Делян Пеевски е избран за шеф на ДАНС? А майка му?

С малък трудов стаж, неизвестен опит депутатът от ДПС оглави националната сигурност

Делян Пеевски сред съпартийците сиИзбраха депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС! Президентът Росен Плевнелиев настоя парламентът да преразгледа това свое решение и да защитат Концепцията си за национална сигурност.

Плевнелиев обяви, че свиква Консултативния съвет за национална сигурност на 20 юни.

Ашколсун, Станишев! Нищо лично, но още преди изборните резултати попитах: „Защо не се гръмнеш, Сергей?”

Президентът Росен ПлевнелиевЗададох този въпрос защото предварителното обявяване на желанието да бъде съставен кабинет на социалистите с ДПС обричаше столетницата на видим с просто око риск.

Днес, в Световния ден на кръводарителя, Станишев положи тялото на партията си, намиращо се в клинична смърт за кръводаряване!

Сбъдна се кристалната детска мечта на Ахмед Доган – ДПС да поеме националната сигурност на България!

Нищо неразбиращият от национална сигурност премиер Пламен Орешарски предложи една-единствена кандидатура за шеф на ДАНС – тази на Делян Пеевски – депутатът от ДПС.

Лошото е, че след промените в Закона за ДАНС няма как БСП да разчита на президента Росен Плевнелиев да не подпише указ за Пеевски, защото му бяха отнети тези правомощия.

По закон президентът вече няма думата след избора на парламента. Така синът на Ирен Кръстева е избран и си остава шеф на ДАНС.

Пламен Орешарски, премиерДокога? Докато правителството на Пламен Орешарски издържи след този огромен гаф.

ГЕРБ и Цветанов вече признават, че Георги Първанов е бил държавник?! Но... както е казал народът „Късно е, либе, за китка!”

Не искане за касиране на изборите, не интригите и доносите на Цветан Цветанов в Брюксел, не черните предсказания на бившия премиер Бойко Борисов ще пратят столетницата в миналото.

Изпращачът е Сергей Станишев... В момента той е зает да нахрани белия кон, на който ще върне Борисов и Цветанов във властта.

За 15 минути останахме и без лява политическа сила

Пеевски полага клетваПеевски бе предложен и групата на ГЕРБ се върна в пленарна зала за гласуването.

Гласуваха общо 125 народни представители, от които 114 „за", 10 - „против", 1 се въздържа.

Един депутат от Коалиция за България беше против. Изборът му беше посрещнат с ръкопляскания.

Димитър Главчев от ГЕРБ поиска прегласуване. При повторния вот гласуваха 204 депутати, от които 116 бяха „за", 87 - „против", 1 се въздържа.

Трима депутати от „Атака" гласуваха „против", но в залата имаше още представители от партията на Волен Сидеров, които въобще не гласуваха.

За 15 минути БСП се превърна с спомен...

Кой е Делян Пеевски все пак:

Според „Дарик радио, Делян Славчев Пеевски е роден 1980 г. Завършва специалност „Право" в Югозападния университет „Неофит Рилски". Син е на ръководещата редица печатни издания и телевизии Ирена Кръстева.

През 2001 г. е член на НДСВ и е назначен от министъра на транспорта в правителството на Симеон Сакскобургготски - Пламен Петров, за парламентарен секретар. Възлагат му ръководството на борда на „Пристанище Варна" ЕАД, но по-късно е освободен от този пост, защото все още е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски".

През март 2005 г. е назначен за следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба.

През август 2005 г. получава поста заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Член е и на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие. През 2007 г. срещу него се води дело за изнудване и той е уволнен от поста зам.-министър от премиера Сергей Станишев.

Делян Пеевски е част от парламентарната група на ДПС в 41-ото и 42-ото НС.

От 29 юли 2009 е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а от 20 януари 2010 година член на Комисията по правни въпроси.

В 42-рото Народно събрание е избран за депутат от ДПС от 13 МИР - Пазарджик.

Знае английски език.

Избран за председател на ДАНС на 14 юни 2013 година.

Женен е с едно дете.

Какво се случва?

Четем: син е на ръководещата редица печатни издания и телевизии Ирена Кръстева, това е всъщност бившата шефка на тотото.

Да се чували или чели в различни държави по света някой политик при избор на такава висока длъжност да има в биографията си коя е майка му?!

Нищо лично, но нима Пеевски няма собствени качества, научни звания и кариерни постижения, та трябва да ни се напомня коя е майка му?!

8 години стаж – опит ли е за такъв висок пост?

Да погледнем детайлно стъпките на Пеевски от биографията му:

През 2001 г. Пеевски е член на НДСВ и е назначен от министъра на транспорта в правителството на Симеон Сакскобургготски - Пламен Петров, за парламентарен секретар. Възлагат му ръководството на борда на „Пристанище Варна" ЕАД, но по-късно е освободен от този пост, защото все още е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски"?!

Името на заместник-министъра на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски беше замесено в скандала, след като изпълнителният директор на "Булгартабак" Христо Лачев съобщи, че заместник-министърът е оказвал натиск да бъде назначен негов човек за ръководител на цигарената фабрика в София.

Тогава Пеевски отхвърли всички обвинения към него.

Въпреки това прокуратурата образува досъдебно производство срещу Делян Пеевски, съобщи Иванка Трифонова, затова, че в качеството си на заместник-министър Пеевски е използвал служебното си положение, за да набави за себе си противозаконна облага. Законът предвижда до три години лишаване от свобода за такова престъпление, каза прокурорката и допълни, че има свидетел, който потвърждава рекета.

Името на младежа Делян Пеевски нашумя още при управлението на Тройната коалиция, когато на 21 години той стана най-младият член на политически кабинет, след като беше назначен от бившия транспортен министър Пламен Петров за парламентарен секретар на транспортното министерство - пост, който му позволи да влезе в борда на директорите на Пристанище Варна. Според публикации в пресата от онова време, една от първите работи на Пеевски била да поиска от ръководството на пристанището луксозен джип. Синът на Кръстева беше освободен от борда заради липса на образователен ценз, тъй като завършваше в момента право. Най-големият скандал, в който беше замесено името на Пеевски, беше свързан с приватизацията на столичната зала "Универсиада" и спортния комплекс "Тотошанс" в Златни пясъци. Пеевски се появи на разпит в Столичната прокуратура, като на излизане заяви пред събралите се журналисти, че някои хора ще трябва да му се извиняват. Според запознати със ситуацията и твърде високото самочувствие на сина на дамата, ръководила тотото, безпардонността му визирала конкретно както премиера, който не съобщи никакви мотиви за уволнението му, така и други високопоставени лица от скандала между институциите. Пеевски се води и като един от много приближените любимци на говорителката на Симеон, Г. Дичева, което явно му е дало повод да очаква да се превърне в център на Вселената и излезе сух от скандала.

Покрай ДПС мина навремето и скандалът с неговия зам.-министър Делян Пеевски*, когото Сергей Станишев уволни някак без да се раздухват причините за това. Дали Пеевски бе виновен или не - хората на Доган мълчаха и не отрониха и дума.

Какво стори за бедствията и авариите Пеевски като зам.-министър никой не разбра - това така и не бе огласено и той спешно се озова в армията на безработните.

На кого бе Пеевски протеже - на ДПС или на НДСВ, това така и не бе изяснено, въпреки че гласовете за Пеевски - човек на ДПС надделяха с времето.

Кой бе Пламен Петров, министърът на така наречения цар, който бе на снимките на яхтата в Монако?

Скандална снимка от яхта в МонакоСъщият Пламен Петров е човекът, който работеше за биографията на Делян Пеевски още докато се учеше на „Право”...

Снимки, открити в куфарче на Доктора, излетяло при взрива на автомобила му показваха среща на Пламен Петров, Милен Велчев и Мирослав Севлиевски с Иван Тодоров Доктора. Министрите играеха в каре карти, а четвъртият в това каре бе Петър Петров – Амигоса.

Към днешна дата Доктора е мъртъв. Той бе убит около 14 часа на 22 февруари 2006 година, а шофьорът му бе тежко ранен при стрелба в столичния квартал "Лозенец". Двамата бяха простреляни в джип “Порше Кайен”, на ул. “Червена стена”.

Доктора бе убит на място с множество куршуми, обявиха от центъра "Спешна медицинска помощ" - София.

Лекарите, дошли на мястото на инцидента, коментираха, че Доктора е прострелян „от главата до петите“.

Петър Петров – Амигоса, партньорът в карето на яхтата бизнесменът, бе признат за виновен и осъден на 5 години затвор за пране на почти 100 млн. лева от контрабанда на цигари през България за Македония.

Пламен Петров струваше много скъпо на РВД

С ходатайството на бившия министър на транспорта Пламен Петров, в кабинета на величеството на работа в РВД бяха взети: Венцислав Марков, Катя Мънкова - преводач, Мария Тепеликян за юристконсулт, Силвия Тоцева и Росица Кехайова - секретарка на Пламен Петров.

Пламе Петров е единият от снимката на яхта в Монако, снимка, която предизвика на времето голям скандал поради присъствието на Милен Велчев и Иван Тодоров – Доктора.

На 8 април 2003 г. министър Пламен Петров предизвика катастрофа в района на Драгалевци с джип "Мерцедес-ML" собственост на РВД. Щетите от катастрофата в размер на 6 000 лева бяха поети от РВД. В съставения акт за катастрофата бе вписан като шофьор гражданинът Димитър Скорчев, който е нямал право да кара автомобила, тъй като не е служител на РВД или на НСО. При катастрофата, причинена от министър Пламен Петров е с щети и другият автомобил, чийто разходи по ремонта поема РВД.

Пламен Петров остана сух от този скандал, както и от редица други, а прокуратурата се престори на разсеяна.

Докато беше министър, Пламен Петров караше и друга скъпа кола на РВД, джип "Рейндж Роувър".

Петров разби и този джип и отново РВД бе принудено да заплати 15 000 за ремонта и възстановяването му. За пореден път се повтори комбинацията друг да поеме вината на министър Петров по разбиването на джипа и в случая, това бе служител на НСО. С цел да бъдат прикрити следите от катастрофите, бе разпоредено от високо номерата на мерцедеса и Рейндж Роувъра да бъдат сменени, като служители на РВД съобщиха новите номера: С5825 КХ за мерцедеса и С 9175 МТ за джипа. В РВД тръгва слух, който бе потвърден и от близки до министъра. Слухът бе, как той казал на всеослушание, че ще разпорежда смяна на номерата ако се наложи всеки месец, само и само да не се разчува за катастрофите му. Разходите по смяната на въпросните номера на разбитите автомобили на РВД бяха за сметка на предприятието.

Бившите министър на транспорта Пламен Петров и заместничката му Златолина Мукова явно са си давали сметка, че следва да бъдат в добри отношения с МВР и вероятно поради тази причина са предоставили на полковник Начев /бивш началник на направление в НСС - бел. Л. М./ лек автомобил "Форд Ескорт" с номер ДКН С 0176 ТС, естествено с карта на "Петрол", собственост на РВД.

Запознати със слабостите на въпросния, неизживял младежките си мечти министър споделиха, че на Петров е било зачислено и служебно /като министър на транспорта по време на правителството на Симеон Борисов - бел. Л. М./ BMW, на стойност около 200 000 лева. Служители на Министерство на транспорта споделиха, че и съпругата на Петров си е позволявала да кара мерцедеса на РВД, без да е служителка на РВД или МТ.

Вътрешноведомственият фолклор в РВД и Министерство на транспорта разказва как самозабравилият се министър освен, че си е позволявал да кара скъпи автомобили на държавно предприятие, безконтролно и за неслужебни мероприятия ги е зареждал с целогодишни зелени карти, изплащани от РВД на Петрол и Шел - а тези карти позволявали зареждането да става неограничено както в страната, така и в чужбина. Картите вървели с автомобилите. С такава карти Петров е зареждал редовно и друг скъп, каран от него автомобил, служебен мерцедес на известна фирма, която предоставила на министъра колата си за посещение в Анталия - Турция, посещение, което в никакъв случай не било служебно. Така министърът си позволява да ползва поста си при посещение, което нямало връзка с РВД и зареждал със зелената карта на автомобил, собственост на РВД, т. е. за разходката е било заплатено с една от международните карти на "Шел" - издадени на името на РВД. Фолклорът на РВД разказва, как майката на министър Петров, детето му и още една тяхна роднина били настанени в изключително луксозните бунгала на РВД като им бил осигурен пълен рум-сервиз и обслужване от съответен персонал.

С натиск от страна на бившия транспортен министър Пламен Петров, РВД купи през 2002 година от БДЖ станция "Локомотив", в курорта "Свети Константин и Елена", като съобщеният размер на заплатената сума варираше от 7000 до 10000 лева. Няма да коментирам дали това е била действителната цена, платена от РВД, но ще спомена, че с въпросните пари БДЖ е трябвало да изплати заплати на служителите си, нещо, което не се случва. Четири години след придобиването на станция "Локомотив", тя стоеше празна и по нея не се предприе нищо от собственика РВД.

Тези весели истории се случваха, след яхтения скандал, в който участваха Милен Велчев, Пламен Петров и днес вече убитият Иван Тодоров - Доктора.

Пеевски като зам.-министър на Емел Етем наблюдаваше Държавния резерв

Мирчо Циганина, когото наричат още бизнесмена Мирчо Петков, или бай Мирчо бе задържан и впоследствие освободен във връзка с две дела за измама, свързани с източване на Държавния резерв през 2002 г. в особено големи размери. Арестът му потвърди в парламента вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем. В събота информацията за задържането на Петков вече бе опровергана. По това задържане и пускане вицепремиерката Етем мълча като глухоняма, въпреки че разходката на Петков до ареста беше във връзка с две дела за измама, свързани с източване на Държавния резерв.

Следователите уточниха, че Петков не е бил задържан поради късния час на обиска в дома му. В петък делото бе докладвано на градската прокуратура. Източници на Mediapool потвърдиха, че по време на обиска в дома на Мирчо Петков в София са открити чували с документи на Комисията за защита на личните данни.

Къде бе Пеевски когато резервът се източваше и задържаха човек с чували лични данни?

На 10 юни т. г. състав на Софийски градски съд заседава по делото за престъпления по служба с цел облага срещу Мирчо Петков и други обвиняеми, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Те са обвиняеми по чл. 282 – 283а от НК за престъпления с цел облага.

Бившият директор на "Държавен резерв и военновременни запаси", Димитър Димитров. - Източването на ресурсите на Резерва става основно по два начина - чрез стоков кредит и чрез паричен кредит. И също неведнъж съм го казвал, че всъщност Резерва не е окраден, не е взето от него, а той просто е раздаван...”

Димитров показа Протокол №13 от 29 май 2004 година, според който ставали ясни редица машинации за подкупи, купуване на високи длъжности в изпълнителната власт, спонсориране на лица и политически сили и още, и още, като главно действащо лице в това източване, Димитров цитира Мирчо Петков - циганина, който се оказва гражданин с два ЕГН-та, заради две дати, посочени като рожденни.

Във въпросния доклад, от 29 май 2004 година, Мирчо Митев Петков, или Мирчо Циганина, /както е известен от преди четири години в медиите и на прокуратурата - бел. Л. М./ обяснява, че стоки и пари, които е взел от руснаците в периода 2003 - 2004 година, ще бъдат възстановени до 2006 година.

"Бизнесът, който правя в момента с Резерва изисква да имам сериозни и стабилни политически контакти и позиции” - пишел Мирчо Циганина в документа, копие от който показа на 31 май 2007 година пред Коритаров бившият шеф на Резерва Д. Димитров. - Така пред зрителите бяха изнесени данни за няколко министри, ДПС и безнесмени, с които въпросното лице с двойна дата на раждане си контактувал.

"До седмица се очаква да бъдат повдигнати обвинения срещу длъжностни лица, участвали в източването на Държавния резерв от 2002 г насам", съобщи 2006 година изненаданият година по-късно Главен прокурор Борис Велчев. - Крайно време е да се повдигнат обвинения, а не само да си говорим за проверки и да си носим папки - допълни още тогава, на 9 август Велчев. Оказа се, че проверката по източването на Държавният резерв била една от тези, за които бе съобщено, че разгневили Главният прокурор заради мудността си.

На 10 юни т. г. в Софийски градски съд подсъдимият Мирчо Петков отказа да коментира делото срещу себе си и други подсъдими за източване на Държавния резерв, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Петков посочи, че ще коментира делото, когато то приключи. Запитан - дали се чувства виновен, той отговори, че това е глупав въпрос. По делото до момента са разпитани трима свидетели. Очаква се да бъдат разпитани още двама.

15 минутен избор без дебат, без представена концепция, без изложени мотиви за избора на Пеевски

Така бе ръкоположен Пеевски на поста шеф на ДАНС?! Мнозина скочиха по избора на Пеевски за шеф на ДАНС. В парламентарната група на БСП личеше силно смущение и неловкост. Депутатите на столетницата избягваха да отговарят на въпроси на репортери.

Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарната зала при обявяването на името на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Бившият премиер Бойко Борисов„Това е краят на столетницата днес - каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след направеното предложение Делян Пеевски да оглави ДАНС. „Толкова съм сащисан от това, което чух, че дори не мога да повярвам, че това предложиха”, каза Борисов.

„БСП вече не съществува като партия”, заяви Борисов. Честитя на г-н Пеевски новия пост, каза той. „На БСП им честитя края на тази партия. Тя днес приключи. Днес България има една партия, която управлява, това е ДПС. БСП не съществува като партия вече”, каза още Борисов.

„Трудните ситуации изискват нестандартни решения. Предложението на министър-председателя не е стандартно опита се да излезе от конфузната ситуация лидерът на коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по избор на председател на ДАНС.

Лидерът на БСП Сергей станишев сеопитва да убеди депутатите колко сполучлив е изборът на Пеевски„Днес Народното събрание трябва да направи важен избор. Избор, който засяга националната сигурност. Когато беше избран кабинетът на Пламен Орешарски, аз обявих, че ще подкрепя всяко негово предложение, което е разумно за държавата”, заяви Станишев.

„Една малка клика, върхушката на ГЕРБ, обладаваше всички сектори в държавата. Това доведе до рязък спад в доверието в държавността”, заяви Станишев.

„Има достатъчно ясни индикации за подготовка на мащабен план за дестабилизиране на държавата в интерес на тази групировка, която 4 години разрушаваше демократичните принципи и внушаваше страх у хората. ГЕРБ искат реванш, не приемат волята на българските избиратели, те водят разговори с криминални групировки”, посочи Станишев.

„Аз като министър-председател съм уволнявал г-н Пеевски като зам.-министър”, заяви Станишев.

Прав е Станишев – парламентът направи важен избор – да го бъде ли правителството и партията на социалистите, или ГЕРБ да се върне на бял кон във властта.

Пеевски щял да връща доверието в държавността?! Станишев да не са те изпускали като малък? Да си падал на главата си?

Знаем, че Станишев е уволнявал Пеевски, знаем и много други неща. Защо Орешарски се оказа неподготвен с предложението на тази кандидатура?

Сещам се какво си подари на 13 юни бившият премиер Бойко Борисов: здраве и пророчество, че правителството на Орешарски щяло да се провали с гръм и трясък!

И това бе изречено ден преди злощастния избор за шеф на ДАНС?!

„Те зорлем искат да ни връщат на власт! – заяви в кулоарите на парламента бившият премиер Бойко Борисов. – Те там са изгори, за да светиш цялата партия...!”

Попитан от репортерка как би реагирал ако бъде арестуван, Борисов б(побесня: „Как така ще арестуват лидер на най-голямата партия?!”

Оставям без коментар всичко случило се в парламента на 14 юни.

Никога не съм припознавала в Пламен Орешарски Филип Димитров, но ако след избора на Пеевски за шеф на ДАНС, ако правителството падне, то ще повярвам, че всичко е възможно в този по български объркан свят.

-----------------------------------------

* Името на Делян Пеевски нашумя още при управлението на цареворците, когато Пеевски стана съучредител на сдружението "Младежко НДСВ" заедно със сина на говорителката на царското семейство Галя Дичева - Росен. Впоследствие от партия НДСВ се разграничиха от тази организация, което не попречи на Пеевски направи бурна кариера. На 21 години той стана най-младият член на политически кабинет, след като беше назначен от транспортния министър Пламен Петров за парламентарен секретар на министерството. В. "Сега" го нарече сполучливо детето чудо на държавната администрация и припомни, че той, както си беше без завършено висше образование бе поставен начело на Борда на пристанище Варна. Малко по-късно Пеевски стана следовател в НСлС без да има и ден от задължителния двегодишен трудов стаж в професията и само след пет месеца седна на зам.-министерското кресло отговарящ по бедствията и авариите.

Кариерата на Пеевски бе динамична, както и спадовете. За да успокои сина си от тревогите, Ирен Кръстева му напазарува навремето медийна група от три вестника. Така хората на ДПС и част от царедворците придобиха свои вестници.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене