Изнесете Сергей, от „Позитано”!

Лидерът на социалистите пожертва правителството, депутатите, партията и държавата, за да не орезили себе си като председател на ПЕС! Но това вече е факт...

Станишев ще напусне поста си, само ако го изнесат на ръце от Време е да вземат Сергей Дмитриевич на ръце и да го изнесат от централата на „Позитано”!

Сам няма да си тръгне!

След седмата загуба на изборите – БСП се класира след ГЕРБ и бе съставено правителство, за да излезе държавата от нестабилността, хаоса и безредиците! Другата причина за съставянето на това правителство бе, че Станишев се беше изсилил преди изборите, че ще има кабинет с премиер Пламен Орешарски!

Дотук със припомнянето!

След гафа с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, Станишев извърши поредица от глупости и нелоялни действия спрямо Орешарски, спрямо депутатите си, които бяха гласували против и на инат заяви, че няма да си подаде оставката!

Президентът Росен Плевнелиев, който е наясно как го ръкоположихаВ деня на избора на Пеевски, президентът Росен Плевнелиев заяви, че изборът на Делян Пеевски не е бил прозрачен и е нямало дебат. И с право. Въпреки че и Плевнелиев има доста трески за дялане!

Изборът на Делян Пеевски бе скандално светкавичен, ГЕРБ избягаха от дебата, за да могат да обвиняват другите депутати, че е липсвал дебат и така вкараха недостатъчно интелигентния лидер на БСП в капан!

Имаше ли дебат за избора на шефа на разузнаването Драгомир Димитров

– категорично не. Правителството на Марин Райков го предложи за този пост и той бе избран!

Президентът издаде указ за този кандидат - без дебат, без прозрачност! След това стана известно, че той е бил офицер от Държавна сигурност!

Правителството, което предложи този генерал за шеф на разузнаването бе служебното, на Марин Райков! Правителство, което предложи не друг, а президентът Плевнелиев, и което се водеше „Б” отбор на ГЕРБ!

Драгомир Димитров бе назначен за зам.-шеф на Разузнаването след свалянето на Кирчо Киров, който оглавяваше Външното разузнаване до този момент! Т.е. ГЕРБ започна издигането на Димитров, а Марин Райков го завърши!

Нима Плевнелиев, Райков и прочие стороници на НАТО, партньорски служби и сие не бяха наясно, че Димитров е бил в Държавна сигурност?

Сергей Станишев мълча за начина на това назначение и сега ще плащат всички – той, партията, която съсипа, правителството, което състави и държавата!

Малцина помнят, че Драгомир Димитров и Цветанов отидоха в един ден на разпит в прокуратурата по прокурорската проверка за подслушването. И за това Сергей Станишев мълча!

Драгомир Димитров беизбран за шеф на Външното разузнаване като близък до Борисов и Цветанов и със съдействието на президента!Да не забравяме, че същият Драгомир Димитров бе шеф на полицията във Велико Търново още в далечната 2002 година, когато Бойко Борисов беше Главен секретар на МВР!

Иди кажи, че Драгомир Димитров не е бил близък и в отлични отношения с Бойко Борисов и Цветанов!

Същото упражнение с издигането на човек на Борисов и Цветанов бе и с оглавяването на Националната служба за охрана!

Седмица преди Борисов да подаде оставка, Тодор Коджейков бе назначен за зам.-началник на службата! Тодор Коджейков бе личният бодигард на Бойко Борисов.

Опитът за покушение над ДоганСлед огромния гаф с опита за покушение над лидера на ДПС Ахмед Доган, Коджейков бе издигнат за шеф на службата и лично президентът Плевнелиев издаде указа!

Тук нещата бяха скандално прозрачни, защото всички знаехме кой е Тодор Коджейков и как избяга от отговорност след случая с Доган като натопи свой подчинен?! Но тогава управляваше ГЕРБ и той предлагаше, а президентът по-късно назначаваше!

Със свои укази от 26 април 2013 г. /времето на управлението на служебния кабинет „Райков”/ президентът Росен Плевнелиев освободи бригаден генерал Тодор Коджейков от длъжността заместник-началник на Националната служба за охрана и го назначи на длъжност началник на Службата.

От прозрачно – по-прозрачно, та няма накъде!

Нима не знаем всички как Плевнелиев го облякоха в някакъв хотел, казаха му по пътя, че ще го правят държавен глава и след това при спорни изборни резултати той стана президент на ГЕРБ?!

И това бе доста прозрачно, даже прозрачно-унизително!

Къде бяха при това назначение Лютви Местан, и Сергей Станишев като лидери на опозицията при режима на ГЕРБ?

Тук си бяха, в страната и си мълчаха.

Е, тогава кой казва, че в нашата родина нямало прозрачност? Има, че и остава щом мълчат като риби лидери на партии!

Сдобихме се с един президент, с когото трудно бихме се гордели, тъй като непосредствено след „избора” му тогавашният премиер Борисов каза на всеослушание, че избраният ще му пази местото за следващ президентски мандат!

Къде бе Станишев по времето на тези политически гротески? Мълчеше отново. След „заслугата му” да орезили своя съпартиец и президент два мандата Георги Първанов, той бе „награден” с мълчание от страна и на ГЕРБ! Режимът на Борисов спря да изобличава Моника!

Цветанов призна, че Георги Първанов бил държавник?!Чак когато вече няма смисъл, Цветан Цветанов се изцепи от трибуната на парламента и обяви, че Георги Първанов бил държавник!

Как по друг начин да уязви Станишев?

В петък, на 14 юни, бе избран Пеевски за шеф на ДАНС. Веднъж депутатите от БСП са били събрани и принудени да гласуват за избора на Пеевски с изнудване, че ако се противопоставят правителството ще падне?!!

Втори път парламентарната група на БСП е взела повторно решение, че няма да бъде преосмисляно и прегласувано това решение!

Къде отива самочувствието и достойнството на тези депутати? Станишев го смачка като празна хартийка от бонбон!

Къде отиде самочувствието на хората, които гласуваха за БСП, за да не се върне ГЕРБ на власт?

Това също бе поругано от Станишев най-безочливо!

Орешарски, когото Станишев орезили с лъжливи инсинуации?!Третото, което орезили Станишев бе премиера на неговата си партия – Пламен Орешарски, като го постави в скандално конфузно положение!

20 дни заради Станишев и Лютви Местан в правителството няма областни управители и зам.-министри!

В същото време бе назначена за зам.-министър на образованието Мукадес Налбант, която по време на управлението на Тройната коалиция – същата, която преди време определи Левски като закононарушител и предложи отпадане на произведения на Ботев и Вазов от учебниците!?

В Пловдив и Благоевград полиция въведе новите областни управители и те излизат от задния вход за по-сигурно!

Протестиращите отказаха да се срещнат с премиера Пламен Орешарски!? Започна се с 10 000 души, сега броят им в цялата страна е над 70 000 души!

Станишев и Местан си позволиха налудничав експеримент – другата версия е, че не разбираха какво правят? Толкова ли далеч са от реалността в България, че да се самозабравят и предложат и изберат Делян Пеевски за шеф на ДАНС?!

Политиците ни нямат представа колко може да разочароват, обидят и отвратят хората!

Две неща ще припомня на Станишев:

Aкo cъщecтвувa вepoятнocт някoлкo нeщa дa тpъгнaт злe, тo щe ce cлучи тoвa oт тяx, кoeтo щe пpичини нaй-мнoгo щети.

и

Paнo или къcнo нaй-лoшaтa кoмбинaция oт oбcтoятeлcтвa ce cлучвa.

По друг начин казано: каквото си направи човек, никой не може да му го причини!

Затова вместо да чакаме агонията на „мъжеството”, скудоумието и желанието да се измъкне сух на Станишев – по-добре го изнесете от „Позитано”!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене