Някой поръча насилие около парламента,

за да разпространи доносите си Цветан Цветанов в Брюксел

Цветканов с Джоузеф Дол и Надежда НейнскиНа 12 ноември най-неочаквано пред българското Народно събрание започнаха да прииждат утвърдени кадри на платените протести.

Дошлите протестиращи бяха „подсилени” от излагащите се с окупация на Алма матер студенти, с познатия реквизит от барабанчета, свирки и вувузели.

След като седмици наред, ден след ден около парламента отиваха някакви стотина-сто и петдесет души и се разхождаха здравословно нещо се раздвижи, без първоначално да се вижда причината за това.

В ранния следобед нещата започнаха да просветляват – оказа се, че депутатът с няколко повдигнати обвинения и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов е в Брюксел, където официално ще присъства на сбирка на Европейската народна партия като заместник на лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов.

По-любопитната е неофициалната причина за пребиваването на Цветанов в белгийската столица – да направи донос срещу управляващите, като заяви, че „...полицията е ангажирана да огражда и охранява лишеното от доверието на хората Народно събрание и да бие протестиращите български граждани".

Цветанов с Моника ХолмайерДруг донос направи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, като отиде да информира евродепутата Моника Холмайер от Комисията по правосъдие и вътрешен ред и Специалната комисия на Европарламента за борба с организираната престъпност и корупцията за оказаното насилие от полицаи върху протестиращи български граждани около Народното събрание в София.

Нерде организирана престъпност, нерде борба с корупция, нерде доноси Цветанови!

Германският евродепутат попитал Цветанов за исканията на протестиращите и се е интересувала от размерите на студентската окупация на университетите в България. Представете си какво е обяснил Цветанов!

Заключеният университетЗагърбил Закона за висше образование и Правилника на най-старото висше учебно заведение, загърбил всички крещящи нарушения от окупаторите, които на всичкото отгоре не са студенти от СУ, а от други университети – Цветанов използвал случая отново да натопи властта.

Малцина чуха как в петък, на 8 ноември министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев излезе на парламентарната трибуна и заяви в прав текст: „Г-н Цветанов, престанете да се занимавате с интриги и лъжи, не Ви прави чест!”

Това като че ли „зареди” Цветанов и той разшири полето на интригите и лъжите си като специално излетя в Брюксел и там пося доноси, където седна и стана, като официално бе съобщено, че заместникът на Борисов е разказвал упоително как вече над 150 дни текат протести, както и отказът на управляващата коалиция на БСП, ДПС и "Атака" да чуят гласа на хората!

При това положение естествено евродепутатката Холмайер изразила загриженост за напрежението и нестабилната политическа ситуация в България, като коментирала, че след над 5 месеца протести и отказът на правителството да ги чуе, блокирали работата на институциите и компрометирали имиджа на България пред Европа и света!

Трябва ли да припомням как в едни германски университет студенти бяха окупирали мензата и полицията влезе и за броени минути, със съответните палки изгони окупаторите и то под светлините и снимането на твкамерите?! И никой не възропта, тъй като ставаше дума за ред и законност.

Цветан Цветанов изразил своите благодарности към Моника Холмайер и за огромните усилия на нейния баща Франц-Йозеф Щраус, който като премиер на Бавария винаги е бил голям приятел на България и е работил за добрите отношения между двете страни.

Това е същият Щраус, който прекрасно си сътрудничеше с Тодор Живков – факт, който Цветанов най-много да е научил от баща си, шофьора на Григор Шопов, но едва ли.

В Брюксел така наречената българската десница призова ЕНП да осъди кървавите сблъсъци пред парламента, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

А защо тази все още неосезаема десница няма собствен пресцентър, та ползва този на ПП ГЕРБ?

Представители на ГЕРБ, ДСБ, СДС и Синьо единство призоваха председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол, ЕНП да осъди кървавите сблъсъци пред българския парламент между полицията и мирно протестиращите български граждани и студенти.

Кървави сблъсъци – това е паролата, това е необходимото условие, което трябваше да се осъществи в деня 12 ноември, за да може Цветанов да говори за кръв и сблъсъци, за полицейско насилие...

И пак повтарям, ако в предишните седмици броят на така наречените протестиращи бе сведен до една опашка пред данъчната служба, то за пътуването на Цветанов бяха дадени пари, викнати хора от провинцията и на всички бе казано: блъскайте полицаите, за да може телевизиите да снимат!

altТези „сблъсъци” продължиха и в късните часове на деня – 23 часа, когато парламентът отдавна беше празен, Министерският съвет – също бе празен и реално блъскането в полицаите бе пред празна сграда, за да се направят удобните снимки и коментари както вечерта, така и на другия ден!

Ако броят на протестиращите беше като в предишните месеци – 100-150 души, ако те се разхождаха, тъй като не им бе поставена задача – тогава как щеше да говори Цветанов за кръв, полицейско насилие, бити и прочие?

Ако спокойните разходки на протестиращи бяха продължили както в последните месеци, как тогава така наречените десни и Цветанов щяха да лъжат, правят доноси и искат еврочиновниците да заклеймяват правителството?

Трябваше постановка, хаос, сблъсъци, твкамери, информации в чужди издания и колкото и да струваше това на ГЕРБ и аморфните десни – извадени бяха пари и бе платено!

Едно е да се поставят дебели вериги на университета и някакви самообявили се за окупатори да проверяват пускат когото те решат, а къде-къде по-различно е да се снима тълпа, полиция, тълпа бореща се с полицаите и загражденията. От древната римска империя зрелището е било убедителен похват за прах в очите на народните маси.

Къде е заровено кучето на циклично повтарящите се събития?

Заради болните властови амбиции на двама ерзацполитици за пореден път станахме свидетели на гротескно извратена, политическа немощ.

Някаква измислена опозиция демонстрира примитивно реанимиране на своето усещане, че пише история. Реално погледнато случващото се не е нищо друго, освен отработено стройно запътване към кланицата на някакви подвластни на примитивното интелектуално псевдополитическо ехо граждани - глухи и слепи за властовите грабежи, недодяланото фараонско самочувствие и тъпанарските дрънканици на бивши мушмороци и партийни властелини.

Кой може да се противостои на умопомрачените представи за култура и почтеност на фамилиарно сърфиращото между властите и обърканите представи на опозицията за законност гражданство? Овехтелите мантри от втръснали лозунги за комунизъм, БКП и ченгета, протрити от времето? Едва ли.

10 Божи заповеди се превърнаха в четиво за наивници, заглушени от гръмогласните гайди на продажници и фарисеи в едно абсурдно читалищно по мащаб, тъпо театро.

Доноси, съчетани със сблъсъци, с полиция, задържани и малко пусната кръв – какъв по-брилянтен сценарий може да роди главата на един физкултурник, пребивавал в коридорите на силовата власт?

Дано кръвта този път поне да не е била театрална...

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене