Другарю Станишев, що не вземеш да се гръмнеш?

Закръгленият лидер на столетницата обикаля телевизиите като ранния Цветан Цветанов и повтаря един и същи безсмислен рефрен...

Сергей Станишев, лидерът на БСП и шеф на ПЕСТърпях, търпях, но и търпението ми има граници. Като видях как така нареченият лидер на социалистите се появява където свари и независимо от цената ми дойде в повече физиономията му!

Търпях след като предложенията му за излизане от кризата по време на протестите бяха прочетени в съкратен вариант при Цветанка Ризова и захвърлени към архив, изтърпях смехотворните листи, които Сергей Дмитриевич сам съчини, за да покаже мъжество, търпях как метна към Сотир Цацаров сигнала за подслушването и го загърби, търпя в навечерието на вота неговата полиическа немощ, образно казано – импотентност към опонентите му, търпя непремерените приказки за това как ще управлява с програмно правителство след вота на 12 май, търпях присъствието му в рамките на няколко дни в предаванията: „Лице в лице”, „Тази сутрин” и къде ли още не. Засега, както го е ударил през просото, на Станишев му липсва само да се яви в предаването „Пред банята”.

Да си лидер на инат

Антон Кутев, послушен, удобен и вечен за СтанишевДа вземем недоразумението Антон Кутев и решението той да бъде водач на листа в Силистра, където на местните избори БСП не спечели нито едно кметско място! Та това си е „удар” в десетката за Станишев, удар на неговото политическо безхаберие в стремежа да се огради отново с послушковци. В този смисъл не ме изненада нахалството на Кутев, който заяви в предаването „Челюсти”, че никой не можел да изгони БСП?!

Ако има в предвид себе си Кутев е прав, до някъде – никой не може да го изгони – засега.

Социалното острие на столетницата, Драгомир Стойнев Станишев прати за водач в Хасково, избирателен район, където не е познат.

Корнелия НиноваКорнелия Нинова бе поставена за водач в София-област, където познат е Кирил Добрев. Така Добрев бе елиминиран от лидера Станишев.

В същото време един Петър Курумбашев, който се прочу на митингите на Иван Костов в студената 1997 година с призива „Който не скача е червен!” е водач на листа в София?!

А Курумбашев даже в шоубизнеса е блед и посредствен, камо ли като политик!

Станишев издигна и Мартин Захариев, радетелят на Плейбой! И за какво? За да учи партията й електората на еротика може би?

Драгомир Стойнев, социалното острие на БСПИма една приказка: „Непостоянство, името ти е жена”, в случая се налага да перефразирам на: „Непостоянство, името ти е Станишев!”

Много избиратели да готови да гласуват за БСП, или който и да е друг, само за да бъде прогонен ГЕРБ от властта – и това няма да е гласуване за социалистите, а наказателен вот за ГЕРБ. Това не му ли е ясно на Дмитриевич? Или реши да даде бонус с тези листи на ГЕРБ, за да спечели вота?

Само едно да коментирам: сигналът с нерегламентираното подслушване.

Сотир Цацаров, Главен прокурорЛидерът на  БСП занесе сигналът Станишев на Главния прокурор Сотир Цацаров, дотук добре! Самият Главен прокурор даде пресконференция, на която подчерта, че 2/3 от сигнала е верен и обяви, че ще поиска от фирмата, от която е закупен софтуера да възстанови липсващите файлове, изтрита от Човека с отвертката, информация.

Случи ли се това? Естествено, че не. Нито Цацаров показа с нещо, че е поискал въпросното възстановяване на информацията, нито Сергей Станишев го подсети.

Случи се нещо друго – т. е. нещата бяха оставени на трупчета по една от най-важните посоки на разследването.

Станишев не попита и защо на нито един от разпространените записи не се чува гласът на Цветанов, подробност, която е твърде важна за изясняването на скандала. Въпросът постави „Хроники” още на 26 април, а след това той бе повторен в Шоуто на Слави и бе подет от други медии.

А защо на нито един запис досега не чухме гласа на Цветан Цветанов?

Станишев замълча след подаването на сигнала, който не нечуван както за България, така и за Европа, и при всеки повод да бъде ярък опонент на ГЕРБ по скандала, вместо това вяло се появяваха в разни предавания Янаки Стоилов, Михаил Миков и кой ли не плах коментатор.

Станишев не предизвика дискусия, на която експерти и анализатори да коментират и наблегнат на факта, че важно е съдържанието на нерегламентираните записи от Банкя, а не кой и как ги е направил. А това именно бе същественото в този скандал!

Два дена преди вота Станишев трябва да е наясно, че силата на удара, предизвикан от скандала с нерегламентирано вече е потушена. Доживях кандидат за народен представител от Коалиция за България за 16 МИР Пловдив град да говори като ГЕРБ, че „Скандалът с подслушванията засяга не само основния ни политически опонент, но и държавността като цяло и то изключително негативно.” Казал го е Красимир Мурджев – казват го и Борисов и други политици от ГЕРБ.

Тогава къде е разликата във вижданията на БСП и ГЕРБ – няма разлика и то благодарение на провалящия партията с гръм и трясък лидер Сергей Дмитриевич...

... Жалко за очакванията и надеждите на почтените и интелигентни избиратели и привърженици на тази партия!

Тук няма да пропусна да отбележа, че друга, далеч по-смислена бе позицията по скандала с нерегламентираните подслушвания на евродепутата на социалистите, Евгени Кирилов от Брюксел:

Евгени Кирилов, евродепутат „Европейският парламент е длъжен да реагира в тази ситуация, защото скандалът вече става доста голям. Вчера Комисията по гражданските права взе решение да го включи в следващото си заседание. Въпросът е в това, че вече не става дума само за подслушвания в България, което е нарушение на редица европейски права и стандарти. Появи се и другият въпрос – че са подслушвали висши държавни деятели в България, включително президента, бивши президенти, но на всичкото отгоре и комисарката Георгиева. Евродепутати ме разпитват за това, че вече не става дума за подслушване в България на висши държавници, а става дума и за подслушване чрез комисарката и на Европейската комисия, което вече е катастрофа”.

Подслушване на висши държавници, подслушване чрез еврокомисарката Кристалина Георгиева на Европейската комисия!

Още повече, че Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП /LIBE/ реши да включи в дневния ред на следващо свое заседание разискването на въпроса с подслушванията в България.

Това е големия скандал – това е Голямото основание Сергей Станишев по два пъти на ден, сутрин и вечер да пита разследващите възстановена ли е изтритата информация!

А точно това Станишев не направи, въпреки че още след получаването на нерегламентираните записи  от разговор в Банкя на бившия премиер Бойко Борисов с градския прокурор на София, Николай Кокинов и бившия министър на земеделието и храните, Мирослав Найденов - основанието за въпроси му бе поднесено от самия бивш премиер и лидер на ГЕРБ:

За изтритите записи Борисов заявява вещо пред Николай Кокинов и Мирослав Найденов следното, по повод умишленото изтриване на файлове:

Борисов обяснява пред избиратели за това как е бил подслушван в тоалетната„Те /служителите от СДОТО-бел. Л. М/са излизали, примерно не им съвпадат пътните листове, пък 30 литра бензин за деня е изписан. Може шофьорите да са си изписвали гориво и подобни, само че няма да прозвучи много добре според мене...

... Най-уличаващото е това, че единият е изтрил цялата информация от файловете в деня на проверката, което не звучи добре като се обяви по тоя начин...

... Доказано е - 13 прокурори са се подписали...

...

... Информацията, която е имало във файла, взел е паролата от английската компания, те английска ли са не ги знам кви са, и е изтрил всички записи, всичко...

... Пфу. Нямам представа за период, просто знам това са основните обвинени. В единия пък има останали записи, които не са ги слушали още, но няма документ, че са водени. Затова си мисля дали тея не са си бръмчали ей така да си изкарват напред-назад. Трябва все пак да имаш някаква готовност. Да видим какво ще кажат, ей това са основните нарушения - не излизат по пътни книжки маршрутите с разхода на горивото и единият шеф на екип е изтрил и то това е интересното, че е имал 50-годишнина и когато чува за проверката става отива и изтрива едните вечерта, а сутринта в 7.58 часа, а от 8.30 му е работното време, отива и изтрива всичко...

И при тези признания на Бойко Борисов – Станишев продължава хуманно да мълчи?!

Програмното правителство – булката избяга преди венчавката!

Правителство на национално спасение – програмно правителство – постоянното повтаряне на рефрена от Станишев за такъв вариант на управление след вота на 12 май вече вреди. Политиката не е статично явление, а динамично променяща се величина, но за този урок лидерът от „Позитано” 20 явно не е бил в училище.

„Аз никога не съм отстъпвал пред предизвикателства, аз не съм от плашливите!” похвали се Сергей Дмитриевич пред Цветанка Ризова и Димитър Цонев – няма как да не му вярваме!

Шест пъти загубиха Сергей Станишев и партията под негово ръководство на избори – дали това го стресна? Дали това не го накара да се оттегли и преосмисли позицията си в партията? Явно не е от плашливите, тъй като за пореден път води партията си към загуба, и то в толкова важен момент от състоянието на държавата. Защото загуба за БСП ще е да бъде втора на предстоящите избори.

Загуба ще е и да спечели с малко, но да не може да състави правителство.

Загуба ще е да направи програмно правителство без да има парламентарно мнозинство, след като от ДПС съвсем логично вече се дърпат от тази идея, тъй като са наясно, че в хазната няма пари и да се поеме управлението на страната в този момент е самоубийство.

„Партиите, които подкрепят програмно правителство, ще носят пълната политическа отговорност за него” – предупреди Йордан Цонев от ДПС, водач на листа от ДПС във Варна. Ако Станишев бе чул тези думи на Цонев, щеше да се осъзнае и да замълчи вече за варианта с програмно правителство, но той чува само себе си и спътницата си Моника Йосифова/Янова!

Депутати от ДПС бият нападателя на ДоганДПС не са самоубийци и това е причината тази политическа сила да отбелязва дълголетие в следдесетоноемврийска България.

След позорния скандал от Националната конференция на Движението, когато младеж отиде да стреля срещу Ахмед Доган и бе събут насилствено и бит жестоко пред очите на смаяните и потресени делегати и гости на сцената в НДК, ДПС загърби скандала и се съсредоточи в парирането на изборни манипулации при преброяването на гласовете и това е нормално.

На българите им омръзна да се гаврят с фалшифициране на вота им – особено след парламентарните избори 2009, местните и изборите за президент, чиито резултати бяха под контрола на ГЕРБ и Цветан Цветанов.

„Ние не искаме, вота на хората да бъде опорочен. Точно поради тази причина организираме това паралелно преброяване, което ще се базира на базата на секционните протоколи, а знаете, че в изборния кодекс след шестмесечна битка успяхме да прокараме текст, не без помощта и на Брюксел и на Европа, която натисна управляващата партия да отстъпи. От всяка секционна комисия, ще има копие от социалния протокол, заверен с мокър печат и подписан от ръководството и от секционната комисия – от трима души. Всяка от партиите, която е представена в секционната комисия ще има копие от този протокол, който е официален документ. На базата на тези копия, ние ще направим преброяване на гласовете, за да сме сигурни, че няма да има изкривяване и хората да бъдат мотивирани и да дадат гласа си”.

Румен Петков - принуден от Станишев да сеоттегли от изборите„Отливът от ГЕРБ ще се преформатира в политически сили, които не са БСП и ДПС” предупреди социалистът и бивш депутат, Румен Петков, но Станишев пусна предупреждението покрай ушите си, тъй като той еднолично принуди Петков да се откаже от участие във вота, поставяйки го на неизбираемо място в листата.

Два дни преди гласуването така нареченият лидер на социалистите бе принуден да признае също, че протестен вот ще разпилее гласове на избиратели по малки партии, но избирателите не са мотивирани да гласуват на всяка цена на ГЕРБ.

Късно е, либе за китка, казва народът в такива случаи.

Четири години бяхме опозиция – заяви в предаването „Тази сутрин” Станишев – ако това, което БСП показа може да се нарече опозиция, то тогава защо партията му мълчеше по важни гласувания, защо неговите хора не критикуваха ГЕРБ на всяка управленска крачка? Ако социалистите, ръководени от Станишев се държаха като опозиция на ГЕРБ, а не на бившия си президент, изкарал единствен два мандата, сега той не би се тръшкал Дмитриевич по телевизиите, че вотът може да е разпилян!

„Аз лично и БСП сме си извлекли много поуки” каза Станишев като доброто внуче-първолаче, прочело току що приказка пред Анна Цолова и Виктор Николаев.

Е, и – защо извлечените много поуки не направиха БСП на Станишев истинска опозиция, та два дена преди вота социалистите да дръпнат силно пред ГЕРБ?

Сергей Станишев, лидерът на БСП и шеф на ПЕС„Аз съм обиколил страната четири пъти за една година!” похвали се лидерът на БСП.

И какво следва от тези обиколки? Че има фолкпевици, които обикалят страната за година също четири-пет пъти, но поне печелят!

Не са един или два случаите, в които хора от БСП подкрепят открито ГЕРБ:

Избраният от БСП председател на Общински съвет – Симеоновград Антон Петров е стиснал ръката на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който посетил Симеоновград, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Петров е поздравил Борисов за усилията на правителството на ГЕРБ за ремонта на пътя в града.

Без коментар.

Алтернатива ли е БСП на ГЕРБ

е темата на проучването, което цитира Димитър Цонев пред Станишев. 4200 души отговарят така:

44 процента казват – Да, а 56 процента отговарят – Не!

Разходките из страната не са мотив хората да гласуват за социалистическата партия – как не го разбра това Сергей Станишев толкова години?

Затова след всичко казано дотук не мога да не призова: Другарю Станишев, що не вземеш да се гръмнеш? Може и след изборите...

 

Коментари 

 
-23 #1 Милева 2013-05-11 21:53
Съжалявам,но нито сте права,нито сте справедлива.Не разбирам омразата Ви към Станишев.Хлябът ли Ви отне,покривът над главата Ви ли отне,или стори зло на децата Ви.А да се правят преценки за личностите в Партия ,към която не принадлежите ,не подхожда на принципен и честен човек.СЪЖАЛЯВАМ!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене