Всички трябва да служат на Фандъкова, а тя да наблюдава!

Откакто ГЕРБ пое Кметството, столицата е заприличала на запуснато, мръсно село

Да не би да живеем в Дубай, където една изнасилена гражданка на Норвегия я съдят за прелюбодеяние вместо да вкарат изнасилвача в съда?

Нощта на 24 юли - полицията пази парламентаЗадавам този абсурден въпрос, тъй като самозабравилата се кметица Йорданка Фандъкова обвини полицията за това, че не е санкционирала протестиращите за нарушение на обществения ред?! Протестиращи, които тя не закача и разрешава да спират движението, да мърсят София, да правят какво ли не, включително и да замерят парламента с домати и черен хайвер!

А да не би общината вече да не разполага с полиция, която да следи за спазването на обществения ред, защото ние продължаваме да плащаме огромни заплати и на Фандъкова и на общинските полицаи?!

Плащаме и огромни данъци, за да разреши Фандъкова да се сложат палатки пред парламента! Плащаме с нескончаеми обиколки на София докато се приберем по домовете си, защото Фандъкова знаела за протестите, но нямало как да ги разреши?!

Фандъкова - тя иска всички да й служатТа какво се оказа, че неразрешени протести могат да тормозят софиянци денонощно, а Фандъкова да го раздава зрител с нашите пари като трудово възнаграждение!

Човек трябва да има страх от злото, което причинява, а Фандъкова най вече!

Не можеш вечно да демонстрираш безпардонна арогантност, само защото си овластена от партията си с огромна власт! Все ще му се види някога края…

За първи път ли се нарушава обществения ред след 22 часа от както вече втори месец вървят протестите, които трябва да върнат властта на Бойко Борисов?

Само вечер ли се нарушава обществения ред, не започват ли нарушенията и издевателствата над софиянци още от сутринта със свирките, вувузелите, блокираните кръстовища и мръсотията около парламента?

Кмет ли е Йорданка Ф. или регистраторка на обществени процеси, която прави правилните за партията си коментари на хаоса в столицата?

Що за нахалство е, да отговаряш за столичен град и да обвиняваш всеки друг в собствената си вина?!

Това че Фандъкова била разговаряла с шефа на Столичната полиция мерки ли са?

Разрушения от протестаА не е ли перманентно нарушение на обществения ред да толерираш хаос, безредици, замърсяване на столицата целодневно вече 40 дена?

Защо в Закона е записано, че за протести се дава разрешение за място и час, а за протестите на ГЕРБ такова разрешение според Фандъкова не е нужно?

Тя, Фандъкова искала да подчертае, че ситуацията в София била напрегната?! И без нейното подчертаване това го видя и слепият!

Изкъртени паветаТя, Фандъкова била изискала от СДВР със заповед да пазят имуществото на столицата и да не се къртят плочките?!

Явно скалата на наглостта ще удари тавана от подобно приказки!

Че като се дала картбланш на протести, без да си фиксирала място и час – естествено че при ескалацията им ще се кърти, руши и хвърля!

Но пак с нашите пари и огромни данъци?!

„…струва ми се, че някой се опитва да прехвърли проблемите от болната глава на здравата – наистина това не е добро” – казва кметицата. Само че болната глава е нейната и тя е тази, която прехвърля проблемите от спазване на партийните указания върху софиянци!

Всички трябва да служат на Фандъкова!

От началото на протестите досега Йорданка Фандъкова била издала три заповеди, с които е възложила на СДВР да осигурява обществения ред и предотвратява престъпления при провеждането на мероприятия, свързани със струпването на значителни групи хора.

"Проведох разговори с министъра на вътрешните работи и директора на СДВР да не се допуска блокиране на кръстовища в рамките на работния ден от малки групи от хора. По предложение на прокуратурата издадох заповед за осигуряване на безпрепятственото преминаване на автомобилите със специален режим на движение".

Че кръстовищата са блокирани непрекъснато, даже и тази сутрин, т. е. в рамките на работния ден, това го виждаме всички!

Че се къртят плочи от тротоари – това също го виждаме от тврепортажите!

Интересен е въпросът как точно Прокуратурата предлага на Фандъкова да издаде заповед за преминаване на автомобили със специален режим на движение, а не се самосезира във връзка със следния текст от Наказателния кодекс, който гласи:

Глава първа

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА

Раздел I

Измяна

Чл. 95. (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм., бр. 153 от 1998 г.) Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

Какво друго освен опит за преврат е това, което се случва вече 40 дни по улиците на столицата?

Нима случайно Фандъкова е оставила протестиращи, без лидери да правят каквото им скимне в центъра на столицата? Защо не ги изпрати в Южния парк или в някой друг парк да протестират?

Обяснението е просто: трябва чуждите посланици да гледат и да предават на правителствата на своите държави какво се случва всеки ден в София.

„Депутатският имунитет не е оправдание за самоуправство в София, агресивно поведение и нарушаване на правилата. България е демократична държава и хората имат права, гарантирани от Конституцията, на които никой политик не може да посяга”, заяви Фандъкова преди броени дни.

А агресивното поведение, самоуправството и нарушаването на правилата вече 40 дни от протестиращи, от които не малко криминално проявени, дошли неизвестно с какви пари от провинцията?

Защо не пита Фандъкова за тяхното оправдание?

Чели ли са така наречените политици член първи т. 3 от Конституцията:

Чл. 1.

(1) България е република с парламентарно управление.

(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

А какво освен нарушение на Конституцията е случващото се в последните 40 дни, когато партия ГЕРБ и криминално проявени протестиращи, и дошли от провинцията пратени викачи решиха, че могат да си присвоят народния суверенитет?

2000 души си позволиха да рушат, чупят, вандалстват и викат цяла нощ, с невероятна агресия, с искане на оставка на правителството и парламента?

2000 души ли са всички гласоподаватели в страната, или на толкова са имали пари да извадят и платят от ГЕРБ, кръгът „Капитал” и хората на Сорос?

И на кое отгоре тези 2000 души ще определят на всички останали българи как да живеят, кой да ги управлява и прочие?

Те били гневни, а защо не бяха гневни когато се палеха живи хора, отчаяни, и загубили надежда от управлението на ГЕРБ?

Според чл. 58 от действащата Конституция:

(1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.

Зачитат ли така наречените протестиращи интересите на над милион софиянци тези, които рушиха, крещяха и хвърляха камъни по полицията в нощта на 24 юли?

Зачете ли интересите ни кметицата Фандъкова като си изми ръцете като Пилат Понтийски и прехвърли собствената си вина за нащния погром на други институции?

Тя правела всичко възможно с общи усилия на общината и МВР да бъде запазен мирният характер на протеста, да не се допуснат провокации и да се осигури спокойствие в града?! Кой ще й повярва след нощта на 24 юли?

Партия Атака подаде сигнал до Главния прокурор, в който се заявява, че кметът не изпълнява разпоредбите в закона за митингите и поискаха прокуратурата да предприеме действия, тъй като, според партията, протестите след 22.00 часа са незаконни.

Ще уточня, че неразрешените протести, независимо по кое време на деня се провеждат също са незаконни – хайде да не се прави Фандъкова, че не разбира за какво иде реч?!

Щом кметицата дава разрешение за протести, то за протести, за които не е дала разрешение какви са и чия е вината, че се случват?

И Фандъкова, хайде да не се плашим с цифрите на щетите, които нанесоха протестите, че били 30 000? Има закони, има санкции, има прокуратура, има съд и накрая, има понятие – общественополезен труд.

Щом е допуснала една чиновничка, на заплата от нашите данъци да се руши градът, за който тя отговаря, ще поиска и конкретните виновници от МВР и ще ги дадат на прокурора!

Тези, които са рушили – ще ремонтират като присъда за полагане на общественополезен труд – поне така е в държавите като САЩ, които обичат Фандъкова и сие.

Що се отнася до парите, които щели да ни струват разрушенията и вандалските изцепки на така наречените протестиращи: на протестите имаше достатъчно непълнолетни, за действията на които отговарят родителите им.

При задържане от полицията, на тези непълнолетни, всеки родител трябва да заплати солена глоба за нарушението на обществения ред и участие на детето му в политическа проява.

При спазване на законите – парите за ремонти ще се съберат, тъй като законодателят е дал възможност за такава санкция.

Личен избор ще е след една глоба и санкция дали родителите ще пускат децата си на подобни опасни протести!

Сотир Цацаров - Главен прокурорИ още нещо: на 24 юли сутринта Главният прокурор Сотир Цацаров направи едно меко казано странно изявление във връзка със сигнала на Атака за Фандъкова:

„Не съм се запознал със сигнала, но ситуацията може би изглежда така, че този, който е писал сигнала, най-вероятно е наблюдавал и собственото си поведение, за да го изрази по някакъв начин в сигнала. „Хората, които са написали този сигнал, трябва може би до известна степен да се вгледат в собственото си поведение, а после да мислят да пишат някакви сигнали”, обясни той.

„...Не намирам някакви проблеми в поведението на кмета на столицата и не го казвам, защото трябва да оправдая Йорданка Фандъкова. Къде ги виждаме тези проблеми? В това, че някой е направил нещо, и след това го е отразил в сигнал срещу друг?” каза главният прокурор.

Лично мое мнение е, че не отива на обвинител номер едно в държавата да се заиграва с нечие поведение от някога си, след като конкретно му се сигнализира за нарушение на Наказателния кодекс, и по-точно член   95 от глава първа Престъпления против републиката.

Ситуацията не е в контекста на въпроса „А вие защо биете негрите?” - тя е много по-сложна.

 

Коментари 

 
+6 #2 Галина Павлова 2013-07-24 19:13
Люба! Както винаги направо в целта.Много е жалко,че 1997г се повтаря; голяма агресия на тълпа,която не знае какво иска,още по-голяма жажда за власт от неуспелите политически аван-тюристи,безгръб начният президент и продажните медии.
Цитиране
 
 
+3 #1 Теодор 2013-07-24 15:27
Странното изявление на Гладния прокурор е повод за размисъл и то не в положителен смисъл, а в посока на Гербозависим!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене