Някой плаче за сюнет!

И не смесвайте истината с лъжата,

И не скривайте истината, когато /я/ знаете.

Корана, Сура 2. Ал-Бакара

Назначеният за държавен глава Росен Плевнелиев продължава да се държи неадекватно за поста, който заема и получава заплата!

Росен Плевнелиев с Бекир Боздаа - турски вицепремиер на частно посещение е разговарял официално с българския президент?! Журналистите са били изгонени!Агенция БГНЕС излезе с публикация, в която се казва че така нареченият държавен глава на многострадална България благодарил на намиращия се на частно посещение вицепремиер на Турция Бекир Боздаг, за това, че Турция е станала втора родина на българските турци, прогонени от режима на Тодор Живков и установили се там след „голямата екскурзия” от 1989 г.

Съпругът на Юлиана Плевнелиева изрекъл благодарността си по време на последния ифтар /благотворителна байрамска вечеря/ в Пловдив минути, след като българските журналисти не бяха допуснати там, съобщава БГНЕС.

"Ето защо толкова съм горд да бъда тук с вас тази вечер. Горд съм да бъда първият български президент, който отиде вкъщи на гости на български изселници, семейство, в Истанбул и, уважаеми заместник министър-председател, благодаря и на вас, че те намериха своята втора родина и се чувстват прекрасно там", казал държавният глава!

"Аз израснах сред мюсюлмани, всеки ден чувах молитвите в джамията, живеехме в мир и разбирателство. В историята на България аз съм първият президент, който присъства на подобна благотворителна вечеря. И подкрепям всички действия в името на мира. Аз съм първият български президент, който посети Главното мюфтийство в София, там пих турски чай за пръв път, а турската култура не ми е чужда" – продължил изявлението си Плевнелиев.

На въпросната вечеря в Пловдив, далеч от очите и ушите на българските журналисти са присъствали и български политици. Бележитите отцепници от ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов са били в компанията на бившия министър на културата и сега депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов. Там е бил и бившият президент Желю Желев. Заради секретността на проявата няма сведения дали триото действащи политици е засвидетелствало някаква доза възмущение от президентските благодарности към Анкара за "втората родина" на нашите изселници, съобщи Агенция БГНЕС.

Странно защо така нареченият президент упорито твърди, че не е имал среща с турския вицепремиер Боздаг в Пловдив, а двамата просто са били гости на вечерята ифтар в чест на Рамазан байряма.

В същото време неговият пресцентър подкрепя Плевнелиев, че двамата - президент и Боздаа не са говорили на вечерята!

Пита се: на кого е благодарил тогава съпругът на Юлиана Плевнелиева?

Другарю Плевнелиев,

Ислямисти на протестАз, Люба Манолова, българска журналистка и учила история Ви уточнявам следното: между мюсюлманска религия и турски етнос разликата е от небето до земята. Не изкривявайте историята, както постъпиха някои вече бивши десни политици! Мюсюлмани има в Сирия, Ливан, Иран, Тунис, но това не направи българските мюсюлмани сирийци, ливанци, иранци, тунизийци!

И колкото и да се не иска на Вашите американски попечители – кучето за истината на така наречения възродителен процес е заровено  именно във факта, че религията не определя етноса!

Истината за така наречения възродителен процес е съвсем друга, но странно защо никой не иска да я осъзнае. Тя включва преименуването в зимата на 1984 – 1985 година на българските мюсюлмани и завършва след ПЕТ години интервал, когато преименуваните български мюсюлмани тръгнаха към Турция!

Българите били прокудени в Турция, след пет години мълчание по преименуването! Защо пет години се мълча? Защо възродителен процес се нарича екскурзията към Турция, а се пренебрегва фактът, че след преименуването има пет години мълчание?

Никой не се замисля защо и какво прекъсва естествения ход на събитията, преименуването се извършва в края на 1984 година, а след пет години, през май 1989 започва протестното масово изселване от България на българи мюсюлмани. Пет години мюсюлманите чакат, за да се възмутят и обидени да напуснат страната? Защо, каква бе причината? Защо си затварят очите на политици и журналисти за тези пет години необяснимо изчакване, а днес се говори направо за възродителен процес, след като точността изисква да се обясни и говори за възродителен процес с петгодишно прекъсване?

И именно тогава някой от перестройкаджиите се сети за състоялото се пет години по-рано преименуване!

Паническото преселение към ТурцияПет години никой не възропта срещу това преименуване, което тогава не бе отчетено от управляващите, че нарушава религиозните догми на ислямската религия.

Отговорът дойде в годините след 10 ноември 1989. За да бъде свален убедително Живков трябваше да се инспирира етническо напрежение! 1989 е годината, в която е трябвало да бъде свален Тодор Живков, а какво по-убедително от масово изселване с етнически привкус? Подробност е, че се е чакало цели пет години от драматичните събития на преименуването.

Към Турция тръгнаха български мюсюлмани, които не знаеха турски, но бяха агитирани, че там е родината им!

След свалянето на Тодор Живков, в Софийска област, Якоруда, Сатовча и други населени места с български мюсюлмани бяха внесени учители по турски език, за да учат мюсюлманите!

Била съм командирована в Сатовча, където една кметица, Найле Саллих забраняваше да се слага българското знаме на общината, поне на националния празник 3 март!

Писала съм много за тези събития, които подкрепяни от неправителствени организации люде изкривяваха удобно за Анкара!

Жестоки игри

1. Изкуплението "Ахмед Доган"

За така наречения възродителен процес и мястото му в учебниците по история

Защо българските мюсюлмани се превърнаха в турци – защото Турция е бивша поробителка по време на Османската империя и тя се оказа най-близката мюсюлманска държава до България! Тук винаги си спомням за една мисъл на отишлия си без време от този свят голям български писател Станислав Стратиев, който беше казал: "Да обясняваш историята си само с географията си не е най-точния начин да разбереш истината".

Тук трябва да напомня, че в Турция няма други национални или етнически малцинства освен турското. Езикът, който е разрешен е турският и друг език в средствата за масово осведомяване, в системата на образованието и културата не е приет и ползването му е извън закона. Докато в България, вместо да решава конкретните проблеми на избирателите си Ахмед Доган се беше съсредоточил върху искане за използването на турски език в новините на обществената телевизия и в армията.

Турция е под покровителството на САЩ, и интересите на Анкара далеч превъзхождат тези на София!

Чел ли е Росен Плевнелиев историята ни, къде е живял в годините 1984-1985 и 1989?

Темата по смяна на имената в българската история ще трябва да започне от 1908 година, когато България сключва Договор с Турция, в който признава правото на южната ни съседка за намеса и застъпничество по отношение на българите мюсюлмани. Няколко години по-късно либералът Васил Радославов спечелва избори /1914 г. - бел. Л. М./ като обещава на същото това население, че ще им върне имената. През 1949 година Георги Димитров, Вълко Червенков и Антон Югов се срещат със Сталин и получават указанията му за "разселването на турците". По време на тези събития Турция разбира се не желае да се лишава от своята Пета Колона в България и уклончиво слуша, без да предприема мерки, за приемане на изселници български мюсюлмани. Към тази част от българските граждани по времето на управлението на Тодор Живков комунистическата партия ту предприема действия за приобщаване с привилегии, ту тръгва към преименуване и забрани на спазване на религиозни и битови ритуали и обичаи.

Причини за решенията на комунистическата партия в насока приобщаване на българските мюсюлмани също има и то не само вътрешнополитически, но и външнополитически. Като се започне от демографския проблем на намаляващото православно българско население, като се премине през активизиране на разузнавателния интерес на Турция чрез нейни резиденти сред българското население, та се стига до активизиране на протурски нелегални организации и антидържавни групи. Следва агресията и напрежението в Кипър /1974 г./, масираната протурска пропаганда и на този фон се прибавят сериозните икономически проблеми в последните години от Живковото властване.

Споменавам набързо горните причини като основание за вземане на последващи решения на държавната комунистическа върхушка, за да осветля по някакъв начин подбудите за повсеместно преименуване на българите мюсюлмани, като възможност за решаване на обективно възникнали проблеми в развитието на националния въпрос на съвременната българска държава. Никой не се заема да разграничи мюсюлманска религия от християнска религия, след като се изповядват от едно и също население. Решава се на база преименуване да се приобщят българите мюсюлмани към българите християни - въпреки че до този момент не е имало очертано кой знае какво религиозно разединение. Никой не се съобразява с обичаите, изискванията и традициите на съответната религия, мюсюлманската, за задължителното носене на имена, съответни с религиозното вероизповедание.

По подобен начин се е процедирало в САЩ, на приемащите американско гражданство се е сменяло първото име, като с това се извършва един вид и преименуване и приобщаване, без зачитане на етнически и религиозни изисквания и традиции в кръщаването на съответния човек.

В България се начева със забрана за общуване на турски език на обществени места, забраняват се и религиозни и битови обичаи и ритуали, /погребения, обрязване, честване на празници/. Административните мерки са съпроводени със съдебни санкции.

"Едни взеха решението за преименуването, а други бяха натоварени с тежката задача по осъществяването му" - пише в книгата си Бончо Асенов "Възродителният процес и Държавна сигурност". Същото сочат и събитията от 1984 година. Твърденията за безпроблемно протичане на преименуването в окръг Кърджали се нереални - признава Асенов. - И дава конкретни примери, което стават известни чак след години:

  • на 25 декември 1984 г. в с. Бенковски е организирана протестна демонстрация. Идват хора и от съседни села. Тълпа от 2000 души се стреми да нахлуе в селсъвета. Стрелба във въздуха охлажда желанието на тълпата за саморазправа.17 месечната Тюркян, е изпусната от майка си и стъпкана от тълпата. Тази жестока смърт бе направен опит да се препише на българите като убийство от депутата Васил Гоцев след свалянето на Живков от власт, което говори за изкривяване на историята с политически цели.

Преименуване БКП провежда още през 1973, за което се говори твърде малко. Живко Сахатчиев /автор на документалната книга "Второто потурчване на Якоруда -1990-1995 г."/, учител в град Якоруда, събитията от гоцеделчевското село Корница изглеждат по следния начин:

"... през октомври 1972 г. там е създадена нелегална организация от представител на турските тайни служби. На 14 декември 1973 г. тази организация завзема властта и обявява Корница за турска територия. Започва открит жесток терор и заплахи срещу всички, изразили несъгласие с поведението и действията на метежниците.

В продължение на два и половина месеца турското знаме се вее над Корница. Неколкократните опити за мирно прекратяване на метежа са безуспешни.

На 28 март 1973 г. милиция и група на разложкия доброволен отряд влизат в селото, за да възстановят българския суверенитет над територията на селището. Метежниците се нахвърлят яростно върху тях с ножове и брадви. Първа жертва е ст.лейтенант Благой Зайков - намушкан на 7 места с нож. В ръцете си е имал "Калашников", но не го е използвал, защото предварително е дадена заповед да не се стреля по хората. Главата на майор Рашков е разбита с камъни. Един пожарникар е намушкан с нож близо до сърцето.

При тези събития в Корница загиват и трима българи мохамедани - двама са убити от удар с дърво по главата от метежниците, единият, защото отказал да вземе участие в съпротивата и продължил да си сади тютюн, а другият, защото бил набеден, че е симпатизант на властта. Третият - ранен в крака, от фанатизъм не позволил да го превържат и умира от изтичане на кръвта, докато го закарат до болницата в Гоце Делчев...

В Момчилград, на 26 декември 1984 година местни националисти предизвикват демонстрации и намесата на МВР и Гранични войски, което довежда до стрелба, убит и ранени.

При безредици в с. Каялово разярен мъж взема автомата на МВР-служител и при последвалата борба мъжът е убит. В с. Груево пак МВР-служител в опит да се защити от двама протестиращи, взели автомата му, стреля с личния си пистолет и ги убива на място. Така загива и българин мюсюлманин в Кърджали - за общо 7 души пише Бончо Асенов като цифра за жертви в този окръг.

Съпротива от страна на българи мюсюлмани има и това принуждава службите на МВР, Гранични войски и Вътрешни войски да ограждат пътища, да ограничават междуселищни и международни разговори, кореспонденция се проверява и задържа, повишава се цифрата на доносите и пострадалите от тях. Протестиращи български мюсюлмани са изпратени в Белене. Поради наложеното табу за истинското състояние на нещата и последиците от проведеното преименуване, в което жертви дават и българи християни, и българи мюсюлмани, и невинни жени и деца, тези събития стават повод да се пуснат и тиражират неверни твърдения в международни медии, те са съпроводени с невероятни и неверни съобщения за масово избиване на хора, изнасилвания, мачкания с танкове, събличания, обливане с вода посред зима! Около преименуването се пускат лъжи за 5 000 жертви в Кърджали, които никой не доказва, но и не опровергава. Тиражират се слухове за разрушени джамии, трупове, които плуват в Дунав и Марица, за опожарени къщи! "Гласът на Турция" и "Свободна Европа" се надпреварват да излъчват "достоверни" данни, на не и да отразяват обективно случващото се.

На митинги Сюлейман Демирел призовава "Войската да тръгне към София!" - друг въпрос е, че това не се случва. Друг турски политик, Тургут Йозал, в бежанския лагер в Гебзе нарича българите "свине".

Не е ли чувал Плевнелиев за Сюлейман Демирал или Тургут Йозал?

Ескалацията на напрежението взема връх - никой не си прави труда да изнесе истината, никой не опровергава лъжите за трупове и убити с действителните причини и цифри на жертви от двете религии - и християнската, и мюсюлманската.

Иван Костов от времето, когато се правеше на демократИван Костов се извини на изселниците в Бурса, но забрави за жертвите на терористичните актове в годините след преименуването. Той едва ли ги има в паметта си, а това е нещо, което се заплаща със стопяване на избирателите, както показа времето. Дали го е разбрал - едва ли.

"Не трябва да се страхуваме от собствената си история. От тази гледна точка защо в учебниците по история да не влезе поне онова, което вече е изяснено - заяви пред Агенция "Фокус" историкът Драгомир Драганов по повод декларацията на депутати от ДПС, които предложиха т. нар. възродителен процес да влезе в учебниците по история.

проф. Андрей Пантев"Възродителният процес е реален факт в българската история, точно какъвто е и баташкото клане. Не можем да го прескочим и да го зачеркнем. Стига да не се преувеличава, което да наруши пропорциите”. Това каза пред Агенция "Фокус" историкът и депутат от Коалиция за България Андрей Пантев. Какви пропорции, с какъв аршин ще се мери и по какви критерии - това моят бивш, уважаван преподавател пропусна да уточни и остави някак недоизказано започнатото от него.

"От страданието на тогавашните турци днес не може да се направи един постоянен извор на съвременни привилегии. Когато говорим за тези, неща ние еднакво осъждаме и баташкото клане и възродителният процес", посочи проф. Пантев.

Има афоризъм, който гласи "Историята се пише от победителите", но граждански дълг на всеки, най-вече на историците, е да са безпристрастни и да пресъздават историята такава, каквато е. А правото на тълкуване е на всеки човек. Важното е фактите да са истински, безпристрастни и такива, каквито са.

"Никога България", "Кръвта за Турция си давам" и "Да живее Турция" - за тези надписи по училищни чинове и стени на 21 януари 1991 бе предупреден президентът на Република България, Желю Желев български граждани от Якоруда предупредиха Желев.

Хора от Якоруда изпращат на 26 февруари 1991 г. на Президента и Великото народно събрание един твърде тревожен документ, с копие, от който успях да се снабдя и аз, въпреки че съдържанието му се криеше много строго. Ето извадки от този документ:

Атидже Османова /магазинерка/: "Аз лично ще отрежа главата на Гълабина Досева." Сабия Кьорова /работничка/ на Цана Кундева: "Три каурски семейства сте в махалата, ще ви смирим за половин час" и още: "За три часа ще ви изколим всички кауре в Якоруда."

Ще продължа да цитирам извадките от документа, без имената на тези, които заплашват: "Твоят син Атанас ще бъде заклан", "Ще заколим и тебе и твоя син, дето учи децата, че са българи", "Ще ви запаля бараката", ученик от 4-ти клас Ю. Д. И. пък казва: "Като дойде тука Турция, ще ви колиме като в Батак". Пенсионерът Йордан Минев получава заплаха по телефона си: "Мюсюлманската секция ти е издала смъртна присъда. Сутринта ще ти изкопаем гроба", и т. н., и т. н.

В края на 1992 г. се събират достатъчно тревожни сигнали за обстановката в районите с население, което има смесено вероизповедание. Избрана е Анкетна комисия в парламента, която да проучи истинността на сигналите "За турцизиране на българското население в Софийска област". За първи път е формулирано и явлението за нов възродителен процес, но вече в обратна посока.

Този Доклад беше внесен в парламента и прибран, по-точно скрит и никога не бе разгледан!

В книгата си „Външният дълг и 10 ноември 1989 г. в документи и факти”, както и в сайта „Хроники” бяха публикувани много документални разследвания, които показват както истината за събитията от 1989 година, така и опитите да бъде турцизирано българското население в годините на така наречения демократичен преход!

Много публикации ще намерите за радикалния ислям, етносите, спекулациите с етническата карта, които превръщат много райони в невралгични точки.

Хората имат право да изповядват своята религия, но когато това стан разменна монета в политически игри – тогава става опасно!

Ето защо не приемам благодарността на така наречения президент Росен Плевнелиев към Турция за осигурената втора родина на български мюсюлмани. Защото, другарю Плевнелиев при заминаването си изселниците са български мюсюлмани, бягащи от дома си! Тогава малцина от тях знаят турски език и могат да бъдат определени като български турци. Не мога да не оспоря и израза български турци, тъй като в САЩ няма американски китайци, американски поляци, американски италианци, а само и единствено граждани на Щатите!

Друг въпрос е, че след като изселилите се български мюсюлмани поискват да останат в Турция, то тогава те се превръщат единствено в турци и връзката им с България е скъсана!

За крушката и опашката

Другарю Плевнелиев,

Навремето на площад Таксим, на който преди месеци турският премиер Ердоган обля с кръв и удави в сълзотворен газ, и гумени куршуми протестите срещу възраждащата се ислямизация – на този площад навремето бе изгорено българското знаме от един българин, с име Фуат Гювен...

Фуат ГювенСлeд години Гювен се върна в България и никой не му потърси сметка за изгорения трикольор. Въпросният Гювен от продавач на дънки израстна до банкер и собственик на бензиностанция в безмитна зона Свиленград – това бяха годините на криворазбрана демокрация.

През 1993 година чрез фирмата си "Магазин Шипка - Фуат Гювен Истанбул" започва да развива веригата си от бензиностанции у нас. Разполага ги не къде да е, а именно в безмитните зони на Калотина, Видин, Русе, Свиленград и тази на ГКПП - Капитан Андреево.

Всъщност в Калотина Гювен нямаше бензиностанция, а там продаваше бензин Васко Василев от "Братя Василеви" и то върху чужда земя, която държавата така и не върна на истинските собственици.

"Той познава много политически лидери" призна навремето адвокатът му Валери Борисов за връзките на неговия довереник Гювен. Така след години излезе на бял свят истината, че Фуат Гювен, се е ползвал с нечии силни властови протекции, за да забогатее, че е слагал подпис без да разполага с пари, че бензиностанцията, с която той започва в Свиленград в крайна сметка става негова собственост. На 12 декември 1998 година Фуат Гювен дари на фондация "Бъдеще за България" 25 000 лева. Дарителят е близък до политическата сила ДПС, която политическа сила съпругът на шефката на фондацията "Бъдеще за България" Иван Костов нарече проклятие за България. Да, Иван Костов нарече ДПС проклятие за България, а човек на ДПС дари съпругата на същия този Костов. В политиката има вечни интереси.

По времето на министъра на финансите Стоян Александров Фуат Гювен натрупа милиони от бензиностанцията си в Свободна безмитна зона - Свиленград. След 14 години Гювен купи банка, която предстоеше да бъде оглавена от министъра на финансите, допуснал протекциите по бизнеса на турския бизнесмен по дейността в безмитната зона. По време на покупката на банката Гювен държеше 7 ВЕЦ-а и завод "Елкабел" - Бургас. Същият Фуат Гювен, за когото журналисти с изказана благодарност от бизнесмена пишат, че дарявал сираци с кожухчета и купил тъпан на клуба на почитателите на футболния отбор "Граничар" , Гювен бе собственик на ресторанта "Извора на Белоногата", който бе ремонтиран след протекции от политици да му бъдат отпуснати средства. Същият Фуат Гювен, известен с това, че 1989 година запали българското знаме и хвърляше камъни по Консулството на България в Истанбул...

Ще сложа край на новия скандал на Росен Плевнелиев с това, с което започнах:

Българският президент Росен Плевнелиев благодари на турския вицепремиер Бекир Боздаг за това, че Турция е осигурила втора родина на българските турци, прокудени от режима на Живков и установили се в Турция след "голямата екскурзия" от 1989 г.

Президентът на всички българи е изрекъл скандалното си твърдение по време на последния ифтар /благотворителна байрамска вечеря/ в Пловдив минути, след като българските журналисти не бяха допуснати там, предаде кореспондентът на БГНЕС в Кърджали.

Турските онлайн медии разпространяват записи и текстове на официалните слова на двамата държавници от въпросната вечеря. На импровизираната трибуна се виждат 7 микрофона на телевизии, но нито един на българска такава. Бурни ръкопляскания съпровождат откровенията на българския президент, когато той обявява, че е горд със себе си.

"Ето защо толкова съм горд да бъда тук с вас тази вечер. Горд съм да бъда първият български президент, който отиде вкъщи на гости на български изселници, семейство, в Истанбул и, уважаеми заместник-министър-председател, благодаря и на вас, че те намериха своята втора родина и се чувстват прекрасно там", казва обединителят на българската нация.

Как така Росен Плевнелиев "забрави" какво дължи Турция на тракийските бежанци според Ангорския договор?

Забрави го и бившият премиер Бойко Борисов когато беше на гости на Ердоган.

Плевнелиев продължава "традицията" на родоотстъпничество прокарана от настойника му Борисов!

Колко родини има човек, другарю Плевнелиев? Чували сме за първа жена,в тора жена и прочие, което разрешава исляма, но за първа родина и втора родина - не бяхме чували!

Или ако погледнем в историята си - излиза, че втората родина е заробила първата родина пет века?!

Някой плаче за сюнет...

-----------------------------------------------

*Сюнет – обрязване (на латински: circumcisio), операция по отстраняване на препуциума (кожата, покриваща главичката на пениса). Практиката е станала част от някои религии, като исляма.

 

Коментари 

 
+3 #2 Президент д-р Желев 2013-08-20 13:23
По време нал "президентска
' лекция в Европейския политехнически университет в гр. Перник, т.нар. "първи демократично избран президент" дръпна такъв панегирик за "ддобрата Турция в ЕС, която всички подкрепяме", че чак турците в университета се подхилкваха злобничко. А те далеч не са възпитани - напротив. Колко ли сребърника струваме се питам винаги след подобни протурски изцепки? За съжаление отговорът е - малко... Същото е в страшна сила и за ликвидирането на държавността, на образованието, на медицинското обслужване, на промишлеността... Жалки сребърници за дребни душици.
Цитиране
 
 
+9 #1 SOS 2013-08-13 23:41
СТРАХОТЕН УРОК ПО ИСТОРИЯ !ПРАВО "КУМЕ" В ОЧИТЕ..НАИСТИНА НЯКОЙ "ПЛАЧЕ" ЗА СЮНЕТ...КЪДЕ СТЕ БЕ ЖУРНАЛЯ ДЕТО ВИ НАТИРИХА ОТ ИФТАРА ?СПИТЕ,ИЛИ СТЕ ИЗМРЕЛИ ?ЖАЛКА РАБОТА....
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене