Как се връща ГЕРБ на власт...цялата държава стана заложник на един личен диктаторски властови каприз

Втори дубъл и инспирирана чрез протести „криза”, хаос, разруха, погром над парламента са впрегнати, за да възкръсне бившият премиер като птицата Феникс във властта

Домати по парламентаБорисов остана извън властта. Според логиката му, щом той не е начело на държавата и тези, които в момента управляват трябва да излязат от властта!

Цветан Цветанов и Искра Фидосова вече не са фактори в парламента и МВР – тогава и парламентът трябва да се саморазпусне, а МВР да се опозори с провокации и погром на Народното събрание!

Привидно Бойко Борисов заяви, че ще влязат в парламента за актуализиране на бюджета на Симеон Дянков. Същият ден през нощта бе извършен погром над парламента, депутати, министри и журналисти бяха държави за заложници, а отвън здрави младежи по бермуди, загорели от слънцето тръгнаха на атака срещу полицията! Летяха камъни, павета, неконтролируема тълпа влезе в сблъсък с полицаите, младежи лягаха по земята в знак на протест, че правителството не си дава оставката.

Борисов на трибунатаИ всичко се случва заради едно ментално себелюбие за непогрешимост и безнаказаност на човек, който  ни заливаше четири години със своята псевдозначимост, изродена до каталясала от титанични усилия, за да не убеди в съдбовното си величие, маскирано под попечителството на Брюксел и Вашингтон.

Живеем във време на радикални отрицания на ценности, срутващи се истини, стихийни преоценки,  живеем във време на перманентно демитологизиране изгарящо в пошла нетолерантност, която претопява факти и истини за случили се събития.

Януари 1997-ма година ли се повтаря, или така се иска на главните сценаристи на този съшит с бели конци комплот?

Януари 1997 година нямаше правителство, Жан Виденов си беше подал оставката от партия и правителство след като кабинетът му изплати 2 млрд и 800 млн долара външен дълг.

Юли 2013 имаме работещо правителство, работещ парламент, и въпреки това отново сме свидетели на погром в усилие да бъде съборено правителството.

Интелектуалното сваляне на грима на идиотската бездуховност бе забулено с безпардонна логорея, съешила глупост и арогантност с непредсказуеми менументални истерии на дребнаво интригантско поведение.

Борисов се подиграва на опонентите си в парламентаНа какво сме свидетели, освен на непредсказуем рецидив на чудовищни манипулации на мутренско-бандитски претенции, съчетани със следващия олигархичен кръг за присвояване на власт и държава?

На какво ще бъдем жертви – на хазартна алчност да се унищожат, подчинят, или изтребят човешки съдби и нация. И всичко това е откровено сътворено от чуждоземски идеолози, малотрайни писарушки на история, движени от собствените си интереси.

Нима мухата е символ на мъжественост?

Какво заяви кандидатът за славата на втори и ако е възможно вечен управленски мандат, Бойко Борисов:

„...Всеки, който не вижда това, което се случи снощи и тези 40 дни и сигналите, и явните коментари от посланиците на най-големите държави в света, това си остава за негова сметка.

Дали Германия, САЩ и Франция са най-големите държави в света или според Банкянските критерии само е така?

"...И в същото време, по абсолютно криминален и недемократичен начин, избрания за председател на парламента отишъл някъде по кафаните в Белград, надали в това положение има нужда да ходи в Белград председател Миков. Аз не знам каква парламентарна република сме, как те си я представят тази парламентарна република, каза – утре парламентът да не ходи на работа, сиреч за днес. Той явно се почерпи добре, осъзнава това, което е видно за всички хора – че те трябва да подадат незабавно оставка и да има нови избори. И че в парламентарна република не се съобщава на депутатите, че на другия ден няма да ходят на работа, защото шефът им така решил..."

Да се гласува в парламента избор на председател е криминален начин на избор?

Да посети председателят на българския парламент в съседна Сърбия президента, председателя на парламента и премиера  се определя като отишъл някъде по кафаните в Белград да се почерпи?!

Що за мутренско-махленско разбиране на международни отношения и политика е това?

Борисов запита: как така си е позволил председателят на парламента Михаил Миков да каже, че при тази обстоятелства в деня след погрома парламентът няма да работи?

Безочие или нахалство ли е това – или и двете? Все пак единият е депутат, а другият председател на парламента?!

Единият ходи на работа въпреки скупчването протестиращи с мнозинство от „статисти” със свирки, вувузели, плакати и други атрибути около парламента.

Другият, този, който сипе критики е същият, който нареди на депутатите си да не стъпват в парламента и сам той не се вясваше там повече от месец! Той е този, когото охраняват като Панагюрското златно съкровище заради миналото му и личните му страхове и параноя. И точно той, Бойко Борисов си позволява да хули предпазливостта на председателя да се избегне втори погром около Народното събрание?!

Един депутат, който е бил премиер не може вече два месеца да влезе в кожата си на обикновен народен избраник си позволява да опростачва международна визита? Само защото изборите и следизборната ситуация са го свалили на по-ниско стъпало?!

Що за елементарно изопачение на псевдовластови интелект, що за тъжна агония на срамна абстиненция за власт и диктат, която ни се навира в очите вече втори месец?

„Бизнесът не работи, държавата не работи, администрациите не работят, искат да изтеглят един млрд., от който половината да откраднат, защото никъде не посочват как ще ги харчат”...

Бизнесът не работи, държавата не работи, администрациите не работят – защо, защото той не е министър-председател? Или защото неговото правителство ограби бизнеса и доведе 100 000 фирми до фалит?

Патетичен във варварската си представа за величие

"...Аз виждате, че като дисциплиниран човек, оглавяващ партия , чиято пъпна връв е вързана с Европейския съюз (ЕС), вчера изпратих депутатите ни – 20 души, на комисия, за да кажат на тези хора в момента – управляващите, да не правят глупостта, която искат да направят с актуализацията на бюджета. Или ако актуализират, да кажат – 150 млн. отиват за пенсионери, 150 за социално слаби, поне да знаят хората къде отиват техните пари, защото те с техните пари го правят..."

Държавният бюджет е най-важният закон в държавата. Всичко, което се харчи е публично и видно, т .е. няма как хората да не знаят къде ще отидат парите им!

Не се знае къде отидоха над 300 милиона, които кабинетът на Борисов изхарчи на няколко заседания с двайсетина постановления и решения, но къде и за какво се харчат бюджетни пари е известно, решава се публично и се огласява в страницата на Министерство на финансите.

„Аз съм си извадил много поуки, много неща не бих повторил. Но вие летите със страшна сила не само да ни повторите, но и да ни надминете в тези грешки. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не очаквам мъдрост от г-н Станишев. С тях не искам да дебатирам. В тяхната история има много павета”, каза Борисов.

„Когато се опитах да бъда толерантен, ме връщате на последното заседание на Министерски съвет, когато вдигнахте пенсиите и ние започнахме да ги плащаме от първия ден. Трябва мъдрост. Вие ми отговорите с какво – с история. Всеки от нас с хубаво или лошо остава. Все пак има време да се размисли”, посочи Борисов.

„Излязоха, пребиха хората на площада” – какво е това твърдение освен лъжа, родена от аморална, силова демагогия на тривиална, неизживяна инфантилност.

Десет души с леки наранявания, от които двама полицаи – това ли са хората на целия площад?

Единственият изход е да се направят предсрочни избори и след това всички ние да се съобразим с волята на хората. От ГЕРБ ще го направим и какъвто и да е резултатът, ще се съобразим с него. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при обсъждането на актуализацията на Бюджет 2013 г.. „Сутринта като дойдох и виждам как е обсаден парламентът от сутрин до вечер, как ви е приятно това да го изживявате, каква е тази нервна система? Удивлявам се на вашите възможности. Надали това, което вие казвате, може да ме засегне. Вие ще разделите държавата”, заяви Борисов. „Апелирам към мъдрост, ако можете да я проявите. Ако не можете – аз такива скандирания чух сутринта, че не знам как издържате”, посочи Борисов. „В Банкя ги пращате вие и гледам по колко пари им давате. Мислите, че няма по 50 симпатизанти на ГЕРБ, които да идват по домовете ви да скандират?”, заяви той.

„Няма правителство, включително и нашето, което да плаща пенсиите. Пенсиите се плащат от осигурителните вноски от самонаетите лица и тези в трудови взаимоотношения,” бе принуден да обяснява от парламентарната трибуна министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов на обсъждането на актуализацията на Бюджет 2013.

„Правителството не плаща пенсии. НОИ е обществена институция, тя определя принципите и правилата. Пенсиите се плащат за сметка на осигурителните вноски и данъците”- продължи ограмотителната си лекция Адемов, тъй ако стана ясно, че бившият премиер Бойко Борисов изобщо не е в час за това от къде и с какви пари се изплащат пенсии?!

Три години поред правителството на ГЕРБ не индексира пенсиите и с това си действие наруши Закона за пенсиите!

На четвъртата година се оказа, че министър-председателят Борисов не е знаел, че парите за пенсии не са бюджетни, а от НОИ, от осигурителните вноски и данъците?!

По време на управлението на Борисов нито стотинка не бе внесена в НОИ от сделки за приватизация, както е по закон. Внушителното нарастване на броя на безработните пък лиши НОИ от внасяне на осигурителни вноски, което също удари размера на пенсиите!

В същото време бяхме свидетели как се финансираше дефицитът чрез неразаплащане на поет ангажименти, бяхме свидетели и как се финансираше дефицита чрез нерегулярно и просрочено възстановяване на ДДС. Бизнесът бе поставен на колене, внасянето на осигурителни вноски спадна рязко – социалните последици от изброените незаконни действия на кабинета на ГЕРБ поставиха страната в състояние на разруха и недоволство!

Кой кой е от двете страни на барикадите на протестите?

Бойко Борисов: Те, ако излязат и кажат дата за предсрочни избори, примерно октомври месец, аз съм убеден, че протестиращите ще се приберат вкъщи, ще има време да се направи в парламента каквото трябва да се направи, ние ще участваме дейно. Ще успокоим държавата.

Те ако кажат дата за предсрочни избори, протестиращите ще се приберат в къщи, ще успокоим държавата?!

Те, правителството и парламентът да кажат дата за предсрочни избори, а другите, т. е. Б. Б. и ГЕРБ ще приберат протестиращите и ще успокоят държавата?!

„Ето затова аз казах, че когато има дата за предсрочни избори ще събера партията и ще кажа – така, както ни подреди народът, така сме длъжни да управляваме или да сме в опозиция и да приемаме това, което другите, мнозинството са наложили”, заяви Борисов.

Нима сега не ги е подредил народът в едни законно проведени избори? Подредил ги е да са опозиция, защото никой не иска да управлява с тях? Защо след поредните избори да е по-различно?

Три правителства се изредиха вече дотук тази година: на Борисов, служебно и на Пламен Орешарски.

Ако пак има избори отново ще има служебно правителство и след него пети кабинет?! Пет правителства за една година – и това при гаранция, че държавата се срутва от Бюджета на Дянков, бизнесът е фалирал и останалия изнемогва, а пари за избори – няма предвидени?!

„...видях адски агресивно да разбиват главите на хората...”

Имаше ранени, но леко, а видяхме и една жена полицай, с извадено рамо и скъсан мускул от мирни протестиращи!

Бюджетът или нещо друго разяри Борисов?

Много хора казват, че това правителство много бързо тръгна по пътя на Жан Виденов, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Да е чул някой че кабинетът "Виденов" плати 2 млрд и 800 милиона долара външен дълг? Явно по-удобно е да се правят на глухи.

Бойко Борисов в опозиция„Трябва да предупредим хората, че с решението на Министерски съвет за актуализация на бюджета в следващите три години България ще премине в процедури по свръхдефицит и гръцки сценарий. Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. За три години и половина успяхме да намалим дефицита до нива, за които ни поздравиха. „Г-н Орешарски не е никакъв финансист, никакъв икономист. С днешното си поведение го доказа. Тръгна по най-лесния начин – да вземеш готови пари и да ги дадеш по непрозрачен начин”, коментира училия за пожарникар Бойко Борисов.

Процедури за свръхдефицит, гръцки сценарий – кой нормален човек ще се хване на тази въдица на Борисов?

„Политическото” говорене на Борисов е далеч от нормалните представи за някакви норми на толерантност и търпимост

Спонтанно ли се върнаха ГЕРБ и Борисов в парламента? Спотанно ли протестират пред парламента така наречените протестиращи, след като самият Борисов говори за плащане, организация?

25 юли, предаването „Преди всички” на БНР:

Някой наясно ли е какъв човек ни е управлявал в миналия мандат? Какъв е бил манталитетът на неговото властване? Каква е представата му за развитие на събитията, на предизвиканите и организирани протести, за да падне правителството?

Конституционният съд се произнесе, че изборите са легитимни, фактите говорят, че първата класирала се политическа сила е ГЕРБ. Трябва ли фактът, че никой не иска да управлява с ГЕРБ да се превръща в криза и предизвикване на нови избори, на които да се „поправи” грешката и партията на Борисов да вземе мнозинство?

Лишените от възможност за управление си организират втори дубъл, за да им се получи необходимият удобен изборен резултат!

Ако в нощта срещу 24 юли мирните протести прераснаха в насилие, погром, имаше и инсценировки на побой, докато министри, депитати и журналисти бяха държави за заложници – от две месеца цялата държава, стабилността на институциите са превърнати в заложник на една болна амбиция за еднолично връщане в управлението на държавата на бившия премиер.

Бойко Борисов призна, че ако не е бил натискът от Брюксел нямало да се върне в парламента!

Той призна, че протестите не са изцяло спонтанни, особено в нощта на погрома.

За него признанието на позора на личната му публична властова абстиненция е нещо естествено и приемливо.

И в това безумие на криворазбрана демокрация са надеждите му:

„…надявам се да падне това правителство, да има нормална държава, нормален парламент, нормално законодателство. Да работи администрацията и всичко останало. Сега никой не работи в държавата. Никой.”

Щом той не управлява – никой не работи в държавата.

Щом партията му не преобладава в парламента – парламентът не е нормален, не е нормално законодателството…

Лицемерната неудовлетвореност от неосъществените намерения на едно безсрамно самохвалство и арогантна безпардонност родиха илюзиите на евтина бездарност и фалша на криза и противопоставяне.

Сергей Станишев, който е готов на всичко, за да остане лидерБездарните грешки на управляващите подхранват кича и пошлостта, които подронват мандата им в оскъдицата от време и възможност да свършат необходимите мерки и законодателни промени.

Политическото безчестие се сблъска с политическо бездарие, превръщайки страданието и позора в болезнена ужнадежда.

Ще се върне ли Борисов във властта? Ще възкръсне ли дясното?

Отговорът е, че нов или променен Изборен кодекс не е вълшебство, нито жива вода за партийно строителство.

Президентът Росен ПлевнелиевНаясно ли е олигархичната мрежа, подпомогнати от президента, че това, което бунят и прокарват не е толкова лесно  изпълнимо, за да полагат стабилността на цяла държава на дръвника на кризата и сблъсъците на българи с българи?

Наясно ли е самият Борисов дали някой му пази властовия трон в бъдещото управление на един американско-български икономически кръг, или ще го употребят и изхвърлят?

 

Коментари 

 
-1 #3 nikola nikolov 2013-08-10 09:33
ЖурналисКИ,прес танете да преследвате тоя глупак ,чакайки да капне от устата му поредната глупост.Това е болен от нарцисизъм индивид , който си мисли(ако въобще може), че с него започва и свършва България! Един път отървем ли се от неговото присъствие за нас ще има бял ден!!
Цитиране
 
 
+17 #2 AD 2013-07-30 08:11
Най-големият страх на Борисов е да не излезе на бял свят истината за неговото управление. И то не защото се страхува, че ще бъде подведен под отговорност, а защото си дава ясна сметка как божественият образ, в който той сам се е вкарал с помощта на група клакьори-авантаджии,и в който образ той безумно и силно вярва ще се срине. И тогава става господин Никой, което е най-големият му кошмар. За пасмината около него, която го крепи песента е друга и е повече от ясна.
Цитиране
 
 
+16 #1 SOS 2013-07-30 02:27
Nikoga GROB !!!!!!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене