Плевнелиев, говорете, но ако е възможно смислено!

Иширетите на псевдоспасителя на нацията вече даже не са смешни

Така нареченият президент„Ако говорим за скандални назначения, след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, няма да скрия моето голямо притеснение от назначението на г-н Боян Чуков за шеф на Съвета по сигурност към Министерски съвет”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти на въпрос - как ще коментира назначенията на нови областни управители, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Той също се зарази с логореяПо отношение на назначението на Боян Чуков, президентът отбеляза, че неговата позиция е – „нещо като шеф на службите и определя техните приоритети. „Единственото, което се знае за него, е, че е дясна ръка на Алексей Петров в годините, в които „Левинс” е развило бизнес”.

„Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин. Нека да си даваме сметка, какви назначения се случват пред очите на цялата нация. Аз съм силно притеснен”, заяви още президентът Плевнелиев.

В началото на юли стана ясно, че експертът Боян Чуков ще е новият секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

Росен Плевнелиев бил силно притеснен?!

А защо не беше „силно притеснен” така нареченият държавен глава, когато се освободи тихомълком от своя съветник ген. Стоимен Стоименов от 1 юни 2013 г., който отговаряше по въпросите за националната сигурност?

Защо Плевнелиев не призна на 1 юни, денят на освобождаване на генерал Стоименов, че е бил силно притеснен от това кадрово решение и как от президентството са крили за това, поради което и липсва съобщение в медиите за това освобождаване?

Мотивите на ген. Стоименов да освободи длъжността били свързани с желанието му след 46 години служба да посвети повече време на близките си, съобщи в. Сега. А когато са го назначавали този генерал нямал ли е близки на които да се посвети?

Или принадлежността му към Държавна сигурност е била причината така нареченият ни президент да поиска генералът да освободи поста си в президентството? Но фактът си е факт – генерал Стоименов бе назначен в президентството и престоя там доста по-дълго от един Делян Пеевски, който за броени часове се отказа от назначението си за шеф на ДАНС!

Боян Чуков, международен анализатор, експерт по национална сигурностТелевизия bTV съобщи в централната си емисия: „...Чуков, който беше съветник по външнополитическите въпроси и националната сигурност на Сергей Станишев в кабинета на Тройната коалиция, беше разкрит като сътрудник на бившата Държавна сигурност с първото й решение от 2007 г. при проверката на кандидатите за евродепутати.”

Не Комисията е разкрила Чуков, а той сам не криеше този факт от биографията си, тъй като не го счита за укорим.

Сайтът „Хроники” публикува интервюта и материали на уважавания експерт и международен анализатор, кадрови дипломат и разузнавач Боян Чуков и този факт присъства в биографията му!

"Хроники" приема за чест присъствието на такъв автор в коментарите по редица проблеми от международните конфликти и националната сигурност!

Кога стана президент, кога се научи да манипулира и говори на границата на лъжата бившият комсомолски кадър в Благоевград Росен Плевнелиев!

„Единственото, което се знаело за Боян Чуков” според съпруга на Юлияна Плевнелиева било, че бил дясна ръка на Алексей Петров!

Да работиш в легитимна застрахователна компания не винаги те прави дясна ръка, а единствено служител. Да не уточнявам, че Чуков е бил изпълнителен директор на „Лев Корпорация" на Алексей Петров от края на 2005 г. до октомври 2006 г.

Няма да обръщам внимание на пошлия факт, че един президент като нашия си позволява да говори неистини и бърка даже в обвинителните си изявления имена на фирми и срок на работа за нарочения от него за „грешен” човек! Защото ще се съгласите, че едно е Лев инс, а друго Лев корпорация и едно е да си работил по-малко от година някъде, а друго е да сипеш обвинения за неизвестен период на връзки на Боят Чуков с Алексей Петров!

Тук му е мястото да попитам така нареченият ни държавен глава – а защо не се притесни силно от факта, че бившият му премиер Бойко Борисов е работил доста дълго със същия Алексей Петров? Или това не се брои в президентството?

Имаше едно шеговито стихче на Петко Р. Славейков за подобни случаи:

„Пенчо бре, учи!

Пенчо си мълчи.

Пенчо бре, чети!

Муси се, сумти....”.

Така стоят нещата и с Плевнелиев – едно е да работи някой в Лев инс, една застрахователна компания, която не е забранена от закона, а друго е да свързваш някого целенасочено с подсъдимия на Цветан Цветанов - Алексей Петров!

И нека уточним към днешна дата: и Цветан Цветанов вече има полицейско досие, скоро ще влезе в съда като подсъдим. Трябва ли да го нарочваме отсега за престъпник, както и хората, свързани с него за укорими?!

Как не се притесни силно Росен Плевнелиев от факта, че харчи повече пари, отколкото му бе отпуснато от Бюджета, та се наложи да му дават и допълнително?

Къщата на Плевнелиев на моретоКак не се притесни силно същият този гражданин, че си е застроил част от брега на морето, като луксозната му къща е кацнала на скалите, построена на метри от плажната ивица между Черноморец и Созопол. Земята, скалата върху която е построена къщата на Плевнелиев е изключителна държавна собственост според експерти. Не съм чула съпругът на Юлияна П. да е силно притеснен от евентуално грубо погазване на законите в страната.

При прякото предаване от последното събиране на Консултативния съвет за национална сигурност така нареченият ни президент също не беше притеснен от въпросите за участие в офшорни фирми.

Тогава, вместо да отговори на депутата Волен Сидеров, той видимо изнервен заплаши, че ще се посъветва как да бъде отстранен и изведен от охраната Сидеров от въпросното заседание?!

Лошото е друго, че тогава всички политически лица мълчаха и никой не поясни на Плевнелиев, че не той може да изгони Сидеров от президентството, а депутати могат да го извикат в парламента за обяснение по темата с офшорните фирми.

Все пак сме парламентарна република, а не президентска и бюджетът на Плевнелиев го гласуват и приемат депутатите...

Накъде се движи прогресът и висшата политика?

На 15 юли чуехме още нещо много смешно от изявление на Росен Плевнелиев: „Като капак на всичко, господин Чуков многократно се е изказвал в подкрепа на Евразийския съюз на господин Путин. Нека си даваме сметка какви назначения се случват пред очите на цялата нация. Меко казано, аз съм силно притеснен,” декларира президентът.

Притеснен ще е мъжът на Юлияна Плевнелиева - няма как да е по-различно, но нека поразсъждаваме кое притеснява Плевнелиев: очевидно фактът, че съпругата му работи за американските интересии това е в дъното на Плевнелиевото притеснение.

Но, тук има една съществена тънкост, която явно е убягнала на мъжа на тази напориста жена – Щатите също се стремят към Евразия, и не заради Владимир Путин, а заради перспективата да печелят и разширят пазарите, технологиите и влиянието си след като от инвазията им в Африка излезе едно голямо нищо!

Всеки, който чете поне малко повече от Росен Плевнелиев ще е наясно, че бъдещето на пазари, развита икономика, политическо влияние е в посока Евразия.

В Евразийска посока са и двете политико-икономически обединения Шанхайската организация за сътрудничество – ШОС, в която членуват Русия, Китай, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан и Киргизия, т. е. една четвърт от населението на планетата. Главните задачи на организацията ШОС са: укрепването на стабилността и сигурността на територията на страните членки и борбата с тероризма, сепаратизма, екстремизма, наркотрафика, също развитието на икономическото сътрудничество, енергийното партньорство, както и научното, и културно взаимодействие.

Другото обединение с посока Евразия е Организацията на договора за колективна сигурност /ОДКС/. Това е военно-икономически блок на територията на Централна Азия, създаден по силата на член 8 от Устава на ООН. В ОДКС членуват: Армения, Казахстан, Киргизия, Белорусия, Русия, Таджикистан и Узбекистан.

След като САЩ и някои западни държави направиха всичко възможно да изолират и игнорират Русия от каквито и да било международни организации за икономическо и военнополитическо сътрудничество, ШОС и ОДКС активизират дейността си с оглед увеличаване на икономическото и военно-политическо сътрудничество на държавите в централно- и средноазиатския район, като са налице и усилия за развитие на система за колективна сигурност на държавите в тези две организации. Така Русия отговори на отношенията и агресията, които й демонстрират в последно време някои западни държави и САЩ.

На териториите на двете организации са налице военни бази, провеждат се военни учения, засилено е икономическото и военно-технологическото сътрудничество на държавите членки.

Твърде дълго НАТО бе без алтернатива като военно-политически блок, докато се появиха тези два блока с насоченост Евразия.

Сайтът „Хроники” бе един от малкото, който проследи историята на тези междудържавни политико-икономически и политико-военни организации.

Нима Росен Плевнлелиев не е чул, че миналата година големият икономически форум се проведе в Санкт-Петербург?

Лошо е тъпо е, че така нареченият президент говори на всеослушание небивалици, но още по-лошото е, че външният министър Кристиян Вигенин твърди, че нямали различия с Плевнелиев по отношение на външната политика?! Все пак и с просто око се вижда, че Вигенин е на светлинни години от класата на един Сергей Лавров да речем!

В интерес на истината, след скандалните изявления на двамата посланици на Франция и Германия, Вигенин реагира почти адекватно:

Кристиян Вигенин - външен министър„България, като член на Европейския съюз, очаква взаимодействието с партньорите да се осъществява посредством утвърдените механизми на диалог и сътрудничество, а не с публикации в медиите.

Това заяви в остро-дипломатичен тон външният министър Кристиян Вигенин след среща с френския и германския посланик по повод съвместната им декларация, в която те застанаха на страната на протестиращите, похвалиха президента и отправиха укор към управляващите.

Той напомни на двамата дипломати, че международните наблюдатели признаха изборите в България, КС също потвърди законността им и отхвърли искането за касиране на вота.

Вигенин посочи, че не е мястото и работа на двамата посланици да вземат страна в момент на протести, а мястото на подобни изявления е в Брюксел!

Като капак на всичко случило се напоследък, НЦИОМ посочи,

че Росен Плевнелиев бил най-одобряваният политик огласи проучване на НЦИОМ! Да се смее ли, да плаче ли човек какво, кого и как са проучвали от така нарачената институция, та да изкарат точно това лице за хем най-одобряван, че и политик!

За чиновници, които случайно са попаднали на определено място във властта трудно се заслужва това название „политик”! А за Плевнелиев пък още по-трудно!

Като знаем кои са хората от НЦИОМ и как според тях кметицата Фандъкова била следващата по одобрение в последното проучване, а ГЕРБ били твърдо преди БСП и останалите партии – как да не поздравим Цветан Цветанов за резултатите от това „проучване”!

Знаем Росен Плевнелиев как бе „избран” на поста държавен глава от избирателната машина на ГЕРБ, знаем как бъркаше като една от Златките държави и правителствени ръководители, знаем как се мяташе да целува всеки, който му се изпречеше насреща, независимо дали протоколът го разрешава или не – ако това е върхът на одобреното политическо поведение, то явно трябва да не обръщаме внимание на тези от НЦИОМ!

За проучвателите от НЦИОМ да се изживяват като надомници депутати от първата по успех партия, спечелила изборите е поведение за поздравление?!

Пак според НЦИОМ, 58 на сто от пълнолетните българи подкрепяли протестите срещу кабинета Орешарски, а 42 на сто не ги подкрепяли. Нима София е 58 на сто от населението на България?!

Да се върнем към най-„одобрявания” политик

До един момент поведението на този субект забавляваше гражданството, още когато той сам си призна, че бил преродена Ирландска пастирка!

Гмурна се аджамийски гоцеделчевският комсомолски кадър в бурните води на изборните сметки на ГЕРБ, изплува въпреки униженията на които партията и лидерът й Борисов го излагаха и в резултат се взе насериозно!

Когато хората се заливаха с бензин бягаше в чужбина, когато го насадиха на пачи яйца ГЕРБ-аджиите с капризите си да овладеят властовата абстиненция на бившия премиер Бойко Борисов –Плевнелиев притихна в послушание, но в мига, в който сайбиите му от кръга „Капитал” щракнаха с пръсти – изправи вечно приведената си гърбина и пое предизвикателството да воюва с едно работещо парламентарно мнозинство!

Свещена простота – тъй преминава регионалната, измислена слава на един пишман политик!

 

Коментари 

 
+9 #6 Иво 2013-07-20 20:13
Признавам, че винаги когато Плевналиев си отвори устата изпитвам чувство на срам и гняв! Имам две висши и две специализации и толкова много достойни хора са ми преподавали и ерудирани, и честни и нормални! Това ли недоразумение-комсомолче трябваше да ми стане президент?! Искам да имам достоен президент!!!
Цитиране
 
 
-11 #5 леза 2013-07-18 13:42
Мръсни болшевики!Отнов о се опитвате да изпълзите,но няма да стане!Когато изказвахме становища против вас,ни изпращахте в лагерите!Извоюв ахме си свободата и вие се възползвате да лаете!
Чуков бил почтен!За вас всички убийци и доносници са почтени!За Тошо простака бихте ли дръзнали да кажете нещо?Нямате срам,бе!Окрадох те държавата,избих те елита на нацията!Пестъпн ици и терористи!За вас трябваше един генерал Пиночет...
Цитиране
 
 
+12 #4 Теодор 2013-07-18 07:11
Подозрението, че президентът е избран чрез фалшифициране на изборите стана явно при Парламентарните избори, когато откриха фалшивите бюлетини, с които Герб трябваше да имат пълно мнозинство в Народното събрание, и от които една част не заминаха пи предназначение!
Истината за назначаването на Плевнелиев лъсна, когато започна да се сваля на протестиращите по поръчка на господарите си, по този начин да поддържа напрежение, което да свали Законно избрано Народно събрание!
Цитиране
 
 
+13 #3 SOS 2013-07-18 05:26
Г-Н ЧУКОВ Е СПЕЦИАЛИСТ,ЕКСП ЕРТ В СВОЯТА ОБЛАСТ И ПОЧТЕН ЧОВЕК.КОЕТО ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ "ПРЕЗИДЕНТ" НЕ МОЖЕ ДА СЕ "КАЖЕ"....
Цитиране
 
 
+11 #2 jorania 2013-07-17 17:52
абре плевня , омразна ни твоето шикалкавене!
Много приказки , но кат погледнеш само плява и бля бля бля
Цитиране
 
 
+14 #1 nikola nikolov 2013-07-16 15:26
Защо се чудите , че т.н. обединител на нацията при всяко отваряне на уста ръси дълбокомислени глупости -нали патрона му каза ,че и магаре да посочи и то ще бъде избрано. Е магарето е избрано сега ще му гледаме магариите!!!!!! !!Явно трябва да се хване тоягата!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене