ГЕРБ отново подведе Страсбург и се изложи?!

Разтяганата новина цял ден, на 2 юли за някакъв дебат в Европарламента като влязла извънредна точка за положението в България се спука с всичка сила!

европарламентът, където дебатът за България бе кратък и скученОказа се, че дебатът не е иницииран от Европарламента, а от ПП ГЕРБ като точката е била вмъкната в последния момент?!

Властовата абстиненция на Бойко Борисов вече е неудържима и „наркотикът” тя да бъде овладяна е да се плюе държавата в Страсбург?!

В крайна сметка дебатът се оказа излишен – Манфред Вебер, който играе говорител на ППГЕРБ в Европарламента с някакъв смехотворно приповдигнат менторски тон, се изложи откровено с объркана и не особено смислена реч, в която всичко бе изсипано накуп – от руското влияние и ядрените реактори до битката с престъпността в България.

Манфред Вебер, който даже не слушаше дебатаСлушателите от България имаха усещането, че говори танковокасетъчният Евгени Михайлов, а не високопоставен еврочиновник!

В момент когато ГЕРБ отказва да ходи на работа /но получава партийната субсидия всеки месец по 17 000 на вкаран депутат – бел. Л. М./, в момент когато ГЕРБ отказват да участват в пленарните заседания, техните идеолози проявиха изключителната наглост да лъжат и интригантстват в Европарламента!

Михаел Гелер - почитател на Майкъл ДжексънЗащо в Страсбург трябваше да се провежда дебат, след като в София ГЕРБ отказваше такъв дебат и не влизаше най-демонстративно в Народното събрание?!

За Европа е прецедент една спечелила изборите партия, но неспособна да състави правителство да отказва да изпълнява трудовите си задължения – тези, за които хората бяха гласували за нея?!

Вчера се стигна до парадокса Владислав Горанов, доскоро изпълняващ декоративни функции при Симеон Дянков и управлението на Бойко Борисов, на въпрос защо получават партийна субсидия след като не ходят на работа отговори в партийната централа на ГЕРБ: „Получаваме субсидиите, за да ви даваме пресконференции!”

Двойният стандарт на евродепутатите

В предишния парламент когато Борисов беше на власт и пред него не стоеше алтернативата да седи на мястото на Иван Костов в парламентарната зала, чухме от трибуната едно изявление, на което тогава в Страсбург не реагираха:

„Подкрепата ни е безусловна, подкрепата ни е държавнически аргументирана в името на българския интерес. А с нашите гласове, ако другите се откажат, може да бъде избрано правителството спокойно, така че не би трябвало да има проблеми.”

Произнесе го Волен Сидеров срещу когото в момента ГЕРБ са вдигнали на крак куцо и сакато в страната и чужбина!

Причината е, че не подкрепя тях, а БСП и ДПС и то с кворум, а не с гласуване на кабинета „Орешарски”?!

Как тогава Ханес Свобода мълча и не поиска ГЕРБ да се разграничи от Атака, а сега го поставя като ултиматум?!

Представете си, че ГЕРБ влезе в парламента, колко протестиращи ще останат отвън като са платени точно от тази партия?

Евродепутатите не реагираха и как избраният от Атака за Европарламента Димитър Стоянов, днес се пише независим депутат?! Независим от кого – от майка си Капка може би?

Независим от този, който го изучи, даде му хляба в ръцете и го прати в Страсбург?

Има ли друг такъв „независим” евродепутат или отново сме създали прецедент?

Няма да повдигат въпроса и за „независимата” Капка, бивша Сидерова, която бе възнаградена от ГЕРБ с добре платено място на общински съветник в Столична голяма община...

Народът е казал: Храни куче да те лае!

Неслучайно вчера, депутатът в София Десислав Чуколов припомни: „...в началото на 2009 година, когато бяха изборите, 1,6 милиона повярваха тогава на Бойко Борисов. Бойко Борисов заявяваше намерения спрямо Турция за връщане на това, което ни дължи. Казваше, че ЕРП-тата са колонизатори. Цветанов говореше, че циганските махали са инкубатор на престъпност. Да, тогава го подкрепихме. Както излъгаха нас, така излъгаха 1,6 милиона избиратели тогава ГЕРБ. Така че тази подкрепа, която тогава бяхме дали на ГЕРБ, беше принципна и всъщност изисквахме неща от тях. Те не оправдаха тази подкрепа, естествено, че я оттеглихме... Бойко Борисов, който като го гледам как е надъхал тези от ЕНП в Европарламента – Вебер и останалите, какви неща ги е излъгал – просто той се е подиграл с тези хора, Борисов, защото ги е направил смешни. Аз вчера се смях с глас, като слушах какви манипулации от Борисов са текли към Европарламента... И вчера чух изказвания – това казвам, вчера чух изказвания, в които се казва: „Вижте си вашата държава и тогава критикувайте нашата родина.”

Нелепо бе на 2 юли, Европарламентът да менторства, цитирайки измислиците на ГЕРБ, след като в същия Европарламент комисията „Антимафия” внесе въпроса за криминалното минало на бившия министър-председател, и за това, че подслушването се е превърнало в държавна политика в България!

Двойните стандарти на ЕНП за България

Евродепутатът Слави БиневВъпросът за близо 4-годишното диктаторско управление на ГЕРБ в България също беше фокус в речта на Слави Бинев вчера, на 2 юли,  на заседанието на ЕП в Страсбург с извънредна тема: Ситуацията в България. Бинев, в качеството си на зам.-председател на групата „Европа на Свободата и Демокрацията": „Хората в момента са на улицата, защото имат тази свобода. В последните 4 години биваха арестувани, само ако кажат нещо против управляващите” - обобщи евродепутатът и отправи своята критика - "Защо Европа сега обръща внимание на България, а пренебрегваше предишните многобройни сигнали за диктатура, цензура и мизерия?"

„Отговорете защо търпяхте Кадафи, в лицето на Борисов, защо търпяхте българското КГБ, в лицето на Цветанов, подслушващо всички в държавата, мачкайки политически и икономически опоненти? Защо търпите президент избран след манипулирани избори и защо търпите шеф на финансовия надзор, срещу когото има разследвания на прокуратура и полицията?"

Вярно е, че февруари месец имаше също протести, но тогава хората се палеха от отчаяние и изгаряха живи, докато ЕНП и Европарламентът мълчаха гузно и се правеха, че това не се случва?!

Нима еврокомисари и евродепутати не бяха чели грамите на Уикилийкс за миналато на Бойко Борисов?!

Нима има друга европейска държава, в която премиерът е със спорно минало от гледна точка на закона?

Нима има друга държава в ЕС, където парите от здравни вноски се крадат най-откровено и изчезват?

Кого защитаваше Барозу - бившият вътрешен министър с вече две повдигнати обвинения от прокуратурата?!

Нима има друга европейска държава, в която премиер ползва за такси за себе си и приятелите си правителствен самолет, като качва кого ли не, а след това списъците с возилите се за милиони лева изчезват?

Нима има друга европейска държава, в която премиер да нарежда митничари да не закачат бизнесмен?

Едноличният диктатор като премиер, Бойко БорисовИли и в другите страни-членки министър-председателите ритат през работно време, говорят арогантно с избирателите?

Или има европейска страна, от която финансов министър бяга в САЩ, след като е оставил в мизерно състояние хазната и бюджета?

Има ли друга европейска страна, в която ремонтите в енергетиката да се отчитат само на хартия и това да остане безнаказано?!

Липсвали 1,5-2 от бюджета - при един подобен случай, който се оказа съшит с бели конци, премиерът Борисов привикваше в кабинета си държавни чиновници и ги подлагаше на разпит?!

Къде другаде се случват такива неща – единствено в диктаторска страна от Африка или Латинска Америка.

България е суверенна държава и правителството ни не е нито в Брюксел, нито в Страсбург!

Един евродепутат си позволи да настоява за предсрочни избори в България, при работещи правителство и парламент?! Явно някои от чиновниците в Страсбург са надценили възможностите си!

Не за първи път поведението на Европейската народна партия отблъсква българите и увеличава евроскептиците припомни на евродепутатите управлението на ГЕРБ, при което ситуацията в страната бе критична - бизнесът се съсипваше, а глад и мизерия, тоталитаризъм бяха само част от причините за отчаянието на хората.

Да, в столицата навсякъде се разхождат протестиращи и то колкото и когато им скимне!

Да, полицията пази протестите от провокации и безредици без да налага това със сила!

Обърканото същество от Щатите, което не успя да стане геройНякакво смешно объркано същество, пристигнало от САЩ, наричащо себе си журналист, си позволи да изблъска металните заграждения пред парламента, като се беше маскирало клоунски, за да се направи на интересен и привлече вниманието на тв-камерите.

Този индивид беше задържан от полицията, за да му се обясни, какъв е законът, след което бе пуснат.

Питам: защо в Ню Йорк този самопровъзгласил се за журналист не излезе да протестира и не избута заграждения, поставени от полицията? Такава глоба ще му тръснат за подобно поведение в Щатите, ще го осъдят и по бързата процедура на обществено полезен труд, че доста време ще ближе раните си!

Илияна Йотова - евродепутат, който се държа достойно и напомни, че България е суверенна държава, на която не може някакви еврочиновници да диктуват политическия ред!Вчера, на 2 юли ГЕРБ постави родината в унизително положение, а евродепутатите си съпартийци в конфузна ситуация.

Добре, че имаме депутат като Илияна Йотова, та да измие очите на столетницата!

Кратък дебат, с липса на съдържателни значими изказвания – поддръжниците на ГЕРБ Манфред Вебер и Михаил Вебер даже не бяха си сложили слушалките да слушат изказванията, толко малко ги вълнуваше дебатът!

Делян Пеевски бе назначен за броени часове и се оттегли и отказа сам. Това не попречи 20 дни да се протестира срещу това назначение, въпреки че не друг, а именно Пеевски и медиите му създаваха комфорт на правителството на Бойко Борисов?!

Какво имаме от другата страна?

Хленчещият лидер на социалиститеХленчещ лидер на втората по големина политическаБившата учителка, която не знае как се говори с опоненти сила – наречен Сергей Станишев.

Разни объркани бивши учителки, направени депутатки, за да хленчат в тон с лидера си, до цинични колеги от ГЕРБ?!

Един облечен като за голф бивш радетел на Плейбой, озовал се в парламента благодарение на съвещание под чаршафите на Станишев! И този екземпляр си позволява да се извинява на медиите от парламентарната трибуна? За какво? Защото хулят денонощно партията, която го е направила депутат?!

Бившият радетел на Плейбой, също стана депутат?!Да не коментирам объркания изказ на министъра на Мекушавият министър на отбранатаотбраната, който е подходящ за детската градина, но не и за телевизионно предаване!

Да не отварям дума и за председателя на парламента, който също мрънка в твпредаване, вместо да поиска лично от кмета на София да осигури ред в столицата и около парламента?!

И то след като Законът му дава това право?!

Това ли са народните избраници на най-бедните, мизерноживеещите българи?

Уви – да.

Лидерът ще стиска поста си докато дойде време да оглави листата на евродепутатите догодина! В името на неговото собствено благополучие той е готов да сведе партията си до бутиков размер, готов е да дестабилизира държавата и правителството си с партийно наложени назначения!?

Historia magistra vitae est!

Историята е учителка на живота!

Всяко поколение се учи от собствените си грешки, вместо от грешките на предходното.

Това дава повод и всяко поколение да трепери и защитава с всички сили предразсъдъците и илюзиите си!

Измамно усещане, което води до повторение на безразсъдно заблуждение, че се ражда свобода, с идеални цивилизационни модели за бъдещето.

Така всяко следващо поколение, избегнало предразсъдъците на предишното поколение, попада в сходна, доста по-агресивна ситуация, определящи я като прогрес?!

Горчивите истини са акумулирани в периода на прехода са оставени към архив.

Неразборията е невиждана, в пространството даже няма ясни послания за цел и посока.

Политическият кич, в който се е изродила така наречената демокрация,  е изтъркан и липсва каквато и да било логика.

Абсурдът на клеветата и неистините се раздува и фризира, за да засенчи предишни тежки прегрешения на предшествениците политици.

Феноменът на уж осъзнатата свобода всъщност е гавра с нея.

Цинична демагогия на изказа ни запраща във времето на диктаторите от мрачните години – от едната страна чуваме: Ние отчетохме грешките, а от другата – Сгрешихме, извиняваме се, ще внимаваме и съобразяваме!

Какво е това освен оргия на лъжи, рекет, изнудване и интриги за алиби за тези, които искат да управляват пожизнено?

Какво сме ние за въпросните циници освен роби на сбърканата им матрица за дълговечно благополучие?

Грешките, които правим като избираме, хранят безгрешността на циниците. Тогава на кого да се сърдим освен на себе си?

Ние сме луди заблудени, за да изпъкнат другите като нормални и демократи?

Добродетелите и интелекта са свряни в ъгъла на равнодушието и презрението на низшите духом.

Те ще бъдат по-свирепи, по-арогантни и по-отмъстителни след завръщането си – мисли ли някой за това?

 

Коментари 

 
-1 #3 Марина 2013-07-14 04:06
Както винаги,гневно,с рещу всички,нищо съществено,нищо
конкретно!?
"Браво",Манолова!
Цитиране
 
 
+4 #2 Илиева 2013-07-04 12:56
Абсолютно съм сигурна че тези избори ако не бяха корумпирани ГЕРБ нямаше да влезе в парламента , тъка че най -малко имат право да се оплакват .Благодарение на тяхното управление държавата ни стигна до тоя хал .И пък нямат срама да се оплакват в Брюксел.Благодарение на тях имаме много инвалиди , защото здравната система им е в такава ,а то само тя ли всичко при тях работеше за тях а не за народа ,в това число и парите по програмите който идват в страната ни .И сега са извели платени стачкуващи за да могат да свалят правителството . Не ги ли е срам поне малко от народа си .Ние който не сме излезли на площада смятаме че трябва да се даде шанс на правителството за да покаже какво ще направи за народа си ,и тогава ще го оценим .Но ако се наложи ще го и защитим със същите действия който прилага ГЕРБ за свалянето му.А това е защото го е страх от делата му който е вършил когато е бил на власт .Да Бойко за всичко се отговаря рано или късно.
Цитиране
 
 
+2 #1 Живко Йорданов 2013-07-03 17:23
БРАВО!
ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА.НАПРАВО МЕ ИЗПЪЛНИ.
."....Истината и тя ще ви направи СВОБОДНИ."
Библията.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене