Човекът на Америка губи търпение да властва отново!

За кой ли път слушахме поредното интервю на бившият премиер Бойко Борисов

- Каква е разликата между човека на власт и човека, паднал от власт.

- В България паднеш ли, е жестока работа!

- Мислили ли сте си за този момент?

- Това е като смъртта - рано или късно ще дойде, на всеки ще се случи.

Из интервю на Валерия Велева във в. „Преса” от юни 2012 година

Малцина помнят едно знаково интервю на Бойко Борисов, дадено преди година, в навечерието на поредния доклад от Брюксел, когато той заяви самоуверено:

Бойко Борисов на парламентарната трибуна„- Хайде да видим за какво ще е критичен докладът, както казвате? За това, че приехме най-силния закон за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин в Европа, ли? За това, че новият ВСС ще избира главния прокурор по възможно най-прозрачната процедура? За това, че задържахме най-търсени организатори на престъпни групи в света, не само тук? За това, че в изказванията си шефовете на Европол, на ЦРУ, на ФБР, на Сикрет сървис, директорите на ДИА / има в предвид ДЕА - бел. Л. М./ ни поздравяват за битката с престъпността. Кой ще ми пише слаба оценка? Холандия ли ще ни напише слаба оценка, или кой? Кой е по-добре в ЕС от България в момента? Те да си оправят фискалните дефицити. Да спрат да тичат да вземат пари и да задължават с това цяла Европа, с което ни вдигат цената на еврооблигациите. Те ще ни пишат слаба оценка! Айде, бе! За всичко, което е направено у нас, ние сме си заложили живота! С мене вече много по-различно се говори в Брюксел, като ги попитам: „Колега, колко тона кокаин сте задържали вие? Колко тона хероин или синтетика. Да ви чуя!“ Ми, фа, сол, ла го знам и аз. Ни-кол-ко!

Няма да коментирам на какъв език е питал Борисов „колегите” от Брюксел за дрогата, след като още не е научил английски като хората.

Депутати надомници от ГЕРБ се опитаха да се подиграят с откриване на АМ Година по-късно, в навечерието на откриването на магистрала Тракия негови депутати, които го играят надомници и не се вясват в парламента махнаха загражденията и си устроиха клоунада, за да се подиграят с предстоящото откриване?!

Днес бившият премиер стои в сянка, пазен за десетки хиляди наши пари и от време на време дава арогантни интервюта. За него политиката е стъкмистика, единственият достоен да управлява държавата е той, и всичко, което се е случило по време на неговото управление е непреходно и исторически значимо!

Магистралите – той ли ги построи целите  и дали извади собствени пари за тях?

Депутатът Димчо Михалевски обясни в интервю за агенция ПИК:
”- Г-н Михалевски, как ще отговорите на упреците на Бойко Борисов, че откриването на магистрала „Тракия“ се бави, макар вече да има акт 15 и 16?

- Първо ще припомня на г-н Борисов, че срокът за изпълнение на ЛОТ-4 беше 10 февруари 2013 г. Който той наруши.

Второ – ако знаете какъв хаос и кочина беше на ЛОТ-4 и се налагаше в последните месеци да се налагат извънредни мерки – да се вкарват допълнителни фирми, което също е на ръба на всякакви правила, защото главният изпълнител, който Борисов избра, не можа да се справи.

Трето – Акт 15 е подписан в понеделник (8 юли), а Акт 16 – вчера. Има и някои дребни забележки, които трябва да се отстранят днес в рамките на деня. ДНСК трябва да издаде на тази база разрешение за ползване, а КАТ трябва да състави окончателния протокол след проход на трасето. Той ще бъде съставен най-късно до утре следобед.

Да не спекулира г-н Борисов, че за своя мандат не можа да построи 116 км магистрала. Не можа след като му я бяхме проектирали, осигурили финансирането и извършили отчуждението. Така че по-добре да си мълчи, магистралата е готова, хората ще я ползват от понеделник. В крайна сметка има закони в тази държава и те трябва да се спазват”.

При встъпване във властта Бойко Борисов обеща да построи /довърши/ три магистрали – в деня на оставката на правителството магистрала „Тракия” не беше завършена, „Люлин” бе завършена и „Марица” остана недовършена.

АМ „Люлин” закъсня с година, консорциумът Мапа Ченгиз оскъпи строителството на километър до 11 млн!

Митът, че Борисов е построил магистрали се срути. Той даже не успя да довърши две от трите започнати магистрали, с готово проектиране, отчуждаване и осигурено финансиране.

Едно тефтерче и потоп от глупави обяснения и версии

Филип ЗлатановВ Софийска градска прокуратура бе образуваноЗаписки от тефтерчето на Златанов досъдебно производство срещу неизвестен извършител - длъжностни лица от Филип Златанов, председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси вече е с обвинение, за извършено престъпление по чл. 283 от НК – престъпление по служба.

Във връзка с разследването, на 9 юли 2013 г., с разрешение на съдия от Софийски градски съд бе извършено претърсване в служебните помещения на Комисията, при което бяха иззети компютърно-информационни данни и веществени доказателства.

По-късно бяха претърсени жилищата на председателя на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Филип Златанов, като той  бе привлечен като обвиняем за длъжностно престъпление. Това стана ясно на пресконференция заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Зам.-главния прокурор, Борислав Сарафов на пресконференцията за тефтерчето с имена на високопоставени политициЗам.-главният прокурор Сарафов поясни предЗаписка в тефтерчето на Златанов, в която се споменава името на президента репортери, че председателят на Комисията за преотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов получавал директиви за хода на определени преписки.

Така започна скандалът с намерено тефтерче, в което стана ясно, че фигурират указания за политици, президент, депутати и високопоставени длъжностни лица, указания давани от И. Ф.

Замесени бяха и хора с инициали Б. Б. и Цв. Цв.

Малко по-късно, вероятно в резултат на вътрешни сътресения в ГЕРБ научихме, че Искра Фидосова си подала оставката от депутатството и ръководството на ГЕРБ?!

В предаването „Панорама” на 19 юли Бойко Борисов коментира в характерен класически, интригантски стил: Дали утре някой не може да си напише такива тефтерчета и да се подсигурява с тях, но това оставям на прокурорите да го разнищят...

... поканих госпожа Фидосова на разговор и след него тя, за което й благодаря, прояви желание да напусне и ръководното си място в изпълнителната комисия на ГЕРБ, и като депутат включително в парламента? Защото това беше създадено като стил на работа в парламентарната група. Много пъти са ми казвали хора, много пъти са ми подсказвали, че тя работи от името и на Цецо Цветанов, и от мое име, аз не съм обръщал много внимание на това. Което е било грешно. Затова разговарях с нея и взехме това решение. Днес включително потвърди и Изпълнителната комисия.

Явно властта не е за всеки – заключи Борисов в „Панорама”

и обясни, че той бил казал на другите в ГЕРБ да не се воюва с президентството, той дал указания „да не се удря” даден човек, а да се действа в рамките на закона?!

Да се смее ли, да плаче ли човек?!

Шмекерии и объркване

Борисов пред "...Повтарям, всеки друг на мое място може да каже: извинявайте, това може всеки да си го е написал, може той да си го е написал, за да се гарантира...

... Повтарям, бихме могли и имаме абсолютно всички обяснения да не го признаем това тефтерче...

... Водещ: Значи, тя е И.Ф.… Значи, тя е И.Ф. в тефтерчето. Тя е И.Ф.

Борисов отново нищо не знае, не е чул и не е видялБойко Борисов: Не, аз не знам кой какъв е. Човекът, който го е писал, доколкото знам, е в прокуратурата и той ще каже и за другите инициали, надявам се. Нямам никакво притеснение, защото към всичките тези хора, които са описани в тефтера, аз имам много добри колегиални и другарски отношения.

Хем Борисов не признава, че е знаел за Искра Фидосова, хем не знае другите хора, записани в тефтерчето, хем имал с тях добри колегиални отношения?!

Цветанов пък съвсем не знаел за дефицита?! Или за тефтерчето? Нима? А защо е присъствал на разговора с Фидосова? Като неин настойник или родител може би?!

Борисов в Борисов не спря да говори в „Панорама” за това как летял само за проверка по инфраструктурни проекти – тогава веднага идва въпросът: защо той не се яви в Комисията в парламента вече два пъти?
Защото не е свикнал да дава обяснения, а само да иска...

Той правел само правилни неща – вероятно е показвал на Бистришките тигри и хората, заради чийто имена липсват списъците с летели с Авиоотряда. Вероятно ги е развеждал по инфраструктурните проекти – нареждайки само устно да се тръгва за някъде на летателния състав?!

И все пак списъци на пътуващи в отделни дни с авиоотряд 28 е имало, а сега ги няма? Защо?

Не бе отмината и любимата тема „Белене”...

След оставката на кабинета "Борисов" стана ясно, че по проекта са харчени пари и след неговото замразяване от ГЕРБ?

Нямаше само кой да зададе въпрос на Борисов къде са отишли тези пари и защо.

За ремонтите на хартия в цялата енергетика – и за това нямаше кой да попита Борисов в „Панорама”.

За това пък протестиращите от месец в столицата, Борисов заяви, че не познавал, но те харесвали ГЕРБ и били интелигентни.

Организирали се по интернет, и ГЕРБ не им плащал, но пък Борисов ги разпозна като техни симпатизанти?!

На какво да вярва човек?

Че умни и интелигентни протестиращи искат да свалят правителството и да върнат Борисов във властта?

Или че симпатизантите им отивали неорганизирано и безплатно да викат от сутрин до вечер?

За Борисов е гордост, че чужди посланици подкрепили протеста! Неговият начин на мислене няма как да стигне до прозрението, че такава намеса в делата на суверенна държава е недопустима!

Въпрос на манталитет.

Интелигентни протестиращи мятат домати срещу парламентаПартиите, синдикатите не трябвало да месят в протестите, категоричен бе разприказвалия се Бойко Борисов в "Панорама":

„Синдикатите, политическите партии – ние не можем да кажем с директива и как би прозвучало: „Тези, които са гласували за ГЕРБ, да не ходят на протестите.” Това ли да кажем? Напротив, ние казваме: „Който чувства своята гражданска отговорност и е гласувал за ГЕРБ, да отиде на протеста.”, но ние, нито разпознаваемите хора, нито по някакъв начин ги стимулираме или ги организираме да бъдат там.

Т. е. хем чуваме: Който чувства своята гражданска отговорност и е гласувал за ГЕРБ, да отиде на протеста?!

Т. е. хем не се месели от ГЕРБ, хем Борисов призовава симпатизантите си да отиват на протестите!

*        *        *

Едно тефтерче потвърди стила на управление на проваленото правителство на ГЕРБ

Тандемът Цветанов - Фидосова - ще оцелее ли в ГЕРБ?Очакването, че Борисов ще започне чистка в ПП ГЕРБ се сбъднаха – изчисти Фидосова, ще изчисти и Цветанов от ръководството на партията си, под предлог, че така се налага докато дясната му ръка изчисти името си.

В ГЕРБ тече разцепление и напускане, неминуемо ще дойде редът и на Борисов за даване на обяснения по дела, а тогава?!

Какво ще остане от партията му, от мечтата му да управлява пожизнено?

Без Цветанов и без лидера – ГЕРБ ще рухне, тъй като е създадена като лидерска партия.

Борисов в 42-ия парламент, когото никой от влезлите не пожела за коалицияБорисов спечели изборите от 12 май 2013 г., но след тях никоя партия не го поиска за коалиционен партньор?!

Той излезе с депутатите си от парламента при спечелени избори?!

Вече месец парламент и правителство работят на пълни обороти, а Борисов чака да паднат от власт.

Същото чака и президентът му Плевнелиев.

Силният натиск от САЩ върху ЕС даде резултати и не минава и седмица, в която някой еврочиновник да не подкрепи Борисов и протестите?!

Марионетка на чужди интереси ли е готов да стане Борисов? Лично той вероятно е готов за подобна ситуация, но българите дали ще приемат чуждоземска намеса в живота си?

Съмнявам се, както се съмнявам и дали в Брюксел и Страсбург си дават сметка кого искат да върнат във властта...

Един човек, който всеки момент е бил наясно какво се случва в държавата и го е толерирал с мълчаливо съгласие, за да остане недосегаем...

Няма как да не излязат на бял свят един ден злоупотребите със служебно положение на бившия премиер – не говоря даже за присъдата в Страсбург за убийството на Чакъра, в която акция Бойко Борисов има лично участие.

Борисов обявява, че е подал оставкаКого искат да толерират от Брюксел: виновните за изкормената икономика, която остави правителството на Борисов, липсващите милиарди, стотиците милиони дългове? Или Националната разруха, мизерия, глад и страдание, оставени в резултат на еднолична неандерталска властова недъгавост за подчинение на цял един народ?

Какво искат да наложат от Брюксел? Сатрапските финансови похвати със заложено лично и партийно облагодетелстване и просперитет, апокалиптичната каскада на псевдополитици, парламентарно мнозинство и правителство, трагикомичния, но безмилостен опит кървавата, изгарящо самоубийствена естетика да се покрие със забрава в името на някакви псевдодемократични европейски ценности?

Скъпото предизборно сборище на ГЕРБ - Борисов е на сцената


С кого иска да се коалира работещото правителство Вивиан Рединг и как, на каква законова основа? Да не би да прави изявления, за да се състои опитът за реабилитация и бягство от закона на една тъжна агония на срамна абстиненция за власт и диктат?

Хитлер поиска да е велик и личното му желание и амбиции окъпаха в кръв и страдания целия свят.

Сталин бе убеден, че е месия и това коства живота на десетки милиони.

Мао бе обявен за Слънце и Кормчия и това спои в унищожителна магма интелекта и съдбите на инакомислещите докато се роди сива, унифицирана послушна маса.

Ето какво каза Борисов за тримата диктатори и неизвестно защо думите му бяха покрити в забрава:

"В съвременната история за мен номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества".

Този човек ли искат чиновниците от Брюксел да върнат във властта?

 

Коментари 

 
+1 #7 villata 2013-08-18 06:59
Докато до февруари цялата държавна власт бе в ръцете на мафията,то сега част от държавата е отвоювана-НС,МС,ръководст вата на министерствата.Останалото е под юздата на ББ/буда банкянски/.Днес може да се наблюдава рядко явление-двама мафиоти,от които единият е с власт,а другият-без.Но другият е чорбаджия на пастирката.
http://i.imgur.com/XgFmK.jpg
Цитиране
 
 
+2 #6 Теодор 2013-07-23 10:16
Слугата на Америка и неговите господари губят търпение и трескаво търсят причини и средства, чрез които да го върнат на власт, без значение от последствията за Българския народ и Държава.
Цитиране
 
 
+4 #5 Вайю 2013-07-23 09:55
Още през 1824 г. П.Берон е записал в "Добри совети" на Букваръ с различни поучения, от малки дечицата да знаят, че "Мудриятъ по много хортува кога помълчава, от колкото безумниятъ кога бълнува" и "Малко хортувай много слишай, заради това имаш една уста, и две уши". Но нашият кабак е пропуснал тези уроци, а и не е имало кой да го научи!
Цитиране
 
 
+4 #4 Александър Балачев 2013-07-22 10:43
Относно, как не казвали на сипатизантите си какво да правят и какво не. Преди два месеца си говорих с една колега от университета, тя е от МГЕРБ-Варна, и те ми обясняваше как лично им казвали на всички да не участват на протестите през февруари... Защо сега да не го правят същото, след като имат такава практика, само че стимулирайки ги в другата посока...
Поздрави
Цитиране
 
 
+7 #3 nikola nikolov 2013-07-22 09:48
Б.Б.: магистралите , асфалта....Мирча Кришан : Краставицата , краставицата ,краставицата ....съдържа ......99% вода (пардон Б.Б. -гола вода)!!!
Появъзрастните сигурно си спомнят краставицата на Мирча Кришан!
Цитиране
 
 
+5 #2 RD 2013-07-22 08:36
Този продажник дали осъзнава колко е жалък? Чудя се само как е имало хора, които да му повярват преди четири години и как сега има хора, които му вярват.
Колкото до Европа и САЩ те си гледат техните си интереси, и на тях им е нужен точно човек като разБойко, който е силно зависим от близкото и по-далечното си минало. А той е толкова лесен за разгадаване като личност и характер, че повече няма накъде! Самовлюбен, властолюбив, арогантен и дори цинично вулгарен докато западните партньори го тупат по рамото и безкрайно страхлив и силно комплексиран жалък човечец когато няма тяхната подкрепа и е притиснат до стената, принуден да дава обяснения и да му се търси отговорност за стореното. Просто така наречените партньори от Европа и САЩ имат нужда точно от човек като него за да досъсипят България.
Цитиране
 
 
+6 #1 SOS 2013-07-22 04:42
БУДА Е ГОТОВ ДА "ЗАЧИСТИ" И ДЪРЖАВАТА,НО ДА БЪДЕ "ПЪРВИ"..ЛОШОТО Е,ЧЕ И МАТРЯ'ЛА МУ ПОМАГА.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене