За партийните субсидии на ГЕРБ, реда в столицата и Наказателния кодекс

Трябва ли държавата да плаща по 17 000 на калпак за депутат от дадена политическа сила, след като същата партия не посещава парламента?

Хем сърби – хем боли е казал народът.

Пълна зала с депутати е вече спомен, след като ГЕРБ решиха да превземат властта откъм улицатаДържавата превежда на политическа партия за избран депутат всеки месец по 17 000 лева. Това са така наречените партийни субсидии, но дали те трябва да се получават от ППГЕРБ?

„Парламентът така е обсаден, че и да иска човек, няма как да се върне, заяви във Варна лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов хем се спотайва за протестите доволен, и чака да му падне властта в скута, хем недоволства от хаоса пред парламентаЛидерът на ГЕРБ поясни, че според него този парламент е безсмислен, защото министрите и депутатите са изгубили изцяло доверието на хората.

Т. е. щом ГЕРБ не управлява, щом никой не иска да се коалира с ГЕРБ и така Борисов не може да се върне във властта – тогава парламентът се обявява за безмислен?!

И министрите и депутатите от парламентарното мнозинство са изгубили доверието на хората?!

Как го установи това Борисов? Според него министри, които приемат поправки на Закони, за да намалят цената на тока губят доверието на хората?!

Що за безумие? Логика в това изявление изобщо не търся.

Ако депутатите приемат повишение на майчинските, първокласниците да получат пари, за да се подготвят за училище, ако кабинетът гласува и предложи облекчения за бизнеса при наемане на млади хора на работа, повишаване на месеците след освобождаване от работа да не е 6, а 12 месеца – тогава те загубват според Борисов доверието на хората?

Стачкуващите с месеци без заплати работници от ВМЗ СопотВ случай, че държавата започна да плаща заплатите на ВМЗ – Сопот, министри и депутати губели доверието на хората? Така ли е според Борисов?

Или ако се разплатят 300 милиона за извършена работа на бизнеса, дължими още от времето на управлението на ГЕРБ и Симеон Дянков – това също намалява доверието на хората?!

Твърде показателен бе един епизод от разговора между Корнелия Нинова - депутат от БСП и Даниела Дариткова - депутат от ГЕРБ, в интервю за предаването "Тази сутрин":

Корнелия Нинова и Даниела Дариткова в спор

Корнелия Нинова: Имаме още един – европейското развитие на България. Днес се събира Съветът на Европа, знаете, и днес се решават 6-те милиарда лева за младежка безработица как ще бъдат разпределени. Добре, няма българско правителство, в оставка сме, в хаос и в избори. Кой ще представлява България и ще получим ли пари от това? Другият вариант – остава правителството. Ето отговорът ни на тези хора, които искат от нас работа. Вчера сме внесли целия пакет на Пламен Орешарски под формата на законопроекти. Те са: гарантиране на младежката безработица – всеки, който бъде нает до 29-годишна възраст, държавата да поеме осигуровките му; гарантиране на увеличаване на обезщетенията на работниците при фалит на предприятия от три на шест месеца; замразяване на пенсионната възраст и възстановяване на „Швейцарското правило”; възможност работодатели, които плащат стипендии на млади хора да учат и след това им гарантират работно място, тези разходи след това да им бъдат спаднати от облагаемата печалба. Колега, вие съгласна ли сте това да стане факт и да бъде реализирано бързо и до края на годината – някои от мерките, а други не? Всеки има право на избор.

Водещ: Излиза, че този рог на изобилието, който ще се изсипе върху нас, ще бъде загубен и че изборите са вредни.

Корнелия НиноваКорнелия Нинова: В този момент предсрочни избори означават това, което обясних – замразяване на статуквото и нерешаване на нито един от тези проблеми. Работа на парламента и на правителството означава решаване на тези проблеми.

Водещ: Вредни ли са в този смисъл изборите – така може да се обобщи?

Корнелия Нинова: Предсрочни в момента са вредни за България.

Даниела Дариткова, ГЕРБВодещ: Г-жо Дариткова?

Даниела Дариткова: А вие сигурни ли сте, че това парламентарно мнозинство, в зависимост от лидера на една националистическа партия, може да изпълни всички тези задачи, които сте си поставили?

Корнелия Нинова: Сигурна съм.

Даниела Дариткова: И дали то стои зад кабинета „Орешарски”, защото за нас така и не стана ясно, на фона на това задкулисие, кой реално ръководи този кабинет?

===================

Корнелия Нинова: Колега, освен това политическо говорене…

Даниела Дариткова: Всяка седмица вие успявате да разбуните…

Корнелия Нинова: … можете ли да ме оборите с аргументи, че това не трябва да се случва.

Даниела Дариткова: с нови и нови назначения общественото мнение. Сега се опитвате да противопоставите…

================

Корнелия Нинова: Малкият и среден бизнес няма ли очаквания да си получи парите?

Даниела Дариткова: … и махане на директора на Хасковската болница да предизвика той сериозен протест даже и в Хасково.

Корнелия Нинова: Младите хора, които протестират, нямат ли очаквания да им се гарантира първо работно място?

Даниела Дариткова: Аз категорично смятам…

Корнелия Нинова: Това са решения на проблеми на всички българи.

Даниела Дариткова: … и носим отговорност…

=====================

Даниела Дариткова: … за нерешаването на всички социални проблеми. Ние сме понесли своята политическа отговорност за това, но не смятам, че в сегашната конфигурация вие имате право, залагайки и всявайки страх в българското население и спекулирайки с този страх, да преодолеете тежкия морален…

Корнелия Нинова: Къде точно видяхте страх в тази работа?

Даниела Дариткова: Вие плашите българите, че всичко това…

Корнелия Нинова: С какво точно?

Даниела Дариткова: С тези социални заплахи. Наистина, българското население това има как… надявам се, че някои хора ще им вмени страх и притеснения.

Корнелия Нинова: Осигуряване на първо работно място е всяване на страх?

Даниела Дариткова: Но разберете, че протестът в момента е за морални ценности.

Корнелия Нинова: Възстановяване увеличението на пенсиите е всяване на страх?

Цинизъмът като качество?!

Домати по парламентаДа организираш протести и да недоволстваш, че не можеш да ходиш на работа – как се нарича това? Цинизъм, дебелоочие или какво?!

Протестиращите през зимата бяха лоши, тези, които тогава избраха смъртта и се превърнаха в живи факли бяха определи като психопати и хора, които искали да привлекат внимание върху себе си /според сестрата на Борисов – бел. Л. М./.

Днешните протестиращи бяха харесани от така наречения президент Росен Плевнелиев, който им се зарадва публично и ги подкрепи?!

Те не са отчаяни като недоволните от месец февруари – т. е. те едва ли ще бъдат определи като хора с психически проблеми от сестрата на Бойко Борисов.

Еднороден ли е съставът на протестиращите – далеч не са такива.

В тях могат да се различат три вида групи:

  • Привърженици на ГЕРБ, които искат той да се върне във властта
  • Истински недоволни, които имат основание да недоволстват, но не са наясно какво ще се случи при падане на правителството
  • И една трета група: тази на емоционално освободените, които нямат политически причини да са на улицата.

Бойко Борисов: Парламентът така е обсаден, че и да иска човек, няма как да се върне каза бившият премиер.

Йорданка Фандъкова, кметат на ГЕРБ в СофияКметът на София е човек на ГЕРБ. Защо Борисов след като толкова иска да ходи на работа, не се обади на Йорданка Фандъкова и да поиска да се разчисти пред парламента!

Негов човек се прави на умряла лисица и умишлено допуска цялата столица да е блокирана за движение от протестиращи и до неопределено време!

Няма такава столица в Европейския съюз, в която кметът да допуска умишлено безредици, хвърляне на домати, яйца икраставици по националния парламент? И докато тази кметица „урежда” партията, която я издигна на поста градоначалник с удобни протести, за да се бламира работата на правителство и парламент – лидерът й недоволства от безредиците и хаоса?

Нима недоволният, че не е на власт бивш премиер не е чел Наказателния кодекс?

Нима кметицата му също не е наясно със Закона?

На въпрос на няколко политици дали е издала разрешително за протестите, за кое место и от колко до колко часа, отговорът на Фандъкова бил: такива претести, които са разпръснати из целия град и траят много часове не могат да се уредят и регламентират с разрешителни?!

По-тъпоумно обяснение чувал ли е някой?

Когато към тъпоумието се прибави и наглост – тогава нещата стават доста карнавални. Поводът да напиша това бе последното изпълнение на въпросната Фандъкова:

Тя помоли протестиращите да освобождават кръстовището на Орлов мост, за да могат хората да се приберат по домовете си, съобщиха от Столична община?!

След това изречение Фандъкова добави:

Мирните протестиращи„Сигурна съм, че гражданите могат да дадат урок на някои политици за културно отношение към града”, каза Фандъкова. „Депутатският имунитет не е оправдание за самоуправство в София, агресивно поведение и нарушаване на правилата. България е демократична държава и хората имат права, гарантирани от Конституцията, на които никой политик не може да посяга”, категорична беше тя.

За тези права по Конституция говорим, Фандъкова! Що не вземете да почетете малко и тогава да говорите?

И председателят на парламента се прави на ударен?!

В някакво ялово Обръщение към гражданите председателят на парламента заяви:

Михаил Миков все още умува дали да поиска прокуратурата да се заеме с Йорданка Фандъкова и разрешенията за протестиКъм Народното събрание бе проявена агресивност, невиждана от години. Обстановката рязко се промени. За разлика от мирно протестиращите граждани през изминалите дни, днес сравнително малобройна група демонстрира насилие и сблъсъци около сградата на Народното събрание. С тези действия се поругава достойнството не само на Народното събрание, но и на народните представители, които бяха избрани преди месец и половина на предсрочни избори. Застрашават се животът и здравето им.

Обърнах се към министъра на вътрешните работи за осигуряване на нормални условия за работа на Народното събрание.

Не към министъра на вътрешните работи трябва да се обръща Михаил Миков, а към кмета на столицата, Йорданка Фандъкова, за да има ред и сигурност!

Миков трябва да се обърне към Главния прокурор, защото агресията е насочена към парламента, най-висшата законодателно и по Конституция власт!

Нали е добър юрист, нали е чел Наказателния закон, защо прави излишни и грешно адресирани движения, вместо да подходи прагматично  по закон?

Вчера припомних текста от НК за тази ситуация, днес ще я повторя:

Глава първа

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА

Раздел I

Измяна

Чл. 95. (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм., бр. 153 от 1998 г.) Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

Черно на бяло е записано! Какво чака още Михаил Миков? Както е тръгнало, утре ще вземе да се обърне към президента на Българския футболен съюз за реда в София!?!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене