Борисов - между Клошмерл*, Сталин, Хитлер и Мао!

Провалилият се гръм и трясък премиер ката ден ни говори за тоалетни, а не за нарушенията на закона, които направи!

Борисов след разпита в прокуратуратаВ първия работен ден след великденските празници, подалият оставка министър-председател Бойко Борисов бе привикан на разпит в прокуратурата. Час и половина училият за пожарникар бивш охранител на Тодор Живков прекара на 7 май 2013 година бившият премиер Бойко Борисов във Върховна касационна прокуратура /ВКП/ за разпит във връзка със скандалния разговор, запис от който се появи преди празниците. Разговорът е бил между бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, шефът на Градска прокуратура – Николай Кокинов /също вече бивш-бел. Л. М./ и самият Бойко Борисов, като се предполага, че разговорът се е провел в дома на бившия премиер, в Банкя.

Часове преди Борисов да влезе в прокуратурата се появи информация, че бившият градски прокурор на София Кокинов признал автентичността на въпросния разговор – дали Борисов знаеше това, така, влизайки за разпит, така и не стана ясно.

Около 11.30 часа бившият премиер пристигна във ВКП и директно влезе в кабинета на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

На излизане Борисов се опита да се измъкне от репортерите, но не успя и бе причакан от журналисти пред които говори твърде несвързано:

„Разговаряхме на тема как да се установи тази престъпна група, която организира незаконни подслушвания в домовете на хората...Единствено, което мога да кажа – престъпна група, която нерегламентирано, незаконно подслушва хората в домовете им. Незаконни записи, каквито и да са ... нито слушам, нито чувам, нито коментирам. Интересува ме престъпната група, която организира на хората в тоалетните да бъдат подслушвани...Надявам се МВР, ДАНС, прокуратурата да намерят престъпниците!

... Никой никога не е давал никакви резултати от разследването и до ден-днешен нито аз, нито вие не знаем кой е извършил тези подслушвания!”

Според Борисов, той не бил разпитван в прокуратурата – той разговарял и едва ли не поискал ултимативно от обвинителите да разкрият престъпната група, която била организирала подслушване в тоалетната му!

Всъщност колкото и да не му се иска на Бойко Борисов да признае, той е разпитван и е дал обяснения – което далеч не може да се определи като разговор, по време на който той да дава указания на обвинителите какво иска да бъде разкрито!

Според Закона, Борисов е разпитан като участник в разпространените аудиозаписи, като свидетел, с тенденция при наличие на установени закононарушения – да му бъдат повдигнати обвинения.

Тезата за престъпни организирани групи, които поставят подслушвателни устройства в тоалетните на хората може да мине при бабите и дядовците от някое затънтено село, но на хора, запознати с Наказателно-процесуалния кодекс – тези обяснения едва ли звучат убедително и оневиняващо.

Едно по едно

Борисов обяснява за подслушване в тоалетната"Никой друг лидер, на никоя партия досега не е излязло СРС срещу него. Вие сте нормални хора – защо не се замислите кой го организира и срещу кого? Всичко друго приемам, ама в тоалетната… Всеки българин ходи до тоалетна. Ако на вас ви сложат СРС в тоалетната, ще ви е приятно ли? Не! Защо тогава обществото допуска незаконен запис с тоалетните на хората и изобщо вие да говорите за него", пита уж обидено Борисов винаги когато около него има камери.

Умишлено ли се прави, Борисов, че не разбира, че не е подслушван с жици, а вероятно през мобилен апарат, и то не негов, а на Мирослав Найденов. Тупкането на сърцето и облекчаването в тоалетната не идват като шум от Борисов, та да се прави на обиден, а от Найденов, както предположиха мнозина след прослушването на записите, пуснати в медиите.

Снимка с избирател„... Моите колеги имат забрана да ми говорят за това – какво излиза в българските медии. Имат забрана. Само знам, че и в моята тоалетна ме подслушват. Никой друг лидер, на никоя партия, досега, не е излязло СРС срещу него. Вие сте нормални хора – защо не се замислите – кой го организира и срещу кого. Всичко друго приемам, ама в тоалетната… Всеки българин ходи до тоалетна. Ако на вас ви сложат СРС в тоалетната, ще ви е приятно ли? Не! Защо тогава обществото допуска незаконен запис, с тоалетните на хората, изобщо вие да говорите за него, каза Борисов, докато раздаваше автографи.

Никой не подслушвал Борисов в тоалетната – това вече и децата го разбраха. Друг въпрос е защо той реши да се прави на жертва с тази измислица и през час, през два да говори за малките си нужди.

Класическо правило е, че

всеки е длъжен да бъде умен, а тези които не са успели да достигнат върха на мъдростта се обграждат с начетени и разумни хора.

При Бойко Борисов и двете условия отпадат – налице е силно изразен интелектуален дефицит, а що се отнася до умното обкръжение – не вярвам умни хора, интелигентни да се жертват да влязат в обкръжението му.

На въпрос на журналисти при една от обиколките си Борисов каза, че очаква още компромати. „Очаквам. Защото сега само по малка нужда са ме записали… очаквам голямата да дойде преди изборите. Но на никой българин не му го пожелавам. И на вас, госпожо”, обърна се Борисов към журналистка в Симеоновград.

„Защото след това ще ви дойдат във вашата къща. Защото, ако не ги отразите добре, ако ви бъдат сърдити, или ако бъдете обективна журналистка, може да го сложат и във вашата тоалетна. И да видиш колко е неудобно пред колегите. Като поруган си. В дома ми са ми слушали тоалетната. Тези, които искат да ме защитават в Брюксел, българските демократи”, не спира да говори бившият премиер Борисов... - Всеки човек си има личен живот; всеки си има душичка и сърце. Ако ви запишат и дадат твоя език - с мъжа, с детето, със свекърва, и го пуснат само него… Твоите колеги ще кажат – ама как може? Ние за теб такова мислехме, такава мила душичка си, а така говориш…

... Виждате – по цели дни анализи на 4 – 5 социолога – обикалят и едно и също говорят. Ходят, дават им указания и излизат. Мен ме е срам да правя такива неща. Всички провеждат срещи, когато има избори, оборотите са огромни. Но в дома ти дойдат – това вече е… Да е в кабинета на Министерски съвет, да е в кръчма, да е някъде – в дома ни, в тоалетната ми. Точно, както е, в тоалетната се чува. Сега ще търся някъде по път, случайна горичка - не – може да има някой горски - няма даже и на охраната да казвам, ще казвам само – ей тук спри”, шегува се Борисов.

От какво си патим – от навика за забравяме би казал всеки, запознта с народопсихологията ни. Тази забрава се оказа добре дошла на хора като бившият премиер Борисов.

Наскоро ми припомниха как докато е бил кмет на столицата, Борисов е показал що за човек е:

В интервю за списание "Макс" столичният кмет Бойко Борисов сподели свои мисли за живота и политиката. Явор Дачков цитира дословно някои от думите му, които макар и скандални останаха почти без реакция в България.

На въпроса кой е най-впечатляващият лидер в световната история, Борисов отговаря:

"В съвременната история за мен номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества".

Хитлер, Сталин и Мао – това са образците за политици номер едно в мисленето на Борисов.

Кой помни тези откровения към днешна дата – почти никой.

В друго откровение бившият към днешна дата премиер откровено споделя: "Аз се гордея с това, че не съм гей и че разбирам от жени. Така че, мисля, че добър път съм си избрал."

Пет години по-късно, вече в оставка, Борисов открива предизборната кампания на партията ГЕРБ така:

зала Добър ден! С учудване, защото Станишев се произнесе, че знаел как събираме хората, а понеже аз не знаех, искам да ви попитам как ви събраха вас! Да не е../не се разбира/, дали ви е докарал, той, с неговите скъпоплатени пиари, за милиони български левове, от вас дадени разбира се,.. го бяха посъветвали те да направят зала „Армеец”, но не успяха доколкото разбрах, и сигурно знаят как се събират хора, ние не знаеме, защото никой не може никого насила да го накара да дойде където и да било,

Той иска още един мандат управление... Срещу нас има противници, не са толкова изтъкани от злоба и черен пиар, и безсилие, самият Станишев беше четири години кукла на конци, а сега, когато го е страх да мине по София, праща кукли да ни имитират. Това ли му е позитивната кампания на това момче? Това ли е на европейския лидер? На социалистите? Колко струва да платиш на четири актьора да ги облечеш като маймуни да ходат да ги имитират по града? Това ли е този, който иска да управлява? Човек, който след четири години казва, не аз не мога, трябва друг да е, той си е дал на себе си оценка!

Защото най-важното за едно управление е да има кой да носи политическата отговорност. Ако има проблем с Дюни, да бъдат спряни, да бъдат дадени на прокурор!

Ако има проблем обаче с Камчийски пясъци – кво правиме?

Търсиме Орешарски, премиера, или кой?

Ако си като премиер на Европейския съвет и трябва да вземаш решение, как ги вземаме? Тичаш при кукловода, той беше кукла на конци при Доган – сега иска да е кукловод. Пуска кукли срещу нас – да ни имитират, а Орешарски да му е служебна кукла! Това ни предлагат като управление! Чудесно се говори, когато знаеш, че няма да изпълняваш нищо!

Както и БСП лесно говорят, лесно обещават сега, но все пак си слагат  някаква запетайка, ако случайно спечелят, всичко, което обещават, казват – това в края на мандата ще го правиме!

А ние вече веднъж изядохме дървото така!

На последното заседание на Министерски съвет – вдигаме пенсиите, и ние от първия ден почнахме да вдигаме пенсиите! Само си брои Станишев, че вдигнал пенсиите!

А ние плащахме четири години, и казват: „ГЕРБ изядоха фискалния резерв!”, не, изядоха ги българските пенсионери! Четири милиарда от фискалния резерв заминаха в увеличението на пенсиите! Елементарна е сметката, но те нямат друго в злобата си какво да кажат!

Нито могат да ни отречат магистралите, защото виждате, всички минават оттука, вече са на асфалт, слагат мантинели, имат да довършват, Така е на „Струма”, така е на „Тракия”, така е на Яна, така е на Шумен...Три пъти повече сме построили от тях! Поне...

Желая Ви успех, благодаря, че сте дошли, не можах да схвана как са ви събрали, дано не е насила, щото Станишев ме препраща към трийсе и кой година, Между другото по Дискавъри даваха за Хитлер и как са направили своята партия, тогава, и през какви етапи са минали, тогава, той явно е гледал Дискавъри, нали е мързелив и обича да спи, а аз сега нали съм почивка и аз, имам толкова време, и гледам го дадоха тоя филм, и той вечерта го каза, нашта конференция приличала на една от трисе и някоя година! Ама не каза коя – ние се сещаме!

От публиката се чува глас: „Ама той не може да направи такава, бе!”

Бойко Борисов: „Знам, че не може, и аз благодарение на Цветанов, че той може, стига да не го оприличим на някого...аз смея да твърдя, че толкова демокрация, колкото има сега, в България, никога не е имало!

И това е техният манталитет – те спокойно на бялото казват, че е черно, на което е честно му казват, че е корумпирано, на което е почтено му казват, че е мръсно... Това им е стратегията, и неслучайно Добрев, беше разпратил на техните организации как да пишат компромати срещу нас!

И вчера, като видях куклите на Станишев по телевизията, разбрах, че с този човек, освен мърсотия, друго не може да прави!”

Правоговорът на Борисов е запазен - бел. Л. М.

2013 година Борисов недоволства, че го оприличават на Хитлер – а нима пет години по-рано той не твърди, че за него лидера на националсоциализма е №1?

Куп лъжи, заявени с каменно лице – това е „еталонът” на поведение на проваления Борисов.

Върнете се към горните редове, с които ГЕРБ откри изключително скъпата си кампания и се замислете:

„Четири милиарда от фискалния резерв заминаха в увеличението на пенсиите! Елементарна е сметката, но те нямат друго в злобата си какво да кажат!”

Първа лъжа: Пенсиите не се вземат от фискалния резерв, за да е истина, че пенсионерите са изяли 4 млрд от фискалния резерв!

Втора лъжа: ГЕРБ единствен не увеличи пенсиите за мандата на своето управление!

Трета лъжа: социалистът Николай Добрев вече не бе сред живите, когато Борисов тръгна в политиката! Не е бил жив, за да разпраща указания как да се пишат компромати срещу ГЕРБ?!

„Ние вече изядохме дървото!” – как слуша тези мутренски признания европейският приятел на Борисов, Жозеф Дол в зала „Арена”?

Социалисти обличали актьори като маймуни – да е негодувал някой от хората на Станишев на тези думи?

Пълно мълчание.

Живи факли, пик на самоубийства и пълна безнадеждност – това е резултатът от управлението на Бойко Борисов.

Интересен момент за тези трагични явления в навечерието на изборите е коментарът на сестрата на Борисов – лекарката Красимира Иванова в предаването на Люба Кулезич:

Сестрата на Бойко БорисовЗа него, думата приятел е голяма и той би направил всичко...политиката е динамична и е нормално да се променя позицията, безкрайно вярвам в това, което прави брат ми и не го съдя за нищо, което се е случило...той го е правил винаги с добри намерения...донякъде той очакваше подобно развитие, атака, очакваше... Не е възможно аз да очаквам, а той да не е очаквал това, което се случва... Гледай си бебетата, не ти трябва да знаеш...,това че има калинки беше подло, той слагаше отговорността само върху своите рамене, и не можеш да усетиш тази мърсотия,  която се насочваше срещу..., много от хората около него са изключително качествени, всеотдайни, достойни, верни, лоялни... даже не бяха толкова близки с него...

... Аз съм допускала една много груба грешка, аз стоя настрани, винаги съм се стремяла да не го обременявам, много си мислех как да протече живота ми след операцията, той винаги си е мислел, че това, което е предприел е кауза...,

Кулезич като водещаКулезич:... предателството ли вкара Борисов в болница?

...Не знам дали точно това го вкара в болница, ние с него така сме възпитани и двамата, да приемаме предизвикателствата в работата изключително амбициозно, и винаги смятаме, че това, което правиме е стойностно, правилно, И когато човек в стремежа си да прави добро се окаже неразбран, може би това беше цената за постъпване в болницата... едва ли за предателството той в този момент е мислел,...

Кулезич:Но хора си мислеха, че е спектакъл...

Д-р Иванова: Аз искам да им пожелая същия спектакъл, да го преживеят, пожелавам им да го изпитат и да го преживеят като спектакъл, тогава ще го разберат в действителност, за какво става дума!

Нормално е месец преди изборите, хората, които са огладнели и обосели – да бъдат...

За обвиненията, че Борисов странял от медиите!

... нека сега да видим как е животът без Бойко Борисов!

Кулезич:...Как бихте коментирали състоянието на хората в момента, като лекар? Как си обяснявате, че изведнъж тръгнаха някакви хора да се палят? Това е необяснимо...

Д-р Иванова:...  Аз категорично тези неща не ги приемам като саможертва! За мене това е някаква форма на показност, защото има много страдащи хора, за мене... самоубийството, защото тази склонност към самоубийство, защото да се самозапалиш ти се опитваш да се самоубиеш, е психична диагноза. Така го коментирам като лекар!

На никой в този живот не му е лесно, на никой от нас не му е лесно, но никой не съм тръгнала да се паля!

Аз нямам сметка в банката, нямам спестявания, имам заплата, с която успявам да се справя!

Той не е беден, не е и богат, а от властта, той не е спечелил една стотинка!

Тя кълне неповярвалите на вдигналия високо кръвно Борисов българи, обръгнали от вечно повтарящите му се номера...

Тя приема отчаянието да посегнеш на живота си като показност?!

Има ли смисъл да продължавам с припомнянето?

Помия има, от откъде се излива?

----------------------------------

*Клошмерл – име на роман на хумориста писател, Габриел Шевалие. Клошмерл е и името на малко френско градче, което си построило градска тоалетна и това било събитието за жителите му. – бел. Л. М.

 

Коментари 

 
0 #3 доктор охболи 2013-05-16 12:22
Борисов, стига си се правил на политик, връщай се в пожарната и си вземай успокоителните, които ти изписаха докторите!
Цитиране
 
 
0 #2 Атанасов 2013-05-08 13:36
За малко да повярвам на д-р Иванова.
Но света, в който тя живее има много малко допирни точки с действителностт а.
Цитиране
 
 
+4 #1 irish shepherdess 2013-05-08 06:31
много добре написано! но само малка част от хората ще го прочетат и разберат.
а тези,които ни управляват или напират да се посветят в бъдеще на тази благородна дейност - могат да влязат във властта /за съжаление/ само ако са в релация /поединично или съвкупно/ с някое от трите П - Престъпник, Психопат или Педераст. няма друг начин читав човек да бъде допуснат в т. нар."елит"...
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене