Съпругът на Юлиана Плевнелиева редовно ни излага!

Така нареченият президент се срещна с вицепремиера на Турция, който е бил на частно посещение у нас?!

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев уважи свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам и изрази почитта си към мюсюлманската общност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Пленелиев присъства в Пловдив на вечеря-ифтар по случай Рамазан Байрам, по покана на главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България д-р Мустафа Алиш Хаджи.

Няма лошо – след като не прие да се срещне с представители на 2 млн български пенсионери, след като избяга в чужбина, за да не реагира на запалванията на живи хора, Съпругът на Юлиана Плевнелиева отиде на вечеря-ифтар, след като прие поканата на така наречения главен мюфтия Мустафа Хаджи.

Ще припомня, че Върховният касационен съд възстанови Недим Генджев за Главен мюфтия през 2010 година, личната намеса на американския посланик Джеймс Уорлик „възкачи” на поста въпросният Мустафа Хаджи! Поредният случай, в който България е третирана като щат на САЩ, колония или всичко в тази посока!

Мустафа Хаджи, Главен мюфтияНе е ясно защо въпросният Мустафа Хаджи е наричан от пресцентъра на Плевнелиев д-р, от биографията му е видно, че е учил Техникум по горско стопанство /специалност сушене на дървесина/, а след време е заминал в Меката на ислямизма – Йордания, където учи в Теологическия факултет на университета „Ярмук“ и през 1997 г. се дипломира и се завръща в България.

Легитимирана ли е тази му диплома от чужд университет, както повелява законът – досега никой не е съобщил затова пък през 2002 година записва докторантура в Университета „Мармара“ (Истанбул) и я защитава през 2008. Шест години докторантура?!

Вероятно това е причината той да е наричан от чиновниците в президентството – доктор.

Т. е. Хаджи учи в два чужди университета, за да „оглави” българското Главно мюфтийство.

Така наречената тържествена вечеря ифтар съвпадна и с частното посещение на вицепремиерът на Турция, Бекир Боздаа.

Плевнелиев и Мустафа ХаджиВъпросният вицепремиер шета преди вечерята из родината ЧАСТНО, като че ли сме не суверенна държава-членка на Европейския съюз, а турски вилает! Позорното тук е че това на никого от управляващите не направи впечатление?!

Пресцентърът на Плевнелиев беше обявил, че на тържествената вечеря ще присъстват парламентаристи, министри, дипломати, учени и общественици, но освен Касим Дал, който не е депутат, и подсъдими по делото на имамите в Пазарджик – други познати лица така и не бяха забелязани?!

Т. е. предварително обявените от пресцентъра на Плевнелиев парламентаристи, министри, дипломати, учени и общественици така и не бяха идентифицирани?!

Да отидеш на ифтар, да се срещнеш с намиращия се на частно посещение вицепремиер на чужда държава, и накрая да забраниш достъп на медиите до събитието – в това събитие така нареченият ни президент надмина по гафове и най-смелите ни очаквания?!

Нито един представител на ДПС не посрещна вицепремиера на Турция Бекир Боздаа при посещението му в Кърджали. Сред придружаващите турския политик обаче бяха бившата дясна ръка на Доган, Касим Дал и лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

"Доколкото знам в случая става въпрос за частно посещение. Не сме получавали покана за събитието", заяви общинският лидер на ДПС Мухарем Мухарем.

ДПС се дистанцира от среща с частно пребиваващия в страната турски премиер Бекир Боздаа, с което показа своята позиция по жестокото потушаване на протестите в Турция от Ердоган.

Бекир Боздаа и ПлевнелиевСтранно и недопустимо е, че Бекир Боздаа при частното си посещение, което някъде е отбелязано като неофициално, е бил придружен от шест депутати от турския Маджлис, което променя обявеното за частно посещение на турски вицепремиер в неясно и твърде скандално?!

Освен това нито един министър от действащото правителство не е бил уведомен за пътуването на Боздаа, който е изминал 2000 км из страната?!

Единственият, който се срещна с Боздаа се оказа съпругът на Юлиана Плевнелиева, който го играе в момента президент на страната?!

Абсолютно недопустимо е президент на една държава да се среща с вицепремиер на друга държава, при положение, че вицепремиерът е обявил, че пребивава на частно посещение?!

Абсолютно недопустимо е в суверенна държава да бъде оставен да шета и села и градове вицепрезидент на чужда държава, при положение, че не е на официално посещение и прави воаяжите си зад гърба на правителството!

Абсолютно недопустимо е президент на една държава да се среща частно с вицепремиер на друга държава. Такъв формат на среща е нечуван и невиждан за дипломатическия протокол! Още повече, когато не се допускат репортери и се слага информационно затъмнение на случващото се!

Как тогава може да сме сигурни, че Плевнелиев, който е бос в дипломацията и международното право е говорил и защитавал българските национални интереси?!

Крайно неприемливо е и равнището на тази среща – държавен глава – чужд вицепремиер! Срещата „Боздаа-Плевнелиев” унизи и изложи България и бе гаф на националната ни сигурност!

Няма спор, че Плевнелиев снижи позорно равнището на президентската институция, срещайки се на закрито с доста по-нисък ранг представител на чужда държава.

Задължителното присъствие на български посланик от Анкара, задължителното присъствие на представител на Външно министерство Плевнелиев „пропусна”, а за такъв гаф в друга държава се иска импийчмънт!

Със срещата си с Боздаа, Росен Плевнелиев фактически легитимира с нищо неоправданото присъствие на турския вицепремиер и неговите пътувания из страната!

Обиколката от 2000 километра на Боздаа съвпадна с приемане на промените в Закона за вероизповеданията, след които турски религиозни общности си поискаха имоти! Т. е. абсолютно точно може да се заключи, че Бекир Боздаа, турския вицепремиер е прогледал местата, в които има турски имоти, към които турската държава да предяви един ден претенциите си!

След тези пътувания на турския вицепремиер из страната ни, Анкара побърза да постави въпроса за имотите на мюфтийството в България, въпреки че въпросната религиозна институция Главно мюфтийство е българска институция  и в този смисъл е неприемливо чужда държава да предявява претенции от негово име!

Абсолютно недопустимо е чужда държава да предявява претенции от името на българска религиозна институция?! Па макар и мюсюлманска!

Като какъв прие Росен Плевнелиев един частен посетител, какъвто се явява Бекир Боздаа и откога, и съгласно кой протокол за международни отношения президент на суверенна държава приема частни посещения на иначе чужди официални лица?

Тук му е мястото да отбележа следното – между България и Турция има визов режим. Въпросът е: имали ли са издадени визи за влизане в страната Бекир Боздаа и шестимата депутати от Меджлиса, след като са били на частно посещение?

Според дипломатическите изисквания, когато едно лице от чужда държава поиска виза за посещение в страната, то българския посланик в чуждата държава, в случай, Турция е длъжен да уведоми българското Външно министерство за това бъдещо посещение и визите.

На тържествената вечеря ифтар, българския държавен глава е бил без протокола си и без преводач, съобщиха от тв7!

След като стана скандал на въпросната вечеря, във връзка с това, че български жулналисти не бяха допуснати на събитието, Плевнелиев се опита да изпълни и ролята на пресаташе като обясни твърде тъпо, че „според световния протокол/!?!/, когато президент на една страна вечеря не се допускали журналисти”?!

Няма да коментирам словосъчетанието „световен протокол”, което съществува единствено в обърканите мисли в главата на Плевнелиев...

Радетелят на прозрачността Росен Плевнелиев изгони българските журналисти от въпросната вечеря ифтар и съвсем сигурно ще влезе един ден в учебниците по гафове на президенти?!

Според турската преса, при срещата на Плевнелиев с Боздаа от страна на българския президент били поети някакви ангажименти?!

Какви ангажименти е поел Плевнелиев, след като това посещение не фигурира в събитията на Външно министерство остава загадка?

Не е ли чувал Плевнелиев, че правителството на частния му посетител смаза с нечувана жестокост протестите на площад „Таксим”?

И отново за унижението към българските журналисти или как на работна вечеря присъстват официални лица, подсъдими и частно пребиваващи политици

Българските медии останаха извън събитието, в което участва президентът "Категорично заявявам, че никой от екипа не си е позволявал да ограничи достъпа на български или турски медии до вечерята по случай мюсюлманския празник Рамазан Байрам, организирана в Пловдив снощи", това обясниха от пресцентъра на президента Росен Плевнелиев за "24 часа онлайн", което си беше откровена лъжа на фона на десетките гафове около тази вечеря.

От администрацията заявиха, че това е работна вечеря, при която практиката е да се допускат само официозни медии - в случая фотограф на държавния глава и екип на турската телевизия TRT. Никой не е обявявал вечерята за публична.

Крайно време е администрацията на президента да вдене, че „фотограф на държавния глава” не е официозна медия!

Крайно време е откъм президентството да спрат да говорят небивалици, или откровено казано – глупости.

Чиновниците на Плевнелиев  обясниха, че не е имало директива да бъдат спирани българските медии, но и че никой от организаторите не е бил предупреден за присъствието им?!

Освен това никой, никъде не е обявявал дата и час на събитието, именно защото това е работна вечеря и по протокол има ограничения.

Работната вечеря в никакъв случай и по никакви протоколни канони не може да се приема за вечеря с частни посетители на дружа държава на официалния държавен глава на България!

Работната вечеря е официално мероприятие, частна би била вечерята в някоя от петте къщи на Росен Плевнелиев, където журналистите можеше да не бъдат допуснати и да снимат отвън събитието!

Домакин на вечерята ифтар е било Главно мюфтийство. Така нареченият президент на България е присъствал чупейки рекорда с гафове и скандални действия на ифтара. Т. е. Плевнелиев е бил гост, а не домакин на тържествената вечеря?

Тогава като как гостът забранил  журналистическо присъствие от събития на Главно мюфтийство, което се явява домакин?

По повод изгонването на българските медии в пресата изтече и следното уточнение:

Главният мюфтия не е забранявал достъпа на българските медии на тържествената вечеря-ифтар в Пловдив, съобщиха от пресслужбата на Главното мюфтийство във връзка с твърдението, че главният мюфтия на Републиката д-р Мустфа Хаджи е забранил достъпа на представителите на българските медии на тържествената вечеря-ифтар.

Според съобщението, цитирано от Фокус, достъпът на медии е бил ограничен по разпореждане на пресцентъра на държавния глава.

Главно мюфтийство няма правомощията, а така също и нагласата да ограничава представителите на медиите до мероприятия, чийто домакин е. Пресслужбата на Главно мюфтийство няма отношение към организацията и присъствието на чуждестранните представители на средствата за масова комуникация.

От прессекретариата на президента съобщиха, че не знаят дали са водени разговори между Плевнелиев и турския вицепремиер по време на вечерята. Ресорът на Боздаг бил проблемите на турските общности в чужбина.

Как може да се окачестви подобно съобщение на пресцентър на държавен глава – нима така нареченият президент не отговаря пред избирателите си, та да заявяват хората на Плевнелиев, че не било ясно дали са водени разговори на българския президент с турския вицепремиер, който пребивала частно?!?

Другата страна на срещата – домакинът Главно мюфтийство

Да си домакин и да нямаш ?!? правомощия да ограничаваш медийно присъствие – да си домакин на дадено събитие и да нямаш отношение към организацията по присъствието на чужди представители на твое събитие? Не звучи ли твърде абсурдно за средно интелигентния българин, та да ни го пробутват хората на Мустафа Хаджи?

"Изразяваме категоричното си несъгласие с антибългарското поведение на Росен Плевнелиев, който  изгони българските журналисти от срещата, за да не бъде заснет как се здрависва с подсъдими лица, обвинени за тежки престъпления срещу държавата, както и с новия любимец на Ердоган - Касим Дал, учредител на Реформаторския блок, който стои зад опитите за държавен преврат в България",  излезе със съобщение "Атака".

Да си президент и да присъстваш на вечеря с подсъдими и частни посетители на държавата – как се нарича това освен абсурден гаф!

Работното събитие за президента дали е равностойно на частното посещение на чужд вицепремиер с шестима депутати на друга държава?

Нормално е да се чества религиозен празник като Рамазан Байрям, но не е нормално държавен глава да присъства почти нелегално сред поне 600 души гости на тържествената вечеря!

А къде дреме в случая НСО?

Пълен потрес предизвиква обяснението на самия Росен Плевнелиев:

Вечерята беше много официална с министри на много държави – на Гърция, Турция, Македония и още много други. Всички допуснати гости бяха по протокол – представители на президентството и официален фотограф, каза Плевнелиев. Според него това, което е направено от президентската институция, е по правилата. „Протоколът казва, че на такива вечери присъстват само официални гости. В този случай от нашето президентство бе единствено фотографът”, допълни държавният глава.

Оказва се, че според съпруга на Юлиана Плевнелиева официален гост на тази скандална вечеря е бил фотографът на президентството?!

Откога равнището на един премиер е вечеря с подсъдими, извънпарламентарни лица, частни посетители на страната, и чужди министри?

По протокол президентът не бивало да се снима по време на вечеря. Защо, да не би да яде по бански или с пръсти, и много се капе?

На българска територия българският президент унизи родни журналисти

Следното съобщение трябва да се изучава във Факултета по журналистика!

След като в залата бяха допуснати турски медии, българските медии бяха буквално избутани и не бяха допуснати вътре въпреки възраженията им, че събитието е на българска територия и е с участието на българския президент.

Изисква се доста голям талант, за да направиш три гафа в рамките на една седмица. Така че питайте президента Росен Плевнелиев защо българските медии не бяха поканени на срещата с турския вицепремиер Бекир Боздаа. Това каза министърът на културата Петър Стоянович пред Нова телевизия.

„Господин вицепремиерът на Турция е бил тук на частно посещение. И ние в момента гадаем като в лексикон какво се е говорило по време на срещите. Това е коментарът ми относно вакъфските имоти, за които Турция имала претенции. Имотите, които са неизползваеми, остават владение на българската държава. Що се отнася до ислямските паметници на архитектурата, ние бихме получили съответната помощ и сме отворени към това турската държава да ни подпомага за поддържане на това недвижимо културно наследство", коментира министърът.

"Прозрачният" български президент, който ратува за свобода на словото, изгони най-откровено български медии от скандална вечеря с частно пребиваващия турски вицепремиер.

Между България и Турция има твърде много неуредени проблеми, за които сайтът „Хроники” писа когато бившият премиер Бойко Борисов посети Турция. Тогава български медии също не бяха допуснати на съвместни срещи Борисов – Ердоган.

Защо Росен Плевнелиев сътвори толкова гафове четете в следваща публикация, посветена на партийното строителство на държавния глава.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене