Герой бил Плевнелиев?! Виж какво говори!

Властовата абстиненция на Бойко Борисов вече е неудържима!

Прасетата идват, за да защитят ГЕРБ!Денят сряда, 26 юни. В столицата ще дойдатЖивотновъдите на ГЕРБ идват отново, за да защитят Борисов животновъдите на ГЕРБ, които докараха прасета през февруари, за да защитят бившия премиер. Вероятно това е причината до 18 юни кандидатката за зам.-министър Пенка Христова да е ходила нервно из Министерство на земеделието и да заплашва, че след 6 месеца ще е министър, когато дойде ГЕРБ на власт!

Денят сряда е същият, в който симпатичните протестиращи ще блокират парламента.

Държавният глава съобщи, че ще проведе консултации с политическите партии във връзка с протестите срещу кабинета "Орешарски", които продължават вече втора седмица.

Той ще си прави консултации - за какво?"Стартирам консултации, ще отнеме няколко дни и се надявам на отговорно отношение, а не на това, на което станахме свидетели по време на Консултативния съвет за национална сигурност", заяви държавният глава. "В момента правя консултации с парламентарно представените политически сили, като това ще бъде в рамките на днешния и утрешния ден.

В същото време на бял свят се появи и Харта 2013: За разграждане на плутократичния модел на българската държава" – документ, който се очакваше в прогресивно нагнетяваната ситуация. Казват, че се появила на третия ден от протестите, когато Делян Пеевски вече бе готов да се оттегли, както и се случи.

Аз и мнозина от протестиращите бяхме изумени от това назначение, както и от начина по който се проведе то. След отпадането на Пеевски като вариант за шеф на ДАНС, липсва първоначалната причина да негодувание и се роди нов лозунг „Долу правителството на Орешарски” и позабравеното „Червени боклуци”.

По телевизии протестиращи и политолози повтарят, че се възпроизвеждала зимата на 1996 – 1997 година! И тук е голямата грешка на тези умни глави: фактите показват, че Жан Виденов сам подаде оставка като лидер на БСП и премиер – нещо, за което не достига смелост на Сергей Станишев при далеч по-фрапантни обстоятелства да го направи!

Един назначен за президент...Друг е въпросът, че президентът Желю Желев се направи на глух, изчака края на мандата си и чак тогава застъпи на поста държавен глава Петър Стоянов.

Изчакването на Желев нажежи обстановката и имаше за цел да вдигне рейтинга на Иван Костов, за да получат сините парламентарно мнозинство. В тази кампания се включи и току що избрания Петър Стоянов, обстоятелство, което също не бе маловажно за изборната победа на сините.

Жан Виденов, когото всички дават като много лош пример върна 2 милрд и 800 милиона външен дълг – някой да го помни, мнозина даже не го знаят?!

Никой от протестиращите тогава не помнеше „Сапио” и че не друг, а Иван Костов бе два пъти министър на финансите!

Никой не помнеше, че Иван Костов поиска тогавашния премиер Филип Димитров да внесе вот на доверие и така падна правителството на СДС, т. е. то се самосвали.

Тогава 1996-1997 г. президентът Петър Стоянов бунеше протестиращите, въпреки подадените оставки от Виденов! Т. е. Стоянов не само говореше на границата на лъжата в парламента и извън него, не само поддържаше една лъжа за това как протестите ще свалят Виденов, но и подкрепи протестиращите, които далеч не бяха всички българи.

Станишев се е вкопчил в лидерския пост, каквото и да струва това на партията?!Днес историята се повтаря, но в по-лош вариант – Станишев не показа мъжество и достойнство, за да си отиде от лидерския пост. И както вървят нещата нищо чудно на следващите избори БСП да е с малцинство в парламента, докато се стопи и няма да може да влиза и в парламента!

След като видя протестите в София и няколко други големи града в страната, нареченият президент Росен Плевнелиев не се спря да говори. Въпреки че все още не е наясно къде се намира и на какво има право.

„Хората казват много ясно, че оттук нататък, независимо кое правителство ще е на власт, има една бариера, която не трябва да се прекрачва. Това е един праг на моралност, на почтеност или един праг на толерантност, които не могат да се толерират. Хората от протеста казват именно това. Ние не сме за една или друга партия. Ние сме за това да кажем – не прекрачвайте границата на почтеността, защото ние пак ще излезем За съжаление тази граница на почтеността беше прекрачена с назначението на Делян Пеевски. Аз искам да насоча вниманието и като директно избран от българските граждани мога да и ще говоря от тяхно име," допълни президентът Росен Плевнелиев.

Лицемерие или какво е позицията на Плевнелиев?

Той прекрасно знаеше, че има Харта 2013 година, под която се бяха подписали интелектуалци, журналисти, юристи и това се извършва под егидата на „Отворено общество”!

Прокопиев, който не забогатя от наследствоПресгрупата на Иво Прокопиев и бизнесинтересите на Цветелина Бориславова показаха, че са готови да вкарат с улея на корпоративните интереси на Прокопиев и сие протестиращите.

Когато прочета „Отворено общество” тръгвам в обратната посока, защото съм наясно с домогванията на Сорос към страната ни и неприязънта му към ЕС и стабилността на еврото.

Тази Харта да не би да е документът за бунта на средната класа? А мнозинството живеещи под границата на бедността? Дали те имат представители на протестите – съмнявам се, след като тази мизерстваща част от българското гражданство си брои стотинките за храна и левчетата за живот под прага на мизерията.
да не би с въпросната Харта да се сменя олигархията, извела хората по площадите с друга олигархия – тази на Иво Прокопиев и българо-американските бизнесинтереси?

Кой ще смени политическия модел – Иво Прокопиев и сие – Блажени са верующите! Те само ще се настанят на властовите кресла, създавайки хаос и безпътица при непроменен Изборен кодекс и непроменени социални и икономически казуси, завещани им още от времето на Иван Костов!

Опозорената от действията на партийните си величия левица ще се свие в ъгъла, за да ближе раните си задълго в малцинство.

Как ще възстановят държавността президентът Плевнелиев и групата на Прокопиев – като оставят мизерстващото мнозинство да умре в нищета и безпътица? Защото отсега е ясно, бе държавност не е добре подбрани политически бизнес интереси за сметка на живеещите под границата на мизерията и оцеляването.

На кого помага обединителят на нацията, така нареченият президент – на продължаващия разпад на държавността, върху руините на която ще изникнат гробовете на мнозинството българи?!

Наясно ли е крепителят на групировката „Прокопиев-„Капитал” държавен глава, че тези, които изтикват любимците му към властта са следващото олигархично малцинство?

Министър Ангел Найденов заяви, че няма да купуваме изтребители поради липса на средства, но след няколко дни се отрече от думите си?!И аз не харесвам министъра на отбраната, Ангел Найденов, който заяви, че няма да има сделка с изтребители заради липса на средства, а днес се отметна от думите си. Ще чуем ли президентът да се възмути от такова въртене на място – едва ли, той нашият президент също иска да сме добре въоръжени за НАТО! Независимо, че това ще е като на Гол корем чифте пищови...

Не приемам и начина по който един друг министър в правителството на Орешарски  разгневи еврокомисаря Хан с измислиците си дотолкова, че от Брюксел еврочиновникът поиска извинение!

Президентът ще мълчи, както и самият министър на отбраната, Ангел Найденов. Той няма да си признае кой и защо го натисна да си промени позицията.

Протестиращите в София и по малко в още два-три града на страната ли ще определят следващото автентично ппредставително мнозинство в парламента? А мизерстващите българи, които нямат пари за пътуване, създаване на политическа партия и прочие – тях кой ще представлява?

БСП се самонарита с действията на политиците и партийния лидер в експертното правителство на Орешарски и ще излети при следващите избори при десницата на Костов/Радан Кънев.

Средната класа на младите, красивите, успелите, интелигентните, уникалните, чаровните и прелестните, ще създаде миниатюрни партийки и при свален праг за влизане в парламента те ще са там. Тогава наред ще са богатите от средите и интересите на Прокопиевата групировка – за манипулации и изкривяване на вота.

Той и десетки хиляди като него не протестират, а ровят боклука за хранаПолитическото представителство започва с пари и развита икономика – тогава къде ще са над 2 милиона български граждани, които липсват в осигурителните и здравните фондове? Те не плащат и данъци...

Къде ще са те - непредставени в следващия парламент? По родните си места в очакване да дойдат чужденци и закупят земите и горите им, или фирми да започнат сондажи за шистов газ...

Това ли ще е смяната на политическия модел?

Сигурно е хубаво да се протестира всеки ден, но от това няма да влязат данъци, в изпосталелия бюджет, завещан ни от Симеон Дянков.

Протестиращите са морални, а непротестиращите – тези, които превиват гръб по нивите и градините какви са?

Или достигнахме до момента, в който да си беден и безработен е неморално?!

Къде са плакатите, които да напомнят за живите факли в днешните протести? Или тези протестиращи тикат нещата към завръщане на Бойко Борисов на власт?!

Липсват, както и президентът го хвана липсата, докато живи хора се самозапалваха пред потресена Европа.

Харта 2013 – дали идеалът на този документ е просперираща, социална България? Нека не се залъгваме – бедните и отхвърлените от работа са деградиращ фактор, мина, която рано или късно ще избухне.

Що се отнася до приказки като „Не искам Мая Манолова да ми сваля цените на тока” и „Увеличените майчински са прах в очите” – нека да сме наясно: Три години правителството на ГЕРБ не индексира пенсиите – някой да се възмути?! Или средната класа не бе засегната и затова това безобразно закононарушение мина покрай ушите й?!

И аз не искам Иво Прокопиев да определя дневния ред на страната ми, защото бях в „Народна младеж” когато той се появи там и бях свидетел колко „голям” журналист ще стане. Апропо, той се учеше на журналистика във вестника...

Наясно съм как съсипа преди няколко години едно младо семейство, като им взе ресторанта в къща на ул. „Шипка” с помощта на американския посланик?! Младите все още плащат изтеглените 30 000 заем за бизнеса си да направят семеен ресторант от къщата, на която Прокопиев беше хвърлил око!

Наясно съм и как същият този Прокопиев зачезна в Сингапур когато за него стана неудобно в страната.

И това е същият Прокопиев, който се върна след като ГЕРБ си подаде оставката и новият му закрилник са семейство Плевнелиеви?!

Премълчаният подкуп

Плевнелиев мълча за искания подкупПомните ли как не друг, а вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че преди години общинари поискали подкуп от Росен Плевнелиев - тогава шеф на Бизнес парка. Въпросът, който повдигна опозицията след това бе - защо Плевнелиев през годините си е мълчал за натиска.

Скандалът избухна, след като вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи на пресконференция, че трима общински съветници са искали от Плевнелиев 500 хил. евро, за да му прокарат проекта за Бизнес парка, но той нито платил подкуп, нито подал сигнал за изнудването.

Депутатът от БСП Петър Курумбашев свидетелства, че той лично посредничил на Плевнелиев въпросът да се уреди без рушвет, като запознал със случая шефа на общинския съвет и впоследствие сделката била гласувана без проблем.

„Говоря истината днес, за да получа доверието на софиянци на 23 октомври", заяви тогава кандидатът за кмет Георги Кадиев. „Имената, които Росен Плевнелиев е казал на Петър Курумбашев, а после той на мен са настоящите общински съветници от ГЕРБ Орлин Иванов, Радослав Тошев и бившият БСП-общинар Данаил Кирилов", добави Кадиев.

По думите му целият скандал продължавал заради Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и шефа на СОС Андрей Иванов, които са си мълчали през всички тези години.

Кадиев обяви имената, Плевнелиев отрече за подкупа, за да не накърни ГЕРБ и историята мина към архив! Плевнелиев не каза и че някой лъже, ав скандала имаше две страни...

Никой не осъди Кадиев за клевета защото нямаше клевета...

Цветан Цветанов уточни, че съобщените от него конкретни факти за тримата брокери и 500 000 евро подкуп са "художествено обогатяване" на думите му?!

По-късно най-ненадейно Росен Плевнелиев заяви: Ако искаме да привличаме инвестиции, трябва да се поучим и от казуса с Бизнес парка. Че то имаше ли такъв казус и в какво точно се състоеше той?

Историята показа, че преценката на Плевнелиев не струва пет пари

„За нас д-р Желев е една жива легенда, каза пред журналисти Росен Плевнелиев, като новоизбран президент на Република България, след среща с д-р Желю Желев, първия демократичен президент на България, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Желев бил легенда за Плевнелиев?!„Имаме много общи спомени. Когато д-р Желев беше лидер на опозицията, например онзи едномилионен митинг на "Цариградско шосе". Аз бях от тези един милион души, които здраво разнасяха синята идея. Беше много тежка битка в началото на демокрацията. Оказа се, че и по баварска линия се познаваме”, посочи Плевнелиев.

Каква легенда – какви пет лева, за какво говори Плевнелиев?

Та Желев започна разединението на СДС

и мандатът му бе белязан с недотам безукорни действия като политик, ако изобщо може да се нарече такъв!

Каква синя идея е разнасял здраво Плевнелиев, каква баварски линия свързва него с Желев?

Сайтът „Хроники” не веднъж е публикувал кой беше Желев и какви ги свърши в своя мандат.

Протоколът чужд е за неговата същност на президент?!

Мнозина са забравили как Росен Плевнелиев се качи на самолета на американското правителство и посланика на тази страна, Джеймс Уорлик и отиде и се върна с тази машина до Афганистан! Чужд посланик го разнесе като багаж на летателно средство на чужда държава – и сега Плевнелиев ни говори за морал и ценности?!

Кой да му каже, че не прилича на държавен глава на суверенна държава да си позволява такива гафове?!

"Ще бъда президент на регионалното развитие и пътищата,”изтърси след вота Плевнелиев и смая граждзанството. И това мнозина са забравили!

Росене, затвори очички!

Екип на БГНЕС единствен засне присъствието в залата, където се преброяваха изборни бюлетини и се вкарваха данните в компютри двама депутати от управляващата партия, ГЕРБ: Станислав Иванов и Иван Божилов!

”Помагам на бременна жена оставена сама да мъкне чувалите с бюлетините, друга - възрастна, която едва ходеше, също носеше два чувала, естествено е да им помогна и да взема чувалите...” мънкаше някакво обяснение единият от депутатите!

От ГЕРБ бяха принудени да обяснят: „Действително двамата депутати са били на мястото, но не в качеството си на народни представители, а като районни координатори на партия ГЕРБ!”

Районни координатори на ГЕРБ за оказване на помощ за бременни в зала, където се въвеждат данни от избори?!

Като теглиха чертата и от този нечуван скандал – единият от депутатите на ГЕРБ заяви, че всички приказки били, за да се опорочат изборите от опозицията?!

Джеймс Уорлик, който се влачеше всеки ден в Министерски съвет, за да ни унижава като нация!Плевнелиев направи и друг сериозен гаф – награди с най-високо отличие отзования по-рано американски посланик, скандалният Джеймс Уорлик!

Ето за сведение малка част от безобразията на Уорлик на българска земя:

 • Отлагане на проекта „Белене”;
 • Издигане на паметник на загинали американски летци, бомбардирали българската столица София през Втората световна война, в резултат на които бомбардировки са загинали две хиляди цивилни софиянци и са разрушени 12 600 сгради!
 • Контрол на процесите в съдебната система;
 • ФБР-специалисти разследват на българска територия, въпреки че нямат правомощия за това и Бюрото е федерална полицейска сила и разузнавателна агенция, която е основният разследващ орган на Министерството на правосъдието на САЩ!
 • На 5 март 2011 г. Джеймс Уорлик се появи на пресконференция в Министерския съвет заедно с премиера Бойко Борисов, като че ли  мероприятието бе родителска среща, а не брифинг на Борисов по вътрешно-политически теми?!
 • На 12 февруари 2011 Уорлик се появи на конференция с нелегитимния мюфтия, Мустафа Али Хаджи, с което пренебрегна вече излязло решение на Върховния съд, че лидер на мюсюлманската общност е Недим Генджев!
 • Поиска още българско пушечно месо за Афганистан;
 • Имаше основателни подозрения, че стои зад активното мероприятие срещу Атака и Волен Сидеров пред Софийската джамия
 • Позволи си да говори на английски без преводач на официален форум, пренебрегвайки Конституцията
 • Посъветва кабинета: „Българското правителство трябва само да се справи с въпроса за посланиците - агенти на бившата Държавна сигурност.”

Кои „изключително големи заслуги” трябва да запомним, след като на Уорлик му видяхме гърба:

 • за толерирането на циганите,
 • за гарантираното отравяне на земята и населението в районите, където ще се проучва и добива шистов газ,
 • или
 • за ГМО-то,
 • за въвличането на България в бъдещи военни конфликти в Близкия изток?

За кое от тези безобразия Плевнелиев го награди и по този начин унизи целокупния български народ?!

Президент и така наречен президент

Времето показа, че не всеки държавен глава защитава националната история!Днес спорят за домогванията на хора от кабинета на ГЕРБ и служебното правителство да се изличат от историята и литературата Ботев, Вапцаров, Яворов, Вазов!

Така нареченият президент мълчи!

На тържествената заря проверка на 1 юни 2010 година президентът тогава Георги Първанов цитира великия поет и революционер Христо Ботев: “Да се попитаме” - възкликва Ботев, - в състояние ли е което и да е правителство да ограничи мисълта и да й тури деспотическа юзда? Цели милиони исторически факти доказват, че колкото една мисъл се преследва повече, толкова тя се и разпространява по-лесно и по-бързо”.

Конфликтът тогава беше за полицейщината в държавата и мутрите във властта. Премиерът Бойко Борисов реагира остро, като заяви, че повече няма да обръща внимание на президента и че няма да го приема насериозно, и ще говори за него по име!

Борисов не бе отишъл на държавния прием по случай 24 май, а вместо това се бе появил в телевизионно шоу!

"Един държавен глава не може да говори по този начин", възнегодува тогава Борисов пред БНТ, като подчерта, че той нямал намерение да коментира критиките на Първанов, като ги окачестви на нападки.

"Откакто неговите амбиции да свали правителството и да се върне на бял кон в БСП, заедно с ДПС, станаха ясни за мене... Сами виждате, че това изказване няма грам истина, факт или нещо, което човек да стъпи, за да го коментира. Това е поредното му внушение срещу правителството".

Днес ситуацията не е по-различна – президентът прави всичко възможно да свали правителството като обяви, че подкрепя протестите?1 Но разликата от 2010 и днес е в това, че настоящето правителство е на две седмици!

Забрави какво съм говорил? Така ли искате господин Плевнелиев?

Ще работим така, че независимо за кого гласуваха българските граждани, да видят резултатите от нашия труд. Ще работим с предишните президенти, лидерите на всички партии, защото има нужда от последователност", заяви Плевнелиев веднага след като бе избран за държавен глава.

Българските граждани гласуваха, но повечето останаха по домовете си.

ГЕРБ бе избран за първа политическа сила, но нито една от другите парламентарно представени партии не пожела да подкрепи хората на Борисов за правителство!

Съобразява ли се с това Плевнелиев?

 • Той завлече огромно скъпо яйце при папата за подарък и изуми Европа и света с този жест?
 • Той се хвалеше, че от „другата сутрин” българската територия ще е покрита с ПРО? Не се случи, слава Богу!
 • Спеше в най-скъпия хотел в Лондон, отиде на цялата ни немотия и за олимпийските игри там за втори път?
 • Скаран с Протокола покани английската кралица на гости?!
 • Мяташе се на американския президент Барак Обама, за да го целува, въпреки че бе отведен до него само за протоколна снимка?!
 • Мълча за живите факли на отчаяни българи от мизерията!
 • Мълча полицейското насилие на февруарските протести.
 • Разреши на служебния премиер да подпише Споразумения с Катар?!
 • Мълча за фактите от оставения в разруха град Перник, заради отмъщението на Цветан Цветанов, че кметът е от БСП?!
 • Орезили историята ни като заяви на честването на 3 март, че петвековното турско робство е „половинвековно прекъсване”?!
 • Направи всичко възможно Симеон Дянков да не бъде разследван за плачевното състояние, в което остави държавата?!
 • Назначи служебно правителство, което да потули и мълчи за гафовете на кабинета „Борисов”!
 • Обясни с половин уста историята за офшорния скандал!? Но замълча как така има над 700 000 евро в чужбина, без да е посочил конкретно къде.
 • Замълча и за акциите си от 313815 в Дойче банк, Австрия.
 • Замълча и за къщата си, построена на морския бряг, на държавна земя в нарушение на закона.
 • И днес Росен Плевнелиев е употребен, за да докара Иво Прокопиев и сие на власт, независимо какво ще струва това на стабилността на държавата!

И това е само върхът от гафове на този гражданин на втората година от мандата му за държавен глава!

Държавният глава има право да отправя обръщения към народа и към Народното събрание. Чрез тях той изразява позиция като обединител на нацията.

Росен Плевнелиев бе избран с 1698136 гласа, близо половин милион по-малко от гласовете пуснати за предишния президент.

Георги Първанов бе избран с над два милиона гласа и за двата си мандата – изборен резултат, който нито една политическа партия не успя да постигне от 2009 година насам, камо ли последният кандидат за президент Плевнелиев.

Въпреки това Плевнелиев се води държавен глава, т. е. обединител на нацията – функция, която той категорично не покрива с действията и изказванията си!

Пари и гафове – това характеризира пребиваването на този гражданин в президентската институция. По-точното е много гафове и още по-много пари, изхарчени за Плевнелиев в битността му на държавен глава и обучението му за тази длъжност.

Едно е да учиш немски по пейките и гарите в Германия, а далеч по-различно е да си вещ в международните отношения, в международното право, в българската Конституция и обединението на нацията.

На протестите на улиците не са всички българи

– това означава ли, че Плевнелиев разделя българите на такива, които ги обича и са му симпатични и други, които не са протестите и недолюбва?!

"Ще отнеме няколко дни и се надявам на отговорно отношение, а не на това, на което станахме свидетели по време на Консултативния съвет за национална сигурност. В момента правя консултации с парламентарно представените политически сили, като това ще бъде в рамките на днешния и утрешния ден. Със сигурност ще разширя фокуса на своите консултации, като до края на седмицата си давам срок да съм чул много представители на български политически партии. България е парламентарна демокрация, парламентът играе своята решаваща роля, политическите партии, представени в парламента, имат своята огромна отговорност пред нацията в този момент. Те трябва да вземат решението, да поемат ясните ангажименти и аз като президент съм готов денонощно да работя за това, но се ангажирам и за това да разширим периметъра, защото иначе този протест ще бъде системен. Всеки, който вбеси българските избиратели и прекрачи границата, която не бива да бъде прекрачване, ще получава подобно отношение. Очевидно е, че ние се намираме в нова страница от българската история", заяви така нареченият държавен глава.

Българският президент призова партиите да чуят протестиращите, а непротестиращите – кой ще чуе? Той ли?

Той оправда протестиращите хора, които искали „справедливост в една правова държава”.

По повод протестите Плевнелиев заяви: „България може да се гордее с този демократичен и симпатичен протест, който казва много на политиците.”

„Исканията на протестиращите в България са справедливи, и властта трябва да се вслуша в тях” каза на 20 юни българския президент Росен Плевнелиев след заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, свикан във връзка с антиправителствените митинги в страната, предаде ИТАР-ТАСС.

Има ли списък на исканията на протестиращите Плевнелиев, защото това е важно, още повече след като целокупно протестиращите нямат едни и същи искания.

Вавилонската кула на протестиращите

 • Едни искат правителството да подаде оставка вместо да работи по стабилизиране на бюджета на страната.
 • Други искат БСП и ДПС да си ходят от политиката!
 • Трети искат изборен кодекс, но нямат представа точно какво да има в него.
 • Четвърти искат правителството да си ходи защото е олигархия във властта! Но кой конкретно, и поименно е олигарх – никой не може да каже ясно.
 • Пети протестират защото другите протестират!
 • Шести искат смяна на системата, - но кой система и как да се случи тази смяна – нямат понятие.
 • Седми искат нова Конституция...
 • Осми не искат турци във властта, въпреки че миналият парламент призна възродителния процес за геноцид?! С гласовете на ГЕРБ, сините и червените?!
 • Не искат турци във властта, но част от българското гражданство са мюсюлмани.
 • Не искат турци във властта, но мълчаха когато Борисов заседаваше в Анкара с Ердоган и двете правителства?! Същият Ердоган, който стреля със сълзотворен газ срещу протестиращите в Турция?!
 • Как виждат бъдещето конкретно – малцина от протестиращите могат да обяснят със законови и политически промени.
 • Кой искат да управлява протестиращите и как ще сменят с искания за незабавна промяна на политическия модел, след като тези искания са насочени към промени в Конституцията?

Това, което виждам днес, е граждански протест, който иска справедливост и гражданска държава. Гражданите искат правителство, което да отговаря на обществените интереси”, каза държавният глава.

Къде липсва справедливостта в едно работещо в интереса на гражданите правителство? Макар и с тежки грешки.

Държавата ни не е гражданска, а парламентарна република и много хляб трябва да изяде Плевнелиев, за да убеди някого, че дестабилизирана България е по-симпатична от стабилна в хаоса страна.

Симеон Дянков остави издънен бюджет и пари на минимума в хазнатаПлевнелиев знае, че Симеон Дянков остави държавната хазна празна и един издънен бюджет – тогава какви ги говори?

Къде точно е общественият интерес в липсата на пари за пенсии, заплати, майчински, болници?


Защото това е само малка част от хаоса, в който така нареченият президент иска да потопи страната ни, като разделя българите...

Той се изказа - сега нека да замълчи в името на спокойствието едно правителство, с колкото и грешни ходове да е – да работи и си свърши работата. Защото наследството от Дянков, когото Плевнелиев закриля е страшно и ако това правителство иска да се стабилизира – час по-скоро трябва да направи ревизия на управлението на кабинета „Борисов”!

Само съобщеното от министъра на икономиката  и енергетиката, че ремонти са изписване само на хартия е достатъчно, за да поемат към Прокуратурата бивши властници от ГЕРБ?!

П. с. Не ме интересува, че певици и футболисти са се возили на правителствения самолет – това няма да нахрани бедните, нито ще даде хляб на безработните днес!

Интересува ме как първият приятел на Цветан Цветанов е в ръководството на РВД и много ГЕРБ-аджии намериха добре платен пристан там!

Борисов вече е във властова абстиненцияИнтересува ме защо така нареченият президент обслужва властовата абстиненция на бившия премиер Бойко Борисов?

Внимание прасетата пак идат!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене