Веселин Маринов?

Какво се случва в изградения "идеален" свят на Цветанов? Някой, който не го обича излезе на светло с категорични и ясно обвинения, че е имало нерегламентирано използване на техниката за подслушване.

Да не би пък някой иска да му погребе излюзиите за недосегаемост на Цветанов, като се е втурнал за спазва законите?!! Пък макар и прокурор!

По всичко личи, че служебната министър на МВР не се е справила добре с Наказателно-процесуалния кодекс, щом задава подобни въпроси?

А нищо чудно да говори така, за да постави началото на кампанията по спасяването на бившия вътрешен министър и неин началник – Цветан Цветанов!

Кой да й каже на Първанова, че Доменик Строс-Кан го задържаха в рамките на образувано наказателно производство? Без да има внесен обвинителен акт в съда? И само той ли?

„На пресконференцията на г-н Цацаров беше казано, че наказателното производство е образувано по препоръка на проверяващите прокурори – опита се да обясни „нещата” Първанова на водещите Димитър Цонев и Цветанка Ризова. – Вие знаете, че по анонимен сигнал наказателно производство не се образува, затова беше разпоредена проверка, проверката се извърши в рамките нас рока, който беше даден, и прокурорите препоръчват да се образува наказателно производство. Но, както казах преди малко, наказателното производство събира всички данни и обстоятелства, свързани с квалификацията, по която е образувано. Така че аз искрено се надявам в края на това производство да няма данни за извършено престъпление...Основните факти, които бяха изтъкнати бяха следните – пропуски във вътрешно-ведомствената нормативна уредба, по отношение на контрол, по отношение на използване на СРС, но тук искам да кажа: само по отношение на един от способите – подслушването! А СРС имат много способи...”

А казаното от прокурор, че в МВР е имало опит за саботаж, опит за саботаж...с отвертка?

Първанова заяви, че е разпоредила в рамките на прокурорската проверка да се не пречи на проверяващите, и също така каза, че не била уведомена, че има пречки на проверяващите, и тук стигаме до основното в нейната пламенна защита на бившия й шеф Цветанов:

Имало информация, според която по категоричен начин било доказано, че не е било саботаж, а машината нещо не е работила...

Първанова припомни, че в МВР работят 53 000 служители, почтени, професионалисти и изтъкна, че много би искала когато казваме, че в МВР нещо се прави...

Министър Първанова изостави тази мисъл и начена друга: „Тук става въпрос за едно наказателно производство, образувано по повод една проверка, проверка, извършена по случай без подател, по анонимен случай, а всички останали служители в МВР заслужават уважение...”

Кой не уважава служителите на МВР, тези „всички останали” и въпреки бившия им министър?

„Две трети от сигнала се е потвърдил...” опитва се Ризова да „вкара” министърката в час...

„Две трети, една трета, нали нещата в правото не стоят точно така!” опитва се да се саморазвесели Първанова.

Процедурни нарушения не означават извършени престъпления. В рамките на наказателното производство, ще се установява какво не е наред какво трябва да се допълни... Подписът на министъра технически удостоверява, че стартира процедурата... Аз вярвам на колегите, и ги контролирам, но не мога да контролирам 53 000 човешки същества...”

Тя ги контролира, но не може да ги контролира – колко познато звучи, това не беше ли логиката и начина на изразяване на предшественика на Първанова – Цветан Цветанов?

От Първанова като птичи грип вирусът на Спасението Цветаново плъзна към Калин Георгиев, който "изсипа" аргументите си в пространно интервю!

Поставено е началото на Спасителната операция на Цветан Цветанов, която трябва да го бетонира във властта, заедно с ГЕРБ. За Бойко Борисов още не е сигурно...

Кой даде сигнал за акцията против прокурорите?

 • Как започна всичко и анонимен ли е сигнала, по който прокуратурата извърши своята проверка?
 • Цветанов и СтанишевКакво твърдеше Цветанов нахлувайки в студиото на bTV два пъти – веднъж по време на разговор със Сергей Станишев, и втори път по време на разговор с Илияна Йотова. Тук ще бъдат публикувани за сравнение онези части от Цветановото нахлуване, за да стане ясно – има ли Цветан Цветанов достойнство, мъжество да си тръгне от политиката, или всички, които се съмняват в това ще „плащаме” скъпо и прескъпо неговата лична амбиция да присвои държавата и я управлява.
 • Кога Цветанов не каза истината по скандала с подслушването и как мобилизира своите хора, за да излезе от тази история в бяло?
 • Къде е началото на тази драма в национален мащаб и какво стои в дъното на Цветановите „борби”?
 • Кой е опората на Цветан Цветанов в поведението му да бъде арогантен, недосегаем от закона – макар и с не особено висок интелектуален капацитет?

Не съм привърженик на теория на конспирацията но знам като историк, че нищо случайно не се случва в битието. Тук историята започва от една чанта с надпис „Doing Business”, чанта, която Цветанов държи в парламента и разговаря с някакъв мъж. Камерата на Канал 3 засне този миг, а от Канал 3 и сайта „Хроники” видя за втори път тази знаменателна среща. Уточнявам - чанти със запазения знак на една провалена кампания на Световната банка не се раздават на Женския пазар.

Та след тази среща, която убегна на мнозина, Цветанов продължи с усиленото изучаване на английски език, започна „да разбира” от икономика, от финанси, от диверсификация в енергетиката. Той чакаше своя миг! И този миг дойде когато той замина на САЩ и престоя там близо три седмици, като за утешителна „награда” уреди и премиерът му Борисов да скокне отвъд океана за броени часове!

Какъв беше проблемът на американците с България

– названието му е мораториум върху проучването и добива на шистов газ.

Кой пое ангажимента да уреди този проблем – Цветанов – поне така твърдят два наши източника от Щатите, като допълват, че Цветанов е убедил домакините си в Щатите, че гарант за бъдещо проучване и добив на въпросния шистов газ е преизбирането на ГЕРБ за втори управленски мандат!

В България са инвестирани десетки милиони американски пари за това проучване и добив, и тази инвестиция трябва да се осъществи като се премахне час по-скоро мораториума за проучване и добив на шистов газ!

В устрема на Цветанов към властта, плановете му бяха нарушени от оставката на правителството на Бойко Борисов и предизвикването на предсрочни парламентарни избори в обстановка на тежка финансова, икономическа, социална и политическа криза и то за партията на Цветанов – ГЕРБ!

В началото бе едно нахлуване на Цветан Цветанов в студиото на bTV, за да опонира на лидера на БСП, Сергей Станишев:

Цветанов обяснява живота и как се управлява държава на СтанишевПоводът бе сигналът за подслушването, който лидерът на БСП занесе на Главния прокурор за проверка...

Разговорът на Цветанов със Станишев оставям всеки от читателите да прецени сам – в контекста на вече приключилата проверка на Прокуратурата.

Този сигнал разбуни кошера на предизборната обстановка и утежни, и без това сложната игра, с която се бе захванал Цветанов като шеф на предизборния щаб.

„Няма как да се подслушва незаконно”

Цветанов и Илияна Йотова– това бе мотото на Цветанов, когато нахлу в студиото на „Тази сутрин”, за да опонира на лидера на социалистите, Сергей Станишев. А според логиката на Цветанов - Станишев не е прав и играе нечестно, защото е социалист!

Вторият гаф на Цветанов – при още не приключила проверка на Прокуратурата бе разговорът му с Илияна Йотова, който разговор даде допълнителни факти за виждането на бившия вътрешен министър по отношение на спазване на законите.

Припомням

В разговор с Мартин Карбовски,  Цветанов се похвали колко е осведомен и как политици или ВИП-персони ползвали услуги на компаньонки в милата ни татковина!

Водещ: Как е ставало поръчването? Ние знаем за нещо, което се нарича „Салата Цезар”. Какво е това? Това е някакъв код или някаква поръчка?

Цветан Цветанов в студиото на Карбовски

Цветан Цветанов: Това е вид код, който всъщност се използва от определените ВИП-персони, които поръчват определените момичета. Но, за мен, по-важно е, че в един дълъг период от време, защото трябва да си признаем, че от 2010-а, след задържането на Алексей Петров и всичко, което се случваше по „Октопода”, вие знаете, че там имаше няколко разследвания. Освен чисто финансови злоупотреби, момичета с цел сексуална експлоатация ...

Водещ: Излезе и тази дейност, да.

Цветан Цветанов: Тази дейност. Също така рекет, изнудване, знаете и за опит за убийство.

Водещ: В момента се съсредоточих върху това, защото има и хора, които отричат. Всички момичета явно ще отричат, по веригата.

Цветан Цветанов: Не, аз тук мога да кажа, че това разследване не е от последната операция, която беше проведена, със задържането на Хамстера. Вие знаете, че 2010 година бяха посетени няколко от тези домове, публични. В последствие имаше много разпити. В последствие бяха предприети допълнителни действия относно подобни проверки. И в този промеждутък, от две години, всъщност успяхме да съберем достатъчно доказателства. И това беше, в общи линии, „черешката на тортата”, с тези ВИП-персони, които ...

Водещ: Луксозните момичета?

Цветан Цветанов: Точно така.

И още от това интервю, което медиите бързо „забравиха”...

Водещ: Вижте какъв въпрос изскочи тук, при нас – възможно ли е хората на Алексей или някой от тези хора в организацията да са правили компромати чрез тези момичета, да са записвали? Защото има клиенти, които са от висша класа, хора от властта?

Цветан Цветанов: Това е една от схемите, която е използвана ...

Водещ: За шантаж?

Цветан Цветанов: За шантаж. И аз съм убеден, че от минали години, дори специално по оперативен път, има и в момента видни политици, които по този начин се предполага, че се държат. Но, да Ви кажа честно, нямаме към настоящия момент свидетелски показания в тази посока.

Водещ: Няма?

Цветан Цветанов: Няма, но има оперативна информация, че това е един от подходите за владеенето на подобни хора.

Водещ: Аз имам също име тук. Възможно ли е да изскочи името на висша фигура в БСП?

Цветан Цветанов: Всичко е възможно. Нека да не слагаме от една само политическа формация. Защото аз смятам, че са доста тези, които през тези 20 години са имали възможност ...

Водещ: Са ползвали тези услуги.

Цветан Цветанов: Да.

Водещ: Само, че незнайно защо, на няколко места, в сайтове, дано да е „жълто”, изскача името на президента Георги Първанов?

Цветан Цветанов: Не бих могъл да потвърдя подобно нещо, защото нямаме доказателства, които да ...

Водещ: Имате оперативна информация, значи имате и имена? В смисъл, имате нещо, което няма да ни кажете.

Цветан Цветанов: Имаме достатъчно предположения за подобна посока, но не конкретни имена, които в момента Вие ме питате.

=======================

Водещ: Да продължим /.../, че това е моментът, в който, когато си на власт /.../.

Цветан Цветанов: Хората се самозабравят. И смятат, че това не би могло да излезе в публичната сфера.

Вярно, прав е Цветанов - хората се самозабравят! И най-класически пример за самозабрава е самият той!

Как Цветанов се е сдобил в тази информация – през прозореца ли е надничал, прочел го е в книга, или го е чул по радиото? Или пък са използвани СРС-ета? Май.

По анонимен сигнал ли бе образувано наказателно производство?

Дали всичко започна от пресконференцията на Главния прокурор Сотир Цацаров, по извършената проверка по сигнала на Сергей Станишев?

Трябваше ли Цацаров да проверява анонимен сигнал?

Анонимен ли е сигналът?

Всъщност анонимният сигнал е придружен от писмо от лидера на БСП и така сигналът вече не е анонимен, тъй като с името си, Станишев иска да се извърши проверка на данните в сигнала.

Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че не е било образувано наказателно производство, защото сигналът е бил анонимен и по анонимен сигнал няма как да се образува такова производство.

Сотир Цацаров е издал заповед да се образува проверка по сигнала в МВР. След извършената проверка вече е образувано наказателно производство, тъй като според проверяващите прокурори налице са били данни за извършени нарушения на закона!

Подчертавам, истината е, че наказателното производство не е по анонимен сигнал!

В понеделник, на 15 април прокуратурата потвърди 2/3 от сигнала, който лидерът на БСП Сергей Станишев занесе на Главния прокурор Сотир Цацаров, а именно, че МВР е подслушвало незаконно политици и бизнесмени с техника, монтирана в "Крайслер", по личното нареждане на Цветан Цветанов.

Връщам се пак в началото на този анализ, за да повторя, че в ход е Спасителна операция на реномето на бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Как продължи тя и какво се случи със скандала по незаконното подслушване

Кои са адвокатите на Цветанов в тази битка с действащото законодателство:

Следва продължение

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене