Има ли светлина в тунела – след 12 май - вариант „Б”

Кое е правилното – да се дочакат други избори, или да се състави програмно правителство веднага?

/този текст е написан по коментари на читатели и дискусии след вота от 12 май/

Този тандем докара държавата до най-дълбоката криза в историята йДържавната хазна кънти на празно. Парите за пенсии, майчински и заплати са на привършване. Само работещ парламент след изборите на 12 май може да промени и коригира Закона за бюджет 2013, за да се тръгне на измъкване от патовата ситуация – коментираха читатели двата материала за лидера на БСП, Сергей Станишев. В електронните медии също върви разгорещена дискусия по темата.

В интерес на обективността публикувам и мненията на другата страна, само така ще получим по-пълна представа за кризата, в която ни остави правителството на ГЕРБ и Симеон Дянков.

Истината е, че трудно може човек да си представи как  бившият премиер Бойко Борисов ще влезе в парламента като редови депутат, ще седне на банката, без нафукаността на единствен и неповторим в политиката, охраната му ще остане отвън и ще гласува.

Цветан Цветанов няма вече да е вътрешен министър!Другата истина е, че ще е поучително да се наблюдава как Цветан Цветанов също да седне на депутатската банка и ще слезе при законодателите, които поучаваше в предишния управленски мандат. И дали кортежът от НСО ще продължи да го охранява с нашите пари, без някой да разследва кой и защо го заплашва?

Третата истина, която не трябва да пропускам е, че никой не иска да прави правителство с ГЕРБ и че бившите управляващи, които с много пари и манипулации спечелиха изборите, но не с достатъчно мнозинство, за да съставят правителство – та тези „десни” с приятели в Европейската народна партия ще се наложи да стоят в изолация и да се съобразяват с депутатите от други партии в парламента.

Дай, Боже през това време да върви предварителното производство по нерегламентираните подслушвания и разговорът в дома на премиера /поне така се твърди – бел. Л. М./ в Банкя.

Имаме работеща прокуратура?!Инерцията, която набра новият състав на Върховна касационна прокуратура не трябва да се забавя, а хъсът да се разследва трябва да доведе до резултати – обвинения и внасяне в съда на обвинителни актове.

Едно е САЩ да бдят над Борисов и Цветанов като премиер и вътрешен министър, а съвсем друго е те да са редови депутати и от тях да не зависи нищо. Дали настойничеството ще продължи и след 12 май? Едва ли – от Цветанов и Борисов нищо не зависи след последния вот.

Така ще заживеем далеч по-спокойно без интриги, неразбираемо говорене, нападки срещу магистрати, демонстриране на сила и харчене на народни пари на тъмно.

Президентът ще се наложи да спре да покровителства бившият министър на финансите, Симеон Дянков!Така нареченият ни президент рано или късно ще се наложи да спре да закриля Симеон Дянков и той ще се трябва да се върне, за да дава обяснения пред прокурори защо държавата е на този финансов и икономически хал.

Дянков ще трябва да отговори защо сме на дъното на мизерията и оцеляването, но затова ще е необходимо суверенът в тази държава да го поиска ясно и недвусмислено от държавния глава.

Вариант е, водени единствено от мисълта за изправяне на държавата на крака депутатите от БСП, ДПС и Атака трябва да намерят общ език и да забравят различията.

На дневен ред е въпросът: ще има ли държава, или България ще се самозакрие като скоростно намали населението си до критичния минимум.

На дневен ред не е коя партия ще води едно бъдещо правителство, а как членовете на това правителство ще намерят общ език.

Не е за вярване, че се намериха над един милион българи, които отново да гласуват за тези, на чиято съвест лежат самозапалилите се, самоубилите се в знак на отчаяние и безизходица.

На съвестта на ГЕРБ лежи краха на държавата, изпразването на хазната и унищожаването на работещите предприятия.

На съвестта на ГЕРБ лежат задлъжнелите държавни предприятия с над 7 милиарда.

На съвестта на ГЕРБ лежат неизлекуваните вече мъртви българи, напусналите родината в търсене на препитание в чужбина.

На съвестта на ГЕРБ лежат неразплатените дългове в стотици милиони към държавни фирми.

На съвестта на ГЕРБ лежи опозоряването на страната ни пред Европейския съюз.

Да вземем само случая с намерените в печатницата на общински съветник от ГЕРБ 350 000 бюлетини:

Бойко Борисов  „Изфабрикуваното” обвинение срещу ГЕРБ с намерените в Костинброд в деня за размисъл 350 000 бюлетини е „долна инсинуация”. Ако действително е имало такъв опит за подмяна на вота от страна на последно управлявалата политическа сила, то прокуратурата и оперативните работници можеха да проследят целия опит за измама в развитие и да хванат извършителите на място”. - Това каза в Банкя бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас. По думите му намерените бюлетини са били предвидени да влязат в употреба на изборите в полза на БСП и ДПС.

Бившият премиер уточни, че гледа на случая от позицията на „главен секретар” и дори обясни какво би направил, ако все още беше на този пост в МВР.

Според Борисов, действията на властите, за съжаление, водят до „допускането”, че прокуратурата и оперативното наблюдение са влезли в определена схема.

Опиянен от камерите лидерът на ГЕРБ използва, че го снимат и обясни:

„Те можеха да излязат, да ги проследят, да ги задържат /бюлетините – бел. Л. М./. Ако бях главен секретар, как бих действал – 350 000 бюлетини са палета, които не могат двама души да изнесат, трябва да се товарят. Тези палета са под видеонаблюдение и полицейска охрана. Ако една партия решава да мами – няма по-лесно от това да се проследи, задържали сме тонове наркотици така. Слагат се GPS-и на палетите, GPS-ите показват къде се движат, след това има хора, които трябва да ги посрещнат, да отварят бюлетините една по една, да попълват, да ги слагат в пликове и чували, да се кара към секции. Това предполага участие на поне 500 души. Все някой ще се издъни” – завърши поредната си лакърдия Бойко Борисов.

Поне това словоблудство ще намалее след 12 май...може би.

От днес сайтът „Хроники” започва за изнася всички злоупотреби с власт за времето от мандата на ГЕРБ.

Ще припомним как се вдигна шум за липсващи 2 милиарда, „изчезнали” при управлението на Тройната коалиция, и как Борисов привикваше в кабинета си държавни служители, за да ги разпитва /?!?/, ще припомняме и за всяко нарушение на закона, което водеше страната към задълбочаване на кризата.

Само така сегашният Главен прокурор може и да разпореди проверка на неправомерно изхарчени пари в предишния управленски мандат!

Ще изнасяме и ще повтаряме скандални случаи с документи и факти, докато чуят за тях и от представителството на ЕС в София.

Надеждата ни е да дойде денят, когато ГЕРБ ще последва съдбата на партията на Симеон Сакскобургготски и мине в забвение.

През това време се надяваме, програмно правителство, съставено в рамките на този парламент, да започне да работи за интересите на страната и всеки един от българите.

Тежко ще е, ще е много трудно, но ако чакаме други избори ще потънем дълбоко и няма да има кой да не извади от блатото на едно управленско кощунство със съдбата на 7 милиона българи, твърдят анализатори.

Не споменавам политическа сила в коментара си, а си позволих единствено да изложа аргументите на загрижените за България политолози експерти.

Крайно време е политиците ни да се научат да ни казват истината

– истината за празната хазна, истината за това, къде отидоха парите на държавата, истината защо три години нямаше увеличение на пенсиите, заплатите, майчинските надбавки, истината защо нямаше индексация на доходите, защо икономиката ни е в колапс, защо държавната администрация е увеличена двойно, и още, и още истини, които тези, които искат да направят правителство ще трябва да ги съобщават на българите.

Не мълчание, не тайни, не лъжи, а истини – тогава българинът ще знае кога какво го очаква...

Обратното е безумие, породено от партийни сметки и цели. А това останалите в страната и все още живи българи няма да простят! И гневът на евентуални протести ще измете от парламента и политиката тези, които бяха избрани.

Друг вариант вероятно е възможен – има светлина в тунела?

П.с. Сайтът „Хроники” е готов да публикува и други мнения по темата

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене