Жажда за власт, логорея, интриги и неверни твърдения са новото амплоа на Бойко Борисов

В същото време той досажда с интервютата и изявите си на целокупното българско гражданство...

Зинаида Златанова, вицепремиерПочти по всички оперативни програми средствата са по-малко за следващия период в сравнение с настоящия, съобщи вицепремиерът Зинаида Златанова след като Министерският съвет прие споразумението за партньорство с ЕС, съобщава БГНЕС. Изнесените на 21 август цифри категорично опровергават всички високопарни хвалби на бившия премиер Бойко Борисов за това как лично той е договорил България да получи повече пари от Брюксел. Сравнението между парите, които идват сега от ЕС, и тези през предстоящия програмен период (2014 - 2020 г.) показва, че страната ни ще разполага с над 900 млн. евро по-малко!

На 21 август стана ясно, че с над 500 млн. евро намалява европейското финансиране по Програмата за развитие на селските райони. Сега България разполага с малко над 2,603 млрд. евро, които идват от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. За следващия програмен период България ще получи от фонда не повече от 2,078 млрд. евро или с над 500 млн. евро по-малко.

По линия на оперативните програми България ще разполага с над 400 млн. евро по-малко. Европейското финансиране по сега действащите оперативни програми е близо 6, 674 млрд. евро, а през следващите седем години страната ни ще получи от ЕС по линия на оперативните програми 6, 257 млрд. евро или няколкостотин милиона евро по-малко.

Хладнокръвно беше опроверга един навик да се говори на границата на лъжата от Бойко Борисов.

Ако това го вършеше някой мошеник – няма как да се възмутим, но когато подобни твърдения се тиражират от един бивш премиер, готвещ се за доживотно управление на държавата – скандалът е нечуван!

Лъжи, лъжи и пак лъжи...

Борисов иска оставки за катастрофата на гара ЯнаЕдна катастрофа с двама загинали извади на сцената отново бившия премиер Бойко Борисов, който заяви, че иска оставките на министъра на регионалното развитие, на цялото правителство и не пропусна да обвини министъра на регионалното развитие в „престъпно нехайство във връзка със забавеното откриване на готовия участък на АМ „Хемус”!"

Явно обвиненията на Борисов му се видяха малко и той отсече, че в последните дни няколко пъти настоявал управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от магистрала "Хемус".

„Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат” заключи Борисов и заяви: „Тази госпожа трябва незабавно да си отива. На нейната съвест вече лежат и човешки животи. Сега от петък, събота, неделя хиляди, хиляди граждани с часове чакаха в това задръстване, изнервяха се до полуда, след това шофират изнервени, и беше въпрос на часове да се случи нещо подобно... Така ги чакахме да се намотаят за магистрала „Тракия”, за радост – тогава нямаше жертви. Сега от петък, събота, неделя, хиляди, хиляди граждани на България с часове чакаха в това задръстване, изнервяха се до полуда, след това шофират изнервени, и беше въпрос на часове да се случи нещо подобно”,  не пропусна да каже пред твкамерите Бойко Борисов.

Бившият премиер обикаля страната и не спира да говори: „Вие си спомняте, че ние и с минута не бавихме даден обект, стане ли готов. Защото той е обект, построен с 20 процента от парите на българския данъкоплатец. Сега, съоръжение за милиони стои дни наред, за да се натутка някаква администрация. И за съжаление, има жертви”, коментира Борисов факта, че правителството на Пламен Орешарски не му играе по свирката и на заповедта му да открият участъка при гара Яна – не обръщат внимание.

С повод и без повод бившият премиер използва всеки случай, за да повтаря, че сегашното правителство е направило гафове във всяка сфера и затова то трябвало да си върви. „Ден по-бързо трябва да си отидат тези, защото виждате, че са пагубни за държавата.", коментира лидерът на ГЕРБ в Добрич.

Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря!

Ако тръгнем да мерим с аршина на бившия премиер, няма как да не се запитаме дали загиналите в стотици катастрофа по пътищата в годините на неговия управленски мандат лежат на съвестта на сегашния президент Росен Плевнелиев, а живите факли заради неговото управление дали лежат на неговата лична съвест?

Дежурното изречение на Борисов след като подаде оставка: ”Ние си признахме грешките!” едва ли ще върне някой от отвъдното...

Катастрофата е станала на стария участък на автомагистрала "Хемус", в посока София, малко над моста на село Елешница уточни пред журналисти инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", цитиран от Агенция “Фокус”. Т. е. откриването на новата отсечка няма нищо общо с въпросната катастрофа, по повод на която Борисов се „разгръща” в обвинения и искане на оставка!

Останките от автомобили от катастрофата на гара Яна. На тях разчита Бойко Борисов, за да свали правителствотоНе без значение е да се уточни, че по договор с фирмата изпълнител, окончателното пускане на отсечката, свързваща Околовръстното на София с началото на магистрала "Хемус", е предвидено за началото на септември. Тогава къде е тръгнал да дава заповеди? Оказва се, че няма никакъв повод за измислени скандали, интриги и нападки, а случилото се на магистралата се употребява от Бойко Борисов, за да ни досажда с логореята си, и неосъществимата за момента възможност да се върне на власт?!

Кой може да бъде виновен и да подава оставка за това, че някакъв ТИР помита леки коли и микробус, като ги прави неузнаваеми?

В понеделник пътната отсечка беше пусната в разрез със закона, тъй като, за да се експлоатира един пътен участък са необходими актове 15 /за завършен строеж/, 16 /за годността за ползването му/ и 17 /за въвеждане в експлоатация/, което вече говори за липса на самочувствие на сегашното правителство да отговаря и се държи адекватно на приказките и заповедите на Борисов...

По времето на почти четиригодишното управление на ГЕРБ е било масова практика пътищата да се пускат за движение само с акт 15, но когато иде реч за управлението на ГЕРБ в съзвучие със закона – всичко е възможно...

Шефът на пътната агенция Лазар Лазаров допусна, че не трафикът е причина за инцидента, защото той е станал на прав, широк участък от съществуващото трасе на "Хемус". По думите му причината вероятно е превишена скорост и няма как неприключилите ремонти да са причина за тежкия инцидент.

„От петък съм подложена на натиск от кмета на София и бившия премиер да пусна движението по новопостроения участък незаконно. Като министър и юрист, аз държа да се спазват законите и процедурите. Държа не само на качеството на обектите, но и на безопасността на движение. Не мога да си позволя да пусна пътен участък, ако няма гаранции за качество на строителството и безопасността на движещите се по него. Всичко това се удостоверява от комисия от компетентни експерти на строител, надзор, проектанти, АПИ и „Пътна полиция”, отговори на безпочвените нападки от Борисов министър Десислава Терзиева.

А той не се спря: „Призовавам министърката на регионалното развитие още днес да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София при гара „Яна”... След като ние сме построили връзката за магистралата, единственото, което те могат да направят, е да я пуснат”, каза Бойко Борисов.

„Управляващите не бива да се гаврят с хората, като ги карат да пътуват в тапи и задръствания по този участък”, заяви Бойко Борисов без око да му мигне, че е употребил тежката катастрофа до гара Яна с все още неоткритата отсечка от АМ „Хемус”.

Не се минава ден без арогантност...

Борисов в студиото на предаването на Нова телевизия Макар и свален от премиер до позицията на депутат от опозицията, Борисов не пропусна ден по-рано да се себеизтъкне и по повод взрива в китайския ресторант: „Вчера, при взрива в София, още преди да се знае причината, аз се обадих на Йовчев и му казах: „Нека МВР да работи спокойно, от нашата партия няма да получи атаки”. Обадих му се, да му кажа, да работят спокойно - и от наша страна нямаше една думичка, която някой да произнесе. Още не се знаеше – дали е терористичен акт, дали е битово, дали е случайно, дали е акт на организираната престъпност, но - трябваше МВР да има спокойствие да работи. Сега тук, от десет дни, им обясняваме какво трябва да направят. Ние сме хора, които сме били в управлението. Много добре ни е ясно, че инцидент винаги може да стане и не бихме се възползвали политически от това”.

Той се обадил и обещал да не атакува Вътрешния министър Цветлин Йовчев за взрива?! А за какво би могло да има нападки и атаки? И как един битов инцидент е възможно да се употреби за политически дивиденти?

Или Борисов се е взел още по-насериозно и дава благословията си на МВР да работят необезпокоявани?

„Имам си достатъчно голяма партия, за която нося отговорност и да си управлявам”,

Борисов при едно от арогантните си изявления от парламентарната трибунае новият „хит” на бившият премиер Борисов, въпреки че в ежедневието му събитията са като в шарена черга – от спекулация с убити при ПТП, през употребата на битов взрив, та до картотекиране като футболист аматьор /?!?/ във Б група, въпреки „преклонната” му възраст от 54 години за този спорт – всичко върши работа за Борисов, всичко може да бъде впрегнато в полза на имиджа му.

Само едно не успява да отчете бившият премиер – че завръщането му в политиката и то на премиерския пост с всеки изминал ден става все по-невъзможно. От няколко месеца нараства убеждението, че никой не иска да се коалира с него, чуват се все по-ясни сигнали за неговата замяна и оставането му на поста „почетен председател на ГЕРБ”.

"Когато остарея, ще направят конгрес, като му дойде времето - ще си изберат ръководство. И ако считат, че това, което съм направил, е добро, могат да ме оставят почетен председател на партията. Но никой не може да гадае за бъдещето", увърта Бойко Борисов сигналите за негова замяна и изпращането му в пенсия от шефския престол в ГЕРБ.

С какво се занимава бившият премиер в дни на важни за страната събития

Борисов на освещаване на храм в с. ЦъркваВ деня когато бе гласувана актуализацията на Бюджет 2013, Борисов реши да пренареди политическото пространство като се отдаде на партийно строителство около Атака.

... Ако „Атака” искат да изчистят името си, да не влизат в парламента на извънредното заседание за прегласуването на актуализацията на бюджета.

Къде е тук логиката: когато Атака подкрепяше ГЕРБ в парламента – Борисов не говореше за изчистване на името на тази политическа сила.

Сега, когато Атака влиза в парламента в деня за гласуване на актуализацията на бюджета – според лидера на ГЕРБ, партията на Волен Сидеров трябвало да изчисти името си?!

Лъжи, интриги и лъжи – или това е стилът „Борисов”

Пуска се версията, че ДПС и Атака са несъвместими като партии, т. е. няма логика да крепят с парламентарно мнозинство правителството на Пламен Орешарски.

Социалистите нямали моралното право да управляват защото не са се класирали първи на изборите – а отказа на Борисов и ГЕРБ от мандат? Защо законодателят е предвидил вземане на мандат от следващата политическа сила, класирана на изборите?

Или щом ГЕРБ не може да управлява – се отива на протести до дупка, хаос и провокирано насилие, до нови избори?!

Това е разбирането на Борисов за избори и управление...

ГЕРБ била с „прогнозируемо, европейско управление”, което трябва да означава:

 • доведено до колапс здравеопазване,
 • 400 000 нови безработни,
 • замразени три години пенсии,
 • в пъти по-високи цени на тока,
 • закрити предприятия,
 • фалити на над 100 000 фирми,
 • неразплатени в стотици милиони задължения на държавата към бизнеса,
 • наука на колене,
 • безчинства на полицейско насилие,
 • 286 милиона невърнато ДДС,
 • липса на индексация на майчинските,
 • тотално подслушване, и всичко това гарнирано с арогантно поведение на управляващите в пилеенето на средства в милиарди, ремонти на хартия в енергетиката, откровено купуване на медиен комфорт, интриги и рекет във вътрешно-политически план спрямо другите партии, превръщане на държавата в бащиния, отделяне на един милиард за лични разходи на Бойко Борисов, изхарчени 4 милиарда, взема на на други 4 милиарда заем, запушване на дупките в бюджета с парите за здраве, саморазправа с разузнавачи, поставяне на свои хора начело на НСО, НРС и Военното разузнаване, пари по европейски програми само за общини, управлявани от ГЕРБ,  и прочие, и прочие...

Как беше задържан един бивш министър на отбраната, докато ГЕРБ управляваше?

Телевизии пуснаха клип на МВР за самото задържане, но в съда стана ясно, че този клип е изрязан и непълен...

Ето какво сподели потърпевшият Николай Цонев, заради шумното задържане на когото маскирани командоси нахлуха в болницата, където бившият министър бе на лечение. Ето обяснението му:

„Интересното е, че този клип или тази снимка, която показвате в момента е от официалния клип на МВР, който се разпространи. Тази пролет или началото на годината беше разпространен един клип, който не е изрязаната версия и въпреки, че всички телевизии тогава стотици пъти показваха клипа на МВР, този неизрязаният, реалният… не го показа нито една от телевизиите...

Разликата е, че моето поведение. Аз се държах абсолютно достойно като български офицер, отказах им да легна на земята, заявих им , че могат да стрелят, но аз няма да легна на земята и не мога да го позволя...

... „Ние вече имаме много по-голямо самочувствие и трябва това, което сме направили, да се гордеем с него, разбира се, поправяйки грешките. Откъде - накъде партия като БСП ще имат претенции към нас? Партия, която няколко пъти е довеждала държавата до национални катастрофи, партия, която е избивала хора, взривявали църкви, и те излизат и казват: "Ние сме!”. Откъде накъде?”, е коментарът на Бойко Борисов за столетната партия – партия, в чийто редици той е бил, за да просперира в кариерата.

Никой не го пита защо ненавижда толкова партията, като е неин бивш член, напуснал МВР, за да не се раздели с партийната книжка?!

Примитивно е разбирането и говоренето на бившия премиер за политика...

„... казах, че ако „Атака” искат да изчистят името си, ако не влязат в парламента, тогава и ГЕРБ няма да се регистрира, и тогава всъщност ДПС и БСП имат 118 депутати /защото двама им висят в Конституционния съд – Иван Иванов и Делян Пеевски/...

... Според мен, е неестествена и коалицията и между ДПС и БСП, защото българските мюсюлмани бяха прекръствани и изселвани именно от тази Компартия по време на Възродителния процес.

Борисов се подиграва с председателя на парламента, без да му мигне окото

В нито една европейска държава няма да чуете подобно кръчмарско говорене и дебелашки шеги от погрешно чувство за хумор и то изречени по националното радио:

„...с господин Миков трябва да се внимава в коя част от денонощието се разговаря, защото има такива часове, в които дори самият той избягва да говори, защото е неадекватен...

Колебанията на парламентарното мнозинство кога да се насрочи заседание на парламента за гласуване на актуализирания бюджет след президентското вето Борисов коментира по следния начин:

„ ... те са толкова объркани, толкова неадекватни, че не могат да си съберат хората, че самите те, а може би голямата причина е това, че Волен Сидеров не е сигурно как ще им гласува или още не са се спазарили с него и затова почват да отлагат във времето заседанията на парламента...

Дали с тези коментари бившият премиер неволно не признава как са действали от ГЕРБ в предишния парламент? С пазарене, интриги, изнудване и разцепление на политическите партии?

Не ме слушай какво говоря...

Всяка лъжа, повторена сто пъти се превръща с истина...

Меглена Кунева заяви, че има ценностни различия с ГЕРБ; Радан Кънев, обяви, че ГЕРБ са доказали, че не могат да бъде носител на промяната в България? Къде е тръгнал тогава Борисов? На какво разчита? Нима смята, че с купените медии /Нова телевизия, Би Ти Ви, Дарик Радио, и влияние в БНТ/ ще постигнат внушително парламентарно мнозинство и няма да имат нужда от коалиция с друга партия?

А разцеплението в ГЕРБ, излизането на депутати от партията, за да се регистрира друга подобна?

Времето не работи за Борисов и мечтата му да оглави отново държавата. Подобна перспектива не привлича и хората около президента, нито пък така наречения Реформаторски блок, който все още е в насипно състояние.

БСП и ДПС ли са враговете на Бойко Борисов?

„...тези хора нямат моралното право да управляват. Те не са първа политическа сила...

... ние се явяваме на това състезание, наречено избори и да имаме най-много избиратели, и да управляваме. Всяка една политическа партия има тази цел. Не вярвам някой да ходи на избори, за да бъде опозиция...

Никой не се явява на избори, за да бъде опозиция, но ГЕРБ се превърна в опозиция, защото никой в парламента не пожела да управлява с тях! Превърна се в опозиция и защото Борисов върна мандата – е, защо тогава отидоха на избори?

Защо от ГЕРБ отново правят всичко възможно да предизвикат предсрочни избори – кой ще ги вземе за партньор?

Той, Борисов е строителят на столичното метро, въпреки че довърши някои линии с европейски пари.

Той, Борисов е строителят на магистрали от А до Я – въпреки че и там довършваше отсечки, пак с европейски пари и средства от бюджета.

Той твърди наляво и надясно, че е първа политическа сила, но се отказа от управленски мандат и е в опозиция. Коя ПЪРВА политическа сила е опозиция?

„... в момента много ясно се видя завчера в Министерски съвет какви хора покани Орешарски. Тези хора са с присъди...

А присъдата от Страсбург за държавата ни по убийството на Чакъра, където лично Борисов е ръководил акцията?

Бъдещето на Бойко Борисов в ГЕРБ

В ГЕРБ нямало недоволство срещу Цветан Цветанов – поне Борисов не знаел за такова?!

В същото време недоволните, за които лидерът на ГЕРБ отрича се отделили и напускали?

Хем не е вярно, хем се случва – такива са повечето твърдения на бившия премиер Бойко Борисов като политик. Лекотата, с която говори на границата на лъжата някои наблюдатели наричат добра комуникативност?

„...Когато остарея, разбира се, всички тези хора ще си направят конгрес, като му дойде времето - ще си изберат ръководство. И ако считат, че това, което съм направил, е добро, могат да ме оставят, почетен председател на партията, ако не... Никой не може да гадае за бъдещето”, каза Бойко Борисов.

Като остарее Борисов, чак тогава ГЕРБ щял да си направи конгрес?!

Какво по-европейско и прозрачно може да се каже за тази партия след цитираната формулировка за партийна вечност на лидера?!

„…да не говорим вече за Орешарски, Станишев, Миков, Чобанов на финансите, казвам само тези имена, които знам, защото те са толкова безлични, че хората не им знаят имената…”

Тези определения на бившия премиер са дадени от него в интервю за Нова телевизия от 10 август – третото поред след интервютата от 13, 12 август.

Всички политици са безлични – само той, Бойко Борисов е ярък и неповторим!

Никой не знае имената на опонентите на ГЕРБ – известно е единствено неговото име! На лидера Бойко Борисов!

„Много по-подготвен съм от това, което има на пазара на труда за премиери“ е самооценката на Борисов пред Нова телевизия.

Как се нарича това? Какво е това – прекалено самочувствие, медицински факт, или патологична мания за величие?

Помните ли приказките на Борисов, че пенсионерите изяли фискалния резерв? Точното определение за мизерстващите пенсионери разкри неграмотността на бившия премиер!

Оказа се, че бившият български премиер, след почти цял управленски мандат не е наясно, че пенсиите се изплащат от НОИ, а не от бюджета!

Най-подготвения на пазара за премиери! Този, който докато българи се лягат полугладни и болни, заради липса на средства, ползваше правителствения самолет като такси, харчеше като за последно от дадения му милиард на негово разположение!

 

Коментари 

 
0 #7 бг мафия 2013-08-28 20:35
е кво chudno nali si e mutra ot SIK ....v durjava na Mafiata si imahme i mutra -premier ... ama hak dаК amu e na toia narod toi si zaslujava lainata v koito jivee ... navrmeto drugarite Lukanov i Gocev suzdaodha takiva elementi kato BB i oshte mnog drugi koito ne sa mejdu jivite ....
Цитиране
 
 
+5 #6 Любен Лазаров 2013-08-23 19:18
"Простотията е по лоша и от лошотията" - за бат Бойко
Цитиране
 
 
+5 #5 Венцислав 2013-08-23 13:25
Защо говорите за "неверни твърдения" когато става дума за Откровени Лъжи .
Цитиране
 
 
+4 #4 йорания 2013-08-23 13:08
Кво да се иска от човек който не отбира кво му прикават у европата!
Те там си плямпат ( това е най точната дума защото еврочиновниците те удавят в думи , а като цяло почти нищо) и насреща им един чички - бб не отбиращ нищичко и с един преводач , който в 99% се слага за да си запази работа!
Е разгеле ясно е откъде идват и глупотевиците на такива!
Един забравен пример цецката, като се върна от "прослушването" за еврокомисар на онази зъблата" каза в просторно интервю - "Всичко мина добре - и без проблеми"! Да аме не защото госпожата цецка не отбира по иностранному ( само по руски - и това е под съмнение)!Затов а изрече и тези глупотевици за прослушването - просто тя е била в час кво са си говорили европдепутатите !
Е те това са тези български европолитици!
Цитиране
 
 
+5 #3 AD 2013-08-23 12:07
Това, че Борисов е клиничен случай (в сферата на психиятрията) е известно отдавна, както и това, че е паталогичен лъжец. Това, което ме тревожи и не ми дава мира е фактът колко много хора има още, които му вярват и колко много има, които повтарят като заклинание "По-добре Борисов, отколкото Орешарски (разбирай комунистите)".
Цитиране
 
 
+7 #2 SOS 2013-08-22 22:01
НАПИСАНОТО ЗА Б.Б. Е ЖЕСТОКО ВЯРНО И ТОЧНО.НО АЗ КАЗВАМ:"ЛУД УМОРА НЯМА..."
Цитиране
 
 
+4 #1 Mandor 2013-08-22 17:58
В крайна сметка Яне Янев уволни Бойко Борисов. Помните плакатите от президентските избори.
С това "пазаруване" на депутати, групата на РЗС се разпадна. Съответно вече не се получаваше субсидия от държавата. За това и никой не иска коалиция с Бойко. Просто очаква същия номер
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене