Станишев и Местан си направиха преврат?!

Борисов е знаел за сценария, по който ще се развият събитията, след като сам той каза: „Това правителство ще падне с гръм и трясък!”

Глупав ли е Станишев или зависим?

В студиото на „Когато разпитвате граждани за собствената им страст, за максимума на тяхното отвращение – не ги питайте за политическото благоразумие! – посъветва д-р Николай Михайлов Анна Цолова и Виктор Николаев в студиото на „Тази сутрин”.Тези хора, които са на площадите не разсъждават в категориите на утилитарното – какво би трябвало да се направи, за да се спести еди-какво си. Тези хора са доведени до ръба на крайна непримиримост на това, което преживяват като политически регламент в България. Тези хора казват: „Дотук” това е много радикална, богата и незаменима гражданска емоция. Ние собствено присъстваме на раждането на един граждански бунт, който би трябвало да се разлее по площадите на България, да преживее пълнотата на собствената си истина... и да постави, това, което Камен Донев нарече политически елит, в стреса на осъзнаване, доколкото той е в много дълбок амок. Той е буквално е в бездънна глупост, щом не може да съобразява не само д-р Николай Михайлов обяснява взривоопасната ситуация в странатанастроението, но и фундаменталните очаквания на българското гражданство. Тези хора, не знаят къде се намират, тази грешка свидетелства за това, че те са абсолютно некомпетентни политически... Грешка е формално казано, не е замисъл от моя гледна точка. Версията, че Путин е назначил това лице Пеевски е глупава конспиративна идея от тъй наречените десни .., както дръзвам да ги нарека. Това е проста идеологическа оценка, доста некадърна сама по себе си. Става дума за глупост... Мутра в лицето на Пеевски ще трябва да се сблъска с мутрите на ГЕРБ, все едно, че все едно, че държавата няма сили!... Те казват :”Държавата е безсилна, ще трябва да дойде подземието! Щом не можете да се справите с подземието, какви политици сте вие?! Вървете си, тутакси – това е логиката на гражданите долу и те са свято прави в това! Свято прави да отказват да разсъждават прагматически. Тяхното настроение няма да бъде повлияно от съображенията на г-н Орешарски, че в следващите месеци ще стане туй или онуй! Отново е ангажимент, отговорност и грижа на тези, които доведоха ситуацията до този предел, да съобразят какво трябва да направят в спешен порядък! Първото, което трябва да направят е да си заминат!

д-р Николай Михайлов обяснява взривоопасната ситуация в странатаВчера /неделя, 16 юни – бел. Л. М./ протестът беше редактиран с агитка на ГЕРБ! Един актив с тъпани, с гайди, с един радикализъм и  типична антропология вратове, късо подстригани люде до 30-годишна възраст, срещу градинката на Университета бяха струпани, разбира се по призив!

Протестиращ с кол в ръка?!Това означава, че подмяната е в ход, разбира се, отново, това е объркан, смесен, вътрешно дифиренциран протест, въпросът е, че всичко е на улицата и е в сеизмична, някаква готовност!

Протестиращи плюят колата на тв7, която доскоро обслужваше ГЕРБ, но от известно време промени своята политикаТова, което трябва да се каже, е че този протест не може да реабилитира обратно ГЕРБ във властта! Това не трябва да се случва в никакъв случай! Той /Бойко Борисов – бел. Л. М./е бенецифиент на тази възбуда на гражданите или поне се надява да бъде такъв печеливш от всичко, което става! Това не трябва да се допусне, защото ГЕРБ беше велика политическа патология, страшна аномалия, подземие покачено на върха, изнесено на авансцената, с много дълбоки, отиващи надолу щети! ... Явлението „Пеевски” е някакъв феномен, производен на това, че ние напреднахме извънредно много в деградацията! Това, което стана е един човек, антропологическа мутра да бъде призван да спасява България, държавата, от мутрите, които преживяхме през последните четири години!

... Отговорност в този момент, за съдбата на нацията може да носи лице, което има морално преимущество! Пред тези, които ще си отидат по причина на гражданския бунт! Няма време...

...Най-сериозното е дали изборното законодателство трябва да бъде променяно от един парламент, на който ще бъде отпуснат срок от два месеца да кажем! ...Избори при други условия – това е най-мъчното, сложно за разсъждение обстоятелство.

Много е трудно да бъде поставено в разсъдъчен талвег /линия, която очертава най-дълбоките части на река например –бел. Л. М./ гражданското общество. Улицата отказва да мисли, улицата е в отвращение. И тя е в отвращение по причина на тези, които носят отговорност за това, което направиха...

... Ако Орешарски, Станишев и Местан не си дадат сметка до края на деня, че те са политически свършени, това означава, че те са хронично, почти психотично глупави хора!

Протестите продължават. Виновниците дават пресконференции вместо оставки.

За втори път българско правителство се самосваля поради глупост!

Първото беше на Филип Димитров!

Бившата юрисконсулт на Плевенската община, ЦецкаЦачева иска вот на недоверие на правителството на ОрешарскиКак ще отиграе сегашното парламентарно мнозинство на БСП и ДПС искания от /бившата юрисконсулт на Плевенската община и впоследствие председател на парламента от ГЕРБ/, Цецка Цачева вот на недоверие?

Делян Пеевски нападна зрелищно Цветан Цветанов, но в медиите мълча като риба за какво иде реч?!

Няма спор, че той знае много за Борисов и Цветанов, но в същото време и те знаят доста за него!

Какво ще се случи в близките дни, седмици, месеци – тепърва ще видим. Лошото е, че думата има улицата, където интелигентни хора протестират рамо до рамо с провокатори на ГЕРБ! Факт е, че българската интелигенция няма чувствителността да различи истинските протестиращи от провокаторите! А протестите са с едни искания – оставка на правителството!

Много лошо ще бъде падането на правителството! Това означава да години напред отблъскване на инвестиции, европари и увеличаване на безработицата.

И това го направиха със собствените си ръце Сергей Станишев и Лютви Местан?! След десет години, отново наричат социалистите "червени боклуци"!

 

 

Коментари 

 
+2 #1 Атанасов 2013-06-17 16:16
Ще поживеем, ще видим.
Кукловодите са ясни, какво ще направят
куклите не е ясно.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене