Ръководство на въздушното движение все още е под влиянието на Цветан Цветанов и ГЕРБ

Кадри на ГЕРБ са уредени в РВД с високи заплати

Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър Ръководство на въздушното движение винаги е било пристан на партийни назначения – правителството на ГЕРБ не направи изключение от това правило.

Едва ли някой в новия 42 парламент е наясно, че на висока длъжност – зам.-генерален директор в РВД все още е не друг, а семейният приятел на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Човекът се нарича Илия Манолев, съпруг е на добилата печална известност със семейното си приятелство с бившия МВР-министър, съдия на Софийски градски съд – Владимира Янева-Манолева.

Друга „червена точка” в биографията на Илия Манолев е, че е от футболните „приятели на Бойко Борисов и често е ритал с него на терена.

Завземането на властта от ГЕРБ и Цветан Цветанов бе манна небесна за високо платени назначения на ключови длъжности от верни на партията и лично на Цветанов лица. Както в Библията Моисей и неговото племе по време на 40-годишните скитания след напускането на Египет са били нахранени с пратената им от Господ манна /храна/, така и Цветанов „хранеше” своите хора от приятелски, партиен и семейно-приятелски кръгове с постове къде ли не в държавата.

Така и с възцаряването на Цветан Цветанов птичето каца на рамото на семейство Манолеви – Илия, от граничен полицай е уреден на длъжност зам.-генерален директор на РВД и отговарящ за административната дейност на предприятието.

Съпругата Манолева – Владимира Янева е поставена за оглави най-големия съд в страната.

Съдия Владимира Янева-МанолеваСъдия Янева-Манолева и съпругът й Илия Манолев бяха вписани в делегацията за посещение при папата, заедно с Бойко Борисов и Цветан Цветанов – факти, за които сайтът „Хроники” писа неведнъж и публикува снимка от „събитието”?!

От РВД, Илия Манолев бе изпратен на издръжка на предприятието в Лондон да учи английски език на място, както се казва.

Преди това вълнуващо учение в английската столица трябва да отбележа следното:

Съпругът на съдия Владимира Янева-Манолева е с физкултурно образование като вицепремиера и министър на вътрешните работи, но това не му попречи да заеме много добре платения пост на зам.-генерален директор на административна дейност в Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение”. Въпросният Цветанов приятел бе назначен на този пост, въпреки че нямаше грам опит и подходяща професионална квалификация за това.

Сред тези, които Борисов и Цветанов заведоха при папата бяха:

От ляво на дясно:

1. Писателят Алек Попов

2. Съдия ВЛАДИМИРА ЯНЕВА-МАНОЛЕВА

3. Главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков

4. Началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова

5. неизвестен

6. Народният представител Иван Костов

7. Народният представител Алиосман Имамов

8. Народният представител Менда Стоянова

9. Бившият министър без портфейл Божидар Димитров

10. Министърът на външните работи Николай Младенов

11. преводач

12. Министър-председателят Бойко Борисов

13. Негово Светейшество Папа Бенедикт XVI

14. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов

15. Министърът на културата Вежди Рашидов

16. Скулпторът Величко Минеков

17. Кметът на София Йорданка Фандъкова

18. Народният представител Петър Курумбашев

19. Видинският митрополит Дометиан

20. Представителят на Католическата църква в България отец Румен Станев

21. Композиторът Стефан Димитров

22. Ученичката от Свищовската търговска гимназия "Д. Хадживасилев", Диана Христова

23. Художникът Захари Каменов

Илия Манолев липсва на снимката защото не е влязъл при Негово Светейшество...

Илия Манолев, според запознати с биографията му, бе минал през ВИФ „Г. Димитров”, както наричаха навремето Националната спортна академия, след което работи като учител по физкултура в ССТ „Тимирязев” град Сандански. 11 години Манолев е в частния сектор като управител на фирма /подвизавал се е в Испания и САЩ - Флорида-бел. Л. М./, оттам отива за 8 години в Гранична полиция до 2009 година, след което птичето му кацва на рамото и той става зам.-генерален директор по административната дейност в ДП „РВД”.

Манолев има и две следдипломни квалификации: едната е с физкултурна тематика /лечебна физкултура/, а втората е в УНСС: „Международно икономическо сътрудничество”. Освен това Манолев имал и удостоверения за професионална квалификация от ВИПОНД на МВР и НАТО.

Сайтът „Хроники” е готов да публикува данни от следдипломната квалификация в УНССС, както  и резюме от нея. Също така сме готови да публикуваме данни на база на какво са придобити удостоверенията за професионална квалификация от ВИПОНД на МВР и НАТО! Тази готовност идва от подозрението как е съвместявал интелектуален капацитет Илия Манолев, работата на високата длъжност в РВД и придобиването на следдипломните квалификации.

За годините, в които Манолев и генералният директор Диян Динев са в ръководството на РВД са назначени:

Пламен Петров – брат на съпругата на Динев, Галина Проданова – от Ямбол /родното място на генералния директор Диян Динев – бел. Л. М./. Проданова е назначена за одитор в отдел „Качество”.

В РВД е назначен и шофьорът на бившия министър Ивайло Московски, Георги Дилов – като външен куриер.

Пак като човек на Московски в РВД е уредена Йорданка Петрова от Варна, за експерт в дирекция „Човешки ресурси”.

Близка на Мирослав Найденов – бивш министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ, Катерина Найденова /роднина на М. Найденов-бел. Л. М./ също е назначена в РВД за технически организатор. Преди това въпросната Найденова е работела в детска градина, съобщиха служители от МЗХ, запознати със случая на това назначение.

От хората, близки до ГЕРБ и близки на други хора на ГЕРБ са и назначенията на:

Лили Анастасова – специалист в отдел „Обществени поръчки”, Любомир Андреев – син на председателя на Съвета на старейшините в ГЕРБ – Николай Андреев. „Синът” Андреев е назначен като специалист в „Материално-техническо снабдяване”.

Член на младежкия ГЕРБ, Венета Петрова – е назначена за технически организатор в „Труд и работна заплата”.

Цвета Георгиева – ГЕРБ е назначена за експерт в отдел „Планиране и анализи”.

Павлина Стайкова. – ГЕРБ е назначена в отдел ПОД.

От ГЕРБ е и специалистката в сектор „Протокол” – Екатерина Стефанова.

По ходатайство на служебния министър на транспорта Кристиян Кръстев, на 13 май, денят след изборите, в РВД са взети на работа: Маргарита Станева и Вера Григорова като технически секретарки.

Служители от Министерство на транспорта ни съобщиха, че на 22 май служебният министър на транспорта е издал заповед за „освобождаване от отговорност като генерален директор на РВД и член на УС” за годините 2010, 2011, 2012 на Диян Динев!

Служителите от МТ заявиха пред „Хроники”, че такава заповед е прецедент в българската администрация, още повече, че за 2012 година не е излязъл даже Годишният отчет.

Според публикации в печата, които не бяха опровергани, самият Кристиян Кръстев е син на Димитър Кръстев, за когото Комисията по досиетата изнесе, че е бил агент осведомител, а както знаем ГЕРБ изправяше на позорния стълб обявяваните от Комисията по досиетата лица?!?

Сестрата на Кристиян Кръстев, Таня е областен управител от ГЕРБ и за нея излезе публикация, че е уредила татко си с транспортна фирма?!

Баща и дъщеря от ГЕРБ въртят транспорта на Ямбол

Запознати от Министерство на транспорта твърдят, че служебният министър Кристиян Кръстев "работел", за да го вземат като зам.-министър по транспорта в правителството на Пламен Орешарски.

Това научихме от служители от самото предприятие и министерството.

Очакваме отговора на Ръководство на въздушното движение, който ще публикуваме веднага.

Готови сме да публикуваме и дали въпросните лица са минали през конкурс преди назначението, както и дали са имали в професионалната си биография квалификация и опит, за да заемат тези длъжности.

Ако търсите логика в РВД – забравете!

Още с встъпването си в длъжност, министърът на транспорта Александър Цветков обеща да сложи ред в ДП “РВД” и месеци след като се съставен кабинета “Борисов” уволни генералния директор на РВД, Емануил Радев, и заместникът му по техническата дейност Михаил Михов /близък с депутата социалист Атанас Мерджанов/.

Червената нишка в РВД

Направена бе проверка и излезлият от нея одитен доклад установиха, че по време на мандата на Емануил Радев са били направени недопустими разходи - купувани са били твърде много нови автомобили, а не са отделяни средства за техническо оборудване, необходимо за основната дейност. Наред с това капиталовата програма на предприятието за първите десет месеца на 2009-а е била изпълнена под 7 на сто.

Странно и необяснимо тогава е защо пак и с благословията на Александър Цветков, новият генерален директор Диян Динев, върна на работа уволнените Е. Радев и М. Михов, без конкурс и на постоянен договор. Тук ще вметна, че съпругата на Радев - Даниела Радева, също се труди в РВД, като за да стане това възможно, в длъжностната й характеристика не е вписано изискването на висше образование - каквото тя няма?!

“РВД се е превърнало в семейно-партийна фирма, в която са назначени огромен брой служители, които нямат нищо общо с въздушното движение и са на високи заплати” – заяви в началото на мандата си като министър на транспорта в правителството на ГЕРБ, Александър Цветков, човекът, който вършеше лично това, от което се възмущаваше.

Цветков бе назначил в РВД личният си шофьор Йордан Кикарин! Но само там ли?

Шофьорът на министър Цветков, носеше покупките и се грижеше за децата му, но  успяваше да работи и като:

  • технически сътрудник в ремонт и изграждане на пътна инфраструктура в Столична община от октомври 2007 до август 2009 г.;
  • заема длъжността "главен специалист" в Дирекция "Стопанска дейност и управление на собствеността" без конкурс от септември 2009 г.;
  • шофьор в МТИТС;
  • председател на Комисия, назначен със заповед на министър Александър Цветков, показана по-долу - РД от 14 - 6/8 януари 2010 г.;
  • "младши специалист" в ДП РВД от 28.12.2009 г., в отдел "Помощни и обслужващи дейности", със заплата само с 10% по-малка от тази на генералния директор на РВД и с финансови екстри, като: талони за безплатна храна на стойност 400 лв. месечно, бензин, около 150 лв. месечно, пари за закупуване на официално облекло, с цел поддържане на добър външен вид - веднъж годишно.

“Специалистът” Кикарин си позволи даже, от служебния факс на министъра на транспорта да изпрати молбата си до настоящия генерален директор на ДП РВД, Диян Динев, с която поиска да му бъде издадено удостоверение за месечната му заплата за периода от м. декември 2009 до м. юли 2010 г.! И то при положение, че за този период не бе регистрирано от електронната система на РВД да е влизал или излизал от предприятието, "работейки" в него!

Най-скандален бе случаят, в който Кикарин прибра и допълнително трудово възнаграждение със заплатата си от РВД за м. юли 2010 г.! Това допълнително трудово възнаграждение е било раздадено на работниците и служителите в РВД, във връзка с Колективен трудов договор в чл. 43, ал. 1, в който е посочено: "При отчетено стабилно финансово състояние на предприятието към края на първото полугодие на текущата година, РАБОТОДАТЕЛЯТ изплаща еднократно допълнително възнаграждение на работниците и служителите в размер до стойността на съответния коефициент единица, посочен във ВПРЗ /Вътрешни правила за работни заплати/.

Изнесените факти за шофьора Кикарин дадоха основание на протежето на Цветан Цветанов - Илия Манолев за саморазправа, като той уволни хора, за които имаше подозрения, че са изнесли данните за този шофьор?!

На концерт на любимеца на Цветанов - Веселин Маринов - съдия Владимира Янева-Манолева, съпругът й Илия Манолев, и в края - Станимир Флоров, бивш шеф на ГД БОП. Цветанов и жена му са на предния редВ същото време в РВД бе назначена да работи и Венета - съпругата на главен комисар и шеф на ГД БОП, Станимир Флоров, там работеше и дъщерята на секретарката на министър Цветков – Теодора Николова!

РВД се ползваше като кадрови оазис на управляващата партия, но и предприятието бе безлимитната сметка на всяка една партия във властта!

Симеон Дянков бивш министър на финансите, ползващ се със закрилата на президента Росен ПлевнелиевФинансовият министър Симеон Дянков върза през 2010 година бюджетния дефицит, рекетирайки държавни предприятия и фирми на които държавата бе длъжник? И основно сред тях бе РВД?!

Малцина са наясно как противозаконно Дянков взе от държавно предприятие “РВД” цели 206 милиона, но получил едва 178, за да върже бюджетния си дефицит за пред Европа?

Ще припомня, че в парите на РВД няма нито стотинка бюджетни средства, т. е. твърдението, че в това държавно предприятие има пари на данъкоплатците – не отговаря на истината.

Който лъже да вдигне ръка

„Държавно” в РВД е небето, но дотук спират и нещата, които свързват държавата с РВД.

Подобна грешка направи и министър Дянков /според „Хроники” - умишлено – бел. Л. М./, като заблуди премиера Бойко Борисов за начина, по който РВД е държавно предприятие. Дянков внуши на министър-председателя, че в РВД има държавни пари от бюджета, което изобщо не кореспондира с истината.

В един момент министърът на транспорта Александър Цветков си отиде?!

Защо – никой не обясни. ГЕРБ не дава обяснения, ГЕРБ искаше обяснения...

Цветков не си отиде когато сайтът „Хроники” написа за назначеният му в РВД личен шофьор, Цветков не си отиде след като в РВД бе направен пробив на сигурността, Цветков не си отиде след като Симеон Дянков настоя РВД да му преведе над 100 милиона, за да си запълни дупката в бюджетния дефицит, за което „Хроники” писа подробно!

Цветков не си отиде след като за зам.-генерален директор в РВД бе назначен приятел на Цветанов – физкултурник и служил в „Гранична полиция”, така наречения Илия Манолев.... Но при Манолев има вицепремиерски чадър от Цветанов, има ритане в премиера и баскетбол със самия Цветанов – такива хора не си отиват от постовете, независимо дали да полезни на тях или не.

Цветков си отиде, след като си позволи да сервилничи пред премиера и да поиска намаление на заплатите в РВД – а там заплатите на авиодиспечери и ръководител полети са високи, заради отговорността, която носят направлявайки по 10 до 12 полета за прелитане и кацане над територията на страната. Слава Богу, заплатите на авиодиспечерите се запазиха, защото едно е да режеш лентички и се изказваш неподготвен, а далеч по-различно да държиш в ръцете си всяка минута живота на стотици пътници от различни полети.

Дали след проверката на Авиоотряд 28 някой от новия парламент ще се заинтересува от РВД, в което все още на ръководна длъжност е доверен човек на Цветанов,  а партийци от ГЕРБ са назначени на високи заплати?!

 

Коментари 

 
+6 #1 Денислав Семерджиев 2013-06-11 04:26
Г-жо Манолова, много сте точна, но истината е много по-ужасна. Вие сте посочили само "върхът на айсберга". ГЕРБ и служебното правителство с помощта, на директора на РВД - недоразумението Динев и кликата около него се опитаха да съсипят това богато държавно предприятие. Те все още не са се спрели, но сега на дневен ред е прикриването на кражбите и зулумите, направени от тях. Всъщност, ГЕРБ се опитаха да скапат и опоскат цялата държава, а РВД е само един от многото примери от "съзидателната дейност" на гражданите (със селско подсъзнание) за "европейско развитие на България".
ГЕРБ = ГРОБ за България
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене