Бойко Борисов: За да се разпадне ГЕРБ, трябва да се разпадна аз

Цветанов завлича все повече лидера си към дъното

Цветан Цветанов с обвинение от прокуратуратаПетима души заявиха, че напускат ГЕРБ. В Декларация по този повод тези бивши членове на ГЕРБ написаха:

„В последните години ГЕРБ вече няма нищо общо с ценностите от създаването си. и се стигна дотам – човек с повдигнати обвинения, за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник-председател на ГЕРБ. И по този начин да се представя като мерило за почтеност.”

Цветан Цветанов, бивш вътрешен министърМоето обвинение е тенденциозно, аз съм невинен и времето ще покаже истината – заяви Цветан Цветанов в студиото на Нова телевизия.

Т. е. след като го оправдаели по това „тенденциозно” обвинение, ГЕРБ щял да си остане както по-рано – това раздипли като версия бившия министър на вътрешните работи.

Напусналите ГЕРБ щели да бъдат част от нов политически проект обяви Цветанов като за идеолог на този нов проект посочи – журналистът Николай Бареков?!

Има смисъл в това твърдение на Цветанов, още повече, че тези обиколки на Бареков из страната с група юристи, които безплатно и самоотвержено поемаха проблемите на хората показваха, че около тв7 и Николай Бареков се готви нов политически проект.

Във Варна, на втори дубъл ГЕРБ спечелиха изборите, не само защото Варна е голям град и той им беше нужен, за да пооправят имиджа си на политическа сила, но и защото се намесиха изборните хватки на ГЕРБ-аджиите!

Това бе причина да се впрегне всичко годно, за да вземат хората на Борисови Цветанов града в свои ръце.

Само съобщението за отворените чували от секциите е достатъчно основание този вот да бъде обявен за недействителен, но има и друга причина: във Варна опонентът на Иван Портних от ГЕРБ бе подкрепен от партията на Меглена Кунева – формация, която не само, че не влезе в парламента, но и не успя да си осигури държавно финансиране като политическа формация.

Опит за дискредитиране, така определи Цветанов първото обвинение за неупражнен контрол по използването на СРС. Тук той е надминал себе си, като си е позволил да поиска да му адвокатства депутат от Бундестага?!

Цветанов води удобен разговор в телевизията, която вече работи за ГЕРБ!

Цветан Цветанов: Само, ако ми позволите за първото дело – когато имах възможност да разговарям с Ханс Петер Ул, това е депутат от Бундестага, който е говорил на вътрешната комисия между ХСС/ХДС, фракцията, той е адвокат, също така е член на Комисията за контрол на СРС. И той също ще участва в моята защита, защото знае, че това е политически акт, а не просто правен аргумент.

При уточнението по темата се оказа, че всъщност депутатът от Бундестага само ще присъства?!?

Цветан Цветанов:... вече има съответната кореспонденция между двата офиса, за да може, когато е необходимо и адвокат, и депутата Ханс Петер Ул от Бундестага също да присъства в този процес...

... Що се касае до това, че съм възпрепятствал едно разследване, това смятам че е несериозно, защото знаете, че до сега няма осъдено лице само за СРС.

Пеевски имал влияние върху прокуратурата:

Водещ: В петък казахте – Пеевски и компания стоят зад обвиненията срещу вас, кои са компанията на Пеевски?

Цветан Цветанов: Компанията, разбира се, че трябва да бъде прокуратурата, няма как да бъде по друг начин...

... в момента мафията или организираната престъпност е много по-силна.

Каква мафия? Нима Цветанов нарича държавното обвинение мафия?!

Защо Делян Пеевски по време на управлението на ГЕРБ работеше за Борисов и Цветанов, а сега те скочиха срещу него?

Цветан Цветанов: Не мога да обясня и до ден-днешен не мога да си дам отговор на този въпрос.

Какво научихме още от разговора с Цветан Цветанов?

Цветан Цветанов: Но може би има нещо, което е много интересно за всички тези, които проявяват интерес и към службите, и към реформите, които се правят в момента в сектора за сигурност. Защото за първи път ДПС има своя министър в лицето на Цветлин Йовчев, ДПС в лицето на Делян Пеевски за първи път има контрол върху ДАНС, защото Владимир Писанчев извади в рамките на 4 дни допуск до класифицирана информация.

ДАНС – в тази агенция работи съпругата на Цветанов и досега все още не е уволнена?!

Как точно доказа Цветанов с факти, че Цветлин Йовчев е човек на ДПС? Защо не изнесе той или Бойко Борисов тези факти, ако изобщо съществуват такива?

Писанчев извадил допуск до класифицирана информация за четири дни, но Пеевски се отказа от поста шеф на ДАНС часове след петъчното гласуване за назначението му?!

Нямаше четири дни, в които Пеевски остана на този пост...

Т. е. той не е имал допуск до класифицирана информация, каквито и да ги ниже Цветанов.

Ако погледнем внимателно закона ще видим, че всъщност административната единица, която може да възложи и да направи подобен допуск е или министър-председателя, който разглежда Делян Пеевски като кандидат за шеф на ДАНС, което трябваше да бъде ясно за всички преди още да стартира тази процедура. И, разбира се, другото, което е председателят на НС, просто те такива правомощия и права не са възложили.

В един и същи отговор Цветанов направи интригата и се самоопроверга?!

ГЕРБ не намали държавните пари в банката на Цветан Василев – каквото и да говори Цветанов – фактите са други.

Истината е че правителството на Бойко Борисов не даваше информация за това колко милиона държавни са в тази банка месеци наред и криеше тези данни от медиите.

Протестите и Цветанов

Цветан Цветанов: Няма как да организираш за часове 20 хиляди човека, които излязоха в първия петък, след взетото решение от 42-рото НС за избора на Делян Пеевски. Това са спекулации. Мога да кажа, че тук виждаме, в тези протести, изключително интелигентни хора.

Няма как да организираш 20 000 човека на протест, защото нямаше толкова на улиците, след като бе обявено, че Пеевски е избран за шеф на ДАНС?!

Докато на февруарските протести хората бяха над 100 000 срещу управлението на ГЕРБ и протестираха в 15 града на страната.

В София структура на ГЕРБ от животновъдите докара и прасета на площада пред Народното събрание!

Против ГЕРБ се палиха и изгоряха живи хора – Цветанов не говори на тази тема. Борисов – също. Плевнелиев още по-малко.

Защо ли?

Правителството на Орешарски назначило човек на СИК за МВР зам.-министър?! А Борисов, Пашата да не би да са били от ВИС?Преди половин година Цветан Цветанов обяви, че е „бил разкрит основния организатор на българо-американска организирана престъпна група за пране на пари.”

Става дума за Гергана Червенкова, майка на две деца, която незаслужено е в следствения арест месеци наред!

Цветан Цветанов: Аз мога да кажа, че това е разследване на ДЕА, отчасти това разследване е подпомагано с информационен поток от България...

... Собственикът на въпросната компания обясни, че Гергана е на ниско ниво и няма достъп до банкови сметки и сайтове.

Проверил(-непроверил Цветанов побърза да даде силно рамо тази жена да е задържана месеци наред в следствения арест, откъсната от децата си!

Дали едно извинявам се, ако съм бил разбран погрешно може да се върне времето назад и мъките, които Гергана изживя да изчезнат?!

Това не беше единственото напъване на Цветанов пред неговите американски господари, това не беше единствения случай, в който Цветанов се произнасяше вместо съда за нечия вина?!

Извинявам се не може да изтрие инфаркта на един от лекарите в Горна Оряховица?!

Без извинения минаха арестите и полицейщината по време на управлението на Цветан Цветанов в МВР.

Цветанов в новата телевизия на ГЕРБ, Нова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Имаше ли опит Цветанов за да оглави МВР? Носенето на папки на Главния секретар Бойко Борисов опит ли е?

„Опитът” на Цветанов дойде от Щатите, когато той прозря, че послушанието пред чиновниците на тази държава ще го задържи на повърхността, ще го направи недосегаем за закона и ще му осигури повече власт от тази Борисов?!

Разпадането на ГЕРБ

„Не прави това на другите, които не искаш да ти се случи на теб самия – гласи народна мъдрост.

На 8 юли членове на ГЕРБ обявиха, че започва поетапно напускане на партията на Борисов.

Борисов, единственият говорещ „За да се разпадне ГЕРБ, значи да се разпадна аз. За да се разцепи ГЕРБ, трябва да се разцепя аз. За радост моя и за ужас на противниците ми, все още се намирам в цялост, така че ГЕРБ няма как да се цепи” каза пред БНР лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

За безрезервното му доверие към Цветан Цветанов, Борисов заяви, че думата "безрезервно" никога не я употребява. "Имам доверие на колегата Цветанов, това е видно. Докато съм жив в ГЕРБ ще давам аз насоките какво да се прави. И Цветанов, и всички от ГЕРБ смятат, че моите действия са правилни. Всеки, който смята обратното, има възможността да си направи свой политически проект. Не се притеснявам от това, че готвят нов проект", подчерта Борисов.

Бившият премиер съобщи още, че ГЕРБ ще се върне в Народното събрание, само ако има какво да се реши в този парламент - Велико народно събрание или избирателен закон. „Това правителство и този парламент е загубил изцяло каквото и да е доверие – и на синдикатите, и нашето, и на посланиците, и на президента. Парламент, в който въоръжени хора се разхождат и се държат като диктатори под махмурлийския поглед на председателя на Народното събрание, това няма как да се случи, ясна ми е позицията”, каза Борисов и допълни, че ако е на мястото на правителството, досега да си е подал оставката.

Какво се случва в ГЕРБ? Монолитната довчера партия започна да се рои

Писмо на членове на ГЕРБ, които не са доволни от климата в партията, от Цветан Цветанов, Искра Фидосова, Цветомир Паунов и заявяват, че напускат ГЕРБ.

Пред БНР, в предаването „12+3” Бойко Борисов заяви:

За да се разпадне ГЕРБ, трябва да се разпадна аз. За да се разцепи ГЕРБ, това означава да се разцепя аз. За радост моя и за ужас на противниците ми, все още, се намирам в цялост, така че ГЕРБ няма как да се цепи. Всеки, който, многократно съм казвал дори и на срещите ми с уважаемите ми бивши колеги, с които твърдя, че съм в прекрасни отношения, те са стигнали тавана на развитие в ГЕРБ, искат да изпробват своите сили в нов проект, да стигнат по-големи висоти, пожелавам им успех. И мога да считат, че молбите и желанието им да бъдат освободени като членове на ГЕРБ, ще бъдат удовлетворени. Така че най-искрено им пожелавам успех. И действително, ако са считали, че могат повече, нека да го докажат. Това само може да ме радва...

... Тази тема не ми е интересна. ГЕРБ започна като движение, прерасна в партия…

Водещ: Преди време казвахте, че партията е негова, днес обаче казвате – ГЕРБ това съм аз.

Бойко Борисов: Вижте, на мен има моменти, когато ми писва да отговарям на глупави въпроси, на глупави подмятания и затова тогава, мисля че бях в Златоград, казах – партията е на Цветанов, какво толкоз? Вижте, докато съм жив в ГЕРБ ще давам аз насоките какво да се прави. И за радост, и Цветанов, и всички, които са тук на този етап, считат че моите действия са правилни. Всеки, който счита обратното, има възможност да направи свой политически проект – да излезе и да го прави и аз му желая успех.

От приказките, че ще го убиват, че ще го арестуват и убият в ареста – Борисов вече е на друга вълна – предсрочни избори, Велико Народно събрание, за да се преброят ГЕР-аджиите, и курс към завземане на властта в държавата.

При законно работещи парламент и правителство.

Шива ли е Борисов?

Определено да, тъй като едновременно преговаря с лидери на малки партии, с хора от БСП, /но не с Георги Първанов-бел. Л. М./, чака протестите да ескалират, критикува от дома си парламент и правителство и всичко това срещу 17 000 на месец държавна субсидия и заплата на депутат?!

Защо не?

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене